Bloodcult pisze: ↑18-06-2020, 22:54
@Drone, Judasz
No wiem że dzieci przenieśli rodzice. Ale widocznie dla was wszystko jest cacy: nie było przenoszenia więc jest gites majonez.
Buta dyrekcji zmusiła rodziców do przeniesienia dzieci że szkoły ale dla was to dobrze bo nie "było przenoszenia" xD
i to ja sięgnąłem dna ? xD
Tak, Ty sięgnąłeś dna posługując się wyjątkowo prymitywną manipulacją.
Inna kwestia to to o jakiej właściwie "bucie dyrekcji" mówisz w tym przypadku? Co jeszcze mieli zrobić, skoro zareagowali po anonimowym zgłoszeniu, informując najpierw rodziców a później władze? Może masz jakieś kompromitujące ich informacje o tej sprawie, do których ja nie dotarłem? Bo ja bym bardzo sobie życzył, żeby KRK tak samo reagował, żeby po anonimowym zgłoszeniu biskup informował rodziców dziecka, a następnie - jeśli rzecz zostanie uwiarygodniona, a tu było przyznanie się do winy - policję/prokuraturę, Ty nie?
Bloodcult pisze: ↑18-06-2020, 23:29
Sam artykuł też nie powstał w obronie Kościoła a jedynie pokazywał że zjawisko krycia i tuszowania występuje też w szkołach.
Owszem, występuje zapewne w każdej instytucji i społeczności, gdzie sprawcą jest ktoś z wpływami i/lub powszechnie szanowany, ale pozostaje kwestia tego, jak wysoko to krycie sięga. Oprócz bodaj jednego przypadku, gdzie chodziło o tego polityka, sprawy te zamiatane są i ukrywane góra na poziomie dyrekcji
tej konkretnej szkoły . W KRK mamy natomiast
ukrywanie systemowe. Autor artykułu bardzo chciał, ale niestety nie udało mu się wykazać, że w polskim systemie edukacji istnieje coś odpowiadającego zjawisku systemowego krycia dewiantów w KRK, choć samych przypadków jest w szkołach bez wątpienia więcej, po prostu dlatego, że więcej jest szkół i nauczycieli.
Bloodcult pisze: ↑18-06-2020, 23:08
Chyba nie, bo nie wierzę właśnie w to co czytam. Pomimo skarg rodziców dyrekcja kryje pedofila, rodzice zabierają dzieci ze szkoły. A tu na forum znajdzie się taki Judasz (nick chyba nieprzypadkowy) co będzie tego kurestwa bronił i mówił że sytuacja to pijarowe mistrzostwo bo jeden przypadek zamknął szkołę.
Widzę, że uparłeś się, by przekraczać kolejne granice prymitywizmu w manipulowaniu.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.