SLAYER vs METALLICA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ

SLAYER czy METALLICA

Slayer
75
49%
Metallica
30
20%
Acid Drinkers
10
7%
Vesania
38
25%

Liczba głosów: 153
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

Re: SLAYER vs METALLICA

26-05-2012, 14:22

Heretyk pisze:zajebisty temat. gdybym był tu modem, wypierdalałbym takie gówno w minutę po powstaniu.

głos na Vesania
Przesadzasz. Tego rodzaju tematy to dobra rzecz od czasu do czasu. Case in point:
Dragazes pisze:A moje nieobiektywne zdanie jest takie, że Metallika momentami tworzy Sztukę, a Slayer to mistrzowskie rzemiosło.
:D
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

26-05-2012, 14:23

ja pierdolę :)
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

26-05-2012, 14:24

Słucham akurat w tej chwili Diabolus.. i nu metalu tam jakos nie słyszę. Natomiast jeśli chodzi o porównanie do LOad, no to raczej nie ma czego porównywać. Dwa zupełnie inne światy.
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

26-05-2012, 14:26

jeżeli chodzi o loady i reloady to denerwuje mnie tylko jeden kawałek a mianowicie por tłisted mi ,
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

26-05-2012, 14:26

Heretyk pisze:ja pierdolę :)
Zdrówko Meph, jak się bawisz? Pikawa w całości jeszcze? ;)
Heretyk

26-05-2012, 14:28

witam, jest spoko. już się nie denerwuję tak jak kiedyś ;)
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

26-05-2012, 14:31

vicek pisze:jeżeli chodzi o loady i reloady to denerwuje mnie tylko jeden kawałek a mianowicie por tłisted mi ,
Jeśli chodzi o Loady i reloady to dla mnie te płyty istnieją tylko w oficjalnej notce biograficznej. Load przesłuchałem raz, stwierdziłem że nie moja bajka i tyle. jak jestem u kogoś na jakiejś posiadówie i ktoś to załączy posłucham, w domowym zaciszu preferuje jednak inne dźwięki.
Awatar użytkownika
trzeci
zaczyna szaleć

26-05-2012, 14:32

a gdzie w ogole w tym versusie plaszczyzna porownania? oprocz; zaden z wokalistow wymienionych zespolow nie umie spiewac.
fuck you buddy
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

26-05-2012, 14:34

Glene pisze:To do Krafta ^^,,Nowoczesny" Slayer z lat 90 to nie nu-metal wiec mocno przesadzasz, a Metallica raczej oskopywala trupy starych rockemanow
No nie tylko. Meta czerpała inspiracje na Load z różnych kierunków, także tych stosunkowo świeżych. Mam tu na myśli głównie Kyuss, który supportował ich na trasie w Australii. Homme wypomina to po latach, a ludzie go trywializują i wyzywają od megalomanów i ćpunów. A taki właśnie jest Load - ciężki, duszny, zadymiony od trawska. Coś uszczknęli od Sabbatów, coś od Corrosion Of Conformity, w którym Het podkładał wokale. Tu i ówdzie wypływa Johnny Cash. No masa różniastych wpływów...
Bloodhammer
rozkręca się

26-05-2012, 14:45

Zenek pisze:Hetfield to jeden z najlepszych wokalistów/tekściarzy wśród zespołów metalowych w ogóle, na dodatek jest świetnym gitarzystą i kopozytorem...w sumie to rozumiem, te pojazdy po tym zespole, mtv, popularność wśród małoletnich...to kłuje w oczy co poniektórych...i tak na koszulkę Burzum nie wyrwiecie kobiety na poziomie...więc po co wam ten underground? te true podziemniackie nastawienie? ;) Co do słabostek Metallici to Lars nigdy nie był świetnym bębniarzem, co najwyżej poprawnym, bardziej z instynktem niż talentem...ale nie w tym leżała siła tego zespołu...a w tym, że nigdy nie bali się podążać swoją drogą, gdyby nie oni to Slayer nie wyszedł by ze swoimi coverami Judas Priest poza Kalifornię, nara pozery ;)
a próbowałeś tego?
Obrazek
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

26-05-2012, 15:00

Kraft pisze:
Adrian696 pisze:rozkurwienie na strzepy płyty pozniejsze :)
Jeśli kryterium oceny ma być kurczowe trzymanie się metalowego ogródka to pewnie masz rację. A jeśli rozważać ich dokonania jakościowo, to Loady sumarycznie miotą wszystko co zrobił Slayer w latach 90-tych, i co lepsze - po kilkuletnim okresie jebania jajogłowych metali weszły na stałe do kanonu rocka, tzn. wprowadziła go tam zupełnie inna publika, która chowała się na idolach Mety, bo na ich dokonanich Loady bazują. DI bardzo fajną płytką jest, ale nie wejdzie nawet do panteonu metalowego. Diabolus i GHUA to dla mnie nu metal. Obie mogą stawać w szranki z wypustami Korna i Slipknota, ale nie z rockującą Metą.
LOL
widzisz - to kurczowe trzymanie sie metalowego ogródka, to po prostu WŁASNY STYL
Load czy reLoad to KANON ROCKA?? błagam, no kurwa błagam - wiesz co to jest KANON??
gdy ktoś mówi - włacz mi rockowa płyte, to odpalasz LOAD?? nie znasz podstaw muzyki rockowej w takim razie :)
jesli DIM i GHUA to nu-metal - to nie znasz rowniez podstaw muzyki metalowej
Metka raz rockuje, raz thrashuje, zalezy jak wiatr na listach przebojów wieje... a efekt od wieków zawsze chujowy
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Heretyk

26-05-2012, 15:01

Adrian696 pisze: Metka raz rockuje, raz thrashuje, zalezy jak wiatr na listach przebojów wieje... a efekt od wieków zawsze chujowy
ale już nie przesadzaj :)
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

26-05-2012, 15:04

Ale gdzie przesadziłem - toc po 4 płycie - niech bedzie ze po 5 choc jej nie lubie - to efekt ich zmian stylistycznych jest zawsze ten sam - chujnia.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Dragazes
w mackach Zła

26-05-2012, 15:06

Bo włosy ścięli, pozerzy. : D
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
Heretyk

26-05-2012, 15:10

Adrian696 pisze: ale gdzie przesadziłem - toc po 4 płycie - niech bedzie ze po 5 choc jej nie lubie - to efekt ich zmian stylistycznych jest zawsze ten sam - chujnia
Load i Reload to nie są chujowe płyty. nie ma w ogóle takiej opcji
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

26-05-2012, 15:13

chujowe to są te 2 ostatnie + ta z lulu
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

26-05-2012, 15:20

Adrian696 pisze:widzisz - to kurczowe trzymanie sie metalowego ogródka, to po prostu WŁASNY STYL
Raczej strach by takich jak Ty fanatyków nie podkurwiać, bo nagle kasy na papu może braknąć :) Zresztą, niemal przed każdą premierą podkreślają że nie chcą zawieść fanów, że to na pewno będzie Slayer, bankowo nie będzie akustyki itd. Także ograniczają się nie tylko stylowo, ale i instrumentalnie by przypadkiem bęcków nie zebrać za "rozmiękczenie". Inna rzecz - oni po prostu inaczej nie potrafią. No wybacz, ale wszelkie próby grania r'n'r przez nich kończyły się katastrofą.
Load czy reLoad to KANON ROCKA?? błagam, no kurwa błagam - wiesz co to jest KANON??
A niby za co znaleźli się w Rock and Roll Hall of Fame? Zobacz kto ich wprowadzał, kto z nimi świętował i grał stawiając stempel jakości na ich dokonaniach. Ja wiem że przeciętnemu słuchaczowi Slayera to się w głowie nie mieści, ale Meta odskoczyła wszystkim zespolikom z Bay Area kompletnie poza ich zasięg.
gdy ktoś mówi - włacz mi rockowa płyte, to odpalasz LOAD?? nie znasz podstaw muzyki rockowej w takim razie :)
jesli DIM i GHUA to nu-metal - to nie znasz rowniez podstaw muzyki metalowej
Metka raz rockuje, raz thrashuje, zalezy jak wiatr na listach przebojów wieje... a efekt od wieków zawsze chujowy
Zazdrość o sukces komercyjny Mety ewidentnie przesłania Ci fakty :)
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

26-05-2012, 15:39

Kraft pisze:Raczej strach by takich jak Ty fanatyków nie podkurwiać, bo nagle kasy na papu może braknąć :)
nie wiedziałem, ze muzycy w dzisiejszych czasach zyja z wydawania płyt, byłem pewien, ze z koncertów :)
Kraft pisze:Zresztą, niemal przed każdą premierą podkreślają że nie chcą zawieść fanów, że to na pewno będzie Slayer, bankowo nie będzie akustyki itd.
rozumiem, ze inne zespoły w wywiadach mówia, ze maja w dupie fanów i zawioda ich z przyjemnoscia :)
Kraft pisze:Także ograniczają się nie tylko stylowo, ale i instrumentalnie by przypadkiem bęcków nie zebrać za "rozmiękczenie".
LOL ale konkretnie jaki instrument powinni dorzucic
Kraft pisze:No wybacz, ale wszelkie próby grania r'n'r przez nich kończyły się katastrofą.
na której płycie, nagrali autorski rockowy kawałek??
Kraft pisze:A niby za co znaleźli się w Rock and Roll Hall of Fame?
pewnie za to samo za co The Jackson 5, ABBA, Bee Gees, Madonna :) ale masz swiadomosc ze ta instytucja to prywatne Muzeum :)
Kraft pisze:Ja wiem że przeciętnemu słuchaczowi Slayera to się w głowie nie mieści, ale Meta odskoczyła wszystkim zespolikom z Bay Area kompletnie poza ich zasięg.
co udowodniła na Death Magnetic
Kraft pisze:Zazdrość o sukces komercyjny Mety ewidentnie przesłania Ci fakty :)
LOL przestań juz - nie znasz sie na muzyce piszac ze Metka to KANON ROCKa a pozny Slayer to nu-metal... no nie znasz sie - no mozesz biadolic o sukcesach komercyjnych, srotach pierdotach, ale tak jak udowodniłes kiedys spustami na Dying Fetus ze sie nie znasz na Death Metalu, tak dzis udowodniłes ze na innych gatunkach tez sie nie znasz :)
535

26-05-2012, 15:48

Nie chcę Wam Panowie przerywać, ale urzekła mnie wizja wymagania od SLAYER, czegoś więcej, niż pokazują, czy pokazali. Niby w jakim celu? Slayer to jest zespół metalowy. Od początku do końca. Oni nie muszą grać do kotleta. Argument o nieumiejętności rockowego grania jest zabawny. Araya zawsze się darł i nigdy nie zaśpiewa dobrze rockowego kawałka. Natomiast Hetfield ma nie tylko problemy z rockowymi partiami, ale i z darciem ryja. Stąd kowbojskie okrzyki, którymi łapie oddech...
Heretyk

26-05-2012, 15:52

Lubię Cię.
ODPOWIEDZ