Kłopoty ze zdrowiem

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Kłopoty ze zdrowiem

23-08-2018, 21:51

Lukass pisze:
Triceratops pisze:Hmm, cos musialem przeoczyc w takim razie, ze ktos to reklamowal. W oficjalnej opinii olej kokosowy jako skladajacy sie niemal wylacznie z nasyconych kwasow tluszczowych od samego poczatku ma opinie niezdrowego. Mnie akurat taka opinia cieszy, bo jak cos niezdrowe to szybko stanieje.
Tylko po chuj, nie lepiej smalec wpierdalać?
Oczywiscie, ze lepiej ale czasami dla odmiany zdarza mi sie usmazyc jajecznice albo frytki na kokosowym. Intrygujacy smak.
Poza tym dodaje do kawy. A jak mi sie skonczy smalec czy maslo klarowane to zawsze mam kokosowy w odwodzie.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

24-08-2018, 20:28

Karkasonne pisze:Jutro wrzucę historie
Aha

A ja tymczasem czytam se ksionzke jakiejs uczonej profesor nauk medycznych na uniwersytecie Iowa, Babina miala pecha i dopadlo ja Sclerosis Multiplex, zarla Copaxone, ale i tak zaczelo po kolei odejmowac to i owo, i skonczyla na wozku inwalidzkim a w tyrce na fotelu zerowej grawitacji.
I pisze ona takie oto durnoty (przypominam, prof nauk medycznych!): "Farmaceutyki przepisywane pacjentom na choroby autoimmunologiczne nie lecza. Poprawiaja jedynie odrobine samopoczucie i spowalniaja rozwoj choroby. Leki nie pomoga przy schorzeniu autoimmunologicznym, ale twoje cialo jest zdolne do samouleczenia - jezeli tylko wyposazysz je w odpowiednie narzedzia. Ty sam mozesz odmienic swoje zycie. Nie twoj lekarz. Nie aptekarz. NIe opakowanie pigulek. Ty! Masz nad nim kontrole"
Uff co za zabobon, co za ciemnota, jebne zaras w kat.....
woodpecker from space
Karkasonne

24-08-2018, 20:37

Zakładam, że to do mnie piszesz. Na szczęście nie ma to już znaczenia większego, to co teraz mam to jest jakieś 3% tego, co było w najgorszym okresie, więc można powiedzieć, że praktycznie z tego wyszedłem. W sumie lekarze pomogli mi ale tylko troszkę, to co Ty mi pisałeś podobnie, udało się znaleźć jakiś złoty środek. Ale jak powiem, że dużo mi dało jedzenie głównie chleba gryczanego na zakwasie który sami pieczemy, to raczej nie uwierzysz;)
Awatar użytkownika
Triceratops

24-08-2018, 21:10

Karkasonne pisze:Zakładam, że to do mnie piszesz
Ej no nie urastaj w piorka za bardzo ;) Pisalem dosc ogolnie a nie do ciebie, bo zauwazylem, ze choroby autoimmunologiczne sa dosc popularne na tym forum.
Ale pamietam, ze kiedys mnie skontrowales argumentem, ze pytales lekarki i aptekarki, to jeszcze walne cytata.
Babsko pisze tak: "Byc moze wybrales sie do lekarza, byc moze postawil ci diagnoze. Medycy walcza z objawami, ale nie wylecza choroby o charakterze przelwleklym - jak stwardnienie rozsiane, depresja, nadcisnienie, cukrzyca czy chocby otylosc. Dostales recepte na lekarsta, ktore maja zlagodzic symptomy, niemniej na dluzsza mete tylko dolewaja oliwy do ognia, bo ich przyjmowaniu towarzysza pewne efekty uboczne i utrata substancji odzywczych"
Oj durne babsko, powinni jej zabrac te profesure....grantow nie dostanie na pewno od BF.

A w kolejce lezy ksiazka....dziennikarza przez dlugie lata zajmujacego sie tematyka naukowa, az bidak zachorowal na niezle gowno. Oczywiscie od razu uderzyl do medykow i zaaplikowalno mu agresywna inwazje lekow majaca zniszczyc intruza.....oczywiscie wraz z pacjentem. Facio sie zmarkowal, przeprosil te altgusla, ktore latami obsmiewal, poszedl do ...uzdrowiciela i wyzdrowial kurwa mac. Pisze wielce zdziwiony: "Wciaz pozostaje zagadka, dlaczego tak sie dzieje. Konwencjonalna medycyna nie potrafi w zaden sposob wyjasnic takich sytuacji". Kolo zaczal studiowac te badania, ktore latami prezentowal i nagle mu wyszlo, ze ni mniej ni wiecej "tylko 4% wszystkich interwencji medycznych bylo jasno udowodnionych i sformulowanych naukowo. Pozostale 96% bylo niejasnych i nie podawalo zadnych naukowych dowodow danej procedury medycznej. To sa liczby porazajace, wynika z nich, ni mniej ni wiecej tylko, ze w 96% przypadkow lekarze nie do konca wiedzieli co robia."
Jego zdziwienie na koniec rodzi gorzka konkluzje wieloletniego naukowego matolka: " Ale czy ktos sie tym zajal? Nie wiadomo. Raczej nie, bo przeciez trudno sobie wyobrazic, by konwencjonalna nauka (i przemysl farmaceutyczny) byla zainteresowana rzetelnym zbadaniem tematu i sama sobie strzelila w stope."
Ech szamani...
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Phren
rozkręca się

24-08-2018, 21:46

Co to za książki? Pytam, bo temat mnie interesuje i chętnie przeczytam.
Awatar użytkownika
Triceratops

26-08-2018, 09:05

PW

[youtube][/youtube]
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

26-08-2018, 10:39

Phren pisze:Co to za książki? Pytam, bo temat mnie interesuje i chętnie przeczytam.
Podaj tytuły na priva, skoro publicznie nie chcesz, to zerknę.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Ascetic

26-08-2018, 14:09

zaraz będę walił portera pędzonego gdzieś tutaj, zagryzę kibinami i może jeszcze skubnę placka z grzybami.

a poniżej film dla niejadków, chałupniczych-ascetów i ludzi oszczędnych:

https://vod.pl/filmy-dokumentalne/nieje ... ne/wfse0pf" onclick="window.open(this.href);return false;
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Triceratops

26-08-2018, 20:53

Karkasonne pisze:Zakładam, że to do mnie piszesz. Na szczęście nie ma to już znaczenia większego, to co teraz mam to jest jakieś 3% tego, co było w najgorszym okresie, więc można powiedzieć, że praktycznie z tego wyszedłem. W sumie lekarze pomogli mi ale tylko troszkę, to co Ty mi pisałeś podobnie, udało się znaleźć jakiś złoty środek. Ale jak powiem, że dużo mi dało jedzenie głównie chleba gryczanego na zakwasie który sami pieczemy, to raczej nie uwierzysz;)
Wierze w nie takie rzeczy. Krotko mowiac udalo ci sie pokonac chorobe i nie masz juz AZS? Skora jak u bobasa?
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

28-08-2018, 08:55

O w morde, suplementuje ktos?
Kwasy omega-3 zwiększają ryzyko raka.
http://www.medonet.pl/zdrowie/zdrowie-d ... 86015.html" onclick="window.open(this.href);return false;
woodpecker from space
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

28-08-2018, 12:40

a kwasy z naturalnie złowionego dzikiego pstrąga też powodują ????:D

edyta przeczytałem artykuł .
byrgh
zahartowany metalizator

28-08-2018, 12:56

A ja biere ponad dzienną dawkie, ryby tesz jadam xD Cusz
Awatar użytkownika
Ubzdur
w mackach Zła

28-08-2018, 14:31

Suplementy dzisiaj to jest jakaś paranoja. Wielki biznes oparty na kłamstwie i manipulacji, z której koncerny nie są nijak rozliczane, bo nie ma regulacji i odpowiedzialności. Można sprzedawać suplementy diety na absolutnie wszystko bez odpowiedzialności za skutki, a gdy dołożyć zgrabne manipulacje statystyką, gdzie przy dość dużej ilości zmiennych i danych można udowodnić absolutnie każdą zależność, to jest to mamy niezły Meksyk, el dorado. Druga sprawa, osobiście miałbym psychiczny opór przed regularnym braniem suplementów- kojarzy mi się to z robieniem z siebie pacjenta, niedołężnego starca biorącego tabletki na liczne schorzenia. Do tego urojone. Żeby nie było, nie jestem w 100% przeciwko, jak ktoś ma objaw niedoboru czegoś, to niech doraźnie zasuplementuje, bywa to pomocne, ale na dłuższą metę to trzeba zmienić przyczynę niedoboru, a suplementacją się tego nie osiąga, lecz dietą.
Awatar użytkownika
Triceratops

29-08-2018, 09:42

vicek pisze:a kwasy z naturalnie złowionego dzikiego pstrąga też powodują ????:D
.
Lepsze sa ze smalcu, masla, sloniny, jaj.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

29-08-2018, 20:53

Triceratops pisze:
Karkasonne pisze:Jutro wrzucę historie
Aha

A ja tymczasem czytam se ksionzke jakiejs uczonej profesor nauk medycznych na uniwersytecie Iowa, Babina miala pecha i dopadlo ja Sclerosis Multiplex, zarla Copaxone, ale i tak zaczelo po kolei odejmowac to i owo, i skonczyla na wozku inwalidzkim a w tyrce na fotelu zerowej grawitacji.
I pisze ona takie oto durnoty (przypominam, prof nauk medycznych!): "Farmaceutyki przepisywane pacjentom na choroby autoimmunologiczne nie lecza. Poprawiaja jedynie odrobine samopoczucie i spowalniaja rozwoj choroby. Leki nie pomoga przy schorzeniu autoimmunologicznym, ale twoje cialo jest zdolne do samouleczenia - jezeli tylko wyposazysz je w odpowiednie narzedzia. Ty sam mozesz odmienic swoje zycie. Nie twoj lekarz. Nie aptekarz. NIe opakowanie pigulek. Ty! Masz nad nim kontrole"
Uff co za zabobon, co za ciemnota, jebne zaras w kat.....
Niedobrze.....
Jako lekarka i badaczka nie zgadzam sie z opinia, ze dieta wegetarianska to najzdrowszy sposob odzywiania dla czlowieka - prawde powiedziawszy, uwazam, ze morze wyrzadzic powazne szkody, o ile nie stosuje sie jej w przemyslany sposob. Jestem tez przekonana, ze moja wieloletnia dieta wiegetarianska mogla zainicjowac lub przynajmniej przyspieszyc rozwoj stwardnienia rozsianego. Z drugiej strony zdaje sobie sprawe, iz w przypadku wielu z nas rezygnacja z miesa to wybor natury religijnej, moralnej lub etycznej. Nie bede probowala przekonac cie, ze nie masz racji.
Ja zmienilam oboz w efekcie wieloletnich badan nad wplywem sposobu odzywiania sie na zdrowie. Juz nie wroce do wegetarianizmu.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
devastator77
zahartowany metalizator

10-10-2018, 12:07

Koleżanki i koledzy!
Znacie jakieś dobre tabletki na rwę kulszową?
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

10-10-2018, 12:53

Mdma
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Awatar użytkownika
devastator77
zahartowany metalizator

11-10-2018, 12:12

Nie no kolego!
Ja poważnie pytam o te tabletki na pierdoloną rwę.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
Awatar użytkownika
Triceratops

11-10-2018, 12:28

Na forum metalowym pytasz o tabletki na rwe kulszowa? Na forach wedkarskich pytaj, tam wiedza
woodpecker from space
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

11-10-2018, 12:38

Czy jeśli po raz drugi w ostatnim czasie budzę się w nocy i mam włączoną lampkę, mimo że szedłem spać przy wyłączonej, to oznacza to lunatykowanie czy może coś mnie nawiedza? Triceps, ty jesteś zaznajomiony z bytami niematerialnymi.
ODPOWIEDZ