METALLICA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Re: METALLICA
Panie Cyfra, najlepsza i tak jest muzyka pochodząca z Chin (a po piętach depcze jej przemysł fonograficzny Indii) - nakłady (i sprzedaż) płyt, jakie tak są notowane, są bezprzykładne w historii muzyki popularnej, a i samej muzyki w ogóle. Ja już poważnie myślę nad konwersją i planuję zapoznać się z co bardziej popularnymi artystami Państwa Środka. Przecież nie stracę niczego, prawda? A tyle jest do zyskania!
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Sybir
Oni pierwsi wyczuli zmianę kierunku wiatru. Czemu dopiero teraz my, forumowicze Masterfula, zauważamy tak oczywiste fakty? Nie wiem, jak Koledzy, ale ja posypuję głowę popiołem - albo lepiej, rozkruszoną zawartością opakowania z chińską zupką.
Z innej beczki, chętnie posłuchałbym jakiejś "chińskiej Metalliki" (wyobrażacie sobie, ile to by było głosów w audiotele?). Jakieś typy?
Z innej beczki, chętnie posłuchałbym jakiejś "chińskiej Metalliki" (wyobrażacie sobie, ile to by było głosów w audiotele?). Jakieś typy?
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Chińska Metallica? To pewnie bez szału. Góra 200 milionów słuchaczy.Sybir pisze:Oni pierwsi wyczuli zmianę kierunku wiatru. Czemu dopiero teraz my, forumowicze Masterfula, zauważamy tak oczywiste fakty? Nie wiem, jak Koledzy, ale ja posypuję głowę popiołem - albo lepiej, rozkruszoną zawartością opakowania z chińską zupką.
The madness and the damage done.
- harvestman
- weteran forumowych bitew
Nie wiem czy ktoś tu już o tym pisał ale gdzieś tam powstaje nowa wersja Through The Never przeznaczona dla Chińczyków.
http://overkill-pl.forwhom.net/So-What- ... ,5548.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://overkill-pl.forwhom.net/So-What- ... ,5548.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Kraft
Re: Re:
Sensoryczna sraczka, ilość określeń typu genialne, fenomenalne, wybitne używanych na wyrost i niezdrowa podnieta nowościami to na tym forum norma. Połowa płyt mających być objawianiem nie ląduje nawet w corocznych podsumowaniach osób, które je "lansowały". Także daruj se ten bełkot.byrgh pisze:umiejętności gustu (...) ich percepcja jest jednocześnie błogosławieństwem i karą za to błogosławieństwo
Chętnie poznam te kilka statystycznie doskonałych albumów z zeszłego roku. Mam tylko nadzieję że rozumiesz, co pojęcie DOSKONAŁE znaczy...statystycznie dobrych (doskonałych) albumów rocznie wychodzi co najmniej kilka, Ty/Wy natomiast siedzicie w swojej ciepłej, wygodnej i bezpiecznej klitce.
Przynajmniej to coś nowego i autentycznego, a nie trzecie życie kurczaka serwowane przez metalowych grafomanów z przerośniętym ego.Sybir pisze:najlepsza i tak jest muzyka pochodząca z Chin (a po piętach depcze jej przemysł fonograficzny Indii) - nakłady (i sprzedaż) płyt, jakie tak są notowane, są bezprzykładne w historii muzyki popularnej
- longinus696
- zahartowany metalizator
Może "doskonałych" to niekoniecznie. To już nie te czasy, kiedy wychodziło po kilka doskonałych albumów rocznie. Ale wychodzi przynajmniej kilka bardzo dobrych i sporo dobrych. Najwięcej jest niestety przeciętniactwa.statystycznie dobrych (doskonałych) albumów rocznie wychodzi co najmniej kilka, Ty/Wy natomiast siedzicie w swojej ciepłej, wygodnej i bezpiecznej klitce.
A Metallica współcześnie, to nie jest "trzecie życie kurczaka"?Kraft pisze:Przynajmniej to coś nowego i autentycznego, a nie trzecie życie kurczaka serwowane przez metalowych grafomanów z przerośniętym ego.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
właściwie to zabawne są te wszystkie semantyczne wyrosty: genialne, wybitne, doskonałe, bo każdy rozumie to jak chce i nie tworzy to żadnego pola do dyskusji, za to tworzy jakiś poziom ekspresji. dlatego "doskonałe" wziąłem w nawias, coby potem nie było podobnej temu tendencji. ale widać bezskutecznie. tak że wpierw zdefiniuj, potem podam płyty jeśli nie - według Twoich norm - doskonałe, to dobre - czyli te spoza nawiasu. ale prosiłbym bez ułaństwa, bo to, co wymienię, z astronomiczną abstrakcją imać się będzie ostatnich płyt Metaliki. raz możemy być poważni :))Kraft pisze:Sensoryczna sraczka, ilość określeń typu genialne, fenomenalne, wybitne używanych na wyrost i niezdrowa podnieta nowościami to na tym forum norma. Połowa płyt mających być objawianiem nie ląduje nawet w corocznych podsumowaniach osób, które je "lansowały". Także daruj se ten bełkot.byrgh pisze:umiejętności gustu (...) ich percepcja jest jednocześnie błogosławieństwem i karą za to błogosławieństwo
Chętnie poznam te kilka statystycznie doskonałych albumów z zeszłego roku. Mam tylko nadzieję że rozumiesz, co pojęcie DOSKONAŁE znaczy...statystycznie dobrych (doskonałych) albumów rocznie wychodzi co najmniej kilka, Ty/Wy natomiast siedzicie w swojej ciepłej, wygodnej i bezpiecznej klitce.
- Kraft
Ciągle słyszę zarzuty, że niepotrzebnie eksperymentują i w dodatku zlewają opinie starych fanów. Wypadałoby się zdecydować... Niewątpliwie każdy ich album jest inny i wnosi coś świeżego.longinus696 pisze:A Metallica współcześnie, to nie jest "trzecie życie kurczaka"?
- Sybir
Re: Odp: METALLICA
Przepraszam za dosadny język, ale czy świeżo wypuszczony bąk rzeczywiście niesie ze sobą coś nowego? Pytam czysto teoretycznie.
-
ja z kolei przekształcę pytanie na: oczywiście ów bąk niesie nowość, ale czy nowość zawsze jest cechą dodatnią?
nowość pierwotnie jest niczym azot, to słuchacze nadają mu znaczenia i wartości.
nowość pierwotnie jest niczym azot, to słuchacze nadają mu znaczenia i wartości.
- Kraft
Tia. Poziom ekspresji hipstera z emejzingowym ajfonem w jednej i genialną latte w drugiej łapie. Louis CK (http://www.youtube.com/watch?v=3li_aZWt-r0) chyba wyczerpał temat :)byrgh pisze:każdy rozumie to jak chce i nie tworzy to żadnego pola do dyskusji, za to tworzy jakiś poziom ekspresji
Tworzenie norm dawno ustalonych byłoby mało poważne, więc podaję definicję za PWN:dlatego "doskonałe" wziąłem w nawias, coby potem nie było podobnej temu tendencji. ale widać bezskutecznie. tak że wpierw zdefiniuj, potem podam płyty jeśli nie - według Twoich norm - doskonałe. raz możemy być poważni :))
1. «odznaczający się najwyższą jakością, mający wszelkie zalety»
2. «zupełny, absolutny»
- Kraft
Nawet jeśli nie, to jest to ich oryginalny, pachnący sukcesem BĄK. Pretensje i zażalenia kieruj do głupców z wytwórni, którzy na bazie tego BĄKA puścili w eter tysiące śmierdzących małych bączków, licząc na podobny efekt finansowy.Sybir pisze:Przepraszam za dosadny język, ale czy świeżo wypuszczony bąk rzeczywiście niesie ze sobą coś nowego? Pytam czysto teoretycznie.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Skoro lubisz wąchać bąki... Jak to szło? Żryjmy gówno, przecież miliony much nie mogą się mylić.Kraft pisze:Nawet jeśli nie, to jest to ich oryginalny, pachnący sukcesem BĄK. Pretensje i zażalenia kieruj do głupców z wytwórni, którzy na bazie tego BĄKA puścili w eter tysiące śmierdzących małych bączków, licząc na podobny efekt finansowy.Sybir pisze:Przepraszam za dosadny język, ale czy świeżo wypuszczony bąk rzeczywiście niesie ze sobą coś nowego? Pytam czysto teoretycznie.
The madness and the damage done.
Świetnie, że przytoczyłeś te definicje. Wszyscy mogą sobie teraz odpowiedzieć na pytanie, czy o którymkolwiek z czterech najlepszych albumów bohaterów tematu można powiedzieć, że jest doskonały. Moim zdaniem. Nie. To po prostu bardzo dobre lub dobre płyty. Nic ponadto.Kraft pisze:
Tworzenie norm dawno ustalonych byłoby mało poważne, więc podaję definicję za PWN:
1. «odznaczający się najwyższą jakością, mający wszelkie zalety»
2. «zupełny, absolutny»
- Skaut
Trzeba było od razu mówić, że zamiast myśleć samemu łykasz knigę bez zastanowienia, wtedy bym nawet nie strzępił klawiatury niepotrzebnie. A sam potrafisz wyjaśnić jak jest z tą inteligencją? 30% głosuje na PIS, prawie drugie tyle głosuje na PO. Która grupa jest bardziej inteligentna i czy jest inteligentna w ogóle? W końcu idzie to w miliony ludzi.Kraft pisze:Polecam lekturę Mądrości Tłumu Surowieckiego. Dowiesz się, dlaczego opinia większości jako owoc niezgody i walki ma znaczenie, a paru chłystków z forum, jako rezultat konsensusu czy kompromisu - żadnego.Najlepiej właśnie dorzucić gadkę o sentymentach, powrotach do korzeni i tak jak wcześniej 535 napisał podpromować to wyświechtanym "kult" słowem i mamy produkt sklejony na miarę statycznego Kowalskiego, któremu kopać głębiej w muzyce się nie chce, bo przecież GWIAZDA sprzedaje miliony, a to z założenia musi być dobre.
no prośba, co wniósł świeżego Death Magnetic, oprócz Loudness War :D:DKraft pisze:Niewątpliwie każdy ich album jest inny i wnosi coś świeżego.
Coś tam było! Człowiek!
He,he. Ja wiem, że ta kapela to od dłuższego czasu PRZEDE WSZYSTKIM zjawisko, ale nie sądziłem, że Metallica stanie się dla niektórych stanem umysłu.
- Skaut
Z nudów przejrzałem sobie statystyki w najpopularniejszym serwisie scrobblująceym muzykę (last.fm) i proszę co wyszło. Pierwsza dziesiątka numerów z ostatnich 6 miesięcy słuchania (w nawiasach liczba odsłuchów):
1 Enter Sandman (111 734)
2 Nothing Else Matters (97 861)
3 Master of Puppets (83 508)
4 The Unforgiven (75 918)
5 One (74 050)
6 Sad But True (63 711)
7 Fade to Black (63 499)
8 For Whom the Bell Tolls (61 975)
9 Battery (53 647)
10 Wherever I May Roam (50 622)
http://www.lastfm.pl/music/Metallica/+c ... ype=tracks" onclick="window.open(this.href);return false;
Jestem wręcz zawiedziony, że nikt nie docenił kunsztu St. Anger, nikt nie chce słuchać kawałków z Death Magnetic. A przecież tyle wniosły nowego do muzyki :( Jednak miliony się pomyliły. I co terassss?
1 Enter Sandman (111 734)
2 Nothing Else Matters (97 861)
3 Master of Puppets (83 508)
4 The Unforgiven (75 918)
5 One (74 050)
6 Sad But True (63 711)
7 Fade to Black (63 499)
8 For Whom the Bell Tolls (61 975)
9 Battery (53 647)
10 Wherever I May Roam (50 622)
http://www.lastfm.pl/music/Metallica/+c ... ype=tracks" onclick="window.open(this.href);return false;
Jestem wręcz zawiedziony, że nikt nie docenił kunsztu St. Anger, nikt nie chce słuchać kawałków z Death Magnetic. A przecież tyle wniosły nowego do muzyki :( Jednak miliony się pomyliły. I co terassss?
Coś tam było! Człowiek!
Dodatkowo bardzo to balladowo wygląda. Czyżby słuchały głównie dziewczęta?
-
i co teraz? "sad but true" :D