DEATHSPELL OMEGA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wombat
zaczyna szaleć

Re: DEATHSPELL OMEGA

08-11-2010, 19:42

DsO to DsO, wciąż rozstawiają po kątach. Fas póki co bardziej mi leży. Się zobaczy się.
Awatar użytkownika
Agnósdej
zaczyna szaleć

08-11-2010, 20:39

Trzęsienia ziemi nie było, spermą od sąsiadów nie wali... Chyba szału nie ma.
Agnós!!! Dej! Dej! Dej!
Mort
rasowy masterfulowicz

08-11-2010, 20:46

dziwie się tym umiarkowanie pozytywnym opiniom, bo Deathspell Omega jeszcze nigdy tak dobrze nie grali
I AM MORBID
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

08-11-2010, 20:48

Pierwszy raz nie mam nowego krążka z NED nie tylko na 3 dni przed premierą ale i w sam dzień premiery, no kurwa mać :(
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
wombat
zaczyna szaleć

08-11-2010, 20:54

Nie no, dobra. Rozjebali. I nie wiedziałem, że są w stanie zagrać tak wykurwistego rock'n'rolla.
Awatar użytkownika
pogodancer
weteran forumowych bitew

08-11-2010, 20:58

Morph pisze:Pierwszy raz nie mam nowego krążka z NED nie tylko na 3 dni przed premierą ale i w sam dzień premiery, no kurwa mać :(
podziękuj jebanym lewakom z Grecji, którzy za zniesienie nagród za punktualne przyjście do roboty postanowili wysłać bombkę tu i ówdzie
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

08-11-2010, 20:59

i gdzie te hektolitry spustow i bezsensowne wychwalanie dso pod niebiosa, he? ;)
plyta zajebista, ale jeszcze musze ja pomeczyc bo na razie do CTK to troche jej brakuje
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

08-11-2010, 21:01

pogodancer pisze:
Morph pisze:Pierwszy raz nie mam nowego krążka z NED nie tylko na 3 dni przed premierą ale i w sam dzień premiery, no kurwa mać :(
podziękuj jebanym lewakom z Grecji, którzy za zniesienie nagród za punktualne przyjście do roboty postanowili wysłać bombkę tu i ówdzie
a ja dostałem he dziś :D
Baton
weteran forumowych bitew

08-11-2010, 21:28

No to co, trylogia została dopełniona. tak mi się nasunęlo pytanie: co dalej? Koniec głoszenia ewangelii i milkniemy na wieki?

Ale póki co trzeba się przegryźć przez parapetusa, po pierwszym odsłuchu stwierdzam że jest cacy. Apokatastasis panton :!: Jakie sympatyczne.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Awatar użytkownika
kampeki
postuje jak opętany!

08-11-2010, 21:43

Drone pisze:A ja zamówiłem w SoM + wysyłka kurierem i ciągle ma status "Pending". Ale mniejsza z tym.

Płyta jest GENIALNA, no nie wiem, co mam powiedzieć - to jest znowu poziom wyżej nad "Fas" i "Katechon". Słucham teraz na słuchawkach i po prostu nie mam słów, żeby wyrazić, jak koronkowa jest to robota, na jak wielu poziomach się odsłaniają różnego rodzaju zjawiska. Cała płyta ma taki tragiczny, podniosły ton, a nawet rzekłbym, że elegijny. Na nic tak nie czekałem w tym roku jak na to i dostałem więcej niż się spodziewałem. A nie spodziewałem się przede wszystkim tego, że płyta będzie tak subtelna i tak delikatna. O poziomie wykonawczym i produkcji można powiedzieć krótko: kosmos.
Powiem jedno, mimo podniosłego pierdolenia nie mogę się z Tobą nie zgodzić, ta płyta jest dokładnie taka. Słuchałem dziś od rana na słuchawkach i podobne mam przemyślenia. Mnóstwo "Si monumentum..." i "Black Flux".

EDIT: vocale rządzą, francuski mnóstwo na plus, już na Crushing zajebiście mi pasował do tej muzy...
Ostatnio zmieniony 08-11-2010, 21:45 przez kampeki, łącznie zmieniany 1 raz.
Za młody jesteś na Heroda!
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

08-11-2010, 21:44

Drone pisze:Płyta jest GENIALNA, no nie wiem, co mam powiedzieć - to jest znowu poziom wyżej nad "Fas" i "Katechon". .
mam podobne wrażenie; i jeśli nad poprzednimi krążkami trochę musiałem posiedzieć, tak ten krążek zaskoczył mi od razu, pewnie jeszcze wiele rzeczy na tym krążku do odkrycia i będzie się to zmieniało wraz ze zwiększoną częstotliwością przesłuchań, nie mniej już dziś mogę chyba napisać iż jest to zajebisty materiał, obok którego nie możne przejść obojętnie.
Drone pisze:Słucham teraz na słuchawkach i po prostu nie mam słów, żeby wyrazić, jak koronkowa jest to robota, na jak wielu poziomach się odsłaniają różnego rodzaju zjawiska. Cała płyta ma taki tragiczny, podniosły ton, a nawet rzekłbym, że elegijny[
zwłaszcza numer kończący ten krążek! ten rif jaki przewija się przez cały numer + basik jest nietuzinkowy i chce się go słuchać wręcz w nieskończoność; powalił mnie!!
... nic, teraz tylko trzeba czekać na oryginał, by posłuchać tego ze srebrnego nośnika;
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

08-11-2010, 21:54

Scaarph pisze:cóż za bzdura, przecież już wiadomo, że najwspanialsze dzieło 2010 wyszło spod rąk black witchery.
ktoś w ogóle śmiał w to wątpić?!
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

08-11-2010, 21:58

minie wam dziewicza ekscytacja i zaczniecie dostrzegać fakty, a te są takie, że panowie jednak ostro złagodzili swoją formułę, stracili swój radykalizm i zagonili się w nieco ślepą uliczkę. płyta jest, nomen omen, zajebista i, zarazem, nie jest zajebista. jest zbyt mientka. i nie mówię o tym, że nie ma blastów czy coś, bo jest ich masa, ale muzyka jest znacznie bardziej "user friendly" niż na ostatnich wydawnictwach. Córek NA PEWNO nie przebili.
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

08-11-2010, 22:04

Mental pisze:
Scaarph pisze:cóż za bzdura, przecież już wiadomo, że najwspanialsze dzieło 2010 wyszło spod rąk black witchery.

Płyta Black Witchery to jedna z najlepszych w tym roku... absolutny top razem z albumami Burzum i Electric Wizard. Słuchając Inferno of Sacred Destruction się chcę gwałcić pingwiny i molestować ministrantów... sikać na krzyże i podkładać bomby pod uniwerkami katolickimi. Istna piekielna muza!!!
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

08-11-2010, 22:07

twoja_stara_trotzky pisze:minie wam dziewicza ekscytacja i zaczniecie dostrzegać fakty, a te są takie, że panowie jednak ostro złagodzili swoją formułę, stracili swój radykalizm i zagonili się w nieco ślepą uliczkę. płyta jest, nomen omen, zajebista i, zarazem, nie jest zajebista. jest zbyt mientka. i nie mówię o tym, że nie ma blastów czy coś, bo jest ich masa, ale muzyka jest znacznie bardziej "user friendly" niż na ostatnich wydawnictwach. Córek NA PEWNO nie przebili.
nie starczyło im na kosmos... mówiłem.
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

08-11-2010, 22:08

Maleficio pisze:
Mental pisze:

Płyta Black Witchery to jedna z najlepszych w tym roku... absolutny top razem z albumami Burzum i Electric Wizard. Słuchając Inferno of Sacred Destruction się chcę gwałcić pingwiny i molestować ministrantów... sikać na krzyże i podkładać bomby pod uniwerkami katolickimi. Istna piekielna muza!!!
przedawkowałeś.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

08-11-2010, 22:10

twoja_stara_trotzky pisze:minie wam dziewicza ekscytacja i zaczniecie dostrzegać fakty, a te są takie, że panowie jednak ostro złagodzili swoją formułę, stracili swój radykalizm i zagonili się w nieco ślepą uliczkę. płyta jest, nomen omen, zajebista i, zarazem, nie jest zajebista. jest zbyt mientka. i nie mówię o tym, że nie ma blastów czy coś, bo jest ich masa, ale muzyka jest znacznie bardziej "user friendly" niż na ostatnich wydawnictwach. Córek NA PEWNO nie przebili.
Pewno sie cieszysz ze niektorym zjebales swieta? Dzisiaj ministrant dostal 15 lat za zabicie ksiedza, zastanawiales sie ile dostanie drone? Pomysl czasami , bo slowami mozesz wyrzadzic wiele krzywdy.
woodpecker from space
est

08-11-2010, 22:11

Maleficio pisze:
nie starczyło im na kosmos... mówiłem.
O kurwa, chyba umrę ze śmiechu :lol: :lol: :lol: Trza w końcu tę omegę posłuchać :wink:
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

08-11-2010, 22:12

generalnie to jakbym miał scharakteryzować ją jednym zdaniem, to bym powiedział, że brzmi, jakby dokoptowali do składu pedała z Alcest ;)
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

08-11-2010, 22:12

Maleficio pisze: Płyta Black Witchery to jedna z najlepszych w tym roku... absolutny top razem z albumami Burzum i Electric Wizard. Słuchając Inferno of Sacred Destruction się chcę gwałcić pingwiny i molestować ministrantów... sikać na krzyże i podkładać bomby pod uniwerkami katolickimi. Istna piekielna muza!!!
ma tylko jedna wade, za krótka jest i to zdecydowanie, nawet przy tej intensywności kolejne 10 minut byłoby wskazane
twoja_stara_trotzky pisze:muzyka jest znacznie bardziej "user friendly" niż na ostatnich wydawnictwach. Córek NA PEWNO nie przebili.
zgadzam się, płyta niesamowita, tylko łatwą ją okiełznać, a nie tego oczekiwałem - raczej miałem nadzieje na wiele pojedynków
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
ODPOWIEDZ