MGŁA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Bambi
rasowy masterfulowicz

Re: MGŁA

19-07-2012, 19:21

dziecko we mgle - maria?
HAILSA!!!!!
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

19-07-2012, 19:31

Nurtuje mnie pytanie, jak Trocki oceniałby BEHEMOTH, gdyby nie znajomość z zespołem. Coś mi się tak wydaje, że... A niech każdy sam sobie dopowie :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Maria Konopnicka

19-07-2012, 19:39

twoja_stara_trotzky pisze:fajnie, ale nadal nie odpowiedziałeś na pytanie, nie pytam się o twoje odczucia, tylko o to, który z tych kawałków, które wkleiłem jest obiektywnie bardziej melodyjny i łatwo przyswajalny :D
To przecież jasne - więcej melodii jest w Mgła, a Behemoth jest łatwiej przyswajalny i bardziej efektowny dla dzieciaków :) Doskonałym przykładem jest przedostatni Burzum - muzyka pozornie melodyjna, przyjemna, łatwo wpadająca w ucho, ale większość osób z tego forum nie doceniła tej płyty, bo nie potrafiła dostrzec jej przekazu.
twoja_stara_trotzky pisze:NIE OBCHODZĄ MNIE TWOJE EMOCJE, pytanie ich nie dotyczy :D
Mam wrażenie, że Ciebie w muzyce w ogóle nie bardzo obchodzą emocje - traktujesz ją tak jak ja traktowałem podręczniki szkolne :)
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

19-07-2012, 19:47

Maria Konopnicka pisze:To przecież jasne - więcej melodii jest w Mgła, a Behemoth jest łatwiej przyswajalny i bardziej efektowny dla dzieciaków :) Doskonałym przykładem jest przedostatni Burzum - muzyka pozornie melodyjna, przyjemna, łatwo wpadająca w ucho, ale większość osób z tego forum nie doceniła tej płyty, bo nie potrafiła dostrzec jej przekazu.
Większość młodych czy starych?
i dlaczego nie chcesz przyznać oczywistej oczywistości, że ta nowa Mgła jest bardzo melodyjna i łatwo przyswajalna?
Mam wrażenie, że Ciebie w muzyce w ogóle nie bardzo obchodzą emocje - traktujesz ją tak jak ja traktowałem podręczniki szkolne :)
Twoje wrażenia są jak twoje emocje, też mnie nie obchodzą. :D
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

19-07-2012, 19:49

Drone pisze:Nurtuje mnie pytanie, jak Trocki oceniałby BEHEMOTH, gdyby nie znajomość z zespołem. Coś mi się tak wydaje, że... A niech każdy sam sobie dopowie :)
Zapewne tak samo, bo nie mam oporów przed stwierdzeniem, że np. Apostasy jest słaba w chuj.
Mnie raczej nurtuje pytanie, jak byś oceniał muzykę Behemoth, gdyby nie otoczka wokół zespołu.
Awatar użytkownika
hcpig

19-07-2012, 19:49

Drone pisze:Nurtuje mnie pytanie, jak Trocki oceniałby BEHEMOTH, gdyby nie znajomość z zespołem.
Pewnie tak:
twoja_stara_trotzky pisze:te okłądki mnie tak odrzucają, że po prostu mam przed oczyma fakt, że słucham gość z syndromem skrajnego bezguścia, nie mogę :D
twoja_stara_trotzky pisze:gdyby to im się RAZ zdarzyło, to bym to zwalił na przypadek, ale oni po prostu taki gust mają, a jak mają taki gust, to nie potrafi brać serio ich muzyki, zresztą ostatnio spamują non stop na FB i jak widzę te wpisy, to po prostu widzę przed oczyma typowych ROLNIKÓW.
Yare Yare Daze
[V]

19-07-2012, 19:50

:D
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

19-07-2012, 19:51

Maria Konopnicka pisze: większość osób z tego forum nie doceniła tej płyty, bo nie potrafiła dostrzec jej przekazu.
Maria, tego typu wypowiedzi, w ktorych imputujesz jakies formy uposledzenia osob, ktore maja inne poglady niz twoje to raczej nie jest jakas sensowna forma argumentacji :) Kazdy ma takie plyty, ktorych inni nie doceniaja czy wrecz lekcewaza a, ktore z jakichs powodow uwaza za swietne, genialne czy najlepsze ale to niczego nie dowodzi :) Skad wiesz czy ten ktos, kto akurar nie potrafil, nie mogl, nie byl w stanie, dostrzec, zauwazyc, zrozumiec czy na przyklad on wlasnie ma racje a ty nie tkwisz w bledzie?
woodpecker from space
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

19-07-2012, 19:51

hcpig pisze:
Drone pisze:Nurtuje mnie pytanie, jak Trocki oceniałby BEHEMOTH, gdyby nie znajomość z zespołem.
Pewnie tak:
twoja_stara_trotzky pisze: te okłądki mnie tak odrzucają, że po prostu mam przed oczyma fakt, że słucham gość z syndromem skrajnego bezguścia, nie mogę :D
twoja_stara_trotzky pisze:gdyby to im się RAZ zdarzyło, to bym to zwalił na przypadek, ale oni po prostu taki gust mają, a jak mają taki gust, to nie potrafi brać serio ich muzyki, zresztą ostatnio spamują non stop na FB i jak widzę te wpisy, to po prostu widzę przed oczyma typowych ROLNIKÓW.
nie widzisz różnicy między okładkami Behemotha a okładkami ostatnich płyt Sinister? :D
Awatar użytkownika
hcpig

19-07-2012, 19:56

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Doskonale widzę różnicę, nie muszę pisać na czyją korzyść :)
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Drone

19-07-2012, 19:57

hcpig pisze:
Pewnie tak:
twoja_stara_trotzky pisze: te okłądki mnie tak odrzucają, że po prostu mam przed oczyma fakt, że słucham gość z syndromem skrajnego bezguścia, nie mogę :D
No pewnie właśnie tak :)

A co do pytania Trockiego: nie pamiętasz już, że pozytywnie wypowiadałem się o "Evangelion" od strony muzycznej (pomijając wokale, wątpliwy utwór z Maleńczukiem i pretensjonalną okładkę)? Co nie zmienia postaci rzeczy, że to wszystko to jest takie chorągiewkowe. Najpierw trzciny nad jeziorem (a propos trzcin, czytałeś "Raz w roku w Skiroławkach?"), potem egipskie piramidy, mielonka a la MORBID ANGEL, a teraz znów WATAINY i DEATHSPELL OMEGI...
Awatar użytkownika
SOWIX666
postuje jak opętany!

19-07-2012, 20:19

Drone pisze: Najpierw trzciny nad jeziorem (a propos trzcin, czytałeś "Raz w roku w Skiroławkach?..
hehe wiem, że pytanie nie do mnie i kibic z dala się nie wpierdala ale nie mogłem się oprzeć.
Ta książka to dopiero KULT, i kiedyś jak pożyczałem ją koleżance to najpierw było '' oooo Nienackiego mi przyniosłeś'',
chwilkę pomyślała i dodała '' ty zboku''.
Awatar użytkownika
Drone

19-07-2012, 20:22

Tak, Skiroławki to kult, choć osobiście wolę "Wielki Las", który jest dla mnie jedną z najważniejszych książek, abstrahując od jej wartości artystycznej i literackiej. :)
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

19-07-2012, 20:23

Nienackiego czytali wszyscy blackmetalowcy circa 1995 :D
Awatar użytkownika
Drone

19-07-2012, 20:24

Dość późno, myślałem, że to w czasach liceum się czytało.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

19-07-2012, 20:27

no ja w 95 liceum chyba kończyłem :D
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

19-07-2012, 20:28

dobry rok, zaczalem wtedy podstawowke :D
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Aron
postuje jak opętany!

19-07-2012, 20:38

Kto w podstawówce (koniec lat osiemdziesiątych) nie czytał "Dagome Iudex" ten pozer:)
Pierwsze płyty Kreatora to wg mnie straszny łomot, w pamięci pozostała mi tylko "The Flag Of Hate" , natomiast Hordes Of Chaos, zawiera więcej melodyki i ogólnie nawet całkiem mi się podoba.

z forum fanów Metalliki
Awatar użytkownika
Drone

19-07-2012, 20:39

O to, to!
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

19-07-2012, 20:49

myslalem ze to oczywiste ze mamy dosc silna scene black/death i nie trzeba pierdolic po raz kolejny o ligach mistrzow i okregowkach. oczywiscie sa mielizny ale tak przeciez jest wszedzie.
mgla, thunderbolt, doombringer, cdg, furia/massemord, ksm, infernal war, plaga, stillborn, anima damnata, witchmaster to JEST swiatowa klasa. a jest tego duzo wiecej procz wymienionych
o behemoth sie nie wypowiadam bo oprocz plyt satanica i thelema nie trafia do mnie wogole,ale to dobry zespol, mimo tych zlepkow wszystkiego jak ktos wyzej zauwazyl ma swoj rozpoznawalny sznyt.
niech to miejsce niebawem zniknie
ODPOWIEDZ