DISSECTION

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Unhallowed
rozkręca się

Re: DISSECTION

28-01-2011, 23:04

Czy ktoś jest w posiadaniu wywiadów z Jonem, gdy ten przebywał w pierdlu?
Awatar użytkownika
Blackult
rasowy masterfulowicz

28-01-2011, 23:06

Unhallowed pisze: Panie Blackult, przerwij Pan ten łańcuch bezcelowego pierdolenia i napisz, z jakiej perspektywy widzisz Reinkaos po upływie czasu? ;)
Przeszedłem z pozycji całkowitego niezrozumienia materiału do momentu, w którym już uznaję ją za bardzo dobrą płytę. Odrzucił mnie teledysk ze świecącymi bijakami na stopie.
koreaniec pisze:
Blackult pisze:"Rozmawiając z Setem, powiedział, że nie ma pojęcia kiedy i czy w ogóle się ukaże."
Gdzie tutaj jest ten błąd (pomijając nadliczbowy przecinek), bo nie rozumiem? Przecież podmiot obu czynności jest ten sam, w dodatku logicznie też się wszystko zgadza, bo jednak przeważnie rozmawiając - mówimy. Jako kontrprzykład można sparafrazować cytowane zdanie bez zmiany znaczenia - "W czasie rozmowy z Setem powiedział, że nie ma pojęcia kiedy i czy w ogóle się ukaże".

tu nie chodzi o jakąś 3 osobę, która rozmawiała z Setem i która coś potem powiedziała, Unhallo napisał o sobie w pierwszej osobie, że rozmawiał z Setem:
"(Ja) rozmawiając z Setem, powiedział, że nie ma pojęcia"
czy to jest prawidłowe zdanie? nie gadajmy już faktycznie o tym
a Obrazek
Awatar użytkownika
Unhallowed
rozkręca się

28-01-2011, 23:13

Blackult pisze: Przeszedłem z pozycji całkowitego niezrozumienia materiału do momentu, w którym już uznaję ją za bardzo dobrą płytę. Odrzucił mnie teledysk ze świecącymi bijakami na stopie.
Faktycznie. Ta czerwień ni chuja się nie komponuje z tłem, he he.

Ale teledysk geniusz. Zajebiście mi się podobają te ujęcia, w których pojawiają się i giną w mroku.
Karkasonne

29-01-2011, 00:09

Unhallowed pisze: Ale nie uczyniłem tego, bo pisząc do mnie, nie użyłeś zaimka osobowego pisanego wielką literą - co świadczy o braku szacunku.
Nie użyłem go w ogóle, więc jak miałbym to zrobić wielką literą? Zresztą walił to pies - tak jak mówię, właśnie to jest błąd i powiedzą to wszędzie. Tak się głupio składa że studiuję dwie filologie z czterema językami, więc to potrafi siąść na banię. A zespół jak dla mnie nic szczególnego.
535

29-01-2011, 00:16

..
Ostatnio zmieniony 01-03-2011, 16:23 przez 535, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Unhallowed
rozkręca się

29-01-2011, 00:20

Karkasonne pisze:
Unhallowed pisze: Ale nie uczyniłem tego, bo pisząc do mnie, nie użyłeś zaimka osobowego pisanego wielką literą - co świadczy o braku szacunku.
Nie użyłem go w ogóle, więc jak miałbym to zrobić wielką literą? Zresztą walił to pies - tak jak mówię, właśnie to jest błąd i powiedzą to wszędzie. Tak się głupio składa że studiuję dwie filologie z czterema językami, więc to potrafi siąść na banię. A zespół jak dla mnie nic szczególnego.
To nie było do Ciebie.

Temat językowej nerwicy jest już zamknięty.

Dissection w temacie.

P.S. Powodzenia na studiach.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

29-01-2011, 08:45

Bloodcult pisze:ja pierdole, temat o TAKIM zespole, a wy pierdolicie o jakiejś durnej interpunkcji :roll:
JAKIM zespole? :D
a temat o poprawnosci jezykowej zajebisty, wiecej takich proszem

Reinkaos to fajna plyta, jest tam wiele zajebistych riffow (szczegolnie w Xeper-i-set podoba mi sie ta gitara na jednym kanale), ale zeby robic z tego wesolego podskakiwania jakis obiekt kultu... cos mi sie zdaje, ze ta plyta ujawnia wasze ukryte sklonnosci do pedalskiego pitupitu :D co zreszta ladnie ilustruje ten temat, jak spojrzec na pierwsze posty lol
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

29-01-2011, 20:40

Riven pisze:
Bloodcult pisze:ja pierdole, temat o TAKIM zespole, a wy pierdolicie o jakiejś durnej interpunkcji :roll:
JAKIM zespole? :D
a temat o poprawnosci jezykowej zajebisty, wiecej takich proszem

Reinkaos to fajna plyta, jest tam wiele zajebistych riffow (szczegolnie w Xeper-i-set podoba mi sie ta gitara na jednym kanale), ale zeby robic z tego wesolego podskakiwania jakis obiekt kultu... cos mi sie zdaje, ze ta plyta ujawnia wasze ukryte sklonnosci do pedalskiego pitupitu :D co zreszta ladnie ilustruje ten temat, jak spojrzec na pierwsze posty lol
a co sądzisz o dwóch poprzednich albumach ?
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

30-01-2011, 09:58

Unhallowed pisze:Czy ktoś jest w posiadaniu wywiadów z Jonem, gdy ten przebywał w pierdlu?
Nieco błędnie zapytałeś czy ktoś posiadał udzielone przez niego wywiady, podczas gdy ten przebywał w pierdlu, podczas gdy chcesz uzyskać informację czy ktoś obecnie posiada wywiady udzielone przez Jona podczas jego odsiadki. Cóż, ktoś na pewno posiada, co w związku z tym?

miodek mode off
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

23-07-2011, 22:25

Orientuje sie ktos czy Century media zrobiło reedke Storm of the Light's Bane? Bo nie bardzio usmiecha mi się kupowanie tego 2 płytowego wydania i chetnie bym przytulił cos takiego jak w przypadku The Somberlain czyli normalny jewel z normalna jedna płytą bez żadnych bonusów. A jesli juz cos takiego jest to czy da się to dostać w Polsce?
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
DCI Hunt

23-07-2011, 22:32

Zrobiło z 10 lat temu z mCD "Where Dead Angels Lie" na jednym CD. Dwupłytowego wydania dwójki nie mam, ale mam jedynkę w wersji 2CD i jest zajebiste. Bonusy są spoko, szata graficzna bez zmian, wydane bardzo porządnie, więc jak nie masz cisnienia na 1st pressa to bierz wersję 2CD.
Awatar użytkownika
COFFIN

23-07-2011, 22:35

Nie ma takiego wydania. NB ma/miał swój oddział w US. Century Black rzeczywiście wydało sporo licencji na stany, ale tylko w przypadku mniejszych wytwórni, które nie miały tam przedstawiciela. Poza tym - w czym problem? Nuclear napierdzieliło tyle kopii tej płyty, że do tej pory nie ma większego problemu z jej dostaniem.
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

23-07-2011, 22:38

No własnie MA mówi że to wydanie z mCD wypuściło Nuclear Blast w digi, więc to mnie zmyliło. Jedynke teoretycznie też zamówiłem w wydaniu 2cd z agonii, jednak dostałem bicie z CM. Ale skoro jest to sensownie wydane to chyba sie skuszę. Teraz tylko muszę sprawdzić gdzie to mozna dostać.
Awatar użytkownika
COFFIN

23-07-2011, 22:38

Conflagrator pisze:Zrobiło z 10 lat temu z mCD "Where Dead Angels Lie" na jednym CD. .
Ale to była reedka w digi z Nuclear Blast ;)
Awatar użytkownika
knaar
rasowy masterfulowicz

23-07-2011, 22:41

Awatar użytkownika
COFFIN

23-07-2011, 22:41

Alsvartr pisze:No własnie MA mówi że to wydanie z mCD wypuściło Nuclear Blast w digi,
Nie inaczej, miałem to kiedyś.
DCI Hunt

23-07-2011, 22:42

COFFIN pisze:
Conflagrator pisze:Zrobiło z 10 lat temu z mCD "Where Dead Angels Lie" na jednym CD. .
Ale to była reedka w digi z Nuclear Blast ;)
Nieuważnie przeczytałem, bo film oglądam ;) myslałem, że chodzi o jakąkolwiek ogólnie dostepną reedkę.
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

23-07-2011, 22:42

Ebay odpada, tak samo jak inne zagraniczne serwisy/sklepy/distra. Wiem że tam nie ma problemu żeby to dostać, dlatego pytałem o dostepnośc w kraju nadwiślańskim. Ale widze że to bicie z 2 płytami jest w Oldtemple. Tanio nie jest ale coż.
Awatar użytkownika
COFFIN

23-07-2011, 22:50

Wolałbym poczekać i trafić na Allegro, tym bardziej, że pierwsze wydanie chodziło w przedziale 35 - 50 zł
Awatar użytkownika
MinT
weteran forumowych bitew
Kontakt:

12-08-2011, 20:05

Obrazek
I am the almighty, the one with wisdom wide,
I am the great shadow, no daylight over my kingdom ride,
At the black horizons, my eyes and soul's the wind,
I am the great shadow and I was born in sin

W piątą rocznicę śmierci Jona Nödtveidta zapraszamy na wydanie specjalne Thrashing Madness poświęcone jego twórczości.

Noc z 12 na 13 sierpnia 2011 r.
g. 24.00

Radio Afera 98,6 mHz
*poznański Goldman Sachsman metalu*
LEFT HAND SOUNDS - http://facebook.com/lefthandsoundsorg
ODPOWIEDZ