SATYRICON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Re: SATYRICON
Dlatego bo Satyricon to po prostu zawsze trochę wieśniacki zespół był.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
no wlasnie tak mi sie zdaje. dlatego nie sadze, zeby czas gral tu jakas bardzo istotna role.
this is a land of wolves now
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Czas gra istotną rolę w ich przypadku, bo im dalej tym bardziej wieśniacko grają.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Riven
- Kontakt:
nie to mialem na mysli, zreszta w tym punkcie proponuje 'agree to disagree'.
- ultravox
- zahartowany metalizator
No właśnie sęk w tym, że są od nich zależne.Riven pisze: tam nie ma pierwiastkow kiczu i tandety, ktore sa kompletnie niezalezne od aktualnych trendow.
- Riven
- Kontakt:
czyli ze te do bolu sztuczne, slodziutkie klawisze w latach 90. brzmialy fajnie? sorry, nie potrafie sobie tego wyobrazic, zwlaszcza, ze byli tacy co potrafili sie bez nich obyc.
- Realista
- weteran forumowych bitew
Przede wszystkim te wszystkie leśne BM zespoły to raczej się wzorowały na pierwszych dwóch albumach Satyricon niż na ND, ND w swoim czasie była niezłym albumem czy to się komuś podoba czy nie... Dzisiaj, no cóż, dzisiaj ta płyta gdyby wyszła pewnie nie zrobiłaby żadnego wrażenia.
- Riven
- Kontakt:
no okej, to jest inna sprawa. zeby nie bylo - ja nie uwazam, z to jakies gowno (chociaz Mother North jest naprawde slabiutkim utworem), raz na rok sobie poslucham. ale dawanie tej plycie maksymalnej noty jest po prostu niefair w stosunku do innych klasycznych plyt bm z tamtego okresu. tyle.
- KreatoR
weźcie se lepiej włączcie jakąkolwiek płytę Emperora to się przekonacie jak brzmi Black Metal z parapetami, który nigdy nie był wiochą ani się nie zdezakualizuje. tyle w tamacie.
-
Maria Konopnicka
LOL Jakbym pisał pod publikę to bym twierdził, że nowy Satyricon to potęga a stary to soundtrack do dymania wiewiórek w lesie. Mother North to utwór, który najmniej mi się podoba z tej płyty, tak było w 1996 roku gdy usłyszałem ją po raz pierwszy i tak jest teraz.Scaarph pisze:zwłaszcza śmieszy mnie to marianowe ostentacyjne "minus za mother north", ewidentnie pod publikę bo nagle się okazuje, że wstyd myśleć tu inaczej i puścił mu zwieracz.
To bardzo dobry album - może i się postarzał, może i nie trafia do młodzieży wychowanej na Reload, ale to mu w niczym nie umniejsza. Pamiętam, że jak wyszedł to zbierał same bardzo pozytywne recenzje (zwykle maksymalne noty) i nikogo to nie dziwiło. Dziś płyta nie jest modna więc się dzieciaki na niej wyżywają :)))Scaarph pisze:i czy się to wszystkim znawcom black metalu podoba, czy nie, nemesis divina, pomimo, iż nie jest to jakoś szczególnie ważna płyta, ma swoje miejsce w historii gatunku i chuja mogą narzekacze z tym faktem zrobić, co najwyżej się rozpłakać. mieszanie jej z błotem bo szyszki czy coś to po prostu idiotyzm.
- Riven
- Kontakt:
no wlasnie tez sie zdeaktualizowal, zwlaszcza debiut... ale ogolnie trzyma sie lepiej, glownie ze wzgledu na swietne Anthems.
- Realista
jaka płyta wyszła w momencie premiery ND klasyczna która była w 1996 r lepszą pozycją?:) Chodzi o to że nijak ma sie porównywanie starego Satyricona z tym co robią teraz.Riven pisze:no okej, to jest inna sprawa. zeby nie bylo - ja nie uwazam, z to jakies gowno (chociaz Mother North jest naprawde slabiutkim utworem), raz na rok sobie poslucham. ale dawanie tej plycie maksymalnej noty jest po prostu niefair w stosunku do innych klasycznych plyt bm z tamtego okresu. tyle.
Ostatnio zmieniony 02-03-2011, 16:11 przez Realista, łącznie zmieniany 1 raz.
- Riven
- Kontakt:
Kreator> nie. znow problemem jest przede wszystkim szalenie plastikowe brzmienie syntezatorow. na anthrems osiagneli juz calkiem zajebiste.
-
Maria Konopnicka
Drone pisze: Przecież już w momencie wydania było wiadomo, że to cepeliada. Kto się tym zachwycał - chyba jacyś piętnastolatkowie.
znajdź pięć recenzji z tamtego czasu, które tę płytę nazywają cepeliadą. Ja znajdę pięć z maksymalnymi notami :)
Ostatnio zmieniony 02-03-2011, 16:36 przez Maria Konopnicka, łącznie zmieniany 1 raz.
- Realista
a ja pamiętam jak w podziemiu "prawdziwki" w momencie wyjścia Anthems, kręcili nosem, że gorsza niż debiut, że mało czytelna itd hahah a dzisiaj to będzie ich najlepszy album hahah jak to się wszystko zmienia.Riven pisze:Kreator> nie. znow problemem jest przede wszystkim szalenie plastikowe brzmienie syntezatorow. na anthrems osiagneli juz calkiem zajebiste.
- KreatoR
nihuja, żyjesz w błędzie Riven. i bez urazy - w twoim wieku takie deklaracje odnośnie płyt, które wychodziły jak jeszcze chodziłeś do podstawówki są mało wiarygodne.Riven pisze:no wlasnie tez sie zdeaktualizowal, zwlaszcza debiut... ale ogolnie trzyma sie lepiej, glownie ze wzgledu na swietne Anthems.
jak to ktoś napisał:
EmpEroR>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>większość/reszta BM
- Riven
- Kontakt:
Realista > prawdziwki narzekaly ze malo czytelna? ;P ja nie wiem czy najlepsza, moja ulubiona na pewno. no, nie liczac demowek.
kreator > aha, no tak, zelazny argument.
[edit] aha. a kiedy ty chodziles do podstawowki? to zaraz ci napisze liste plyt, o ktorych na pewno masz jasna opinie, a do ktorej prawa miec nie mozesz. no daj spokoj, co to za logika? jak zaczynamy na takie rejony wchodzic to ja mowi adios, cońos.
[edit] aha. a kiedy ty chodziles do podstawowki? to zaraz ci napisze liste plyt, o ktorych na pewno masz jasna opinie, a do ktorej prawa miec nie mozesz. no daj spokoj, co to za logika? jak zaczynamy na takie rejony wchodzic to ja mowi adios, cońos.
- Scaarph
przestałbyś się w końcu błaźnić, i tak nikogo na tę twoją profesurę kupioną na stadionie xx-lecia nie nabierzesz.Drone pisze: Przecież już w momencie wydania było wiadomo, że to cepeliada. Kto się tym zachwycał - chyba jacyś piętnastolatkowie.
sam jesteś lol.IRONMIL pisze:LOLScaarph pisze:zwłaszcza śmieszy mnie to marianowe ostentacyjne "minus za mother north", ewidentnie pod publikę bo nagle się okazuje, że wstyd myśleć tu inaczej i puścił mu zwieracz.
a tu za to zgoda.IRONMIL pisze:to bardzo dobry album - może i się postarzał, może i nie trafia do młodzieży wychowanej na Reload, ale to mu w niczym nie umniejsza.
-
Maria Konopnicka
bez sensu gadanie - jakby dziś wyszła jedynka Bathory też nie zrobiłaby wrażeniaRealista pisze:dzisiaj ta płyta gdyby wyszła pewnie nie zrobiłaby żadnego wrażenia.
tak - bo nikomu nie wydawały się ani sztuczne, ani słodziutkie.Riven pisze:czyli ze te do bolu sztuczne, slodziutkie klawisze w latach 90. brzmialy fajnie?.
Z Twojego punktu widzenia, osoby, która poznała ją po latach - dla mnie akurat ta płyta jest bardzo ważna, nadal ją cenię (chociaż mam większy dystans i widzę dziś pewne mankamenty) i dlatego tak wysoko ją oceniłem (nie dałem maksymalnej noty, bo jednak postawiłem minus).Riven pisze:ale dawanie tej plycie maksymalnej noty jest po prostu niefair w stosunku do innych klasycznych plyt bm z tamtego okresu. tyle.
Akurat doskonale rozumiem, że Ci się ND nie podoba, bardziej dziwie się Drone, który chyba na jakiejś innej planecie żył w 1996 roku.
Ostatnio zmieniony 02-03-2011, 16:34 przez Maria Konopnicka, łącznie zmieniany 1 raz.
- Scaarph
oj to nie o to chodzi. po prostu sam dajesz przykład, że ciężej mają te płyty u ciebie niż u kogoś, kto nemesis divina kupił gdy się ukazała. to po prostu kwestia przynależności do pewnych czasów, wtedy było inne myślenie, inna muzyka i chuj. sam mówisz, że nie rozumiesz, że kiedyś to się mogło podobać czy coś w tym stylu. i dokładnie tak jest.Riven pisze:Realista > prawdziwki narzekaly ze malo czytelna? ;P ja nie wiem czy najlepsza, moja ulubiona na pewno. no, nie liczac demowek.
edit: albo to jebanie emperor: a to że nie przetrwało próby czasu, a to że z przodu, a to że z boku, a to że nie wiadomo dlaczego... no beczka śmiechu :)