Co to za remix? Był na jakimś singlu?Mort pisze:A jak Wam się podoba remix Destrucos?
MORBID ANGEL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
Re: MORBID ANGEL
-
- rasowy masterfulowicz
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
Dzięki. Średni ten remix niestety, po Combichrist można by się więcej spodziewać.
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Nie, oni się po prostu wypalili, tylko tyle i bez podtekstów, żółci, manifestów.est pisze:Obawiam się, że im po prostu odjebało.
- Headcrab
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Może pod względem death metalowych numerów jest słabiej ale np Too Extreme to świetny kawałek, I to najczęściej słuchana przeze mnie płyta ostatnimi czasy i pewnie szybko się to nie zmieni.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Pod względem death metalu jest bardzo okey, prościej, ale wciąż zajebiście. W sumie na początku jebałem tę płytę, następnie sobie kupiłem i słuchałem na okrągło, bo strasznie mi się spodobała. Jakiś czas temu do niej wróciłem i znów nie było tak różowo. Gdyby nie fatalne piosenki Vincenta czyli I am Morbid i Radicult, to uważałbym tę płytę za świetną, niestety są tam te dwa kloce i summa summarum jest tylko dobrze. Mnie także Too Extreme podoba się najbardziej. :-)
all the monsters will break your heart
-
- rasowy masterfulowicz
więcej o płycie z remixami
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=165818
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=165818
I AM MORBID
- vicek
- zahartowany metalizator
Serce się kraja jak się patrzy co się dzieje z tym zespołem.
- Headcrab
- Kontakt:
Nie krajało ci się serce jak usłyszałeś Legion?:)
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
-
W końcu zakupiłem swój egzemplarz tej płyty, i jeśli chodzi o kawałki stricte death metalowe to zgodzę się z opinią Nicrama. Pozostałe, te najbardziej kontrowersyjne, z Too extreme na czele - posłuchać posłucham, jak zaczynają mierzić to przełączam kawałek dalej. Na kolanach nie jestem, zobaczymy jak będzie po 156 przesłuchaniu tej płyty - lub jak kto woli za kilka lat.nicram pisze:Pod względem death metalu jest bardzo okey - prościej, ale wciąż zajebiście.
- vicek
Nie, nie krajało. Na "Legion" mnie bas drażnił i brzmienie gitar, nie to, że jestem za tym żeby muzyka była dopieszczona w brzmieniu, ale chodzi o to, że te brzmienie tej płyty zawsze mnie irytowało. Poza tym nie nagrali nigdy żadnej gejozy, nie tak jak Morbidzi, tylko po prostu na jedynce wszystko było dla mnie idealne, więc po co mam sięgać po inne gorsze płyty Deicide? Co do Morbidów to mogli by sobie grać elektronikę byle na jakimś tam poziomie i też było by okej. Jak by nie mówił Vincent w wywiadzie, że nagrał arcydzieło i bardzo świeżą rzecz. Takie rzeczy to NIN i Manson dużo wcześniej robili lepiej.Headcrab pisze:Nie krajało ci się serce jak usłyszałeś Legion?:)
-
Szczerze powiedziawszy nie rozumiem za bardzo tych przytyków pod adresem dwójki Deicide, ale dla mnie idealny jest właśnie "Legion". A jeśli chodzi o Morbid Angel - tych remiksów jakoś nie zamierzam słuchać.
- Riven
- Kontakt:
Brzmienie "Legion" jest mordercze, stanowi o polowie zajebistosci tej plyty.
this is a land of wolves now
-
Ja bym wymienił trzy składniki które w równym stopniu składają się na zajebistość tego krążka: brzmienie, same kompozycje i wokale Bentona.
-
jebac brzmienie kiedy muzyka klasa (post z mysla o Rivenku)
- Headcrab
- Kontakt:
Jest już tracklista tej płyty z remixami?
O! Jak tylko skończy się przedostatni zajebisty album PANTERA, włączę sobie ostatni zajebisty MORBID ANGEL.
-
- rasowy masterfulowicz
U mnie przed chwila przeleciala plyta z kosmosu - Formulas Fatal to the Flesh. Oj jak cudnie tam Trey gra na gitarze i jak pieknie to brzmi!
Dzsiaj rano puszcze sobie Illud Divinum Insanus.
Dzsiaj rano puszcze sobie Illud Divinum Insanus.
I AM MORBID
- Riven
- Kontakt:
no, szkoda, ze juz nigdy nie zagraja tak dobrze jak na Formulas :(
this is a land of wolves now
-
Ostatni zajebisty Morbid Angel to był "Formulas...". Nowej do zajebistości daleko. Nie jest to materiał zły ani przeciętny, brzmi lepiej od "Herlatica", ale "Too extreme" i "Mea culpa" to mogli sobie darować. Jakoś nie potrafię polubić tych utworów - może kiedyś mi się odmieni, na razie jestem na nie. Pozostałe są bardziej lub mniej ok.Maria Konopnicka pisze:O! Jak tylko skończy się przedostatni zajebisty album PANTERA, włączę sobie ostatni zajebisty MORBID ANGEL.