SLAYER vs METALLICA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ

SLAYER czy METALLICA

Slayer
75
49%
Metallica
30
20%
Acid Drinkers
10
7%
Vesania
38
25%

Liczba głosów: 153
strappado
rozkręca się

Re: SLAYER vs METALLICA

30-05-2012, 01:24

est
mistrz forumowej ceremonii

30-05-2012, 06:20

Dobrze się James trzyma. Alkohol jednak wspaniale konserwuje.
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

30-05-2012, 08:02

http://www.youtube.com/watch?v=tVZHhecLqII

oglądając te klasyki, naprawdę dziwi mnie aż takie forowanie Slayera tutaj.

METALLICA TO BYŁA MASZYNA DO ZABIJANIA

Tylko Reign In Blood jest lepsze od pierwszych czterech albumów Mety, pierwsze dwa Slayery mogą się schować przy starej mecie a i South Of Heaven i SITA również, nie mówiąc o późniejszych...

Uwielbiam Slayer, ale patrzmy obiektywnie.
Obrazek
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

30-05-2012, 08:31

Nie wiem na czym opierasz swój "obiektywizm". Dla mnie pięć pierwszych albumów Slayer i pierwsza piątka Metallica to podobny poziom. Zastanawiam się też czemu wszyscy tak deprecjonują "Show No Mercy".
Holi
w mackach Zła

30-05-2012, 08:49

lubię i to bardzo pięć pierwszych albumów Metallica, one na zawsze pozostaną bardzo ważne, ale to Slayer jest jednak tą kapelą, która po prostu ma równiejszą dyskografię...bo nagrali albumy albo bardzo dobre, albo genialne
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

30-05-2012, 09:01

Zenek to pozer i hipster, nie słyszał nigdy hardening the arteries i myśli że trapped under ice to szczyt ekstremy

Obrazek
Ostatnio zmieniony 30-05-2012, 09:07 przez Riven, łącznie zmieniany 1 raz.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

30-05-2012, 09:03

Nikt chyba nie bedzie dyskutował z tym, że Slayer ma równiejszą dyskografię. Ale jak dla mnie po "Seasons..." czegoś zaczęło w ich muzyce brakować, nie wzbudzają już we mnie te płyty tak silnych emocji. Szczególnie ostatnie dwie ich płyty są mi raczej obojetne, mimo ze to w gruncie rzeczy niezła muzyka.
Maria Konopnicka

30-05-2012, 09:08

kregozmyk pisze:
Maria Konopnicka pisze:drugoligowego INCANTATION
Ja tam cenię INCANTATION bardziej niż MORBID ANGEL, DEICIDE i CANNIBAL CORPSE razem wzięte, więc się nie dziwię, że ktoś może mieć zdanie zupełnie odmienne:)
Ale ja napisałem o faktach, a nie o tym co kto ceni. Osobiście bardziej cenię CIANIDE niż ENTOMBED, co nie zmienia faktu, że Ci pierwsi to druga (jeśli nie trzecia) liga a Ci drudzy to absolutny top i jedna z najważniejszych kapel w historii death metalu. Wiem, że na tym forum INCANTATION jest trendy (i cieszę się z tego bo bardzo lubię tę kapelę i zawsze uważałem, że jest niedoceniana), ale bez względu na swoje uwielbienie nie zmienicie faktu, że to zespół drugoligowy (nawet jeśli dla kogoś ulubiony).
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

30-05-2012, 09:15

Ale w tym układzie Cianide to trzecia albo nawet czwarta liga ;)
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

30-05-2012, 09:16

ultravox pisze:Zastanawiam się też czemu wszyscy tak deprecjonują "Show No Mercy".
Bo są głupi. Świetna płyta, może nie tak dobra jak następna, ale też klasyka. Poza tym pokutuje opinia, że to niby jakieś lajtowe hewi metale, podczas gdy parę kawałków to zajebisty thrash i antycypacja późniejszego grania (black magic, die by the sword).
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

30-05-2012, 09:18

Ja chyba nawet wolę "Show No Mercy" od "Hell Awaits". Sam riff z "Black Magic" jest warty więcej niż wiekszość kapel (metalowych i niemetalowych), o których dyskutujemy na tym forum.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

30-05-2012, 09:20

Ja Incantation miałem czelność poznać bliżej dopiero około półtora roku temu (wcześniej znałem tylko debiut), ale jak zaskoczyło, to nie mogłem się oderwać. Biorąc pod uwagę jak charakterystyczne jest ich podejście do death metalu, oczywistym dla mnie jest że to właśnie 1 liga. ;) Dwójkę i "Diabolical conquest" mógłbym postawić obok ulubionych płyt Autopsy czy Morbid Angel, ale na to za wcześnie.
Maria Konopnicka

30-05-2012, 09:23

ultravox pisze:Płyty Metallica czy Slayer nie wyczerpują tematu. Nie znajdziesz tam wszystkiego, co ma do zaoferowania metal, dlatego oprócz "Reign in Blood" warto postawić na półce "Reek of Putrefaction" czy "Total Death" (...)
..i jeszcze co najmniej kilkanaście tysięcy innych tytułów. :))
ultravox pisze:Poza tym nie każdemu wystarcza do szczęścia 10 płyt na krzyż.
To prawda. :)
ultravox pisze:Nawet Maniek musi co jakiś czas zmieniać repertuar. ;)
Tu już przesadziłeś. :)
ultravox pisze:Jeżeli ktoś tak uważa, to na pewno łatwo mu to przyznać. Ja nie wiem, czy lepsze płyty nagrywała Metallica, Slayer, Judas Priest czy Iron Maiden - na tak wysokim pułapie jakościowym nie jestem już w stanie tego rozpisywać na tabelki i listy... i prawdę mówiąc nie czuję takiej potrzeby.
Dokładnie. To tak jakbym miał wybrać najlepszą pozycję do uprawiania seksu. :)
535

30-05-2012, 09:30

Show No Mercy deprecjonują głównie twardogłowi fani M. Podejrzewam, (z własnych obserwacji) że to ci sami, którzy ogniskowe balllady określili początkowo zdradą, by po uspokojeniu sytuacji i ochłonięciu, tytułować je "wyżynami rockowego kunsztu".
Maria Konopnicka

30-05-2012, 09:31

ultravox pisze:Ale w tym układzie Cianide to trzecia albo nawet czwarta liga ;)
Niech i tak będzie. :) Obrażać się na to nie zamierzam, ani głupio wypierać oczywiste fakty. :)
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

30-05-2012, 15:56

ultravox pisze:Zastanawiam się też czemu wszyscy tak deprecjonują "Show No Mercy".
Deprecjonują w sensie, że Kill 'Em All było z przodu jeśli idzie o rozwój gatunku, ale przecież żaden szanujący się metaluch nie usiedzi przy Face The Slayer, Black Magic czy Die By The Sword. To płyta wybitna, mimo że jeszcze mocno zakorzeniona w hejwi.
Mnie z kolei cieszy, że temat wygenerował tyle coming outów sławiących Metę. No, już wcześniej wiedziałem że Sęp lubi, ale nie przypuszczałem że aż tak. Zenek i kilka innych osób rozdawało fenomenalnie momentami. Cool.
535

30-05-2012, 16:57

Kraft pisze:Mnie z kolei cieszy że temat wygenerował tyle coming outów sławiących Metę.
Faktycznie. Tak postawiona kwestia przypomniała kilku osobom, jaki to był świetny zespół, a kilku innym, że w ogóle był...Czyli warto było, mimo głosów sprzeciwu, a nawet oburzenia, czy pogardy.
Nasum

30-05-2012, 17:17

Zabrzmiało jak podsumowanie tematu, a miało być 100 stron. ;-)
535

30-05-2012, 17:24

Bez inwektyw , chyba się już tak nie rozpędzimy.
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

30-05-2012, 18:57

tak czytam ten temat, czytam i nie wiem o chuj tu tak właściwie chodzi i co chcecie osiągnąć. zresztą wynik ankiety jest jednoznaczny ;) chyba można ten burdel powoli zamykać
ODPOWIEDZ