PARADISE LOST
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: PARADISE LOST
Ja nie mam zadnych. Slyszales Languish chociazby? Kierunek zaproponowany na One Second i Host byl bardzo ciekawy. Jestem jednak pewien, ze zarzucenie tego kierunku zwiazane jest najnormalniej w swiecie z utrata pewnego komfortu, który daje pozycja znanego i popularnego zespolu metalowego w swojej niszy. Slyszalem taka zabawna historie, ze Aaron Aedy mial problemy z uzyskaniem kredytu na zakup jakiejs nieruchomosci, co uzasadniano w ten sposób, ze zespól przechodzi wewnetrzna rewolucje i moze sie to zwiazac ze spadkiem popularnosci, a tym samym tantiem z koncertów i sprzedazy plyt. Niby taka tam anegdota, ale na pewno obsral gacie, hej gralem w zespole, jezdzilem po swiecie, na koncerty walily tlumy i zycie bylo kolorowe, a teraz gdy uderzamy troche z innej strony nagle stalismy sie niechcianym bekartem w wielkiej wytwórni, która nie wie jak nas promowac, bo dla fanów popu jestesmy obcy i otagowani jako METAL, a dla fanów metalu jestesmy juz poza zasiegiem.
Szkoda, ze taka jest kolej rzeczy, ale tak to niestety wyglada .W idealnym swiecie Paradise Lost graliby cos na przecieciu ambient techno i elektro rocka, Kreator rozwijalby tematy z Renewal etc etc..
Szkoda, ze taka jest kolej rzeczy, ale tak to niestety wyglada .W idealnym swiecie Paradise Lost graliby cos na przecieciu ambient techno i elektro rocka, Kreator rozwijalby tematy z Renewal etc etc..
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
- weteran forumowych bitew
Lubię "One Second", "Host" muszę sobie przypomnieć bo bardzo dawno nie słuchałem. Kusząca jest ta Twoja wizja idealnego świata, ale w takim razie, chłopaki powinni być teraz maksymalnie sfrustrowani łojąc ten metal i opierając się na cytatach ze swoich wcześniejszych płyt. Zresztą, według mnie, to jest całkiem prawdopodobny powód tego, że magia się skończyła.
Grrrówno!
-
Na tej nowej plycie poza okazjonalnymi przeblyskami formy (doskonaly Solitary One) marazm wylewa sie prawie z kazdego numeru, cos w rodzaju; no kurwa nagrajmy wreszcie ten album, ile jeszcze nam brakuje? Zona na mnie czeka. Nie wiem, moze zabraklo jakiejs chemii tym razem, bo wzorce maja dobre, znów wrócili do sluchania Black Sabbath, St.Vitus, Trouble, Celtic Frost etc. tylko jakos nie przeklada sie to na ich muzyke. Dziwna sprawa, tym bardziej, ze poprzednik byl naprawde bardzo bardzo fajny.
Tragic Idol nie jest jakas spektakularna katastrofa, jest slabsza plyta bardzo dobrego zespolu, z pewnoscia poslucham ich kolejnych wydawnictw (jesli takowe beda).
Tragic Idol nie jest jakas spektakularna katastrofa, jest slabsza plyta bardzo dobrego zespolu, z pewnoscia poslucham ich kolejnych wydawnictw (jesli takowe beda).
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Mol
- zahartowany metalizator
jestem w stanie sie zgodzic pod warunkiem, ze zamienisz miejscami Faith... z Tragic Idol. Swoja droga mogliby znow pokusic sie o jakies wieksze eksperymenty, to juz ten czas chyba :)
a propos tych "innych" plyt - chetnie posluchalbym kontynuacji "procentow" My Dying Bride.
a propos tych "innych" plyt - chetnie posluchalbym kontynuacji "procentow" My Dying Bride.
-
Kiedyś mogliby spróbować pójść w stronę ich najlepszej płyty - pewnie. Ale jestem pewien, że nigdy się tak nie stanie.Mol pisze:a propos tych "innych" plyt - chetnie posluchalbym kontynuacji "procentow" My Dying Bride.
Był ok, podobnie jak "In Requiem". Może wtedy była jeszcze jakaś świeżość i energia z tego powrotu do korzeni.[V] pisze:Dziwna sprawa,tym bardziej ze poprzednik byl naprawde bardzo bardzo fajny.
Grrrówno!
- Morbid Marcin
no wlasnie, ja mam wrazenie, ze, powiedzmy, te 3-4 ostatnie plyty sa tak naprawde przykladem znanego wszystkim stylu, nawiazujacego niby do najlepszych, klasycznych czasow PL, ale problem polega na tym, ze w zasadzie nic z tych plyt nie moge zapamietac. przelatuja te 3 kwadranse, a ja nie potrafie powiedziec, zeby byla tam choc jedna perelka. i jesli porownam te albumy do SOG, I albo DT, gdzie prawie kazdy numer wpadal do glowy i przez ostatnie kilkanascie lat wypasc nie moze, to niestety swiadcza one o aksamitnym staczaniu sie tej kapeli.
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
-
Zdecydowanie przesadzasz albo nie poswieciles tym plytom nalezytej uwagi.
- moonfire
Oczywiście, warunkiem jest "jeżeli". Jeżeli panowie, mając ukryte talenty do wymyślania innego typu melodii i konstrukcji kawałków, potrafiliby tę elektroniczną formułę rozwijać, wszystko poszłoby w dobrym kierunku. Jeżeli zaś zmieniłaby się forma zewnętrzna, a melodyczny szkielet pozostałby identyczny, to mielibyśmy to samo, co teraz, ale zagrane w innym sztafażu.Plasfodeur pisze:Ciekawi mnie takie podejście do Brytoli. Bo przecież w takim wypadku musisz zakładać, że starczyłoby im talentu i umiejętności, żeby robić ciekawą muzę w takich, niemetalowych klimatach. A ja mam poważne wątpliwości co do tej tezy :)moonfire pisze: a że nie poszli w Hosty, uważam za błąd.
Kurwa, typowa odpowiedź pseudointelektualisty. Albo, albo. :)
- KreatoR
Jest jeszcze opcja nr 3: te kilkanaście lat temu klasyczne już płyty słuchało się po kilkadziesiąt razy nierzadko raz po raz, więc musiały zostać w głowie w porównując to do ostatnich płyt przesłuchanych pewnie kilkukrotnie i na tym koniec.[V] pisze:Zdecydowanie przesadzasz albo nie poswieciles tym plytom nalezytej uwagi.Morbid Marcin pisze:no wlasnie, ja mam wrazenie, ze, powiedzmy, te 3-4 ostatnie plyty sa tak naprawde przykladem znanego wszystkim stylu, nawiazujacego niby do najlepszych, klasycznych czasow PL, ale problem polega na tym, ze w zasadzie nic z tych plyt nie moge zapamietac. przelatuja te 3 kwadranse, a ja nie potrafie powiedziec, zeby byla tam choc jedna perelka. i jesli porownam te albumy do SOG, I albo DT, gdzie prawie kazdy numer wpadal do glowy i przez ostatnie kilkanascie lat wypasc nie moze, to niestety swiadcza one o aksamitnym staczaniu sie tej kapeli.
-
Takie plyty jak Draconian czy One Second nagrywa sie raz w zyciu, wiec naiwnym jest myslec, ze wciaz beda w topowej formie nagrywajac plyte po plycie na której kazdy kawalek wryje sie w pamiec do konca zycia.
- Morbid Marcin
Odp: PARADISE LOST
To mozliwe. Pytanie jednak czy dzieje sie tak dlatego, ze nie ma sie czasu na wiecej przesluchac, czy tez zwyczajnie ochoty.KreatoR pisze:Jest jeszcze opcja nr 3: te kilkanaście lat temu klasyczne już płyty słuchało się po kilkadziesiąt razy nierzadko raz po raz, więc musiały zostać w głowie w porównując to do ostatnich płyt przesłuchanych pewnie kilkukrotnie i na tym koniec.
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
- Gore_Obsessed
Wszystko do zaorania.vicek pisze:Debiut def leppard niszczy pozostałe zespołytwoja_stara_trotzky pisze:Motley Crue >>>>>>>> Def Leppard >>>>>>>> Bon Jovi >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Paradise Lostvicek pisze:tak tak , lepsze jest motley crue :D
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Zenek
ktoś zechce mi wytłumaczyć na czym polega fenomen Paradise Lost?...dla mnie to mega przeciętność...

-
Masz kaca?
- Gore_Obsessed
Dla mnie rzecz niepojęta.Zenek pisze:ktoś zechce mi wytłumaczyć na czym polega fenomen Paradise Lost?...dla mnie to mega przeciętność...
- Zenek
no dla mnie też, raz grają jakiś smętny death/doom bez ikry, raz kopiują Metallicę, raz Depeche...jeszcze żeby robili to lepiej od tych kapel ;)

- Gore_Obsessed
Weźmy na przykład to powyżej...Plasfodeur pisze:Bardzo przepraszam, ale:
vs
Tutaj nie ma o czym gadać.
...i wyrzućmy przez okno.
Co-za-SMĘTY... a to jeden z ich największych "przebojów", za przeproszeniem.
- Zenek
W polsce smęty się dobrze mają, Paradise Lost, Katatonia, Porcupine Tree, Anathema mają w tym kraju chyba największy fanbase w Europie...myślę, że to przez indoktrynację Kaczkowskiego nadprogramową dla organizmu dawką Marillion i Pink Floyd ;)

- Gore_Obsessed
-
Albo pogrążyło;)