Behemoth v.2

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rumburak
weteran forumowych bitew

Re: Behemoth v.2

16-08-2018, 21:56

byrgh pisze:
Ubzdur pisze:Co tu się wyprawia? Jakieś dyskusje o muzyce i opinie o płytach? Co do tematu; mam do gromu sentyment i dlatego wolę go nie słuchać. pandemonic to jedyna, której nie słyszałem. Może się kiedyś przemogę i spróbuje, bo tu takie głosy, że jakby warto
Daj Pan spokój, zmarła ostatnia z największych piosenkarek na świecie, ale hardzi metalowcy idą na rekord i wbijają kolejną stronę w temacie o Behemoth.
Może hardzi metalowcy w tematach o zespołach metalowych maja średnią ochotę dyskutować o wokalistce mającej z tą muzyką tyle wspólnego co ty ze zdrowym rozsądkiem.
Wracając do Behemoth.
1. Zos Kia Cultus
2.Thelema 6
3. Satanica
hcpig pisze:
07-11-2024, 18:51
Wśród największych jak Morbid Angel to nie ale Vader? Azarath niszczy Vadera.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

16-08-2018, 22:08

byrgh pisze:
Ubzdur pisze:Co tu się wyprawia? Jakieś dyskusje o muzyce i opinie o płytach? Co do tematu; mam do gromu sentyment i dlatego wolę go nie słuchać. pandemonic to jedyna, której nie słyszałem. Może się kiedyś przemogę i spróbuje, bo tu takie głosy, że jakby warto
Daj Pan spokój, zmarła ostatnia z największych piosenkarek na świecie, ale hardzi metalowcy idą na rekord i wbijają kolejną stronę w temacie o Behemoth.
Może i masz rację, ale to chyba nie miejsce na wspomnienia o niej, a już na pewno nie w temacie Behemoth. Co Ty tu robisz i wypisujesz, zamiast żałobne przesłuchania uskuteczniać?
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
byrgh
zahartowany metalizator

16-08-2018, 22:09

wolff pisze:byrdziu , nie spinaj tak pupy, przecież jesteś taki luzak., fan jazzu i podobno znasz kilka kapel metalowych, hyhyhy. Gdybym był homo to bym napisał, że ci wyrucham męża ale nie jestem taki chamski byrdziu :)
Nie jestem również mięśniakiem lecz dość słusznie zbudowanym mężczyzną, masz ból dupy i boleści w anusie?
Poproś partnera o przerwę :)
My hetero nie bijemy kobiet, w przeciwieństwie do was, więc skąd te patologiczne pomysły?
Tylko prawdziwy pedał będzie na każdym kroku podkreślał swoją heteroseksualność i wytykał innym osobnikom swoje cechy, cienki bolcu. Więc leć, poskarż się już chłopakowi i przestań się mazać, a w bonusie, jak zmówicie się jeszcze z jedną mierną ciotą, to nawet możecie do mnie wpadać i próbować spuszczać mi wpierdol, dziewczyny!
byrgh
zahartowany metalizator

16-08-2018, 22:11

Lukass pisze:
byrgh pisze:
Może i masz rację, ale to chyba nie miejsce na wspomnienia o niej, a już na pewno nie w temacie Behemoth. Co Ty tu robisz i wypisujesz, zamiast żałobne przesłuchania uskuteczniać?
Mogłem się tego spodziewać po hardych twardzielach jak wolff czy jakiś rumowy burak, ale że Ty nie załapałeś lekkiego zabarwienia ironicznego w moim poście? Świat umiera.
byrgh
zahartowany metalizator

16-08-2018, 22:13

Ubzdur pisze:Nareszcie wracamy na właściwe tory! Nergal to pedał i zdrajca metaluu!!110
TA JEST, A POZA TYM TO JEGO MUZA ŚMIERDZI RZATKIM GÓWNEM.

HAILSA!
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

16-08-2018, 22:15

byrgh pisze: Mogłem się tego spodziewać po hardych twardzielach jak wolff czy jakiś rumowy burak, ale że Ty nie załapałeś lekkiego zabarwienia ironicznego w moim poście? Świat umiera.
Eh, nie dziś, nie mam dnia na wyłapywanie ironii, ani w ogóle na nic ;) Klepię, bo jeszcze spać się nie chce.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Rumburak
weteran forumowych bitew

16-08-2018, 22:40

brydziu-pedziu...ironicznie to ty możesz co najwyżej swoją orientację seksualną zabarwiać .
hcpig pisze:
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

16-08-2018, 23:04

byrdziu, miejże litość, umrzyj
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

17-08-2018, 07:47

Ironią trzeba się jeszcze umieć posługiwać inaczej typ robi z siebie idiotę a potem łazi napuszony i płacze, że leci z niego szydera.
Jeśli zaś o bohaterów tematu to ja widzę to mniej więcej tak;

Satanica
Thelema
Pandemonic Incantations
Demigod/ZKC
Hatefire pisze:Dla mnie bardzo ok był okres "Satanica" "Thelema..." Zos...". Fajnie ten dosyć prosty w sumie BM/death żarł. Co więcej brzmieli jakoś po swojemu wówczas, charakterystyczny było nie było wokal Nergala plus ten BM/death, składało się to w spoko całość, z takim własnym charakterem. Twórczość przed i po do zaorania jak dla mnie.
Trzeba przyznać, że mimo wszystko byli rozpoznawalni, mieli jakiś tam swój styl i dobrze się tego słuchało. Szkoda, że teraz poszli w tani patos i bufonadę, mnie to trąca komedią choć muzycznie i tak bywa ciekawie.
Jebać żuli.
Awatar użytkownika
Rumburak
weteran forumowych bitew

17-08-2018, 10:23

wolff pisze:Ironią trzeba się jeszcze umieć posługiwać inaczej typ robi z siebie idiotę a potem łazi napuszony i płacze, że leci z niego szydera.
Dotychczas ziomeczek robił tutaj za Plastkowego wafla z małymi przerwami na znawcę Jazzu , kiedy tamtego zabrakło to błąka się po stronach forum niczym smród po gaciach i "ironicznie zabarwia" te swoje bzdety a potem płacze że nikt go nie rozumie.
hcpig pisze:
byrgh
zahartowany metalizator

17-08-2018, 11:40

"Dotychczas ziomeczek" pisze tu od 2011. Spudłowałeś, chuju marny :)
wolff pisze:Ironią trzeba się jeszcze umieć posługiwać inaczej typ robi z siebie idiotę a potem łazi napuszony i płacze, że leci z niego szydera.
To była wyszukana ironia, dlatego nie była nawet pod twoim adresem. Tak że no thx, nie będzie mnie pouczał jakiś internetowy cwel :) A teraz spylaj zakładać dziesiąte konto

Dla mnie temat już skończony, z szacunku do prawdziwych fanów tego wybitnego w pewnych kręgach zespołu.
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

17-08-2018, 13:14

Rumburak pisze:
Dotychczas ziomeczek robił tutaj za Plastkowego wafla z małymi przerwami na znawcę Jazzu , kiedy tamtego zabrakło to błąka się po stronach forum niczym smród po gaciach i "ironicznie zabarwia" te swoje bzdety a potem płacze że nikt go nie rozumie.
a ktoś tutaj pisał że to ty jesteś Plastkiem :-)
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

17-08-2018, 18:49

byrgh pisze: To była wyszukana ironia, dlatego nie była nawet pod twoim adresem. Tak że no thx, nie będzie mnie pouczał jakiś internetowy cwel :) A teraz spylaj zakładać dziesiąte konto

Dla mnie temat już skończony, z szacunku do prawdziwych fanów tego wybitnego w pewnych kręgach zespołu.
haha wyszukana ironia autorstwa przygłupa który stara się kreować na mądrego, nie ośmieszaj się zjebie tylko po prostu zamknij dupę i schowaj do nory. No chyba, że się nudzisz to cytuj posty twojego guru plastka może poczujesz, jak za dawnych lat, jego przyrodzenie w którymś ze swoich otworów.
Jebać żuli.
Awatar użytkownika
HSVV
w mackach Zła

17-08-2018, 19:37

dziękówa Panowie, przypomnieliście mi, że miałem kupić popcorn, o którym zapomniałem.
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
Awatar użytkownika
Anthropophagus
w mackach Zła
Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym

17-08-2018, 20:59

Szokujące jest to, że przez całe pół strony udało się porozmawiać o twórczości Behemoth - zupełnie nie ogarniam jak mogło do tego dojść ;)

[youtube][/youtube]
"Dla mnie to jest naród zesrany a nie naród wybrany".
- Piotr Rybak
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

17-08-2018, 21:26

wolff pisze:
Trzeba przyznać, że mimo wszystko byli rozpoznawalni, mieli jakiś tam swój styl i dobrze się tego słuchało. Szkoda, że teraz poszli w tani patos i bufonadę, mnie to trąca komedią choć muzycznie i tak bywa ciekawie.
Styl to oni mieli tylko na 'Pandemonic...' i ew. 'Satanica'. BDB Zośka to tylko rip-off Morbid Angel, debiut to zrzyna z dem Carpathian Forest, 'Demigod' to wszystkie trendy blockbuster death metalu z owego czasu, 'The Satanist' - popłuczyny po religijnych rzeczach itp. do tego zrzyny riffów, z tych pamiętam co Anthrax, Emperor, nawet stary pseudonim zarąbany z Beherit.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

17-08-2018, 21:36

Totalna większość kapel to przecież zrzyny i przeróbki, jest pewna grupa zespołów na których inne się wzorują/inspirują reszta to kalka i popłuczyny. Powstają więc kapele na setki, tysiące które "produkują" podobną do siebie papę opartą na już wcześniej znanych riffach, melodiach i tak to się kręci.
Jeśli więc nawet Behemoth zrzynał (zrzynał i to jest fakt :)) to był czas kiedy mu się to solidnie udawało.
Jebać żuli.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

18-08-2018, 00:08

Leprze to nirz rozkiminy nt tego czy morzna bic kobiety w islamie czy nie. Temat sprowadzony na wlsciwe tory
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

18-08-2018, 00:18

yossarian84 pisze:
Rumburak pisze:
a ktoś tutaj pisał że to ty jesteś Plastkiem :-)
Ja, między innymi, żem to uczynił. Kolega R zastosował kiedyś konstrukcję, która była tak dokładną kopią tej plastkowej, że wyglądało, jakby się zapomniał przelogować. Ale czy to prawda, to inna sprawa :)
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Anzhelmoo
weteran forumowych bitew

18-08-2018, 01:56

Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
ODPOWIEDZ