kolekcjonerska emerytura czyli wesołe jest życie staruszka

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

AdrianSmith
w mackach Zła

Re: kolekcjonerska emerytura czyli wesołe jest życie starusz

17-02-2019, 14:35

Lucek pisze:
ursus pisze:
AdrianSmith pisze: zebrałem w jednym miejscu ok. 20 ooo sztuk płyt . Ładnie się to wszystko prezentuje
szanowny kolega słucha wszystkich tych płyt?
to nie jest po to by słuchać, to sie dopina do chuja i sie chodzi po miescie tak
oj Lucjanie Lucjanie . widzę że jednak dobrze że na Wolffa stawiałem . Kulturą i zapewne inteligencją to Ty nie grzeszysz ,
tak się stało że nie muszę niczego do chuja dopinać , Mam piękną i kochającą mnie żonę ( gdyby nie kochała to już dawno by mnie zostawiła ) dwoje wspaniałych dzieciaków , Córka z sukcesami spełnia się w sporcie a syn za chwilę pełnoletni ma juz na swoją przyszłość nie głupie plany , Firma przynosi mi przyzwoite dochody ( bo to co miałbym do chuja dopiąć to kupiłem , za darmo nie dostałem ) Nie chcę tu jakieś nowej śmiesznej internetowej wojenki rozpoczynać i miałem nie reagować na Twój beznadziejny post , ale - właśnie ale natury sie nie da oszukać , Jak ktos mnie obraża ( zupełnie niepotrzebnie ) chociaż odpiszę , TYLE
AdrianSmith
w mackach Zła

17-02-2019, 14:39

mistrzsardu pisze:Emerycie zrób wreszcie parę fotek, żeby młodzież miała cel w życiu. Myślę, że i starzy wyjadacze również nacieszą oko taką kolekcją,
dopiętą do chuja ? zgodnie z Tezą Lucjana ,
Nie, nie czuję takiej potrzeby . ale może kiedyś ....
AdrianSmith
w mackach Zła

17-02-2019, 14:47

Medard pisze:
Ogre pisze:
AdrianSmith pisze: zebrałem w jednym miejscu ok. 20 ooo sztuk płyt . Ładnie się to wszystko prezentuje ,
To musi być spory pokój/garaż/strych/ altana z ołtarzem?
Adrian pisał kiedyś, że mieszka w bloku z rodziną. Ja nie wiem jak żyć, płyty zajmują pewnie połowę mieszkania.
pomyliłeś mnie z chyba z Marią :-)
Śródmieście Uć :-) Duuuże stare budownictwo , jeden pokój , około 20 m kw. dość wysokie -myślę 3,5 m 90 % ścian w półkach z płytami . Ale dość już autopromocji , niedługo napiszę pierwszą część mojej want list nie objętej emeryturą
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

17-02-2019, 17:05

Jak pisała tu Maria, to mnie jeszcze na forum nie było.

Ale znam takie budownictwo, jeden wujas tak mieszkał, zrobił sobie antresolę, a do niej schodki, człowiek 160 cm mógł na niej stanąć wyprostowany.
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

17-02-2019, 18:56

AdrianSmith@

serio ten skromny żarcik to taka obraza ? całej rodziny na dodatek ? to nie wiem co powiedzieć ...
AdrianSmith
w mackach Zła

17-02-2019, 19:03

najlepiej nic , bo pewnie nic mądrego ,a na pewno już na temat nie napiszesz . tyle jest innych ciekawych wątków tematów ,,,, z mojej strony masz słowo że wtedy Cię nie skomentuję . nie szukam zwady odpuść sobie .
ursus
w mackach Zła

17-02-2019, 19:55

AdrianSmith pisze:najlepiej nic , bo pewnie nic mądrego ,a na pewno już na temat nie napiszesz . tyle jest innych ciekawych wątków tematów ,,,, z mojej strony masz słowo że wtedy Cię nie skomentuję . nie szukam zwady odpuść sobie .
czy można prosić o focie tej wspaniałej kolekcji.jestem ciekaw jak to optycznie wygląda
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

17-02-2019, 20:29

są pytania i prośby o zdjęcia, a ja mam inną prośbę
otóż na te 20 tysięcy sztuk ile masz tytułów ?
mam na myśli pominięcie wszelkich dubli
przykładowo - masz jakiś ulubiony tytuł na trzech winylach i dwóch kompaktach, razem to pięć sztuk, ale jeden tytuł
jesteś w stanie podać (uwzględniając ten system o jakim piszę) w przybliżeniu liczbę tytułów jakie masz w swojej kolekcji ??
Awatar użytkownika
maciek z klanu

17-02-2019, 20:38

Stoigniew pisze:są pytania i prośby o zdjęcia, a ja mam inną prośbę
przykładowo - masz jakiś ulubiony tytuł na trzech winylach i dwóch kompaktach, razem to pięć sztuk, ale jeden tytuł
jesteś w stanie podać (uwzględniając ten system o jakim piszę) w przybliżeniu liczbę tytułów jakie masz w swojej kolekcji ??
No 4 oczywiście: zajebiście w huj drogie, w huj drogie, bardzo drogie i bardzo bardzo drogie :) A tak już całkiem na poważnie to masz Adrian jakiś spis tego co posiadasz? Z czystej ciekawości chciałbym zobaczyć. Do tego fotka to by było to, choć wiem że nie robisz tego dla poklasku tylko z pasji .
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
535

17-02-2019, 21:22

AdrianSmith pisze:... niedługo napiszę pierwszą część mojej want list nie objętej emeryturą
Widzę ją
Obrazek
AdrianSmith
w mackach Zła

18-02-2019, 08:40

Oj to trudne zadanie , Takich tytułów , które mam jest na pewno całe mnóstwo , całe dyskografie wielu , wielu kapel . Dałeś mi do myślenia , że powinienem ogarnąć ten temat . Niezobowiązująco i bez autoryzacji :-) tego co za chwilę napiszę ...... Jakieś 30 % . Metodą dedukcji - ok. 13000 szt. Cd. Ponad 1100 epek , lekko ponad 100 dziesiątek . Ok. 5500 ( więcej ) analogów ....
I tu jest pies pogrzebany.... Kierując się liczbą analogów myślę , strzelam - pół na pół nie . Więcej jest takich co nie mam na cd. Niech będzie +/- 3500 nie ma na cd. do 2000 tych co mam . Jeżeli chodzi o duble . Tu jeżeli byli to ich nie liczyłem w ogólnej skali , a jest ich niewiele już . Wszystkie podwójne cedeki wysłałem na północ do jednego pewnego distra w celu wymiany .
Jeżeli chodzi o vinyle , to nie zbieram płyty w kilku kolorach :-)
Owszem stare tytuły ( ale niewielka liczba) mogą być podwójne, Płyty polskich starych kapel też są w podwójnych wydania - wiadomo - krajowe i na zachód .
Generalnie jednak skala tego jest marginalna .
Mam nadzieję że moja odpowiedź Cię zadawala
AdrianSmith
w mackach Zła

18-02-2019, 08:45

Brakło podsumowania końcowego :-)
Mniemam że 17000 sztuk . Może trochę mniej
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

18-02-2019, 08:47

535 pisze:
AdrianSmith pisze:... niedługo napiszę pierwszą część mojej want list nie objętej emeryturą
Widzę ją
Obrazek
:D
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
AdrianSmith
w mackach Zła

18-02-2019, 08:57

maciek z klanu pisze:
No 4 oczywiście: zajebiście w huj drogie, w huj drogie, bardzo drogie i bardzo bardzo drogie :) A tak już całkiem na poważnie to masz Adrian jakiś spis tego co posiadasz? Z czystej ciekawości chciałbym zobaczyć. Do tego fotka to by było to, choć wiem że nie robisz tego dla poklasku tylko z pasji .
Widzę Macieju z klanu że masz problem z rzeczami ( w tym wypadku płytami ) które mają pewną wartość ...
Czy to nie aby kompleks ?
Zarzuciłeś mi że kupię byle co - byle by było drogie . W niewielkim tylko stopniu masz rację . Poza tym nie widzę w tym nic złego że człek kończąc tą zabawę szuka rzeczy unikatowych , poszukiwanych , w huj drogich i chuj bardzo drogich .
AdrianSmith
w mackach Zła

18-02-2019, 09:02

Tak , mam to wszystko ręcznie spisane :-)
Właśnie kończę przepisywać kolejny Press . Trwa to już trzeci rok . Jestem przy literce " T" , także ino mig i będzie koniec.
Dla ciekawskich jest to zeszyt A5 , 500 kartek zapisany drobnym druczkiem:-)
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

18-02-2019, 09:06

AdrianSmith pisze: Dla ciekawskich jest to zeszyt A5 , 500 kartek zapisany drobnym druczkiem:-)
Tylko???? ;)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
Headcrab
weteran forumowych bitew
Kontakt:

18-02-2019, 09:31

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Lucek pisze:to nie jest po to by słuchać, to sie dopina do chuja i sie chodzi po miescie tak
Tak to trzeba połączyć?
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
AdrianSmith
w mackach Zła

18-02-2019, 09:50

tak .
Zespoły zapisane alfabetycznie do drugiej litery . Trzecia w nazwie już jak leci ,
Potem CZARNYM MAZAKIEM ilość wszystkich wydawnictw jakie posiadam ( bez dvd ) , kolejny Fioletowy Mazak -ilość płyt które mam na cd .Teraz POMARAŃCZOWY - ANALOGI i liczba TYLKO TYCH ANALOGÓW , KTÓRE NIE DUBLUJĄ CEDEKOW!!!!! .Niebieski kolor przypisany jest kasetom . Tak takie też posiadam :-) . W tym przypadku jeżeli jest jakaś cyfra to odpowiada ona ilości kaset których jeszcze nie zdublowałem na cd i lp.
Teraz zieleń i prosta sprawa - liczba epek .....
Potem od początku linijki wypisane są wszystkie tytuły płyt danej kapeli w ODPOWIEDNICH DOPASOWANYCH KOLORACH . W przypadku dubletu - płytę mam i na cd i na lp - tytuł napisany jest podwójnie raz np. Fioletowo a na tym pomarańczowo ....
Mam nadzieję że wszyscy zrozumieli i że mój sposób jest czytelny :-)
Raf
w mackach Zła

18-02-2019, 10:01

A nie lepiej jakiegoś excela użyć?
Awatar użytkownika
maciek z klanu

18-02-2019, 10:15

AdrianSmith pisze:
maciek z klanu pisze:
Widzę Macieju z klanu że masz problem z rzeczami ( w tym wypadku płytami ) które mają pewną wartość ...
Czy to nie aby kompleks ?
Zarzuciłeś mi że kupię byle co - byle by było drogie . W niewielkim tylko stopniu masz rację . Poza tym nie widzę w tym nic złego że człek kończąc tą zabawę szuka rzeczy unikatowych , poszukiwanych , w huj drogich i chuj bardzo drogich .
To był żart Adrian
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
ODPOWIEDZ