Jeżeli chodzi o poziom techniczny, to instrumentalistów z wiosłami w łapach CC ma zajebistych. No, przynajmniej dwóch. Jak pierwszy raz zobaczyłem filmik z "Frantic Disembowelment" granym przez Webstera, O'Briena i Mazurkiewicza to wyskoczyłem z butów.Heretyk pisze:Webster NISZCZY obiekty :)
CANNIBAL CORPSE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Re: CANNIBAL CORPSE
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
-
- mistrz forumowej ceremonii
hehe no ja tak samo :)
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
To zależy, bo obaj grają zupełnie innymi technikami. Dla mnie ta sama klasa: Alex Webster, Steve DiGiorgio, Jeroen Paul Thesseling, Tony Choy i Sean Malone.morbid pisze:Webstera i tak bije na łeb DiGiorgio.... :)
all the monsters will break your heart
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
I z uporem maniaka wszyscy zawsze zapomną o Kelthuzie, a przecież on jest gigantem basu. Tak się nie robi.
The madness and the damage done.
- nicram
- empir
- zahartowany metalizator
No, najlepszy jest opis pod filmikiemAlsvartr pisze:Jak pierwszy raz zobaczyłem filmik z Frantic Disembowelment granym przez Webstera, O'Briena i Mazurkiewicza to wyskoczyłem z butów.
justin bieber
retard
easy
normal
hard
expert
god
satan
Pat O'brien
-
Rozpierdala mnie ten filmik - kolesie grają sobie z taką swobodą i lekkością jakby grali jakieś przytupaje na weselu, a tymczasem nie ma zbyt wielu instrumentalistów którzy mogliby się z nimi zmierzyć.Alsvartr pisze:Jak pierwszy raz zobaczyłem filmik z Frantic Disembowelment granym przez Webstera, O'Briena i Mazurkiewicza to wyskoczyłem z butów.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Nie róbcie z nich też nie wiadomo jakich bogów, w końcu po napierdalaniu 20 lat takiej muzyki wstydem by było, jakby nie potrafili odegrać swoich partii jak, nie przymierzając bez żadnych złośliwości, pewien zespół na M.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Mech?
- empir
Ale tu nie chodzi o to czy ktoś potrafi czy nie, odegrać swoje partie. Tu chodzi o złożoność tych partii, czego na pewno nie powiesz o zespole na M.Kurt pisze:Nie róbcie z nich też nie wiadomo jakich bogów, w końcu po napierdalaniu 20 lat takiej muzyki wstydem by było, jakby nie potrafili odegrać swoich partii jak, nie przymierzając bez żadnych złośliwości, pewien zespół na M.
-
- zaczyna szaleć
Motley Crew ? ;)
-
Kiedyś czytałem wywiad z Alexem gdzie stwierdził że on i Pat nie lubią zbyt prostych utworów, lubią kiedy coś się dzieje "na gryfie". Podziwiam ich za to, że ich utwory to nie tylko zbieranina riffów którą docenią instrumentalni onaniści, ale kawałki które mimo skomplikowanych partii potrafią zapaść w pamięci na dłużej.empir pisze:Ale tu nie chodzi o to czy ktoś potrafi czy nie, odegrać swoje partie. Tu chodzi o złożoność tych partii, czego na pewno nie powiesz o zespole na M.
- Realista
- weteran forumowych bitew
Chyba nie będe oryginalny ale dla mnie właściwe CC to to z Chrisem, uwielbiam jedynkę, trójka to Mistrzostwo świata, czwórka to piękne podsumowanie ery z Krzysiem. Później jedynie Bloodthrist zrobiło na mnie wrażenie... reszta płyt solidna ale nic ponad ten magnetyzm zawarty na pierwszych 4.
- empir
No i oto chodziNasum pisze:stwierdził że on i Pat nie lubią zbyt prostych utworów, lubią kiedy coś się dzieje "na gryfie". Podziwiam ich za to, że ich utwory to nie tylko zbieranina riffów którą docenią instrumentalni onaniści, ale kawałki które mimo skomplikowanych partii potrafią zapaść w pamięci na dłużej.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
No tak, tylko, że ta złożoność jest w jakimś stopniu powtarzalna, z racji tego, że panowie zamknęli się na pewną, dość wąską dodajmy, stylistykę brutal death metalu. I w niej się nieźle obracają, ale ileż można zapierdalać po gryfie i nagrywać kolejne arpeggia ? Dlatego to nie jest jakoś wymagające dla nich (chociaż samo w sobie może się wydawać trudne, ale biorąc pod uwagę ich staż, bez przesady), po prostu, oni odgrywają podobne motywy tylko, że trochę wyżej, niżej, czy przesuwają paluszek w prawo czy lewo, ale w swojej istocie to są te powtarzalne dźwięki. W tym sensie są bardzo podobni do Malmsteena, którego szczerze nie znoszę. Z tym, że CC przy tym nagrywa zajebiste płyty a Malmsteen nie ;)
Dobry zespół, lubię, nie słucham.
Fisher>>>>>>>>>>>>>Karel Gott>Barnes
Fisher>>>>>>>>>>>>>Karel Gott>Barnes
-
O właśnie.Conflagrator pisze:Dobry zespół, lubię, nie słucham.
Raz na ruski rok posłucham "Bleeding" albo ewentualnie "Butchered at birth". Doceniam, ale to wszystko, nie chce mi się za bardzo do nich wracać.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
-
Po odejściu Jack'a na jego miejsce na czas trasy koncertowej wszedł Jeremy Turner z Origin. Origin jak wiadomo gra technicznie, i mimo, że w macierzystej formacji miał niezłą szkołę, przyznał że utwory CC są trudniejsze do odegrania niż się powszechnie sądzi. Tak więc nie jest to tylko kwestia zagrania jednego patentu wyżej czy niżej, przesunięcia paluszka w lewo czy w prawo. Ale na pewno zgadzamy się w jednym - że nadal nagrywają zajebiste albumy.Kurt pisze: Dlatego to nie jest jakoś wymagające dla nich (chociaż samo w sobie może się wydawać trudne, ale biorąc pod uwagę ich staż, bez przesady), po prostu, oni odgrywają podobne motywy tylko, że trochę wyżej, niżej, czy przesuwają paluszek w prawo czy lewo, ale w swojej istocie to są te powtarzalne dźwięki.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
"Trudniejsze niż się powszechnie sądzi" - a kogo to obchodzi, co się powszechnie sądzi ? Poza tym, jak już napisałem, oni są bardzo sprawnymi muzykami, to jest niewątpliwe, ale jak już wspomniałem, oni napierdalają od 20 lat, nie wypada nie mieć doskonałego warsztatu po takim czasie. Nie uważam ich po prostu za tak wybitnych muzyków, jak się ich tutaj przedstawia.
- Headcrab
- Kontakt:
Skoro tak to podaj jakąś wybitną alternatywę dla cannibal corpse, grającą w podobny sposób death metal.Kurt pisze:Nie uważam ich po prostu za tak wybitnych muzyków, jak się ich tutaj przedstawia.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦