DOWN
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Żwirek i Muchomorek
- weteran forumowych bitew
Re: DOWN
To intro na początku zbędne, a trwa ponad minutę. Poza tym całkiem fajny walec, brzmi jak koncertowy morderca. Nie czekam jakoś specjalnie, ale czuję się zachęcony do sprawdzenia jak już wyjdzie.
długopisyyyyy pisze:]odezwał się największy black metalowiec. Miastowy krawaciarz co chodzi na 8 godzin do budynku z rurami i rozmawia w przerwach z grubymi dziewczynami na papierosa i sie tam hihoczą wszyscy do ziebie jakby kartofla mieli w dupie
-
backslifer
- w mackach Zła
To prawda z tym intrem (może to otwieracz?), ale potem fajnie to płynie i klimat jest jak należy.
No i ścieżki wokalne są dopasowane do obecnych możliwości Anselmo i dobrze się go słucha.
Nie wierzyłem, że jeszcze nagrają coś co mnie zainteresuje (Over the Under była ostatnią, na której zawiesiłem ucho), choć śledziłem z umiarkowanym zainteresowaniem. No a teraz jednak czekam dużo bardziej niż umiarkowanie.
No i ścieżki wokalne są dopasowane do obecnych możliwości Anselmo i dobrze się go słucha.
Nie wierzyłem, że jeszcze nagrają coś co mnie zainteresuje (Over the Under była ostatnią, na której zawiesiłem ucho), choć śledziłem z umiarkowanym zainteresowaniem. No a teraz jednak czekam dużo bardziej niż umiarkowanie.
- Dragazes
Nie, to nie otwieracz.
Imho słaby utwór, singiel niestety zniechęca.
Na albumie będzie utwór o nazwie Mercyful Fate, a gościem ma być King Diamond.
Imho słaby utwór, singiel niestety zniechęca.
Na albumie będzie utwór o nazwie Mercyful Fate, a gościem ma być King Diamond.
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
- Sgt. Barnes
- mistrz forumowej ceremonii
Początek trochę dziwnie brzmi, tak samo jak wejście wokalu, ale ten RIFF i przyspieszenie że zmianą tonacji, to już miód jest. Jestem na tak.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
-
backslifer
- w mackach Zła
Tak, ten riff robi robotę, jest prosty, ale ma ten klimat charakterystyczny dla sceny NOLA, aż wczoraj po posłuchaniu tego kawałka trzy pierwsze Crowbary poleciały.Sgt. Barnes pisze: ↑20-08-2026, 14:27Początek trochę dziwnie brzmi, tak samo jak wejście wokalu, ale ten RIFF i przyspieszenie że zmianą tonacji, to już miód jest. Jestem na tak.
- Anzhelmoo
Ja trochę ostudzę entuzjazm. Jestem ogromnym fanem Anselmo i całej sceny NOLA, lubię większośc jego projektów pobocznych (Superjoint/Arson Anthem <3 ), Down II ubóstwiam, lubię nawet niedocenione Down III i albumy Illegals, a albumu Necrophagii z nim są moimi ulubionymi. Ale ten nowy utwór wydaje mi się... po prostu średni. Taki bardzo generyczny, bez tego pierwiastka, który powodowałby, że wwierca się w głowę. Bardziej to brzmi jak coś stworzone na zasadzie "dobra, jesteśmy w studio, zróbmy coś w naszym stylu, bo fani nie dadzą spokoju".
Odpalcie sobie Down II, bo zakładam, że to nie jest wasz ulubiony album i nie pamiętacie każdego dźwięku, więc zaskoczenie będzie większe (w przeciwieństwie do NOLA, którą wszyscy znamy na pamięć) - i zwróccie uwagę jakie tam patenty z kapelusza się pojawiają, no flow nie do podrobienia, nawet bardzo proste riffy są jakoś wykręcone w taki pozytywny sposób.
Żeby nie było, że narzekam - myslę, ze album będzie ok, bo to zbyt fajni muzycy, by byla lipa. Ale moim zdaniem dobór singla dosyć kiepski, a okładkę to nie wiem kto przyklepał
A te intro nie jest złe - taka trochę harmonia w stylu Crowbar.
Odpalcie sobie Down II, bo zakładam, że to nie jest wasz ulubiony album i nie pamiętacie każdego dźwięku, więc zaskoczenie będzie większe (w przeciwieństwie do NOLA, którą wszyscy znamy na pamięć) - i zwróccie uwagę jakie tam patenty z kapelusza się pojawiają, no flow nie do podrobienia, nawet bardzo proste riffy są jakoś wykręcone w taki pozytywny sposób.
Żeby nie było, że narzekam - myslę, ze album będzie ok, bo to zbyt fajni muzycy, by byla lipa. Ale moim zdaniem dobór singla dosyć kiepski, a okładkę to nie wiem kto przyklepał

Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
-
backslifer
- w mackach Zła
Otóż jest to mój ulubiony i znam każdy dźwięk na pamięć.
Może podchodzę do tego z pozycji braku oczekiwań, bo te płyty/epki po III były bardzo średnie, ale naprawdę ja to kupuję. Cały dzień mi to gra w głowie nawet jak nie słucham.
Okładka jest absolutnie straszna, nie wiem co oni mieli w głowie akceptując takie gówno. xD Za porównanie też może posłużyć II, też minimalistyczna, a jak świetnie oddająca klimat.Żeby nie było, że narzekam - myslę, ze album będzie ok, bo to zbyt fajni muzycy, by byla lipa. Ale moim zdaniem dobór singla dosyć kiepski, a okładkę to nie wiem kto przyklepał
- Dragazes
Dokładnie tak, ale II to jest oczywiście najlepszy album Down.Anzhelmoo pisze: ↑20-08-2026, 22:00Ja trochę ostudzę entuzjazm. Jestem ogromnym fanem Anselmo i całej sceny NOLA, lubię większośc jego projektów pobocznych (Superjoint/Arson Anthem <3 ), Down II ubóstwiam, lubię nawet niedocenione Down III i albumy Illegals, a albumu Necrophagii z nim są moimi ulubionymi. Ale ten nowy utwór wydaje mi się... po prostu średni. Taki bardzo generyczny, bez tego pierwiastka, który powodowałby, że wwierca się w głowę. Bardziej to brzmi jak coś stworzone na zasadzie "dobra, jesteśmy w studio, zróbmy coś w naszym stylu, bo fani nie dadzą spokoju".
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
- when_in_sodom
- w mackach Zła
Intro jak i cały kawałek kapitalne. Słucham intra i czuje ten klimat. Nowy Orlean, Mississipi i goście z brodami grają na gitarach siedząc na werandzie i paląc bunty. Tak ma być.
- Sgt. Barnes
- mistrz forumowej ceremonii
Bardzo obrazowo i trafnie ujęte. Bagno metal na pełnej.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist