Kącik Kulinarny v.2

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 10374
Rejestracja: 22-04-2017, 19:15
Lokalizacja: Prag

Re: Kącik Kulinarny v.2

09-09-2024, 12:46

Triceratops pisze:
09-09-2024, 11:30
OK, po przetestowaniu sporej ilosci produktow stwierdzam autoraytarnie i autoraytatywnie, ze to naileprze kimchi na rynku, oczywiscie oprocz tego, ktore robie sam. Ale jak czasu i ochoty brak, to to jest da bezd. Fajnie piecze ale ja robie ostrzejsze
Obrazek
To tez jest ok, ale ostrre to wiadomo podstawa
Obrazek

Wogule to polecam cala firme, majo zajebiste salatki slodko kwasne takie jak mieli chinole na Pietrynie w Lodzi do
bardzo smaczne, szczególnie ta ostra kimchi, dostępne w Lidlu,
raz się przejechałem, bo ta z kurkumą była zepsuta i oddałżem nazad do lydla
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Posty: 18053
Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
Lokalizacja: Impossible Debility

Re: Kącik Kulinarny v.2

09-09-2024, 14:02

piotraz pisze:
09-09-2024, 11:53
Na 1 kg pekinki ile dajesz łyżek gougharu?
No ja tak nie przeliczam, jak juz robie to w takiej wannie i laduje tak z grubsza w stosunku do poprzedniej wersji aby nie bylo za gorzkie. Ale ja lubie jak piecze i kombinuje z dosypywanirm innych papryk. Ale ostatnio to kupuje to wyzej, nie chce mi sie z tym jebac, i tak robie w rekawicach ale lapy zawsze gdzies pociete a to kuresteo piecze zywym ogniem
woodpecker from space
piotraz
weteran forumowych bitew
Posty: 1846
Rejestracja: 01-04-2011, 11:14

Re: Kącik Kulinarny v.2

09-09-2024, 14:12

Ja lubię mieć jakiś tam przelicznik bo zawsze mogę komuś podać przepis i mi zrobi:) ja na 1kg daje 7 łyżek czubatych, a młodemu robię z samej wędzonej i słodkiej i powiem ci, że też wychodzi dobre, nie ostre ale jak już nie masz swojej to też smakuje.
Robisz zupę z kimchi?
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Posty: 18053
Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
Lokalizacja: Impossible Debility

Re: Kącik Kulinarny v.2

09-09-2024, 14:14

Jeszcze do tego nie doszedlem, to cos jak kapusniak??
woodpecker from space
piotraz
weteran forumowych bitew
Posty: 1846
Rejestracja: 01-04-2011, 11:14

Re: Kącik Kulinarny v.2

09-09-2024, 14:31

Tak, ale ja mam veganski przepis i nie bawisz się w gotowanie wywaru tylko samo kimchi....
https://vegenerat-biegowy.pl/zupa-z-kimchi/
Ja daję więcej kimchi bo mam wykrzywiać ryj. Do zupy robię mniej odsączoną kapustę do kimchi żeby więcej płynu było, bo ma być kwasno i ostro.
Zrobisz raz to będziesz wiedział co za drugim razem zmienić żeby była topka zimowych zup. Moja żona jest od niej uzależniona.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Posty: 18053
Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
Lokalizacja: Impossible Debility

Re: Kącik Kulinarny v.2

09-09-2024, 18:51

Brzmi niezle, tylko wymienie tofu na mieso, bo zupa bez miesa jest jak kawele bez masele
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Posty: 16228
Rejestracja: 10-01-2015, 15:54

Re: Kącik Kulinarny v.2

21-09-2024, 13:38

Po raz kolejny w tym roku śledzik w „Delfinie”. Ze śmietaną to podgdańskie cudo.
Poro
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator
Posty: 6086
Rejestracja: 13-07-2012, 07:37

Re: Kącik Kulinarny v.2

22-09-2024, 18:10

W związku z tym, że pojawiły się wreszcie porządne ziemniory, toteż sezon na domowe fryty uważam za rozpoczęty: Obrazek
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Posty: 18053
Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
Lokalizacja: Impossible Debility

Re: Kącik Kulinarny v.2

22-09-2024, 18:18

Ale tylko na smaluchu
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator
Posty: 6086
Rejestracja: 13-07-2012, 07:37

Re: Kącik Kulinarny v.2

22-09-2024, 18:24

Co kto lubi. Ja akurat niespecjalnie, bo smalec za intensywny w smaki - oleum słonecznikum wystarczy.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Posty: 18053
Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
Lokalizacja: Impossible Debility

Re: Kącik Kulinarny v.2

22-09-2024, 19:53

Czaje, ja nawet smazylem na oleju kokosowym i o dziwo mialo to swoj smak. Pare osob sie uzaleznilo jak sprobowalo tak zeby nawiazac do tematu twardych narkotykow hehe,
Ale dla mnie smaluch rulezz, taki najlepiej swojski choc troche szkoda takiego na fryty
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz
Posty: 2502
Rejestracja: 21-12-2010, 21:06

Re: Kącik Kulinarny v.2

22-09-2024, 21:21

Smalczur do frytów najlepszy, aż se jutro zapodam ze solom i keczupem, wtedy nawet mjensa mi nie cza, by sie nawpierdalać jak wieprz :)
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator
Posty: 6086
Rejestracja: 13-07-2012, 07:37

Re: Kącik Kulinarny v.2

22-09-2024, 22:40

Ja tam tylko wersja saute, only salt is reał. Nie będziem tu wydawać gotówki na jakieś majonezy, Czort! 😉
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 9997
Rejestracja: 15-06-2012, 12:03
Lokalizacja: ארץ ישראל

Re: Kącik Kulinarny v.2

23-09-2024, 00:50

Ziemniaki są zawsze, a przecież zaczął się sezon na dynię - dynia z olejem, pieprzem i solą z piekarnika to też czysta zajebistość, która nie potrzebuje żadnych dodatków.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator
Posty: 4689
Rejestracja: 13-08-2015, 23:28
Lokalizacja: Trójmiasto

Re: Kącik Kulinarny v.2

23-09-2024, 01:04

uglak pisze:
23-09-2024, 00:50
Ziemniaki są zawsze, a przecież zaczął się sezon na dynię - dynia z olejem, pieprzem i solą z piekarnika to też czysta zajebistość, która nie potrzebuje żadnych dodatków.
Zawsze można dodać jezierzę morską!
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 11039
Rejestracja: 21-12-2010, 12:19
Lokalizacja: Katowice - miasto wielkich wydarzeń ;)

Re: Kącik Kulinarny v.2

23-09-2024, 08:29

Jimmy Boyle pisze:
22-09-2024, 21:21
Smalczur do frytów najlepszy, aż se jutro zapodam ze solom i keczupem, wtedy nawet mjensa mi nie cza, by sie nawpierdalać jak wieprz :)
Nie podchodzą mi na smalcu. Smalec jest dobry, do kotletów schabowych, wątróbki, podsmażenia mięsa na gulasz. Nie lubię jak mi frytki tym smakują. Frytki tylko na rzepakowym, bo jest najbardziej neutralny.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz
Posty: 2502
Rejestracja: 21-12-2010, 21:06

Re: Kącik Kulinarny v.2

23-09-2024, 08:37

Hatefire pisze:
23-09-2024, 08:29
Jimmy Boyle pisze:
22-09-2024, 21:21
Smalczur do frytów najlepszy, aż se jutro zapodam ze solom i keczupem, wtedy nawet mjensa mi nie cza, by sie nawpierdalać jak wieprz :)
Nie podchodzą mi na smalcu. Smalec jest dobry, do kotletów schabowych, wątróbki, podsmażenia mięsa na gulasz. Nie lubię jak mi frytki tym smakują. Frytki tylko na rzepakowym, bo jest najbardziej neutralny.
Bo zależy jakiego smalczura użyjesz. Mam nadzieję, że nie tego sklepowego śmierdziucha :)
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 11039
Rejestracja: 21-12-2010, 12:19
Lokalizacja: Katowice - miasto wielkich wydarzeń ;)

Re: Kącik Kulinarny v.2

23-09-2024, 08:52

Jimmy Boyle pisze:
23-09-2024, 08:37
Bo zależy jakiego smalczura użyjesz. Mam nadzieję, że nie tego sklepowego śmierdziucha :)
Mam mięsny niedaleko z dobrym, czasem sam wytapiam jak mam ochotę na chleb z smalcem i ogórkiem kiszonym albo wodzionkę, jest taka fajna potrawa że zalewasz sałatę gorącą rozpuszczoną słoniną i octem. Natomiast do frytek mi w ogóle nie wchodzi. Frytka ma być z oleju i już jak dla mnie.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 11039
Rejestracja: 21-12-2010, 12:19
Lokalizacja: Katowice - miasto wielkich wydarzeń ;)

Re: Kącik Kulinarny v.2

23-09-2024, 09:05

uglak pisze:
23-09-2024, 00:50
Ziemniaki są zawsze, a przecież zaczął się sezon na dynię - dynia z olejem, pieprzem i solą z piekarnika to też czysta zajebistość, która nie potrzebuje żadnych dodatków.
Dynii i cukinii mam w tym roku w opór. Pierwszy raz coś jadalnego zasadziłem na działce. Akurat te rzeczy bo nie trzeba się z nimi pierdolić. Polecam olej kujawski z rozmarynem, oregano i bazylią. Naprawdę dobry i aromatyczny, w takich małych butelkach sprzedają. Na sam koniec w piekarniku jeszcze posyp tymiankiem. Do tego zawsze robię sos czosnkowy z jogurtu.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Posty: 18053
Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
Lokalizacja: Impossible Debility

Re: Kącik Kulinarny v.2

23-09-2024, 09:21

Olej kujawski to scierwo jezeli juz o olejach gadamy, Beskidzki duzo lepszy (PL) jezeli w ogole olej rzepakowy mozna rozpatrywac w tych kategoriach. Co do smaluchu to przede wszystkim kotlety mielone na smalcu maja ten smak, widze, ze duzo osob smazy mielone na olejach co jest dziwne dla mnie
woodpecker from space
ODPOWIEDZ