Najlepsze płyty roku 2016

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

Re: Najlepsze płyty roku 2016

14-11-2016, 18:06

Obrazek

Pozamiatane. Konkurencja nie istnieje.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
byrgh
zahartowany metalizator

14-11-2016, 18:15

facet, jeśli lubisz zgrzyty, wpisz sobie na listę nowy Terminal Cheesecake. jestem dopiero na wysokości czwartego utworu, ale już wiem, że to będzie tegoroczna czołówka ;)

[youtube][/youtube]

wszystkie płyty sprzed nastu lat Godflesh razem wzięte nie istnieją przy tym jednym utworze ;D
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

14-11-2016, 18:17

byrgh pisze:facet, jeśli lubisz zgrzyty, wpisz sobie na listę nowy Terminal Cheesecake. jestem dopiero na wysokości czwartego utworu, ale już wiem, że to będzie tegoroczna czołówka ;)

[youtube][/youtube]

wszystkie płyty sprzed nastu lat Godflesh razem wzięte nie istnieją przy tym jednym utworze ;D
Zbadam, dzięki.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

14-11-2016, 21:04

Plastek pisze:Obrazek

Pozamiatane. Konkurencja nie istnieje.
Tak.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
Harlequin
mistrz forumowej ceremonii

18-11-2016, 22:10

W sumie to dość lipny ten rok. Niespecjalnie były pozycje, kóre wytarmosiłyby mi wory. Może też dlatego, że mało słuchałem, ale jakoś ciężko mi nawet zebrac 5 płyt, których naprawde słucham i wracam.
535

18-11-2016, 23:49

Harlequin pisze:W sumie to dość lipny ten rok. Niespecjalnie były pozycje, kóre wytarmosiłyby mi wory. Może też dlatego, że mało słuchałem, ale jakoś ciężko mi nawet zebrac 5 płyt, których naprawde słucham i wracam.
Dziwna sprawa. Ja mam wrażenie, że ten rok jest bardzo dobry. Właściwie wyjątkowy. Słucham głównie płyt z tego roku, prócz genialnej Arcturian, rzecz jasna.
Awatar użytkownika
Harlequin

19-11-2016, 08:38

Ja tak miałem z 2013, gdy wyszedł poprzedni Cave i debiut Fire! Orchestra. W tym roku jest sporo bardzo dobbrych płyt, ale właściwie poza Bowiem to nic mną nie wstrząsnęło. NMA, Schrottersburg, CDG, Garroted, Voidspawn, Terminal Cheesecake... To chyba tyle na teraz. Do Blood Incantation w ogóle nie wracam, Sacramental Blood przejadło mi sie totalnie, Antaeus nawet bdb, ale wiem, ze wracać nie bede, bo to troche nie moja parafia. A i kilka rozczarowań przecież było.
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

19-11-2016, 14:04

Hmmm dla mnie rok 2016 muzycznie jest najlepszy od bardzo dawna. Największe wrażenie jak do tej pory zrobił na mnie Altarage, w kolejce są jeszcze Antaeus, Bolzer, Blood Incantation (dopiero się osłuchuję, ale już wiem , że jest bardzo dobrze), Furia, Krypts, Cultes Des Ghoules i pewnie parę innych.
Ostatnio zmieniony 19-11-2016, 14:06 przez mistrzsardu, łącznie zmieniany 1 raz.
Celem życia nie jest przeżycie.
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

19-11-2016, 14:05

mistrzsardu pisze:Hmmm dla mnie rok 2016 muzycznie jest najlepszy od bardzo dawna. Największe wrażenie jak do tej pory zrobił na mnie Altarage, w kolejce są jeszcze Antaeus, Bolzer, Blood Incantation (dopiero się osłuchuję, ale już wiem , że jest bardzo dobrze), Furia, Krypts i pewnie parę innych.
dokładnie
bardzo dobry rok
dużo dobrego, żeby nie powiedzieć, ZŁEGO, "wyszło" w 2016
cieszę się, że dożyłem do 2016
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

21-11-2016, 01:43

U mnie standardowo - rok się kończy, a ja nie słyszałem praktycznie niczego co w nim wyszło. Do nielicznych poznanych tytułów należą:
1. "Masters of evil" DENNER/SHERMANN - kto wie czy nie album roku. Pierwszy raz od wielu lat chodziłem dzień w dzień do muzycznego i pytałem: "jest już?"
2. Bardzo dobry debiut RAGEHAMMER, który jednak nie należy do płyt wywracających mój świat do góry nogami (wyjątek: "Wróg"), a zakupiony został tylko dlatego, że mnie ułańska fantazja poniosła podczas występu Krakusów przed DESTRÖYER 666.
3. Całkiem smakowita kompilacja "Skulls 'n' daggers" australijskiego DESECRATOR. nabyta głównie ze względu na krążące we krwi % podczas ostatniego gigu OVERKILL/CROWBAR w warszawskiej Progresji. Zresztą znalazłem ją zaskoczony w moim plecaku dwa dni po gigu. :)
Może o czymś zapomniałem, ale na 99% na tym co powyżej zaczyna się dla mnie i kończy muzyczny rok 2016. Jeśli chodzi o nowości. Do wakacji tak naprawdę istniały dla mnie w zasadzie tylko początki MOTÖRHEAD ("On parole" / s/t), w wakacje dołączyła debiutancka płyta następców MERCYFUL FATE, a od kilkunastu tygodni świat wiruje w rytmie debiutanckiej płyty Larry'ego Wallisa, która ma już 15 lat na karku.
Otarłem się jeszcze w internecie o ostatni GRAVE DESECRATOR, ale nie kupię dopóki znacząco nie stanieje, a nawet wtedy jeszcze dwadzieścia razy sprawdzę czy warto.
Bardzo jestem ciekaw dwójki MASTER OF CRUELTY i trójki SOULBURN, oraz ostatniego PARAGON, ale posłucham tego pewnie za wiele lat. Jeszcze ani razu nie poleciał debiut GRAND SUPREME BLOOD COURT kupiony zaraz po premierze. Myślę, że sprawdzę jeszcze w tej dekadzie.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
nicram

21-11-2016, 21:09

Harlequin pisze:Ja tak miałem z 2013, gdy wyszedł poprzedni Cave i debiut Fire! Orchestra. W tym roku jest sporo bardzo dobbrych płyt, ale właściwie poza Bowiem to nic mną nie wstrząsnęło. NMA, Schrottersburg, CDG, Garroted, Voidspawn, Terminal Cheesecake... To chyba tyle na teraz. Do Blood Incantation w ogóle nie wracam, Sacramental Blood przejadło mi sie totalnie, Antaeus nawet bdb, ale wiem, ze wracać nie bede, bo to troche nie moja parafia. A i kilka rozczarowań przecież było.
Zgadzam się, że to dość słaby rok. Znalazłem jednak 3 płyty, które mnie zamiotły pod dywan. Wspomniany Bowie, Phobocosm i Krypts (dzięki Self za rekomendację!). Reszta dobra, przyzwoita, ale bez przysłowiowego obsrania.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

26-11-2016, 22:08

Qrixkuor. Tak, po trzykroć tak. Przysiadłem do tego. Jak to jest skomponowane... Riffy płyną, przekształcają się i rozwijają temat. Brzmienie niby studzienne, ale wszystko idzie wyłapać i po jakimś czasie okazuje się, że idealne. Jest kultowy brud, jest inteligentny, muzyczny zamysł. Dla mnie bomba.
Kerosene keeps me warm.
Awatar użytkownika
Harlequin

26-11-2016, 22:48

Dodaje Mortem do topów. Musze bardziej przysiąść do Laceration Mantra, bo dziewiczy odsłuch zwiastował intrygujący materiał.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

03-12-2016, 14:48

ultravox pisze:
FUTURE - Evol
SKEPTA - Konnichiwa
SO SLOW - Nomads
ARMIA - Toń
ENTROPIA - Ufonaut
ALTARAGE - NIHL
RECLUSE - Stillbirth in Bethelehem
VOID MEDITATION CULT - Utter the Tongue of the Dead
DERANGED - Struck by a Murderous Siege
Plus:
ANTAEUS - Condemnation
THRONEUM - Morbid Death Cult
SUPERJOINT - Caught Up In The Gears Of Application
Awatar użytkownika
hcpig

03-12-2016, 20:44

Może i Anthrax jest lepszy ale nic mi nie sprawiło w tym roku większej radości niż nowa Meta, subiektywnie to dla mnie płyta roku póki co.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

04-12-2016, 00:12

Subiektywnie to Anthrax jest o wiele lepszy, ale i tak nie łapie się do mojej czołówki.
Pacjent

04-12-2016, 12:10

Obrazek
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Sturm
postuje jak opętany!

10-12-2016, 15:48

Harlequin pisze:Ja tak miałem z 2013, gdy wyszedł poprzedni Cave i debiut Fire! Orchestra. W tym roku jest sporo bardzo dobbrych płyt, ale właściwie poza Bowiem to nic mną nie wstrząsnęło. NMA, Schrottersburg, CDG, Garroted, Voidspawn, Terminal Cheesecake... To chyba tyle na teraz. Do Blood Incantation w ogóle nie wracam, Sacramental Blood przejadło mi sie totalnie, Antaeus nawet bdb, ale wiem, ze wracać nie bede, bo to troche nie moja parafia. A i kilka rozczarowań przecież było.
Howls Of Ebb jednak odpadli?
Awatar użytkownika
HSVV
w mackach Zła

10-12-2016, 17:23

mało nowości słuchałem w ostatnich latach, ale to niedawne odkrycie mocno mi zrobiło.

Autokrator - The Obedience Of Authority
[youtube][/youtube]
death metal prosto z katakumb
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

11-12-2016, 22:58

Po mojemu z kraju:

- Devell, the Devell he is, I swer God,
Malice, mischief, he kin dew al' of it,
Skerry spells he kin kast, and he kin witch,
All sorts of badness like Devells dew

- Wstawać trupy,
koniec spania!
Dalej trupy,
będziem latać!

- ...i już nie będę na powierzchni
żywota wiódł pomiędzy karłami
lecz w brzuchu ziemi,
do końca wszechświata
żył będę z olbrzymami.

-Czerwony
nieboskłon
składa mu hołd
Po każdym – akcie tyranii
Z piekła rodem - furiat!
Karmiony od dziecka
kalorią szaleństwa

- norychtyczniejsza poni jyziora...
i norychtyczniejsze perły jij łzy
Radowali sia bez pora lot
Łona Lelijo
Łon rybok Wojciech
i jich maluśka dziywczoczka
co mózili jó Lalka

+ Owls Woods Graves, Nekkrofukk, Dark Fury, Deus Mortem, Ragehammer, Mussorgski, Bestial Raids i Nocturnal Werewolf

...a ze świata to muszę jeszcze pomyśleć, bo jest większy.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
ODPOWIEDZ