RAGE AGAINST THE MACHINE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Re: RAGE AGAINST THE MACHINE
BLACK METAL ;)
- Adrian696
- zahartowany metalizator
In FlamesIRONMIL pisze: A co przyszło po death metalu?
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
pogadaj staruszku o mlodziezowym Mad Season z pioterem, on sie zdaje juz zmienil zdanie na ten temat, moze po krowie przyjdzie czas na ciebieIRONMIL pisze:nie wiem co wyszło z grunge - może cały ten emo trend... nie wiem, nie śledzę muzyki młodzieżowej.
woodpecker from space
- Riven
- Kontakt:
Mad Season swietna sprawa - przynajmniej ta plyta Above, chociaz nie wiem czy wydali cos jeszcze.
"long gone day" wspanialy numer. i jeszcze "november hotel" (tak to szlo? dawno nie sluchalem) masa instrumental
"long gone day" wspanialy numer. i jeszcze "november hotel" (tak to szlo? dawno nie sluchalem) masa instrumental
this is a land of wolves now
- Triceratops
ty jestes mlodziez wiec ciebie to nie dotyczy ale maria juz nie sledzi mlodzdiezowej, on teraz sledzi dorosla, ciekawe kiedy zacznie sie podnieca AORRiven pisze:Mad Season swietna sprawa - przynajmniej ta plyta Above, chociaz nie wiem czy wydali cos jeszcze.
woodpecker from space
oświeć mnie więc, powiedz mi gdzie ta rewolucja? Gdzie te rewolucyjne płyty ostatnich 10 lat? Wymień chociaż 10 rockowych/metalowych rewolucyjnych albumów. Nie dobrych, bardzo dobrych, genialnych ale rewolucyjnych.twoja_stara_trotzky pisze: nie widzę sensu w rozmowie ze ślepcem.
- ultravox
Internet rewolucją? Tak, to jest bardzo trafne spostrzeżenie, ale póki co ta rewolucja sprowadza się raczej do tego, że jest więcej zespołów (co nie oznacza, że więcej fanów), bo łatwiej jest dzisiaj tworzyć/nagrywać i poznawać muzykę, ale czy ten synkretyzm o którym piszesz jest jakimś masowym zjawiskiem? Prawdę mówiąc widzę dziś więcej kapel i fanów, którzy zamykają się jakimś getcie niż takich, którzy ignorują granice między gatunkami. Na koncertach metalowych wciąż te same (niemłode już) twarze, z których większość i tak nie pójdzie na koncert jazzowy czy bluesowy i vice versa. Ale może coś w tym wszystkim jest i za rogiem czai się coś wielkiego, zobaczymy...twoja_stara_trotzky pisze: to zabawne, nie zauważyłeś kompletnej rewolucji związanej z internetem? nie zauważyłeś tego, że dostęp do muzyki sprawił, że jak grzyby po deszczu wyrastają TYSIĄCE zespołów - NIEZALEŻNYCH, nie zwracających uwagi na to, co akurat dyktuje mainstream. ja widzę rewolucję, jakiej nie było w muzyce od momentu powstania płyty winylowej. dziś nic już nie dziwi, wszystko jest dozwolone. historia muzyki niezależnej jest pisana na nowo - nie piszą jej dziennikarze, ale sami fani, mając praktycznie nieograniczony dostęp do muzyki i mogąc autentycznie wybierać z niej to, co dobre. ostatnie 10 lat to dzieje muzycznego synkretyzmu. nie ma gatunkowych rewolucji, bo też i nie ma gatunkowych murów, które trzeba rozwalać. i na tym polega właśnie rewolucja wprowadzona przez internet. kto tego nie dostrzega, ten zwyczajnie głupi. żyjemy w innej rzeczywistości.
- twoja_stara_trotzky
Nie wiem jak ty, ale ja widuję też te same twarze na koncertach metalowych, jazzowych, alternatywnych - co kiedyś było nie do pomyślenia. Zobacz nawet o czym się TUTAJ pisze ;) i nie osłabiaj mnie więcej ;) i tak, myślę, że synkretyzm i muzyczny politeizm jest dziś zjawiskiem masowym.
- twoja_stara_trotzky
no ile razy mam ci tłumaczyć, że bez murów do rozwalania nie ma rewolucji? I TO JEST WŁAŚNIE NAJWIĘKSZA REWOLUCJA OSTATNICH LAT, ŻE NIE MA TYCH MURÓW, ZNIKNĘŁY.IRONMIL pisze:oświeć mnie więc, powiedz mi gdzie ta rewolucja? Gdzie te rewolucyjne płyty ostatnich 10 lat? Wymień chociaż 10 rockowych/metalowych rewolucyjnych albumów. Nie dobrych, bardzo dobrych, genialnych ale rewolucyjnych.twoja_stara_trotzky pisze: nie widzę sensu w rozmowie ze ślepcem.
- twoja_stara_trotzky
a Marian, a znasz ty taki rewolucyjny album Ministry - Psalm 69? ;))))))))))))))))
chodziło mi o to, że grunge mógł ewoluować w kierunku muzyki młodzieżowej, której nie słucham... musiałbym kupić BRAVO (ukazuje się jeszcze?) i zobaczyć kto jest na plakatach zamiast Cobaina. Po prostu nie wiem w jakim kierunku mógł grunge ewoluować, ale nie przypuszczam by mógł po prostu zniknąć, jak sugeruje TrotzkyTriceratops pisze: pogadaj staruszku o mlodziezowym Mad Season z pioterem, on sie zdaje juz zmienil zdanie na ten temat, moze po krowie przyjdzie czas na ciebie
A Mad Season lubię. Podobnie zresztą jak dużo innych kapel w takich klimatach. Czy polubiłbym je, gdybym je usłyszał po raz pierwszy dziś? Nie wiem.
- ultravox
Tutaj tak. Pokolenie JM rośnie w siłę ;) A pamiętam jak parę lat temu trzeba było zamknąć forum po dyskusji w temacie o Prodigy ;)twoja_stara_trotzky pisze:zobacz nawet o czym się TUTAJ pisze ;) .
- Triceratops
to moze tak w ogole zaczniemy od pytania co to jest w ogole muzyka mlodziezowa? kiedy nalezy takiej przestac sluchac i od kiedy zaczyna sie muzyka dorosla?IRONMIL pisze:chodziło mi o to, że grunge mógł ewoluować w kierunku muzyki młodzieżowej, której nie słucham... musiałbym kupić BRAVO (ukazuje się jeszcze?) i zobaczyć kto jest na plakatach zamiast Cobaina. Po prostu nie wiem w jakim kierunku mógł grunge ewoluować, ale nie przypuszczam by mógł po prostu zniknąć, jak sugeruje TrotzkyTriceratops pisze: pogadaj staruszku o mlodziezowym Mad Season z pioterem, on sie zdaje juz zmienil zdanie na ten temat, moze po krowie przyjdzie czas na ciebie
A Mad Season lubię. Podobnie zresztą jak dużo innych kapel w takich klimatach. Czy polubiłbym je, gdybym je usłyszał po raz pierwszy dziś? Nie wiem.
woodpecker from space
- ultravox
A metal to Twoim zdaniem nie jest muzyka młodzieżowa?IRONMIL pisze: chodziło mi o to, że grunge mógł ewoluować w kierunku muzyki młodzieżowej, której nie słucham...
- Triceratops
czuje ze dzisiaj sie urodzi pare nowozytnych teorii, aby tylko maria nie odchodzil od kompa, ma wene i tworczy wiatr w plecy :)))
woodpecker from space
- panthyme
- w mackach Zła
Triceratops pisze:to moze tak w ogole zaczniemy od pytania co to jest w ogole muzyka mlodziezowa? kiedy nalezy takiej przestac sluchac i od kiedy zaczyna sie muzyka dorosla?IRONMIL pisze:chodziło mi o to, że grunge mógł ewoluować w kierunku muzyki młodzieżowej, której nie słucham... musiałbym kupić BRAVO (ukazuje się jeszcze?) i zobaczyć kto jest na plakatach zamiast Cobaina. Po prostu nie wiem w jakim kierunku mógł grunge ewoluować, ale nie przypuszczam by mógł po prostu zniknąć, jak sugeruje TrotzkyTriceratops pisze: pogadaj staruszku o mlodziezowym Mad Season z pioterem, on sie zdaje juz zmienil zdanie na ten temat, moze po krowie przyjdzie czas na ciebie
TYLKO AOR!! HEHE
011011000110010101110000011100100110100101100011011011110110010001100101
http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
- Triceratops
od dzisiaj slucham tylko Foreigner, w koncu jezdem dorosly!panthyme pisze:TYLKO AOR!! HEHE
woodpecker from space
ok. jeśli to miałeś na myśli to oczywiście się z Tobą zgadzam - rewolucja, której dokonał internet sprawiła, że nie ma rewolucji na polu muzycznym :)twoja_stara_trotzky pisze: no ile razy mam ci tłumaczyć, że bez murów do rozwalania nie ma rewolucji? I TO JEST WŁAŚNIE NAJWIĘKSZA REWOLUCJA OSTATNICH LAT, ŻE NIE MA TYCH MURÓW, ZNIKNĘŁY.
- twoja_stara_trotzky
Raczej sprawia, że masz setki rewolucji na polu muzycznym.
twoja_stara_trotzky pisze:a Marian, a znasz ty taki rewolucyjny album Ministry - Psalm 69? ;))))))))))))))))
od chwili premiery :) zdaje się, że minęło od niej dłużej niż 10 lat :)