Noworoczne postanowienia

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Noworoczne postanowienia

28-12-2015, 22:24

Lukass pisze:Ja bębna nie mam, wręcz przeciwnie, chudziak ze mnie. Tak więc nie mogę postanowić, że zrzucę parę kilo. Myślę, że jak co roku rzucę palenie.
mi tryb zycia (he, he, he) dal w kosc wiec wszystko mi szlo/idzie w beben wlasnie. Tak wagowo jest OK, ale tez chcialbym wrocic do stanu z poczatku sierpnia tego roku gdzie waga wskazywala dumne 76/77/78kg ok.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

28-12-2015, 22:37

manieczki pisze:
Lukass pisze:Ja bębna nie mam, wręcz przeciwnie, chudziak ze mnie. Tak więc nie mogę postanowić, że zrzucę parę kilo. Myślę, że jak co roku rzucę palenie.
mi tryb zycia (he, he, he) dal w kosc wiec wszystko mi szlo/idzie w beben wlasnie. Tak wagowo jest OK, ale tez chcialbym wrocic do stanu z poczatku sierpnia tego roku gdzie waga wskazywala dumne 76/77/78kg ok.
czyżby odchudzanko ??
no to powodzenia :)

Obrazek

:D:D:D
Awatar użytkownika
manieczki

28-12-2015, 22:39

ja mam BDB metabolizm ino gdybym nie wpierdalal po 21/22 :|

i tyrajcie mnie dalej, a opusci was dobry duszek tego forume szybciej niz myslicie!
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

28-12-2015, 22:43

Za dużo siedzenia na forume Manieczku :)
a jeszcze wczoraj podważałeś sens bezcelowego jeżdżenia lub biegania po kilka godzin dziennie :)
Awatar użytkownika
manieczki

28-12-2015, 22:44

Stoigniew pisze:Za dużo siedzenia na forume Manieczku :)
a jeszcze wczoraj podważałeś sens bezcelowego jeżdżenia lub biegania po kilka godzin dziennie :)
kobieta zmienna jest :D
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

28-12-2015, 22:46

o, pardon !
czyli powinienem się odnieść per Manieczko... :)
AdrianSmith
w mackach Zła

Świąteczno noworoczne postanowienie

27-12-2016, 19:48

Tak , w świąteczny weekend postanowiłem . Od pewnego już czasu myślałem jak to zrobić , z dnia na dzień , czy też wyznaczyć sobie np. jakąś datę . Tak zle tak niedobrze ..... jednak jakoś trzeba wybrać .
Postanowiłem , wybrałem datę ,
Za kilka tygodni kończę 49 wiosen , więc "chwilę " pózniej strzeli mi pięć dych . To chyba odpowiedni czas na refleksje ,czy jakieś podsumowania ,czy może postanowienia . doszedłem do wniosku że przyszedł czas na koniec z zabawą w zbieractwo płytowe ..... Dziesiąt lat szukania ,kupowania i takie tam ...... Nie jestem w stanie tego zrobić np. tak że wstając z wyra jutro rano po oddaniu rannego moczu powiedzieć sobie - koniec - od teraz nie kupuję ..... Ale jeżeli wyznaczę sobie w miarę przychylny termin ( odległy ) to zdążę się z tą decyzja pogodzić i jeszcze mą pasja nacieszyć .
Wyznaczyłem sobie taką datę , Moje 51 urodziny :-) ..... tak postanowiłem że po nich kończę z kupowaniem ( kiedyś trzeba ) Zostało mi nieco ponad dwa lata . Niby to sporo , ale dwa lata w MON ie minęły ino mig ............
Może dzielenie tą informacją to totalny debilizm , ale czułem taka potrzebę ,
pozdrawiam AdrianSmith
Awatar użytkownika
Harlequin
mistrz forumowej ceremonii

Re: Świąteczno noworoczne postanowienie

27-12-2016, 19:50

Mi wystarczy jak w końcu ćmiki rzuce, chyba coraz bardziej dojrzewam do tej decyzji.
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

27-12-2016, 19:54

AdrianSmith pisze: Może dzielenie tą informacją to totalny debilizm , ale czułem taka potrzebę ,
pozdrawiam AdrianSmith
Arek, to nieuleczalne, też tak myślałem , wyznaczając różne daty w życiu,wydarzenia....były lata ostatnie,po wyleczeniu:) gdy kupowałem po 2o-3o płyt w roku....ALE ostatnie dwa miesiące kupiłem z 3oo nośników, Finlandia na bieżąco, teraz doszedła :) jeszcze Szwecja, praktycznie tylko nowości, z bleka metala, bo mnie to cieszy na duszy po prostu....i jest to zwyczajnie w anty trendzie, tego zjebanego forume co raz bardziej, gdzie tylko dżezy,hiphopy i inne KornoSlipknoty...
sorry ,że tak edytuje tego postunia ,ale konsumuje alkohola w dźwięki muzyki, a to nie jest dobra odżywka dla logiki klepania w klawiaturę tego plastiku.
Ostatnio zmieniony 27-12-2016, 20:05 przez SODOMOUSE, łącznie zmieniany 4 razy.
PureHate
weteran forumowych bitew

27-12-2016, 19:56

Harlequin pisze:Mi wystarczy jak w końcu ćmiki rzuce, chyba coraz bardziej dojrzewam do tej decyzji.
Polecam.Ja po 12 latach palenia nie palę od 10 miesięcy.
AdrianSmith
w mackach Zła

27-12-2016, 19:57

SODOMOUSE pisze:
AdrianSmith pisze: Może dzielenie tą informacją to totalny debilizm , ale czułem taka potrzebę ,
pozdrawiam AdrianSmith
Arek, to nieuleczalne, też tak myślałem , wyznaczając różne daty w życiu,wydarzenia....były lata, gdy kupowałem po 2o-3o płyt w miesiącu....ostatnie dwa miesiące kupiłem z 3oo nośników, Finlandia na bieżąco, teraz doszedła :) jeszcze Szwecja, praktycznie tylko nowości, z bleka metala, bo mnie to cieszy na duszy po prostu....i jest to po prostu anty trendzie, tego zjebanego forume co raz bardziej, gdzie tylko dżezy,hiphopy i inne KornoSlipknoty...
od nowa kupujesz ? .....kurwa nie załamuj mnie
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

27-12-2016, 19:58

Wróciłem do palenia po 5 latach przerwy i palę coraz więcej. W nowym roku mam zamiar palić jeszcze więcej, bardzo lubię papierosy.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Harlequin

27-12-2016, 20:00

PureHate pisze:
Harlequin pisze:Mi wystarczy jak w końcu ćmiki rzuce, chyba coraz bardziej dojrzewam do tej decyzji.
Rzucałeś posiadając paczkę fajek czy nie posiadając żadnych fajek?
Awatar użytkownika
HSVV
w mackach Zła

27-12-2016, 20:00

wyprzedałem kolekcję jakieś 2 lata temu (może ze 150 płyt tego było i DVD) - jedna z lepszych decyzji życia. przestało mi to sprawiać radość, po prostu, nie potrzebuję kolekcji, nie imponuje mi gruba warstwa plastikowo-tekturowych pudełek pokrywających ścianę, a osób, które kupują po kilka, czasem kilkanaście/dziesiąt wersji jednego wydawnictwa, nie rozumiem i nie chce rozumieć. gdybym przystąpił do wyprzedawania płyt mając kolekcję >1000 wydawnictw, to bym zapłakał z rozpaczy. wolę słuchać z legalnych serwisów streamingowych, bandcampów, etc. obecnie. jak chcę wesprzeć zespół, to wolę kupić merch i iść na koncert, więcej korzyści z tego ma.

i tak, piszę to z perspektywy osoby, która jarała się magią oryginałów. jak wszyscy wokół mieli już ipady i inne wynalazki, ja jeszcze dumnie z walkmanem/discmanem popierdalałem. czekałem cierpliwie tygodniami na dostawę płyt, które kupiłem za cierpliwie odkładane pieniądze, którą znajomi w tym czasie przepierdalali na alko i imprezy. a jak płyta przyszła, to przez miesiąc, 5x dziennie słuchałem. magia się ulotniła jednak i nie było sensu tego dalej trzymać.

także osobiście wtóruję postanowieniu
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
Awatar użytkownika
Ascetic

27-12-2016, 20:03

Obrazek

(pośrednio też do Plastka)
lys på slutten av lys
PureHate
weteran forumowych bitew

27-12-2016, 20:04

Harlequin pisze:
PureHate pisze:
Rzucałeś posiadając paczkę fajek czy nie posiadając żadnych fajek?
Jak postanowiłem rzucać miałem paczkę nową cameli kupioną.Spontanicznie kupiłem desmoksan,fajki wyjebałem do śmieci i nie paliłem
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

27-12-2016, 20:05

Ascetic pisze:Obrazek

(pośrednio też do Plastka)
[youtube][/youtube]

:)
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Ascetic

27-12-2016, 20:05

SODOMOUSE pisze:
pozdrawiam AdrianSmith
Arek, to nieuleczalne, też tak myślałem , wyznaczając różne daty w życiu,wydarzenia....były lata, gdy kupowałem po 2o-3o płyt w miesiącu....ostatnie dwa miesiące kupiłem z 3oo nośników, Finlandia na bieżąco, teraz doszedła :) jeszcze Szwecja, praktycznie tylko nowości, z bleka metala, bo mnie to cieszy na duszy po prostu....i jest to zwyczajnie w anty trendzie, tego zjebanego forume co raz bardziej, gdzie tylko dżezy,hiphopy i inne KornoSlipknoty...
Bartosz, jeszcze o Oi zapomniałeś napisać ;-)
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Harlequin

27-12-2016, 20:06

PureHate pisze:Jak postanowiłem rzucać miałem paczkę nową cameli kupioną.Spontanicznie kupiłem desmoksan,fajki wyjebałem do śmieci i nie paliłem
Yhy, czyli kolejny, któremu udało sie z Desmoxanem lub Tabexem
Awatar użytkownika
HSVV
w mackach Zła

27-12-2016, 20:06

SODOMOUSE pisze:
pozdrawiam AdrianSmith
Arek, to nieuleczalne, też tak myślałem , wyznaczając różne daty w życiu,wydarzenia....były lata, gdy kupowałem po 2o-3o płyt w miesiącu....ostatnie dwa miesiące kupiłem z 3oo nośników, Finlandia na bieżąco, teraz doszedła :) jeszcze Szwecja, praktycznie tylko nowości, z bleka metala, bo mnie to cieszy na duszy po prostu....i jest to zwyczajnie w anty trendzie, tego zjebanego forume co raz bardziej, gdzie tylko dżezy,hiphopy i inne KornoSlipknoty...
wszystko ładnie pięknie, że żyjesz w swoim oldschoolowym światku, nikt Ci nie broni i nikt się do tego nie dopierdala, więc daj innym słuchać czego chcą i z jakich nośników chcą. a trend słuchania jazzów i innych gatunków chyba towarzyszy temu forum od niemal samego początku, patrząc po datach założenia tematów związanych z muzyką nie-metalową, więc nie rozumiem w czym problem.
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
ODPOWIEDZ