nie wiem /nie znam
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Re: nie wiem /nie znam
Mam 2 i 3 i obie są fajne. Taka luźna krzyżówka death metalu i punka. Nic wielkiego, ale miło się słucha.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Kupiłem sobie kilka dni temu ich drugą płytę za 20zł - zobaczymy czy było warto :)
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Które Megadeth po Countdown to Extinction najlepiej sobie przyjąć z zaznaczeniem że słyszałem "The System Has Failed" i mnie nie przekonuje?
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Youthanasia i Cryptic Writings. Zgodnie z chronologią.
EDYTA: W ogóle Youthanasia to dla mnie poziom Countdown to Extinction. Cryptic nieznacznie gorszy. Im dalej tym gorzej, więc moim skromnym zdaniem na tym eksplorację zasobów można zaprzestać.
EDYTA: W ogóle Youthanasia to dla mnie poziom Countdown to Extinction. Cryptic nieznacznie gorszy. Im dalej tym gorzej, więc moim skromnym zdaniem na tym eksplorację zasobów można zaprzestać.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
Endgame można posłuchać, o dziwo jest parę fajnych numerów. Youthanasia to dla mnie raczej nudy
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
to ja dla rownowagi napisze, ze najlepiej zostac przy starych plytach ;)
- Scaarph
- zahartowany metalizator
pytanie głównie do takiego jednego tutaj. acid mothers temple to z której strony najlepiej ugryźć?
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Kurna, kiedyś Conflagratorowi robiłem ściągę, ale nie mogę jej nigdzie na forum znaleźć. A ładna rozpiska płyta... :/
Nic to. Na szybko, krótka lista. Długą zrobię później i założę osobny temat. Oprócz ostatniej pozycji wszystko to są albumy Acid Mothers Temple & The Melting Paraiso U.F.O.
PODSTAWA PODSTAW: Debiut (1997) - to jest przekrój przez wszystkie style którymi będą się parać na kolejnych albumach. Drone, noise, ambient, psychodelia, jeden wielki mix.
PODSTAWA DRONE'U: The Penultimate Galactic Bordello Also the World You Made (2004) - a dokładniej jedna, godzinna kompozycja z tego czterokompaktowego boxu "The Holly Mountain in the Counter-Clock World". Pięknie się snuje. Właściwie możesz cały box sprawdzić, to jest niezła przekrojówka, z tym że masz 4 godzinne kompozycje. Niektórych może ten fakt odstraszać.
PODSTAWA FOLKU: La Novia (2000) - oksytańska pieśn weselna rozciągnięta do 40 minut i zmasakrowana po acidowemu.
PODSTAWA KRAUTOWA: Univers zen ou de zéro à zéro (2002) - chyba ich najlepszy album, piorunujący otwieracz (co za motoryka) i nieziemski trans w postaci "Soleil de cristal et lune d'argent" niszczą! Niby na każdej płycie czerpią z lat 70, ale tutaj najbardziej czuć niemiecką szkołę (Neu, Popol Vuh).
PODSTAWA CHILL-OUT - Pink Lady Lemonade - You're From Outer Space (2008) - czyli różne wariacje na temat "Pink Lady Lemonade" (który to stanowił część kompozycji, którą możesz znaleźć na debiucie). To jest album Acid Mothers Temple & The Cosmic Inferno, więc jest lżejszy, przystępniejszy, bardziej rockowy.
Nic to. Na szybko, krótka lista. Długą zrobię później i założę osobny temat. Oprócz ostatniej pozycji wszystko to są albumy Acid Mothers Temple & The Melting Paraiso U.F.O.
PODSTAWA PODSTAW: Debiut (1997) - to jest przekrój przez wszystkie style którymi będą się parać na kolejnych albumach. Drone, noise, ambient, psychodelia, jeden wielki mix.
PODSTAWA DRONE'U: The Penultimate Galactic Bordello Also the World You Made (2004) - a dokładniej jedna, godzinna kompozycja z tego czterokompaktowego boxu "The Holly Mountain in the Counter-Clock World". Pięknie się snuje. Właściwie możesz cały box sprawdzić, to jest niezła przekrojówka, z tym że masz 4 godzinne kompozycje. Niektórych może ten fakt odstraszać.
PODSTAWA FOLKU: La Novia (2000) - oksytańska pieśn weselna rozciągnięta do 40 minut i zmasakrowana po acidowemu.
PODSTAWA KRAUTOWA: Univers zen ou de zéro à zéro (2002) - chyba ich najlepszy album, piorunujący otwieracz (co za motoryka) i nieziemski trans w postaci "Soleil de cristal et lune d'argent" niszczą! Niby na każdej płycie czerpią z lat 70, ale tutaj najbardziej czuć niemiecką szkołę (Neu, Popol Vuh).
PODSTAWA CHILL-OUT - Pink Lady Lemonade - You're From Outer Space (2008) - czyli różne wariacje na temat "Pink Lady Lemonade" (który to stanowił część kompozycji, którą możesz znaleźć na debiucie). To jest album Acid Mothers Temple & The Cosmic Inferno, więc jest lżejszy, przystępniejszy, bardziej rockowy.
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
- Self
- rasowy masterfulowicz
Ninja Tune, co polecacie? Zaznaczę, iż znam twórczość paru artystów w stopniu bardzo dobrym (Skalpel, Jaga Jazzist), dobrym - (Blockhead, Bonobo), dostatecznym (Hexstatic) i dopuszczającym/miernym (Cinematic Orchestra). Lubię w zasadzie wszystko, może Hexstatic trochę mniej, dwa pierwsze ww. uwielbiam. Więc?
Oddzielne pytanie w zasadzie powinno być o Amona Tobina i od której strony jego twórczość ugryźć. ;)
Oddzielne pytanie w zasadzie powinno być o Amona Tobina i od której strony jego twórczość ugryźć. ;)
- KreatoR
- weteran forumowych bitew
Coldcut spróbuj, najlepiej "Let us play!" albo "Let us replay".
Dołączam się.Self pisze:Oddzielne pytanie w zasadzie powinno być o Amona Tobina i od której strony jego twórczość ugryźć. ;)
- Morph
- Kontakt:
Amonu Tobinu zdecydowanie Foley Room. Potem soundtrack do Taxidermia. Potem wcześniejsze. Dopiero jak już je poznasz zrozumiesz jak można nagrać takie gówno jak ISAM.
Z samego NT:
Fink Perfect Darkness - Troc gdzieś temat zakładał, fajna płyta.
Andreya Triana Lost Where I Belong - śliczny soul delikatnie podszyty elektroniką, piękny głos, niebanalne kompozycje.
King Cannibal Let the Night Roar - bujacz na parkiety sortu najwyższego.
Anti-Pop Consortium Arrhythmia, Fluorescent Black - dwie świetne płyty dla fanów lekko abstrakcyjnego hip-hopu.
Two Fingers Two Fingers - temat jest na forum, bardzo fajny clash Amon Tobin i Ghańsko-brytyjskiego muzyka Sway'a DaSafo.
The Qemists Join the Q - atak na parkiety z gitarami. Parę absolutnych killerów na tym krążku jest.
+ na pewno wszystko The Cinematic Orchestra i Pest.
Z samego NT:
Fink Perfect Darkness - Troc gdzieś temat zakładał, fajna płyta.
Andreya Triana Lost Where I Belong - śliczny soul delikatnie podszyty elektroniką, piękny głos, niebanalne kompozycje.
King Cannibal Let the Night Roar - bujacz na parkiety sortu najwyższego.
Anti-Pop Consortium Arrhythmia, Fluorescent Black - dwie świetne płyty dla fanów lekko abstrakcyjnego hip-hopu.
Two Fingers Two Fingers - temat jest na forum, bardzo fajny clash Amon Tobin i Ghańsko-brytyjskiego muzyka Sway'a DaSafo.
The Qemists Join the Q - atak na parkiety z gitarami. Parę absolutnych killerów na tym krążku jest.
+ na pewno wszystko The Cinematic Orchestra i Pest.
Give birth to something dead
Give birth to something old
- grot
+Loka
niedawno przesłuchałem Fire Shephards i podobuje mnie się takie granie (klimaty Cinematic Orchestra)
niedawno przesłuchałem Fire Shephards i podobuje mnie się takie granie (klimaty Cinematic Orchestra)
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
-
- w mackach Zła
Co Yes oprócz "Close to the Edge"?
P.s Prosiłbym aby odpowiedzią na moje pytanie nie była lista płyt tektonicznych!
P.s Prosiłbym aby odpowiedzią na moje pytanie nie była lista płyt tektonicznych!
- Morph
- Kontakt:
+ THE BUG, nie wiem czemu mi ze łba wyleciał.grot pisze:+Loka
Give birth to something dead
-
- rasowy masterfulowicz
Fragile i Relayer bez dwóch zdań. ;)Hollowman pisze:Co Yes oprócz "Close to the Edge"?
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
To co wkoło. Fragile, The Yes Album.Hollowman pisze:Co Yes oprócz "Close to the Edge"?
I dream of colour music,
:DHollowman pisze:Co Yes oprócz "Close to the Edge"?
Fragile, Close To The Edge i 90125 to ich w sumie najpopularniejsze krążki.
-
- w mackach Zła
Dzięki, najwięcej głosów było na "Fragile", pojadę jutro do Saturna i poszukam!
- KreatoR
Dokładnie, żadne tam popowe 90125.streetcleaner pisze:Fragile i Relayer bez dwóch zdań ;)Hollowman pisze:Co Yes oprócz "Close to the Edge"?