bardzo dobry album ...dojebali,wszystko odpowiednio wyważone,odpowiednie proporcje,zero nudy....Deathhammer66 pisze:Coś z tą przyswajalnością rzeczywiście jest, bo tak jak poprzednie materiały HE średnio do mnie trafiają tak ten krążek bardzo mi się podoba. Fajnie, że zwolnili trochę, wprowadzili więcej przestrzeni, dzięki czemu jest miejsce na masę bardzo dobrych motywów, np. we wspomnianym przez Ciebie utworze tytułowym.
HATE ETERNAL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- morbid
- rasowy masterfulowicz
Re: HATE ETERNAL
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
To właśnie wydaje sie być kluczem do zajebistości tego albumu. Zdecydowanie, jedno z najlepszych tegorocznych wydawnictw.Nasum pisze:... ta muzyka jest napisana przez maniaka death metalu dla maniaków death metalu, nie ma tutaj miejsca na eksperymenty, tylko i wyłącznie na stare, dobre, sprawdzone składniki które tworzą ten gatunek.
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
Na dobrych słuchawkach zrobiłem kilka dni temu odsłuch i prawie mi głowę upierdoliło. Ale jazdencja :)
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
AroHien pisze:To właśnie wydaje sie być kluczem do zajebistości tego albumu. Zdecydowanie, jedno z najlepszych tegorocznych wydawnictw.Nasum pisze:... ta muzyka jest napisana przez maniaka death metalu dla maniaków death metalu, nie ma tutaj miejsca na eksperymenty, tylko i wyłącznie na stare, dobre, sprawdzone składniki które tworzą ten gatunek.
Dokładnie tak, jeden z najlepszych albumów w gatunku death metal w tym roku, taki death do szpiku kości, bez oglądania się na wiecznie niezadowolonych krytyków którzy pragną by kazda płyta przekraczała Rubikon. To płyta skierowana do konkretnego odbiorcy który ma jasno sprecyzowane oczekiwania, i tak jak to wyżej Morbid napisał, świetnie wyważony album, zero nudy, zero pitolenia dla samego pitolenia. To strzał w ryj , mocny, nieoczekiwany, bolesny. Taki z lekkiego zaskoczenia, bo dodali do swej formuły kilka nowych elementów które doskonale się sprawdzaja, a które wczesniej nie wystepowały. Dzięki temu ta muzyka jest tak elektryzująca, porywająca, świeża.
- Headcrab
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
Jest nowy numer.
Jest nowy numer.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
- wolff
- rasowy masterfulowicz
W sumie nic nadzwyczajnego, akurat tego typu death metal silący się na mega wpierdol szybko się nudzi. Wolę Origin jeśli już ale poczekamy na całość.
Jebać żuli.
-
- zahartowany metalizator
Dobry walec (czy też walc).
-
Zarówno utwór, jak i okładka zachęcają do dalszego śledzenia losów tego albumu.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- dzik
I tak też mam zamiar zrobić.Pacjent pisze:Zarówno utwór, jak i okładka zachęcają do dalszego śledzenia losów tego albumu.
dobry kościół to kościół spalony
- Harlequin
Hate eternal wyjął w końcu kołka z dupy (w sumie to już na poziomie poprzedniej płyty) i pokazał nieco bardziej ludzką twarz. Tyle, ze coraz mniej to brzmi jak typowe hate Eternal. kawałek sam w sobie całkiem całkiem, ale gdybym nie wiedział, że to Hate Eternal to niekoniecznie powiedziałbym, że to Hate Eternal
-
A na której płycie se na tego kołka usiadł? ;) Pytam, bo nie licząc Infernus, znam niby wszystkie płyty i nie odnotowałem jakichś znowu strasznych lotów w dół (poza Phoenix..., którą potwornie przepitolili).
- Harlequin
Mi ich muzyka zawsze wydawała sie zbyt mechaniczna i zbyt bezduszna, wycyzelowana, wyrachowana, wykalkulowana. Nigdy mnie nie kupili, do dziś niespecjalnie lubie.byrgh pisze:A na której płycie se na tego kołka usiadł? ;) Pytam, bo nie licząc Infernus, znam niby wszystkie płyty i nie odnotowałem jakichś znowu strasznych lotów w dół (poza Phoenix..., którą potwornie przepitolili).
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Świetny numer. Zaskoczony nie jestem, wszak to zespół bez skazy hehe. A, jak najbardziej w ich stylu.
-
Okładka bardzo mi się podoba, styl tego kolesia świetnie wpasował się w klimat muzyki Hate Eternal. Jesli chodzi o nowy numer, bardzo mi się podoba, będzie dobry album.
- Lukass
Bardzo mi się podoba ten numer. Będzie kolejna dobra płyta.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Rumburak
- weteran forumowych bitew
Mechaniczne oddzielenie mięsa od kości, właśnie z tym kojarzy mi się ten zespół, skondensowana papka bez smaku i wyrazu. Niemniej jednak obadam jak każdą poprzednią płytę choć zdania-sądząc po nowym numerze -pewnie nie zmienię.
- nicram
W sumie mogę zrozumieć taką opinię na temat ich płyt, poza jednym wyjątkiem. "Conquering the Throne" to płyta na wskroś uduchowiona, przepełniona mistycyzmem Morbid Angel i bez grama mielonki.Rumburak pisze:Mechaniczne oddzielenie mięsa od kości, właśnie z tym kojarzy mi się ten zespół, skondensowana papka bez smaku i wyrazu. Niemniej jednak obadam jak każdą poprzednią płytę choć zdania-sądząc po nowym numerze -pewnie nie zmienię.
all the monsters will break your heart
-
No cóż. Kawałek fajny, ale czwórki nie przebiją ;)
Taki na miarę ostatnich próbek Monstrosity, czy Krisiun, nawet solówka melodyjniejsza niż zwykle (nad czym jeszcze jakoś nikt tu nie płacze). Fajnie, ale wolałbym nowy Gortal.
Taki na miarę ostatnich próbek Monstrosity, czy Krisiun, nawet solówka melodyjniejsza niż zwykle (nad czym jeszcze jakoś nikt tu nie płacze). Fajnie, ale wolałbym nowy Gortal.
- Mol
nuda jak zwykle. oprocz jedynki nic ciekawego nie nagrali. no OK, czworka ma momenty.
-
chodzi o przerwy między kawałkami?Mol pisze:czworka ma momenty