MORBID ANGEL

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

Re: MORBID ANGEL

08-12-2013, 17:07

wiem, jaja sobie robie, nie lubie tej ostatniej plyty. chociaz akurat pierwszy kawalek jest najlepszy :D.
this is a land of wolves now
Lurtz
postuje jak opętany!

08-12-2013, 17:10

jako intro moze byc, ale zeby cala plyta byla w tym stylu to sobie nie wyobrazam. z illud divinum insanus podoba mi sie tylko okladka.zajebista jest!
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

08-12-2013, 17:12

dla mnie mogli by grać takie kawałki jak 10 more death
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

08-12-2013, 17:13

Są 2-3 dobre kawałki na tej płycie, nie bądźmy tacy surowi. Inna sprawa, że totalnie nie chce się do niej wracać. Z elektroniką w metalu jest jak z kobietą na pierwszej randce - trzeba wiedzieć jak, gdzie, kiedy i wykazywać niebagatelną subtelność w obyciu, żeby ostatecznie zaruchać :)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
[V]

08-12-2013, 17:14

tutaj tylko ja i Drone lubimy ten materiał. tacy jesteśmy wyjątkowi.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
[V]

08-12-2013, 17:16

Lykantrop pisze:Są 2-3 dobre kawałki na tej płycie, nie bądźmy tacy surowi. Inna sprawa, że totalnie nie chce się do niej wracać.
Warcrimer pisał dzisiaj na fejsie to samo;)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Drone

08-12-2013, 17:16

[V] pisze:tutaj tylko ja i Drone lubimy ten materiał. tacy jesteśmy wyjątkowi.
Potwierdzam, doskonała pozycja.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
nicram

08-12-2013, 17:18

Lykantrop pisze:Są 2-3 dobre kawałki na tej płycie, nie bądźmy tacy surowi. Inna sprawa, że totalnie nie chce się do niej wracać. Z elektroniką w metalu jest jak z kobietą na pierwszej randce - trzeba wiedzieć jak, gdzie, kiedy i wykazywać niebagatelną subtelność w obyciu, żeby ostatecznie zaruchać :)
Otóż to. Przez jakiś czas nawet akceptowałem tę płytę. Wróciłem niedawno i stwierdziłem, że to jest jednak mega gówno, które w kilka miesięcy po premierze się zestarzało. Co ja piszę, to już było przeterminowane w dniu premiery. :-)
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Bloodcult

08-12-2013, 17:19

o wypraszam sobie - ja ten album uwielbiam ! i piszę to całkiem serio.
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

08-12-2013, 17:20

ale Ty go poznales zanim znales Blessed i Covenant, wiec masz prawo byc skrzywiony :D
Ich nic nie tlumaczy. Ta plyta jest mierna.
Awatar użytkownika
Bloodcult

08-12-2013, 17:22

BATS jeszcze nie znam. Covenant poznałem tydzień temu jak kupiłem z Earache LP w kolorze "Blood On My Hands" :)
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

08-12-2013, 17:24

:D. No widzisz, to wszystko tlumaczy. Problemem tej plyty nie jest elektronika (to bylby nawet plus), tylko przecietne do bolu kompozycje. Uslyszysz Nietoperze to zobaczysz jak wyglada death metal, a nie jakies pierdolenie przykryte samplami :)
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

08-12-2013, 19:08

Bloodcult pisze:Longinus, co się stało ? jeszcze nie tak dawno muwiłeś że nowy album to gówno, a teraz nie chcesz powrotu do starego grania ? :)
Zacznijmy od tego, że nie jest ważne co mówiłem o ich ostatnim albumie, bo to nie zmienia faktu, że nie chcę, żeby powrócili do tradycyjnego death metalu. Przecież mogę uważać, że ostatni album to gówno, a jednocześnie popierać sam kierunek rozwoju.

Po drugie, na pewno nie powiedziałem, że to "gówno". Z pewnością byłem bardziej subtelny. Moja opinia na temat tego albumu była bardziej wyważona. Od samego początku podobało mi się, że tak odważnie podeszli do tematu. Problemem jest tylko to, że "nowe" elementy, które wprowadzili do swojej muzyki z innych gatunków były mocno przeterminowane na rodzimym gruncie. Zrobili to wszystko z dużą pychą i zadęciem - zabrakło pomysłu i rozeznania w świecie muzyki alternatywnej.
Ostatnio zmieniony 08-12-2013, 22:02 przez longinus696, łącznie zmieniany 1 raz.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

08-12-2013, 20:05

Ja się grzecznie wtrącę, kurwa, ale wielokrotnie pisałem, że ta płyta mi się bardzo podobie.
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

08-12-2013, 20:10

longinus696 pisze:
Bloodcult pisze:Longinus, co się stało ? jeszcze nie tak dawno muwiłeś że nowy album to gówno, a teraz nie chcesz powrotu do starego grania ? :)
Zacznijmy od tego, że nie jest ważne co mówiłem o ich ostatnim albumie, bo to nie zmienia faktu, że nie chcę, żeby powrócili do tradycyjnego death metalu. Przecież mogę uważać, że ostatni album to gówno, a jednocześnie popierać sam kierunek rozwoju.

Po drugie, na pewno nie powiedziałem, że to "gówno". Z pewnością byłem bardziej subtelny. Moja opinia na temat tego albumu była bardziej wyważona. Od samego początku podobało mi się, że tak odważnie podeszli do tematu. Problemem jest tylko to, że "nowe" elementy, które wprowadzili do swojej muzyki z innych gatunków były mocno przeterminowane na rodzimym gruncie. Zrobili to wszystko z dużą pychą i zadęciem - za brakło pomysłu i rozeznania w świecie muzyki alternatywnej.
własnie te przeterminowane elementy się rozchodzi ... zespół tej klasy powinien nagrać coś co urwało by łeb ... a ta elektronika brzmi jak z pegasusa
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

08-12-2013, 20:13

vicek pisze:własnie te przeterminowane elementy się rozchodzi ... zespół tej klasy powinien nagrać coś co urwało by łeb ... a ta elektronika brzmi jak z pegasusa
OK, a może właśnie ta elektronika miała być oldskulowa, skoro death metal nie był? :)
[V]

08-12-2013, 20:14

teraz jak Trey poszedl w pokemony czy inne anime to dopiero może być srogi wpierdol ;))
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

08-12-2013, 20:15

ramonoth pisze:
vicek pisze:własnie te przeterminowane elementy się rozchodzi ... zespół tej klasy powinien nagrać coś co urwało by łeb ... a ta elektronika brzmi jak z pegasusa
OK, a może właśnie ta elektronika miała być oldskulowa, skoro death metal nie był? :)
nie wiem ... ale jeden numer mi bardzo przypasił
535

08-12-2013, 21:00

ramonoth pisze:
Ja się grzecznie wtrącę, kurwa, ale wielokrotnie pisałem, że ta płyta mi się bardzo podobie.
Potwierdzam. Kolega pisał, wyrażając dezaprobatę dla osobników mieszających ją z błotem. Są na to kwity.
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

08-12-2013, 21:26

[V] pisze:
Lykantrop pisze:Są 2-3 dobre kawałki na tej płycie, nie bądźmy tacy surowi. Inna sprawa, że totalnie nie chce się do niej wracać.
Warcrimer pisał dzisiaj na fejsie to samo;)
Dlaczego mnie to nie dziwi? Dlatego, że on zna się na muzyce;)
ObrazekObrazekObrazekObrazek
ODPOWIEDZ