BATHORY

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

Re: BATHORY

06-07-2014, 10:08

raphi pisze: To ja tak mam z Blood Fire Death. Wszyscy się jarają tą płytą, a mnie ona po prostu nie rusza. Do "Blood on Ice" to jej baaaardzo daleko, odległość tę można spokojnie liczyć w latach świetlnych.
przyjmuję do wiadomości, aczkolwiek nie kumam zupełnie. na BFD nie ma jednego zbędnego dźwięku :)
535

06-07-2014, 12:33

raphi pisze: To ja tak mam z Blood Fire Death. Wszyscy się jarają tą płytą, a mnie ona po prostu nie rusza. Do "Blood on Ice" to jej baaaardzo daleko, odległość tę można spokojnie liczyć w latach świetlnych.
To nie jest możliwe. Nawet jako żart brzmi to zupełnie niewiarygodnie.
Awatar użytkownika
[S.]
zaczyna szaleć

06-07-2014, 13:18

Riven pisze:http://www.anus.com/metal/about/interviews/quorthon/
Bardzo fajny wywiad. Zwłaszcza że prowadzący próbuje wyluskac jakieś filozoficzne bzdety (ten cytat z heideggera w środku... Ja pierdole), a Quorthon ma proste rock n rollowe podejście do sprawy i dystans do siebie
- życie jest za krótkie, żeby czytać wywiady z quorthonem. albo bajdurzy, albo wychodzi na buca ;)
did i listen to pop music because i was miserable? or was i miserable because i listened to pop music?
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

06-07-2014, 13:19

No jest dokładnie odwrotnie, ale jak tam chcesz :).
this is a land of wolves now
Arisowicz
w mackach Zła

06-07-2014, 13:20

oddałbym nerkę za kolejne nagrania Quorthona z roku 1987/88
byrgh
zahartowany metalizator

06-07-2014, 13:37

i nie mialbys nerki.

skompresowalem sobie albumy 1-4 i wrzucilem na tela. wietrze hype - jak 2-3 lata temu na Hammerheart. krecilo sie przez okragly tydzien. latem.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

06-07-2014, 13:46

Heretyk pisze:
przyjmuję do wiadomości, aczkolwiek nie kumam zupełnie. na BFD nie ma jednego zbędnego dźwięku :)
+1, jak dla mnie to bfd jest na liście 30 najlepszych i najważniejszych płyt metalowych w ogóle ;). Spokojnie ta sama półka co reign in blood (zresztą sporo je łączy)
[V]

06-07-2014, 13:47

[S.] pisze:
Riven pisze:http://www.anus.com/metal/about/interviews/quorthon/
Bardzo fajny wywiad. Zwłaszcza że prowadzący próbuje wyluskac jakieś filozoficzne bzdety (ten cytat z heideggera w środku... Ja pierdole), a Quorthon ma proste rock n rollowe podejście do sprawy i dystans do siebie
- życie jest za krótkie, żeby czytać wywiady z quorthonem. albo bajdurzy, albo wychodzi na buca ;)
wywiady z quorthonem są (zazwyczaj) absolutnie zajebiste.kto twierdzi inaczej nie wie co to rock n' roll, nigdy nie wział whiskey do ust i myśli że blek metyl powstał w norwegii.no hard feelings son.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

06-07-2014, 13:57

Hehe dokładnie. Zresztą m. In. w tym wywiadzie Quorthon pięknie odczarowuje własny kult, szczególnie jak pisze o czasach pierwszych albumów i skąd był ten cały szatan i piekło.

BTW, nadal nie słyszałem jego pierwszego albumu solowego, dobre to to? Purity of essence jest zajebiste
Awatar użytkownika
[S.]
zaczyna szaleć

06-07-2014, 14:34

[V] pisze:wywiady z quorthonem są (zazwyczaj) absolutnie zajebiste.kto twierdzi inaczej nie wie co to rock n' roll, nigdy nie wział whiskey do ust i myśli że blek metyl powstał w norwegii.no hard feelings son.
- ciekawe, że mówisz o tym w kontekście wywiadu, w którym quorthon mówi:

Originally, we picked the whole demonic bag up because we didn't feel we could write the same sort of lyrics that the big boys would write. We didn't know shit about riding down the highway on a Harley, drinking whisky out of the bottle while fondling all these loose women. We knew nothing about that life...

whatever, oprócz dosłownie kilku konkretnych marek nie lubię bimbru. ;)
did i listen to pop music because i was miserable? or was i miserable because i listened to pop music?
[V]

06-07-2014, 15:52

[S.] pisze:
[V] pisze:wywiady z quorthonem są (zazwyczaj) absolutnie zajebiste.kto twierdzi inaczej nie wie co to rock n' roll, nigdy nie wział whiskey do ust i myśli że blek metyl powstał w norwegii.no hard feelings son.
- ciekawe, że mówisz o tym w kontekście wywiadu, w którym quorthon mówi:

Originally, we picked the whole demonic bag up because we didn't feel we could write the same sort of lyrics that the big boys would write. We didn't know shit about riding down the highway on a Harley, drinking whisky out of the bottle while fondling all these loose women. We knew nothing about that life...

whatever, oprócz dosłownie kilku konkretnych marek nie lubię bimbru. ;)
ale to były totalne dzieciaki jak zaczynali ssać pałę szatanowi, dystans,humor i rock n' roll przyszły później ..mi się akurat ten"bełkot" i burzenie własnego mitu i tej piekielnej fasady (wizerunku) bardzo podoba..
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

06-07-2014, 18:43

Ale co jest nie tak w tej wypowiedzi? Przecież właśnie zajebiście ze ma do tego dystans i mówi jak było, a nie bawi się w jakieś żałosne kulty srulty i pierdolenie o szatanie
Awatar użytkownika
[S.]
zaczyna szaleć

06-07-2014, 19:16

nie ma nic złego w tej wypowiedzi. chciałem tylko zaznaczyć kontrast między tym co mówił forsberg, a obrazem quorthona jaki mi tu wciska V.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

06-07-2014, 20:28

no ja widzę ten sam obraz wiec nie wiem o co Ci chodzi ;)

Jak był szczylem to nie wiedział co to rock n roll wiec o tym nie śpiewał, później zaczął jeździć harleyem (jest o tym w tym wywiadzie) to nagrał płytę rockowa ;)
raphi
zaczyna szaleć

07-07-2014, 11:31

535 pisze:
To nie jest możliwe. Nawet jako żart brzmi to zupełnie niewiarygodnie.
Brawo. Oczywiście, że to niemożliwe :) Wszystkie płyty Bathory są zajebiste. Quorthon to mistrz i nie powinno się nawet tworzyć wątku dyskusyjnego o jego dziełach :)
535

07-07-2014, 11:36

No. Trochę mnie uspokoiłeś.
byrgh
zahartowany metalizator

07-07-2014, 14:20

Srotfl no tak, ne dyskutujmy o muzyce wcale, skoro sa kanony

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
KelThuz
postuje jak opętany!
Kontakt:

08-07-2014, 13:17

http://ciemnastronamiasta.blog.pl/2014/ ... 7-06-2014/" onclick="window.open(this.href);return false;
tam nic nie ma, są tylko halucynacje z niedożywienia i śmierć cieplna
Awatar użytkownika
[S.]
zaczyna szaleć

08-07-2014, 13:52

duch QUORTHONA był wśród nas. Pewnie duch Elisabeth von Bathory też
- ja myślę, że mógł tam być też duch króla Stefana von Bathory...
Awatar użytkownika
Bloodcult

08-10-2014, 22:03

http://www.metalinjection.net/shocking- ... t-a-church" onclick="window.open(this.href);return false;
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
ODPOWIEDZ