SWALLOWED

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
jesusatan
rasowy masterfulowicz

Re: SWALLOWED

29-10-2014, 21:50

Drone pisze:Tak, czyżby to wskazywało na nowy trend? :)
o ile na takim samym poziomie to jestem ZA, bo mi ta plyta wyrosla na powaznego kandydata do plyty roku.
Awatar użytkownika
Harlequin
mistrz forumowej ceremonii

29-10-2014, 21:53

Czy jeśli się rozpadną przed wydaniem drugiego krązka, to będziemy mieli album kultowy, który za kilka lat bedzie jakimś punktem odniesienia muzycznej poczytalności? Bo jeśli tak to niech sie rozpadną ;)
Awatar użytkownika
jesusatan
rasowy masterfulowicz

29-10-2014, 21:54

czyzbys juz teraz sugerowal, ze dadza dupy i nie nagraja 2 krazka na takim samym poziomie choroby? ;)
Awatar użytkownika
Sybir

29-10-2014, 21:55

Z tą chorobą to proszę się wstrzymać, dopóki ja nie posłucham, proszę Koleżeństwa!
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Harlequin

29-10-2014, 22:02

jesusatan pisze:czyzbys juz teraz sugerowal, ze dadza dupy i nie nagraja 2 krazka na takim samym poziomie choroby? ;)
Hmmm, nie chciał bym aby sie powielali i nagrali "Lunarterial 2". Zastanawiam się jakie pole manewru im zostaje. Mysle, że najjaśniejszą furtka jest to, co znajduje sie w utworze "Black Phlegm" (Nota bene moim cichym faworycie), ale podejrzewam, że nie każdemu ten kierunek może przypasić.
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

30-10-2014, 14:56

Wziąłem wczoraj od Hellthrashera.
death_to_all
zaczyna szaleć

30-10-2014, 19:42

Harlequin pisze: Mysle, że najjaśniejszą furtka jest to, co znajduje sie w utworze "Black Phlegm" (Nota bene moim cichym faworycie), ale podejrzewam, że nie każdemu ten kierunek może przypasić.
czyli chcesz zeby zaczęli grać jak cultres? ;P

Świetna płyta nie ma co. Ostatni numer zdecydowanie najlepszy. Leżałem przedwczoraj w gorączce i tego słuchałem. Niezłe wrażenia. Piękna mikstura Winter, Unholy, Thergothon z Death Metalową napierdalanką a'la Teitanblood meets Autopsy polane sosem, właśnie chyba Cultes. A to i tak nie wszystko. czołówka roku.
535

30-10-2014, 20:47

death_to_all pisze:Ostatni numer zdecydowanie najlepszy.
Zdecydowanie. Najpierw niewinne browary przy ognisku, potem grzyby rwane garściami wraz z mokrą trawą, a na końcu łopata prochów. Szaleństwo.
Awatar użytkownika
Harlequin

30-10-2014, 21:19

death_to_all pisze:
Harlequin pisze: Mysle, że najjaśniejszą furtka jest to, co znajduje sie w utworze "Black Phlegm" (Nota bene moim cichym faworycie), ale podejrzewam, że nie każdemu ten kierunek może przypasić.
czyli chcesz zeby zaczęli grać jak cultres? ;P

Świetna płyta nie ma co. Ostatni numer zdecydowanie najlepszy. Leżałem przedwczoraj w gorączce i tego słuchałem. Niezłe wrażenia. Piękna mikstura Winter, Unholy, Thergothon z Death Metalową napierdalanką a'la Teitanblood meets Autopsy polane sosem, właśnie chyba Cultes. A to i tak nie wszystko. czołówka roku.
Za słabo znam CDG, aby sie wypowiadać. Nie tyle, ze chcę, aby tak grali, ale wydaje mi sie, że po tym co zaprezentowali ciężko im będzie znaleźc niszę na dalszy rozwój.Jakoś nie wyobrażam sobie aby zagrali jeszcze bardziej extremalnie. Prędzej spodziewałbym sie klimatycznych meandrów. Tak czy siak póki co jaram sie tym co jest, bo płyta jest naprawdę powalająca.
abstract
postuje jak opętany!

03-11-2014, 09:55

ze składziku hellthrashera swallowed już wyszedł :-)
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

03-11-2014, 19:36

Dlaczego należy się śpieszyć z kupowaniem dobrych płyt?
Bo gdy się człowiek śpieszy, to się diabeł cieszy.
Awatar użytkownika
zawlekacz
w mackach Zła

04-11-2014, 09:59

na pewno jeszcze dowiozom
nie ma to tamto
Awatar użytkownika
Skaut

04-11-2014, 11:20

Wuja pisze:Zachęcony przesłuchałem i chyba nie do końca trafił do mnie ten krążek.

Oczywiście jest w tym materiale wiele mocy i dużo fragmentów w których napędzane głównie przez perkusję instrumentarium generuje potężny noise. Mam jednak wrażenie, że mało w tym wszystkim pomyślunku a w nieustannym atakowaniu słuchacza średnimi riffami brak jest treści i jakiegoś punktu zaczepienia, który pozwalałby z przyjemnością wracać do tego albumu.
No coś w ten deseń właśnie. Niby wszystko na swoim miejscu, niby podjazdy pod "Ordo Ad Chao", ale jakoś tak miałko to jednak brzmi w porównaniu z wymienionym. Najlepsze są oczywiście te walcowate doomowe momenty i na nich można rzeczywiście zatrzymać się na dłużej, bo miażdżą niemiłosiernie, ale całościowo to jest raptem niezłe. Gdyby nie te rzekomo ekstremalne szybkie tempa byłoby lepiej. I tak, TEITANBLOOD jest ot tego o piekło lepszy.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Drone

04-11-2014, 12:03

TEITANBLOOD zdecydowanie lepszy. Zresztą chyba nic lepszego od TEITANBLOOD w metalu w tym roku nie słyszałem.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
535

04-11-2014, 18:08

Ktoś tu chyba ma źle opisane pliki. "Miałkie" jest przecież Teitanblood.
death_to_all
zaczyna szaleć

04-11-2014, 18:13

Drone pisze:TEITANBLOOD zdecydowanie lepszy. Zresztą chyba nic lepszego od TEITANBLOOD w metalu w tym roku nie słyszałem.
Co nie zmienia faktu, ze Swallowed to zdecydowany nr 2
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

04-11-2014, 18:20

Na plus: klimat całości, brzmienie, wokale, okładka
Na minus: mała ilość wyrazistych riffów i melodii, rozpasanie instrumentalne i wrażenie, że duża część tej płyty to owoc improwizacji.

Rozumiem jednak, że to, co dla mnie jest minusem, dla kogoś innego może stanowić główny atut tego krążka. Mnie jednak trochę się przejadł ten kierunek ekstremalnego grania. Pewnie ze dwa lata temu byłbym tą płyta zachwycony, dzisiaj nie robi mi to aż tak bardzo.
Awatar użytkownika
Drone

04-11-2014, 18:25

Ja też uważam, że tej płycie brakuje jakiegoś wektora o jasno sprecyzowanych współrzędnych i kierunku. Ciekawe są te odjazdy, ale pozostaje wrażenie, że to pojawia się znikąd i donikąd zmierza.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
535

04-11-2014, 18:35

Muzyka Swallowed może prowadzić wszędzie. Teitanblood niewątpliwie skończy na ścianie. I to już w kolejnym podejściu. Chłopcy nie pozostawili sobie furtki, żeby spierdolić gdzieś w bok. W razie draki.
Awatar użytkownika
Skaut

04-11-2014, 19:53

ultravox pisze:Na plus: klimat całości, brzmienie, wokale, okładka
Na minus: mała ilość wyrazistych riffów i melodii, rozpasanie instrumentalne i wrażenie, że duża część tej płyty to owoc improwizacji.

Rozumiem jednak, że to, co dla mnie jest minusem, dla kogoś innego może stanowić główny atut tego krążka. Mnie jednak trochę się przejadł ten kierunek ekstremalnego grania. Pewnie ze dwa lata temu byłbym tą płyta zachwycony, dzisiaj nie robi mi to aż tak bardzo.
No właśnie, dobrze napisane. Mi się ekstremalne granie z pewnością nie przejadło, bo do takiego Portal i Mitochondrion czy Teitanblood często wracam. Wynika to z prostego faktu, że każdy z tych zespołów ma swój kręgosłup na którym cała muzyka bazuje, tymczasem Swallowed to taka ekstrema dla samego faktu ekstremy i... rzeczywiście z początku może się podobać, ale później ta ściana hałasu okazuje się być taką pustą wydmuszką. Naprawdę lepiej by było gdyby wyrzucili te momenty z płyty i skupili się na walcach, bo te wychodzą im bardzo dobrze.
Coś tam było! Człowiek!
ODPOWIEDZ