MGŁA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Lurtz
postuje jak opętany!

Re: MGŁA

03-01-2016, 19:53

Plastek pisze:
Bień pisze:Obrazek
Obrazek

Znajdz 3 rożnice między fotkami. Dwie podpowiem:

1. Zespół na górnej fotce jest homo
2. Zespół na górnej fotce jest homo
3 różnica jest chyba taka, że plastek jest homo...
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

03-01-2016, 19:56

[youtube][/youtube]
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Lurtz
postuje jak opętany!

03-01-2016, 19:59

Oto odpowiedź - zdecydowanie plastek jest homo.
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

03-01-2016, 20:13

Dałbym mu szansę. Niech ten rok upłynie na forum pod hasłem ŻYCZLIWOŚĆ.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
IMP-|-OUS
weteran forumowych bitew

06-01-2016, 10:19

No Solace pisze:Dodano 2016-01-06 10:05

Mgła "Exercises in futility" LP jest wyprzedany w No Solace. Dziękujemy za zainteresowanie.
Dużo kopii dostępne jest jeszcze w Malignant Voices: http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=19960928" onclick="window.open(this.href);return false;
Dodruk LP będzie dostępny w No Solace w drugiej połowie lutego.
Awatar użytkownika
Sova
rasowy masterfulowicz

06-01-2016, 12:15

w niedzielę zliczę winyle EiF i będę wiedział czy mi zostały wolne sztuki, mam sporo zamówień i nie chcę sprzedać więcej niż mam na stanie.
Awatar użytkownika
Sova
rasowy masterfulowicz

10-01-2016, 20:28

wszystkie winyle już u mnie sprzedane, w lutym będą ponownie, zapraszam wtedy do sklepu No Solace oraz do mnie: http://www.facebook.com/MalignantVoicesProductions" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
IMP-|-OUS
weteran forumowych bitew

10-01-2016, 21:28

szybko, to jaki to był limit ???
Awatar użytkownika
Sova
rasowy masterfulowicz

10-01-2016, 21:54

żaden limit, pierwsza dostawa raczej. było sporo i popyt nas mocno zaskoczył. jak handluję winylami od wielu lat, to takiego szaleństwa jeszcze nie widziałem. bez paniki, którą widzę w mailach i w necie, winyle będą wkrótce.
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

10-01-2016, 21:58

Sova pisze:winyle będą wkrótce.
No hej,
jak tam ten sklep co na zime mial byc? :D

Bohdan dopomoz mi w tyrce ok

jak ktos chce wajnyla nowej mguah to poprosze pm - dam namiary na krajowe distro, byc moze jeszcze sa sztukasy ok. Nołnejmy niech nie pisza do mnie ok.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Sova
rasowy masterfulowicz

10-01-2016, 22:03

na chuj mi sklep, jak i tak mam zawsze w cholerę roboty - tak bym powiedział, gdybym nie był miły i uprzejmy. skoro jestem, to powiem - sklep będzie tej zimy paniczu i zarejestrujesz sie pod nr 1 ( jeden) dobrze ? ( ok? )
Awatar użytkownika
manieczki

10-01-2016, 22:04

bendem odswiezal zeby zdobyc numer jeden(1)
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Bohdan
weteran forumowych bitew

10-01-2016, 22:08

Odśnieżał chyba...do wiosny,
ja już widzę ten sklep... piękny..., cały...
Awatar użytkownika
Sova
rasowy masterfulowicz

10-01-2016, 22:26

mało wszystkim sklepów w PL? są ze 2 miliardy i każdy się prześciga ile % rabatu zrobić w miesiącu. ewenement na skalę europejską, światową, tfu, między-galaktyczną. ekonomia level hard. czekam, aż ktoś przekroczy granicę 25% i jebnie: " u mnie dzisiaj wszystko za połowę ceny" :))

ja mam trochę jednak inny stafik, więc to na mnie się jakoś nie odbija, ale patrzę na kolegów i widzę powoli lekką rzeźnię.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

11-01-2016, 07:41

Sova pisze:mało wszystkim sklepów w PL? są ze 2 miliardy i każdy się prześciga ile % rabatu zrobić w miesiącu. ewenement na skalę europejską, światową, tfu, między-galaktyczną. ekonomia level hard. czekam, aż ktoś przekroczy granicę 25% i jebnie: " u mnie dzisiaj wszystko za połowę ceny" :))

ja mam trochę jednak inny stafik, więc to na mnie się jakoś nie odbija, ale patrzę na kolegów i widzę powoli lekką rzeźnię.
ale ciekawsze sa znizki 5% na poczte :D a to dziala tak ze sie smieja sierciuchy na forach z takich sprzedawcow a reklama dzwignia handlu :))
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Sova
rasowy masterfulowicz

15-01-2016, 00:54

przypominam ponownie, za ~ miesiąc identyczne winyle będą ponownie dostępne w cenie 45 PLN, widzę, że już zaczyna się szaleństwo na allegro.
Awatar użytkownika
manieczki

15-01-2016, 00:56

Sova pisze:przypominam ponownie, za ~ miesiąc identyczne winyle będą ponownie dostępne w cenie 45 PLN, widzę, że już zaczyna się szaleństwo na allegro.
Wystawta, tfu wystawie (wszak gram w tym zespole) testpressa i zobaczymy tzo to bedzie :)
Awatar użytkownika
COFFIN

15-01-2016, 08:01

Sova pisze:widzę, że już zaczyna się szaleństwo
http://www.ebay.pl/itm/MG-A-EXERCISES-I ... Sw0HVWA6xU" onclick="window.open(this.href);return false;

;)
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
hcpig

17-01-2016, 11:36

http://www.t-mobile-music.pl/recenzje/m ... 2773789e9c" onclick="window.open(this.href);return false;
Niezłe jaja z tą Mgłą. Bo wiedzcie, że coś się dzieje, kiedy okazuje się, że zespołu z czarno-białymi okładkami, grającemu mimo wszystko surowy black metal, przysłuchują się z atencją hipsterzy, gładząc swe brody i pieszcząc tuleje w uszach. Że wręcz wstyd na mieście przyznać się do tego, że się Mgły nie słucha, a dziennikarze wysokonakładowych gazet dopytują się konfidencjonalnym szeptem „czo ta Mgła” w ogóle i czy to aby nie ukryta opcja nazistowska, bo przecież w tych niepewnych czasach to nic już nie wiadomo… Kto z nami, a kto przeciw nam.

Mało tego, zespół mimo limitowanych niczym papier toaletowy w PRL-u koncertach (a może właśnie dlatego…) wyprzedaje swoje występy zazwyczaj w ciągu kilku dni po ich ogłoszeniu. Przy tym Mgła pozostaje zupełnie antymedialna. Lidera zespołu M. nie można spotkać nie tylko w modnych miejscach, o ile mi wiadomo, nie prowadzi również żadnej knajpy, ale nawet nie można go za bardzo uświadczyć na łamach magazynów zazwyczaj zajmujących się promocją metalowego hałasu we wszelkich możliwych odmianach. Słowem, tajne przez poufne i „kto ma wiedzieć, ten wie”. A to tylko dodatkowo potęguje atrakcyjność Mgły jako zespołu dla wtajemniczonych, co jednocześnie nie może być dalsze od prawdy, ponieważ grono „zamglonych” w ostatnim czasie wzrasta w postępie geometrycznym.

I w zasadzie trudno orzec, czym Mgła sobie na ten wzmożony – pozaśrodowiskowy, dodajmy – hajp „zasłużyła”. To zespół, który nie mruga porozumiewawczo do tak zwanego szerszego grona odbiorców, nie przymila się tanimi chwytami, nie próbuje rozcieńczać swej twórczości w perfumowanych kiczem ekstraktach. Pod względem estetycznym i stylistycznym nie próbuje nawet o milimetr wystawić nosa z blackmetalowej pieczary, a jednocześnie już prawie cały jest poza jej obrębem.

Co więcej, nie pisze nawet swoich tekstów po polsku, nie chowa się za wyrazistym wizerunkiem (zasłonięte twarze i kaptury to jednak zbyt mało w obecnych czasach spod znaku „no weź nas jakoś zabaw”), czyli reasumując – nie wiadomo o co w tym wszystkim chodzi.

W ten sposób dochodzimy do najstraszniejszej konstatacji. Ostatecznej demistyfikacji niepojętego kultu Mgły. Jeżeli nie wiadomo o co chodzi, to może chodzi po prostu… o muzykę!? A to nie mieści się w głowie, prawda?

Nie podejmuję się dyskusji, czy „Exercises in Futility” jest lepszym materiałem niż „With Hearts Toward None” sprzed lat trzech, czy jest bardziej imponujący niż „Groza” sprzed lat siedmiu, do której akurat mam największy sentyment. Bo Mgła pozostaje Mgłą. Doceniając ciągły rozwój zespołu, nie uważam w ogóle za uzasadnione rozbijanie ich twórczości na czynniki pierwsze. Na poddawanie dogłębnej analizie brzmienia werbla czy długości utworów. To moim zdaniem w ogóle nie jest ważne.

Nie jest, ponieważ muzyka krakowskiego duetu wciąż broni tych samych wartości, wciąż posługuje się językiem blackmetalowego kanonu, uzbrojonego jednak w nośne melodie, aranżacyjną zręczność i jakże pożądany pierwiastek radykalizmu, który sprawia, że nie słuchamy ich nagrań jak kolejnych odcinków przygód wesołego diabła. To wciąż muzyka, która niesie ze sobą mrok, intensywność i trudno definiowalnego „ducha” black metalu. I właśnie ów duch sprawia, że jestem dziwnie spokojny o to, że Mgły nie zobaczymy w coraz bardziej tandetnym anturażu à la Watain, ani na wspólnym plakacie z Behemothem w „Metal Hammerze”. Za to należy im się nie mniejszy szacunek niż za znakomitą muzykę, którą i tym razem stworzyli.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Deathhammer66
w mackach Zła

17-01-2016, 11:38

Autor chyba nie wie, czym jest recenzja.
ODPOWIEDZ