Księża

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Księża

23-05-2020, 18:16

Hatefire pisze:
23-05-2020, 18:09
Pacjent pisze:
23-05-2020, 17:58
Nie znam nikogo kto w przypadku konfliktu życie/zagrożone zdrowie kobiety - życie dziecka byłby zwolennikiem nakazu donoszenia ciąży do końca. Nie słyszałem też o żadnym takim pomyśle. Prawda jest taka, że chodzi to o konflikt wygoda/styl życia matki - życie dziecka. Ty stawiasz na to pierwsze, więc życie ludzkie nie jest dla Ciebie najwyższą wartością, a zasłanianie się wybiegiem " jestem tylko przeciwnikiem zakazu aborcji" nie pozwala już kompletnie traktować poważnie Twoich poglądów, bo coś co ma być dla Ciebie najważniejszą wartością stawiasz poza ochroną prawną (tą jest ten zakaz), a poza tym czy sam nie puknąłbyś się w głowę gdyby ktoś wypalił: "jestem przeciwnikiem morderstw, ale bym ich nie zakazywał"?
No, ale sugerujesz, że kobietę za aborcję jak mordercę należy wjebać do więzienia? Czy może powielasz ten mit, że kobiety robią sobie aborcję dla rozrywki? Szczerze jakby moja kobieta miała urodzić na przykład dziecko bez czaszki, to sam bym zawiózł ją na Słowację. Po chuj ma cierpieć te kilka dni i zdechnąć w cierpieniu. Dotyczy to też mnie. Jak będę miał raka i i półprzytomny leżał pod respiratorem niech mnie naćpają lekami psychoaktywnymi i kurwa odłączą na moje życzenie. Nie lepiej jak kobieta pójdzie do tego samego lekarza co zasłonił się klauzulą sumienia i z dokona aborcji w syfie w jakiejś piwnicy.
Za zabicie zdrowego dziecka powinno być więzienie. Oczywiście dla bezpośredniego sprawcy. Jeśli chodzi o zleceniodawcę to w zależności od pobudek. Niektóre feministki przechwalają się, że robią sobie aborcję jak zabieg kosmetyczny. Wierzę im.
Przypadki, które opisujesz są jak najbardziej legalne.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Triceratops

23-05-2020, 18:23

Hatefire pisze:
23-05-2020, 18:09
Dotyczy to też mnie. Jak będę miał raka i i półprzytomny leżał pod respiratorem niech mnie naćpają lekami psychoaktywnymi i kurwa odłączą na moje życzenie.
Przerazajace rzeczy czasami piszesz, az mnie ciarki przeszly autentiko.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

23-05-2020, 18:26

Pacjent pisze:
Za zabicie zdrowego dziecka powinno być więzienie. Oczywiście dla bezpośredniego sprawcy. Jeśli chodzi o zleceniodawcę to w zależności od pobudek. Niektóre feministki przechwalają się, że robią sobie aborcję jak zabieg kosmetyczny. Wierzę im.
Powtarzasz legendy miejskie. Nikt nie decyduje się na aborcję ot tak. Zwłaszcza, że nie jest to piaskowanie zębów i niesie pewne ryzyko. Wyjaśnię jeszcze raz co już kiedyś pisałem. Jako socjaldemokrata uważam, że kiedy kobieta decyduje się na pozbycie zdrowego dziecka jest to porażka społeczeństwa i państwa. Powinny być zapewnione takie warunki żeby bezpiecznie donosiła ciążę i albo otrzymała pomoc w stanięciu na nogi albo pewność, że dzieciak zostanie dobrze zaopiekowany i oddany do adopcji dobrej rodzinie. Niemniej szkodliwe jest utrzymywanie zakazu aborcji. Jak ktoś ma kasę zrobi ją bezpiecznie, jak nie zostanie narażony na utratę życie lub zdrowia.
Ostatnio zmieniony 23-05-2020, 18:29 przez Hatefire, łącznie zmieniany 1 raz.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Hatefire

23-05-2020, 18:28

Triceratops pisze:

Co w tym przerażającego? I tak kiedyś umrę, po co mam cierpieć?
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Triceratops

23-05-2020, 18:34

Hatefire pisze:
23-05-2020, 18:28
Triceratops pisze:

Co w tym przerażającego? I tak kiedyś umrę, po co mam cierpieć?
Kazde cialo kiedys umrze, owszem. Przerazajace, ze uwazasz, ze rak to wyrok i od razu bys sie poddal. Dla mnie niezrozumiala postawa.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Hatefire

23-05-2020, 18:38

Triceratops pisze:
23-05-2020, 18:34
Kazde cialo kiedys umrze, owszem. Przerazajace, ze uwazasz, ze rak to wyrok i od razu bys sie poddal. Dla mnie niezrozumiala postawa.
Czy ja mówię, że od razu? Niemniej jakby rokowania były złe, a w perspektywie cierpienie, to bym się poddał. Jak pisał Sapkowski "Raz matka rodziła i raz się umiera".
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Triceratops

23-05-2020, 18:42

Co to znaczy "rokowania"? Uwierzylbys statystyce, jak tutaj jeden jakis napisal, ze "dali jej 12 miesiecy"?
woodpecker from space
Pacjent

23-05-2020, 18:44

Hatefire pisze:
Pacjent pisze:
Powtarzasz legendy miejskie. Nikt nie decyduje się na aborcję ot tak.
Ot tak nie. Trzeba być w ciąży. :D
http://aborcyjnydreamteam.pl/wasze-aborcje/
Hatefire pisze:
Wyjaśnię jeszcze raz co już kiedyś pisałem. Jako socjaldemokrata uważam, że kiedy kobieta decyduje się na pozbycie zdrowego dziecka jest to porażka społeczeństwa i państwa. Powinny być zapewnione takie warunki żeby bezpiecznie donosiła ciążę i albo otrzymała pomoc w stanięciu na nogi albo pewność, że dzieciak zostanie dobrze zaopiekowany i oddany do adopcji dobrej rodzinie. Niemniej szkodliwe jest utrzymywanie zakazu aborcji. Jak ktoś ma kasę zrobi ją bezpiecznie, jak nie zostanie narażony na utratę życie lub zdrowia.
Podsumowując można dziecko zabić gdy ktoś ma kasę i zrobi to w dobrych warunkach, a tak naprawdę to społeczeństwo jest współwinne, a w tle czai się gdzieś z góry przesądzony kiepski los tego dziecka. Jakby nie można go było np. oddać, do któregoś z wielu małżeństw, starających się o adopcję.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Hatefire

23-05-2020, 18:46

Triceratops pisze:
Co to znaczy "rokowania"? Uwierzylbys statystyce, jak tutaj jeden jakis napisal, ze "dali jej 12 miesiecy"?
Pominąłeś słówko "cierpiał". Jakby szło bez tego, to mógłbym lata ciągnąć. Męczyć się nie zamierzam. Ok możesz mieć inną postawę, ja mam taką.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Triceratops

23-05-2020, 18:47

Pacjent pisze:

Ot tak nie. Trzeba być w ciąży. :D
http://aborcyjnydreamteam.pl/wasze-aborcje/
Ja pierdole, to do onkologii. Napisalbym pierdolone zwierzeta, ale zwierzeta takich rzeczy nie robia.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Hatefire

23-05-2020, 18:48

Pacjent pisze:
Podsumowując można dziecko zabić gdy ktoś ma kasę i zrobi to w dobrych warunkach, a tak naprawdę to społeczeństwo jest współwinne, a w tle czai się gdzieś z góry przesądzony kiepski los tego dziecka. Jakby nie można go było np. oddać, do któregoś z wielu małżeństw, starających się o adopcję.
Podsumowując nic nie zrozumiałeś.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Triceratops

23-05-2020, 18:49

Hatefire pisze:
Triceratops pisze:
Pominąłeś słówko "cierpiał". Jakby szło bez tego, to mógłbym lata ciągnąć. Męczyć się nie zamierzam. Ok możesz mieć inną postawę, ja mam taką.
W porzadku czaje. Widze tutaj jakas dziwna biernosc, determinizm, ale to jak mniemam wszystko wynika ze swiatopogladu i wiary.
Dziwne to dla mnie, ale widze tutaj wielu chodzacych przewodow pokarmowych, wiec wiem, ze tacy tez sa.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Hatefire

23-05-2020, 18:52

Triceratops pisze:
23-05-2020, 18:49
W porzadku czaje. Widze tutaj jakas dziwna biernosc, determinizm, ale to jak mniemam wszystko wynika ze swiatopogladu i wiary.
Dziwne to dla mnie, ale widze tutaj wielu chodzacych przewodow pokarmowych, wiec wiem, ze tacy tez sa.
Trochę nie rozumiem? Jestem chodzącym przewodem pokarmowym według ciebie?
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Triceratops

23-05-2020, 18:57

No z tego co kojarze to jestes ateista, czyli skafandrem dla genow albo chodzacym przewodem pokarmowym. To takie obiegowe okreslenie milosnikow teorii, ze oni to cialo, w ktorym zyja czyli materialistow. Urodzili sie, zeby sie zreprodukowac i zdechnac.
No chyba, ze tak nie jest.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Hatefire

23-05-2020, 19:00

To czy jestem ateistą czy nie świadczy, że nie mam mózgu, kultury i oczytania?
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
nicram

23-05-2020, 19:01

Hatefire pisze:
Triceratops pisze:
Typowe, on lubi pomijać różne rzeczy, przeinaczać itd.. :-) Triceps chciał Ci tylko napisać, że jakbyś leżał już pod respiratorem, nie mógł już oddychać, wysiadałyby Ci wszystkie organy, krótko powiedziawszy, byłbyś w stanie terminalnym, on by Cię z tego wyciągnął. Najpewniej bimbrem i śmietaną. :-D
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Hatefire

23-05-2020, 20:33

Lewoskretną witaminą C i strukturyzatorem wody od Zięby ;-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Triceratops

23-05-2020, 20:45

Hatefire pisze:
23-05-2020, 19:00
To czy jestem ateistą czy nie świadczy, że nie mam mózgu, kultury i oczytania?
Gdzies to wyczytal? Nie zachowuj sie jak nicram, ktory odpowiada na pytania, ktore sam sobie wymysla.

A lewoskretna C i strukturyzator z pewnoscia wybralbym zamiast chemioterapii :D
Sa po prostu skuteczniejsze. Nie bardzo rozumiem czy to mialo byc smieszne, czy po prostu lizesz rowa komus?
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Drone

23-05-2020, 20:47

Triceratops pisze:
23-05-2020, 17:57
1.W jakich formach wg ciebie bedzie religia?
W różnych. Jak zawsze. Będą formy zorganizowane, będą całe połacie ateizmu czy agnostycyzmu. Tak jak były religie przed chrześcijaństwem, ono jest tylko jedną z form.
Triceratops pisze:
2.Dobro i zlo zawsze musza zalezec jezeli nie od religii to od jakiegos kodu kulturowego. Jakie sa korzenie Europy wiadomo, chyba, ze interesuje cie dyskusja o tzw Turboslowianach i haplogrupach. W starozytnej Sparcie niczym zlym nie bylo zrzucenie noworodka ze skaly do morza, w islamie np nie ma nic zlego w sprzedaniu dziecka za maz staremu dziadowi. Kto nam powie co jest dobrem a co zlem? Jacys panowie z Ameryki? Czy moze WHO? Dla wielu dzis juz poszatkowanie dziecka w brzuchu to nic zlego, no bo skutki przygodnego jebania nalezy usuwac i jest to dobro.
Generalnie wystarczy popatrzeć historycznie na tę sprawę. Dobro i zło były kategoriami płynnymi. Katolicyzm chciał raz na zawsze rozwiązać tę trudność i stwierdził, że zło jako takie nie istnieje, czym narobił jeszcze większego bałaganu. W zasadzie nie ma znaczenia, kto o tym decyduje - najważniejszy jest wgląd osobisty i własna decyzja moralna, nie trzeba mieć zewnętrznego punktu odniesienia. A jeśli ktoś sobie nie radzi z decyzją, to zawsze jest kodeks karny, który zakreśla akceptowalne granice. Można też iść do księdza, rabina albo guru - taki zapewne wyciągnie jakąś kamienną tablicę.
Triceratops pisze:
No owszem tak. Ten cytat, ktory przewrotnie wklejalem, ze on wierzyl w Boga, to nie chodzilo o tego katolickiego Boga, siwowlosego dziadziusia w bialych szatach. W kazdym razie wierzyl. A tak przy okazji. to materializm troche stoi w opozycji do jego pogladow. Mysle, ze ewolucjonizm tez.
Ja nie pisałem o tym, w co wierzył Jung, tylko o jego stosunku do instytucji religijnych. Do Kościoła miał stosunek bardzo krytyczny, do protestantyzmu również - Kościół Katolicki wg Junga był przestarzałą instytucją skostniałych reguł, za to protestantyzm wg niego wyrzucił na śmietnik warstwę symboliczną, co doprowadziło m.in. do postoświeceniowych materializmów. Jednoznacznie i wielokrotnie wypowiadał się na temat ewolucji jako zachodzącego procesu, któremu podlega także psychika.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
ODPOWIEDZ