NIE ZABIJAJ PAJĄKÓW!!!!!!!!!!!!!!!!Nasum pisze: ↑06-10-2026, 21:20Żwirek i Muchomorek pisze: ↑06-10-2026, 21:16Jacyś amatorzy. Trzeba wysuszyć żeby klepało, inaczej można się zatruć![]()
Wkurwia mnie, że od wczoraj lata mi po mieszkaniu mucha i uporczywie siada na monitorze, co w czasie pracy jest absolutnie nieznośne. Ani suki ubić, ani nic - ucieka, znika, a potem znowu wraca. Kupiłem nawet lep na muchy. Przez noc złapał kilka owocówek, o których nie wiedziałem nawet że żyją w moim mieszkaniu, a to tłuste bydle dalej gdzieś tu jest. Kurwa, dwa koty w domu i żadnego z nich nie ma pożytku. Nawet przyniosłem jedną do komputera, żeby pokazać muchę - masz, mucha łazi, łap ją do cholery - na co kot się pogapił, pogapił i poszedł![]()
Teraz gdzieś zniknęła, ale jak jutro dalej będzie latać to...![]()
Koty widzę rządzą
Bez obaw, prędzej zdechnie ze starości. Ja ostatnio ubiłem kątnika który łaził po ścianie. Skąd to bydlę przywędrowało? Zima idzie to każde takie monstrum szuka suchego i ciepłego schronienia.
To jedne z najbardziej pożytecznych stworzeń jakie dał pan buk.Kątnik Ci oczywiście nie wyłapie wszystkich much tym bardziej że muchy jednak mają tendencje do poruszania sie w wyższych rejonach ale zawsze kurwa coś.Niech sobie żyje, on tobie nie wchodzi w drogę jak jest w swoim oprzędzie.Na ścianie znalazł sie bo sobie przywędrował pewnie po ścianie bloku.Kątnik nie musi szukać suchego schronienia bo może też żyć w pełnej wilgoci piwnicy.Jednak u nas w domu czują sie bardzo dobrze.
Mam u siebie dwa i kilka sztuk zyzusiów w tym jedną dużą nabita samice która sobie zrobiła gniazdo w listwie przypodłogowej dokładnie kilka cm pod moją głową tzn śpie zaraz nad nią.W ciągu dnia sie chowa a jak zgasze światło na noc to wychodzi i czeka na sieci.Mega pozytywne stworzenia.Wyłapuje mi karaczany która spierdalają czasami podczas karmienia docelowych pająków z hodowli.