Jakaś moda na doszukiwanie się mody. Każdy zna tutaj Obituary pewnie od 10 lat w górę, większość pewnie słyszało gros materiału, zawsze byli szanowani, to i każdy może powiedzieć o nich kilka słów.Heretyk pisze:no jakaś pierdolona nowa moda, bez kitu. niedługo ze świecą będzie można szukać osoby, która nie uwielbia Obituary....
OBITUARY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
Karkasonne
Re: OBITUARY
-
Heretyk
- mistrz forumowej ceremonii
Nie, nie. niczego się nie doszukuję, piszę tylko o moich obserwacjach, zresztą nie tylko z tego forum. jakiś czas temu wielu ich jebało, że nudy i siermiężność, sporadycznie ktoś napisał, że spoko zespół, ale jest kilkadziesiąt lepszych, więc po co tego słuchać (mniej więcej taka też była moja opinia), a już naprawdę rzadko spotykałem się z jakimiś mocno entuzjastycznymi recenzjami. teraz widzę, że sytuacja się lekko zmienia. to wszystko.
-
est
Wybiera się ktoś do Ostravy na 89-92 classic set?

Kurwa, ale chciałbym to zobaczyć.

Kurwa, ale chciałbym to zobaczyć.
- ultravox
- zahartowany metalizator
Ale ich koncerty to przecież i tak z grubsza "classic set" ;) Zresztą fajnie by było usłyszeć też "Threatning Skies", coś z "World Demise" albo z "Frozen in Time".
-
est
Nie było mi jeszcze dane być na ich koncercie, więc chętnie bym się przeniósł do ciężkiej podstawówki:)
-
Nasum
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Gdyby grali gdzieś w Polsce to pewnie bym się wybrał. Tak a propo - Santolla gra z nimi dalej, czy ktoś już zastąpił tego zjeba?
-
est
Lee Harrison teraz z nimi gra podobno?
- Self
- rasowy masterfulowicz
Ja zasadniczo mam tak jak Maniek kiedyś tam chyba pisał - że pojedyncze kompozycje bronią się, ale jakakolwiek próba przebrnięcia przez dłuższy materiał kończy się ziewem. Ale na żywo to zupełnie inna para gumiaków. Na Brutalu 09 stanąłem sobie jakoś z dala z założonymi rękami, bom był ciekaw, jak się spiszą, ale nadziei sobie niepotrzebnych nie robiłem. Już pierwszy utwór zdmuchnął mi grzyba z głowy - MASA brzmienie, MASA praca gitar i MASA wokal Tardy'ego.est pisze:Nie było mi jeszcze dane być na ich koncercie, więc chętnie bym się przeniósł do ciężkiej podstawówki:)
-
est
A czy masę stwierdzono również w kalesonach?;)
- Rattlehead
-
535
Szkoda, że to dzień przed koncertem Kreator/Morbid Angel i w związku z tym brakuje mi motywacji. Do Ostravy co prawda nie jest tak daleko, ale nie chce mi się samemu tłuc tam i z powrotem, dodatkowo bez grama złotego napitku. Co do płyt Obituary, to powtórzę się być może, ale jedynka i dwójka to dzieła klasyczne, czy to się komuś podoba, czy nie. Nic się w tej kwestii nie zmienia.
- boroowa
- weteran forumowych bitew
miałem szczęście obejrzeć "Classic Set" w '92 w Poznaniu :)
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- morbid
- rasowy masterfulowicz
z dismember i napalm death..tez byłem....
- Self
- rasowy masterfulowicz
Oczywiście. Tym bardziej że lekkie kalesony wiosenne miałem na sobie, w końcu sierpień.est pisze:A czy masę stwierdzono również w kalesonach?;)
-
neuro
- postuje jak opętany!
Się nic nie zawali to będę :)est pisze:Wybiera się ktoś do Ostravy na 89-92 classic set?
W 2010 dość fajnie wypadli na Brutalu.
- ultravox
Coś jak z Autopsy albo Incantation? ;) Nie widzę w tym nic złego. Ale szczerze mówiąc wątpię, aby tak się stało ;)Heretyk pisze:no jakaś pierdolona nowa moda, bez kitu. niedługo ze świecą będzie można szukać osoby, która nie uwielbia Obituary....
-
Nasum
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Self pisze: Już pierwszy utwór zdmuchnął mi grzyba z głowy - MASA brzmienie, MASA praca gitar i MASA wokal Tardy'ego.
Ja widziałem ich w Stodole jak kręcili "Frozen alive", miałem odwrotnie niż @Self, dość spore oczekiwania i podobnie jak on, po pierwszym utworze zdmuchnęło mi czerep. Co by nie mówić o ich obecnych dokonaniach studyjnych, to koncerty dają klawe. To jedna z kapel na których się wychowałem, więc fajnie było posłuchać kawałków z pierwszych trzech płyt na żywca. Gdyby grali u nas pewnie bym się wybrał.
- Drone
Nie na tę skalę, ale tak będzie. Trzeba tylko poczekać, aż odkryty zostanie punkowy łomot i hellhammerowe riffy w OBITUARY. Całkiem słusznie zresztą.ultravox pisze:Coś jak z Autopsy albo Incantation? ;) Nie widzę w tym nic złego. Ale szczerze mówiąc wątpię, aby tak się stało ;)Heretyk pisze:no jakaś pierdolona nowa moda, bez kitu. niedługo ze świecą będzie można szukać osoby, która nie uwielbia Obituary....
Co więcej: mi się podobają ostatnie płyty z Santollą. Są cool :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
Heretyk
nie no, wiadomo, ze trochę przesadziłem, ale uważam, że zdecydowanie coś jest na rzeczy.
nie za bardzo mam z kim jechać, a samemu mi się nie chce, ale sprawa jest jeszcze do przemyślenia.est pisze:Wybiera się ktoś do Ostravy na 89-92 classic set?.