Pokój AA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- postuje jak opętany!
Re: Pokój AA
Plus w tle slint, bark psychosis, Rodan, codeine 

- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Jak slysze IPA to mnie na mdlosci bierze xD, cos innego?
Codeine niedawno pogonilem, nie sadzilem ze to taki rar
woodpecker from space
-
- postuje jak opętany!
No to żyjesz stereotypami, nie spodziewałem się po tobie czegoś takiego. A że codeine to rar to o tym nie pisałem, nie wiem. To było zmrożenie oka. Może być talk talk albo june of 44
-
- postuje jak opętany!
Czemu pogoniłeś codeine? Wspaniały zespół
- Triceratops
Sluchalem 2 ze 2 razy na rok, june of 44 , rex i rodan zostawilem.
A ipy nienawidze, jakbym perfumy pil
A ipy nienawidze, jakbym perfumy pil
woodpecker from space
- Lukass
- zahartowany metalizator
Ło Panie Kolego, to Pan przespał jedną z piwnych rewolucji. Rynek piw nisko- i bezalkoholowych to teraz bajka. Tyle, że jak za każde dobre piwo, za bezalka też trzeba zapłacić. Moje prywatne preferencje to seria 1 na 100 Kormorana (1% alkoholu), w piwach 0% wybór jest taki, że każdy znajdzie coś fajnego. Ale dobre kosztują tak mniej więcej od 8-10 PLN w górę. Znaczna część to IPY, co jednak ogranicza Ci wybórTriceratops pisze: ↑18-08-2025, 22:03Byc moze nie pilem dobrego bezalkoholowego (jest takie?), bo ze 2 razy moze sprobowalem gdy musialem robic za kierowce i mi wcisneli, ale dla mnie to slodki syf z dodatkowo metalicznym posmakiem. Nie rozumiem w ogole idei picia tego czegos jak i nazywania w ogole tego piwem

Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
-
- postuje jak opętany!
Triceps - ogólne podejście rozumiem. Takie doświadczenia faktycznie mogły mieć miejsce, odczucia. Szczególnie jak testowałeś piwa np. Innych Beczek, ale mimo wszystko polecam Miłosław IPA. Mało perfum, multum goryczy. I chciałbym kiedyś stestowac się z Tobą na drążku. Bo Rodan znam dzięki Tobie
Łukasz - prawda
Łukasz - prawda
- Triceratops
Ja nawet nie panietam co tam pilem, pewnie jakies typowe koncerniaki z zywca albo lecha, co sie zazwyczaj kupuje na mecze ale bylo to slodkie w chuj. Te ipy apy i srapy to nie moja bajka, bo perfumy, nie znosze tych owocowych czy trawowych nut. Lubie cierpkie gorzkie piwa, dlatego pije pilsnera i np czeskie bazanty76 i w zasadzie aspekt alkoholowy w tym wypadku ma drugorzedne znaczenie, chyba ze to Guiness extra stout ale juz go u nas nie importuja. Miloslawa pilsnera probowalem, jak tylko poczulem na jezyku ipe to spojrzalem na etykiete i wylalem do zlewu xDD
A Rex sluchsles? Extra sklad i zsjebista muza tez pogranicza Rodan i Codeine. Wole ich od Codeine
A Rex sluchsles? Extra sklad i zsjebista muza tez pogranicza Rodan i Codeine. Wole ich od Codeine
Ostatnio zmieniony 18-08-2025, 22:52 przez Triceratops, łącznie zmieniany 1 raz.
woodpecker from space
-
- postuje jak opętany!
No to częściowo masz odpowiedź
A na drążku byś się ze mną stratował? Będę na caustic wound w voodoo, ale mogę też podjechać na Lubelszczyznę
A na drążku byś się ze mną stratował? Będę na caustic wound w voodoo, ale mogę też podjechać na Lubelszczyznę
-
- postuje jak opętany!
Rex nie znam
- Triceratops
Hehe no jak skoncze gloduwle to spoko choc ja od dawna na kolkach sie podciagam
Rex jest przewspanialy, ich 3 pkyty to apsolutna klasyka slowcore
https://rex-numero.bandcamp.com/music
Members included Doug Scharin (who was also a member of Codeine, HiM, and June of 44), Curtis Harvey (Pullman), and Phil Spirito (Orso).
Rex jest przewspanialy, ich 3 pkyty to apsolutna klasyka slowcore
https://rex-numero.bandcamp.com/music
Members included Doug Scharin (who was also a member of Codeine, HiM, and June of 44), Curtis Harvey (Pullman), and Phil Spirito (Orso).
woodpecker from space
-
- postuje jak opętany!
Dzięki za polecajkę, w tych klimatach ufam twojemu gustowi. Stary low to dla mnie religia
-
- postuje jak opętany!
A co do kółek. No to w żadnym wypadku nie chcę się wywyższać. Ale taki wymyk na kółkach dużo łatwiejszy niż na drążku 

-
- postuje jak opętany!
Ale wejście siłowe już nie
- Raagoon
- weteran forumowych bitew
Wróciłem właśnie z dwu tygodniowego pobytu na czeskiej prowincji i tak, te nealko sa naprawde niezłe. Ale wiadomo, Czesi. I nie mówię o ichnich koncerniakach a np takim Behemia Regent, no ale to jest top3 czeskich browarów a dla mnie wogóle. Ale:
Doskonała wrzuta do tematu AA XD
Dodajmy że taki kwas chlebowy ma i tak 3 razy wiecej cukru, wiem nie dramatyzujmy.
Ostatnio zmieniony 18-08-2025, 23:22 przez Raagoon, łącznie zmieniany 1 raz.
- Triceratops
No wlasnie robie to pod wejscie silowe, i nie jest to latwe jak sie nie jest mlodym szczypiorem
woodpecker from space
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
Kurcze, ale czeskie pilsy (z wyjątkiem goryczki, zwłaszcza w wersjach lanych) są też dość słodowe - to bardziej powinny Ci odpowiadać plisnery od szwabów, bo one mają mniej cukrów resztkowych przez co goryczka jest też mocniej wyczuwalna.Triceratops pisze: ↑18-08-2025, 22:49Ja nawet nie panietam co tam pilem, pewnie jakies typowe koncerniaki z zywca albo lecha, co sie zazwyczaj kupuje na mecze ale bylo to slodkie w chuj. Te ipy apy i srapy to nie moja bajka, bo perfumy, nie znosze tych owocowych czy trawowych nut. Lubie cierpkie gorzkie piwa, dlatego pije pilsnera i np czeskie bazanty76 i w zasadzie aspekt alkoholowy w tym wypadku ma drugorzedne znaczenie, chyba ze to Guiness extra stout ale juz go u nas nie importuja. Miloslawa pilsnera probowalem, jak tylko poczulem na jezyku ipe to spojrzalem na etykiete i wylalem do zlewu xDD
Co do bezalkoholowych to faktycznie przetestuj 1 na 100, bo to fajne piwo bezalkoholowe (prawnie niskoalkoholowe, ale to taka bzdurka). Perfumy to głównie jakieś hazy IPA i inne wynalazki, a 1 na 100 jest raczej oldschoolowe.
Z koncerniaków nealko chyba tylko (o dziwo!) Heineken daje radę, ale koncerny nie zachęcają do testowania, bo pozostałe są raczej w przedziale od "poniżej średniej" do "do wylania", więc mogłem coś wartego uwagi pominąć.
Nie oglądam tego atnecjusza, ale zdaję mi się, że jechali po tym filmiku za szkodliwy clickbait.Raagoon pisze: ↑18-08-2025, 23:18Wróciłem właśnie z dwu tygodniowego pobytu na czeskiej prowincji i tak, te nealko sa naprawde niezłe. Ale wiadomo, Czesi. I nie mówię o ichnich koncerniakach a np takim Behemia Regent, no ale to jest top3 czeskich browarów a dla mnie wogóle. Ale:
Doskonała wrzuta do tematu AA XD
Guilty of being right
-
- postuje jak opętany!
Ogólnie mam dylemat. Wiem że drążek i kółka są zajebiste i najlepsze. Ale od dłuższego czasu jak ćwiczę plecy, to na wyciągach i hammerach, mimo że wiem, że drążek efektywniejszy. Ale mam taką blokadę że jak na siłce spompuję się na drążku, to nie będę miał siły na górną część czworobocznego i prostownik
- Raagoon
- weteran forumowych bitew
No rozdmuchał trochę, ale wystarczy sprawdzać ilość cukrów w poszczególnych gatunkach, bo przy bezalko producent ma obowiązek podać skład. Jak sobie przypomnę nealko Bernarda w Czechach, to ja nie wiem jak zmęczę tego nieszczęsnego heinekena, który mi został. Niemcy oczywiście też już robią dobre bezalko (sto razy lepsze oczywiście niż rzeczony heineken), no ale w browarnictwie dla mnie żadna gorczyka nie podskoczy czeskiemu dobru narodowemu.
A tu skrót poprzeniego linka jak co https://www.youtube.com/shorts/f2e28nFrDY4