UNHOLY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- empir
- zahartowany metalizator
Re: UNHOLY
Słuchając Second Ring of Power to do dziś mam takie same ciary jak w 94.
-
- zaczyna szaleć
Tak na marginesie odnośnie tej znakomitej złogi to czy ukazały się jakieś reedki płyt,czy jak na razie to wszystko firsty?
- martyrdoom
- postuje jak opętany!
Absolutnie rewelacyjna i nietuzinkowa kapela, chyba jedna z moich ulubionych. Niewielu zbliżyło się do takiego poziomu psychozy, jaki ci mistrzowie osiągnęli na pierwszych dwóch płytach. Kolejne dwie są również bardzo dobre, choć to oczywiście już trochę inne granie, jak już tu napisano - rozpacz, beznadzieja, to właśnie na nich słychać. Osobiście From the Shadows i The Second Ring of Power stawiam równie wysoko. Ta pierwsza to granie bardzo nieokrzesane, pierwotne i dzikie (tak właśnie: dzikie. I nie mam tu na myśli w żadnym wypadku temp). Ta druga z kolei na pierwszy rzut ucha wydaje się bardziej wygładzona, ale wystarczy trochę posłuchać, aby ogarnąć chory geniusz tej płyty. Zło, psychoza i strach. Kapitalna sprawa, polecam jak najbardziej.
Pierwszej epki nie słyszałem, z tym, że te kawałki są na From the Shadows. Mimo wszystko chętnie bym ją nabył. No i bardzo kibicuję, żeby w końcu im się spełniło z tym wznowieniem demówek. Nie słyszałem ich w ogóle, tym bardziej czekam, aż to wyjdzie. Co do ich płyt studyjnych - chyba tylko jedynka była wznawiana, czasami się pojawia na allegro. Dwie ostatnie są dość łatwe do uchwycenia po przyzwoitych pieniądzach, Second Ring of Power nie takie łatwe.
Pierwszej epki nie słyszałem, z tym, że te kawałki są na From the Shadows. Mimo wszystko chętnie bym ją nabył. No i bardzo kibicuję, żeby w końcu im się spełniło z tym wznowieniem demówek. Nie słyszałem ich w ogóle, tym bardziej czekam, aż to wyjdzie. Co do ich płyt studyjnych - chyba tylko jedynka była wznawiana, czasami się pojawia na allegro. Dwie ostatnie są dość łatwe do uchwycenia po przyzwoitych pieniądzach, Second Ring of Power nie takie łatwe.
- Scaarph
czy ja doprawdy jestem jedyną osobą na tym łez padole która rapture ukochała najbardziej ze wszystkich?
- Scaarph
ja bym chętnie podciął sobie żyły pochylając się nad grobem :/
Panie Karolu, doceniamy dowcip, ale proszę nie szastać tak poza programem.535 pisze:wykopanym własnoręcznie
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
próbowałem kilka lat temu wrócić do ich muzyki i nie mogłem. zupełnie nie przetrwali próby czasu.
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Ja niedawno Rapture za grosze sprzedałem, totalnie mi nie podchodzi.
-
- zaczyna szaleć
Jak by czasem ktoś chciał się pozbyć "The Second Ring of Power" to chętnie wezmę,oczywiście w miarę rozsądnej cenie.
- BadBlood
- weteran forumowych bitew
ja pierdziu, odświeżyłem sobie "Gracefallen" i stwierdzam, że to jest już zwyczajnie asłuchalne...
Heeeeeey!!! Hooooooo!!! We're Satan's People!!!!!
- Morbid Marcin
jakies pol roku temu zrobilem sobie powtorke z calej dyskografii i moim skromniutkim zdaniem nic sie nie zestarzalo.
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
- BadBlood
powiedz ty mi lepiej, mój ty handlowy guru, ile "Gracefallen" z Avantgarde może być warte ;)
- Morbid Marcin
30 zlotych :)
- BadBlood
- Morbid Marcin
tak mi sie wydaje, choc moze i dostaniesz 300. mowiac powaznie, wydaje mi sie ze wylacznie 1. (oczywiscie wydanie Lethal) i 2. plyta jest "wartosciowa" jesli chodzi o ceny.
hmmm, spojrzalem sobie z ciekawosci na ebay i ceny wyjsciowe sa jakies szalencze
hmmm, spojrzalem sobie z ciekawosci na ebay i ceny wyjsciowe sa jakies szalencze
- BadBlood
- Najprzewielebniejszy
Marcin nawijal o pierwszej plycie, ja za Gracefallen w grudniu dale 18 zl.
CD / WINYLE do przytulenia viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769
- BadBlood
a kurwa, chyba zbyt pobieżnie przeleciałem ;)