Ależ rozumiem doskonale o co Ci chodzi, po prostu nie rozumiem, dlaczego uważasz, że to jedyny możliwy powód, a drugi, który w ogóle nie kłóci się z pierwszym, hiperbagatelizujesz i automatycznie nazywasz ludzi o innych poglądach nazistami dlatego, że nie chcą grać w grę, w której promuje się ideologię, która im nie leży, i głosno i tym mówią.hcpig pisze: ↑22-12-2024, 19:16Chodzi mi o to, że ludzie którzy twierdzą że dana gra nie wypaliła z przyczyn ideologicznych tak naprawdę tylko podpinają się żeby szerzyć swoją agendę podczas gdy przyczyny klęski są inne, zupełnie prozaiczne w świecie growym.
Gra za miliony jak Concord nie wypaliła nie bo jest wtórna, chujowa i wtłaczana na przepełniony rynek tylko dlatego, że oto rzekomo miliony potencjalnych nabywców powstały w ramach konserwatywnej rewolucji i masowo odmówiłi zakupu - łapiesz teraz?
Gry online. Czasoupłynniacze, inne marnotrawniki v.2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Gry online. Czasoupłynniacze, inne marnotrawniki v.2
O czym mam z tym .ludziom rozmiazać? Przeciec i tak jestem barbarzyńcom?
Jeśli Bóg jest dawno zaspal. I jest okrucicicielem.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Jester, siedzisz na forach gejmingowych? Widzisz co ludzie pisza? Przeciez conajmniej 70% to sa lebki i to oni cisna najbardziej. Kiedys gry to byl sposob na spedzanie wolnego czasu, odmozdzenie sie po przejebanym dniu pracy/szkoly itp , dzisiaj banda spierdolencow wykminila, ze tedy tez mozna pakowac mlodym do glowy ideologie i politycznie popierdolone gowno. Twoj upor jest wprost przedziwnyhcpig pisze: ↑22-12-2024, 19:16Chodzi mi o to, że ludzie którzy twierdzą że dana gra nie wypaliła z przyczyn ideologicznych tak naprawdę tylko podpinają się żeby szerzyć swoją agendę podczas gdy przyczyny klęski są inne, zupełnie prozaiczne w świecie growym.
Gra za miliony jak Concord nie wypaliła nie bo jest wtórna, chujowa i wtłaczana na przepełniony rynek tylko dlatego, że oto rzekomo miliony (bo na taki potencjał liczyło Sony) potencjalnych nabywców powstały w ramach konserwatywnej rewolucji i masowo odmówiły zakupu - łapiesz teraz? Widzisz jaki to jest absurd?
woodpecker from space
- Ascetic
Mnie zastanawia, jaką to czujnością trzeba się wykazać. Tu grasz, a tu ci woke wjeżdża na pełnej i musisz to odnotować, musisz, bo się udusisz. A później jeszcze oznajmić światu.electricwizard pisze: ↑22-12-2024, 13:36Te dyskusje na temat faktów historycznych w nadchodzącym AC dobitnie ukazują spierdolenie umysłowe środowiska growego wszędzie doszukującego się mitycznego WOKE.
Poro
- hcpig
Na pewno jest paru wariatów, którzy nie kupili przede wszystkim z powodów ideologicznych - chodzi jednak o to, że są onu totalnym marginesem a drą pizdę jakby dominowali i rozdawali karty.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑22-12-2024, 19:17Ależ rozumiem doskonale o co Ci chodzi, po prostu nie rozumiem, dlaczego uważasz, że to jedyny możliwy powód
Dziwnym zbiegiem okoliczności podobna gra okazałą się równym niewypałem - Suicide Squad: Kill The Justice League gdzie nie ma zarzutów o wokewhatever, nie wypaliła bo nie jest oryginalna i trafiłą na przesycony rynek. Tylko i aż tyle, reszta to wymysły.
Ostatnio zmieniony 22-12-2024, 19:32 przez hcpig, łącznie zmieniany 1 raz.
Yare Yare Daze
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
No OK, ale na jakiej podstawie przedstawiasz tak zdecydowany pogląd? Musisz mieć chyba na to jakieś twarde dane, by mieć tak twardą pewność siebie? Chyba nie opiera się to tylko na "tak mi się wydaje"?
- hcpig
A jakie masz dane na tezę przeciwną? Zakładasz że 90% targetu growego to szalikowcy z koszulkami z wizerunkiem gaśnicy posługującej się Braunem?
I dlaczego wypalił Mass Efect albo Cyberpunk?
I dlaczego wypalił Mass Efect albo Cyberpunk?
Yare Yare Daze
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Nie, nic takiego nie powiedziałem, i nie rozumiem, dlaczego tak bardzo próbujesz to przekręcić. To nie moje słowa, to Twoje słowa.
Ja tylko mówię, że jedno i drugie ma wpływ, ponieważ ludzie nie chcą grać ani w gry, które są kiepskiej jakości, ani w gry zawierające ideologię, która im nie leży.
Na jakiej podstawie? Przez wiele lat siedziałem na 9gagu, gdzie każdy podobny temat był grillowany przez tysiące ludzi do porzygu, i miałem okazję poczytać setki komentarzy graczy, jednoznacznie negatywnych.
- hcpig
Nie powidziałeś ale jest to logiczna konsekwencja innych Twoich wypowiedzi - jeżeli skrajnie konserwatywny target (piszę skrajnie, brunanty itp. bo można mieć poglądy takie czy inne a mimo to sobie pograć i olać te wszytkie fobie) jest w stanie obalić sprzedaż to jest przeważyć w stopniu znacznym stanowiska pozostałych targetów to znaczy, że jest go odpowiednio dużo.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑22-12-2024, 19:40Nie, nic takiego nie powiedziałem, i nie rozumiem, dlaczego tak bardzo próbujesz to przekręcić. To nie moje słowa, to Twoje słowa.
Yare Yare Daze
- Triceratops
Jester grubo ponad 70% targetu gejmingowego to dzieci, chcesz powqiedziec ze one maja brunatne poglady? Sufit ci sie nie zjebal na leb przypadkiem czy oczadziales od krecenia starego 3dfXa??
woodpecker from space
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Odwróćmy sytuację i wrzućmy w grę mocno prawicowy przekaz. Czy gdyby gra była dobra, to z chęcią wydałbyś na nią swoje pieniądze i dał je do kieszeni korporacji, która promowałaby, dajmy na, nacjonalizm? Gdyby wprost mówili, że mają nacjonalistyczną agendę? Nie przeszkadzałoby Ci to?hcpig pisze: ↑22-12-2024, 19:44Nie powidziałeś ale jest to logiczna konsekwencja innych Twoich wypowiedzi - jeżeli skrajnie konserwatywny target (piszę skrajnie, brunanty itp. bo można mieć poglądy takie czy inne a mimo to sobie pograć i olać te wszytkie fobie) jest w stanie obalić sprzedaż to jest przeważyć w stopniu znacznym stanowiska pozostałych targetów to znaczy, że jest go odpowiednio dużo.
- Rejwan
- weteran forumowych bitew
jak budżet na stworzenie dobrej gry zamiast na utalentowanych programistów, art designerów, specy od rozrywki idzie na "przekaz" to słabo to no wychodzi dla graczy.
korporacje dzialaja jak korporacje. przypadek sweetbaby inc. gdzie consultanci wchodza ci do gamedev studia i mówią w dziale marketingu, ze musi być tęczowo tak i tak, a jak nie to was zastraszymy (sic!) i zrobimy wam zły PR, i huj nam możecie bo black rock za nami stoi duzo firm na tym wtopiło. i konkludując główny problem gamedevu jest taki, że firmy zamiast zainwestować w cos co przyniesie lepsza grywalność i co za tym idzie zyski to przepalają kasę na jakieś ideologiczne bullshity co nic do gry nie wnoszą, a graczy tylko zniechęcają.
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
- hcpig
To by naprawdę musiałoby być jakieś kurewstwo żebym to olał mimo dobrej mechaniki, na pewno nikt rynkowo by tego nie wydał a tymczasem rude boys mają ból dupy po postać jest non-kałżajżian albo ma zielone włosy, no real deal normalnie.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑22-12-2024, 19:50Odwróćmy sytuację i wrzućmy w grę mocno prawicowy przekaz. Czy gdyby gra była dobra, to z chęcią wydałbyś na nią swoje pieniądze i dał je do kieszeni korporacji, która promowałaby, dajmy na, nacjonalizm? Gdyby wprost mówili, że mają nacjonalistyczną agendę? Nie przeszkadzałoby Ci to?
Yare Yare Daze
-
- zaczyna szaleć
Ale tu nie chodzi tylko o target skrajny. Dla mnie gry sa rozrywka i eskapizmem, jak chce wspolczesnych problemow spolecznych to wchodze na reddita albo wykop, a jak gram, to chce o tym zapomniec. Wiec chyba nie trzeba byc brunatnym nazista, zeby wybic sie z immersji, jak babka zaczyna robic pompki w ramach samoukarania, bo "zmisgenderowala" inna postac.hcpig pisze: ↑22-12-2024, 19:44Nie powidziałeś ale jest to logiczna konsekwencja innych Twoich wypowiedzi - jeżeli skrajnie konserwatywny target (piszę skrajnie, brunanty itp. bo można mieć poglądy takie czy inne a mimo to sobie pograć i olać te wszytkie fobie) jest w stanie obalić sprzedaż to jest przeważyć w stopniu znacznym stanowiska pozostałych targetów to znaczy, że jest go odpowiednio dużo.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑22-12-2024, 19:40Nie, nic takiego nie powiedziałem, i nie rozumiem, dlaczego tak bardzo próbujesz to przekręcić. To nie moje słowa, to Twoje słowa.
- Triceratops
Jester bedziesz gral? NIe ma Biejat xd
woodpecker from space
- Bloodcult
Podobno jest jakieś Wielkie Zesrańsko o ten zwiastun. Że niby mansplajning, mało mniejszości, brak na planie osób neuropozytywnych. Gra już w zasadzie została skancelowana. Komentarzy jest cała masa ale zobaczysz je dopiero jak wpiszesz +gta6+woke+patelnia.
- Triceratops
Wpisalem i mi wyszlo Wielkie Zesransko w Masterfulskiej Dzielnicy
woodpecker from space
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Pacz mame - ktoś tak zrobił w kąkuterze że tam jest Kaczyński i Tusk co wyglądają jakby byli w grze to co w nią gram!!!111
Zobacz jakie to śmieszne, no nie wytrzymie zaraz
Zobacz jakie to śmieszne, no nie wytrzymie zaraz
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- hcpig
Milion razy przez ostatnie kilkanaście lat na tym forum pisałem, że GTA3 zabiło tę serię. W latach 90' byłem wielkim fanem 1 i 2, to były gry.
GTA3 to symbol upadku PC gejmingu razem z kartami Riva / GeForce, Windows XP (brak DOSa ROTFL), WoW-em, CoD-em, Counterstrajkiem, CD-Action i innym pozerstwem.
Yare Yare Daze
- Żułek
Long Live PS2
całość https://www.ppe.pl/news/360496/playstat ... ormie.htmlNiewykluczone, że jeszcze w tym roku PlayStation 2 wróci do sprzedaży. Legendarna konsola Sony może pojawić się na rynku w nieoczekiwanej formie.
PlayStation 2 to najlepiej sprzedająca się konsola wszech czasów. Nic więc dziwnego, że pomimo upływu lat, są osoby, które darzą ją ogromnym sentymentem przejawiającym się nie tylko poprzez stałe kolekcjonowanie gier. Miłośnicy klocków LEGO postanowili, że stworzą replikę i postarają się o to, by weszła do oficjalnej sprzedaży. Teraz jest na to szansa.
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Triceratops
No tak, jazda pudelkami od zapalek a jakies gangsta cutscenki to dwie rozne gry. Ja i tak wolalem napierdalac w Quarrantine, szkoda ze tej gry nikt nie pociagnalhcpig pisze: ↑31-12-2024, 16:56Milion razy przez ostatnie kilkanaście lat na tym forum pisałem, że GTA3 zabiło tę serię. W latach 90' byłem wielkim fanem 1 i 2, to były gry.
GTA3 to symbol upadku PC gejmingu razem z kartami Riva / GeForce, Windows XP (brak DOSa ROTFL), WoW-em, CoD-em, Counterstrajkiem, CD-Action i innym pozerstwem.
woodpecker from space