ASPHYX VS. ENTOMBED
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- longinus696
- zahartowany metalizator
Re: ASPHYX VS. ENTOMBED
Przecież Entombed nigdy nie grał tak kwadratowej muzyki jak Kreator, więc gdzie Rzym a gdzie Krym?Maria Konopnicka pisze:LOL! Nie rozśmieszaj mnie. :) Zaraz ktoś napisze, że Possessed podpierdalali riffy Entombed. :)longinus696 pisze:Boże.... nie chce mi się nawet tego komentować. Trzeba by Cię od nowa uczyć historii death metalu.
Za to kapel zainspirowanych szwedzkim death-metalem a'la Entombed masz tysiące.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
W porównaniu do AUTOPSY to chyba bokserki.Maria Konopnicka pisze:O bokserach. :)

LOL A gdzie ja napisałem, że Entombed jest podobny do Kreator? Po prostu zestawiałem - mówiąc umownie "Wielką trójkę niemieckiego thrash metalu" z "Wielka trójką szwedzkiego death metalu".longinus696 pisze:Przecież Entombed nigdy nie grał tak kwadratowej muzyki jak Kreator, więc gdzie Rzym a gdzie Krym?
No coś Ty? :))) Myślisz, że nie ma kapel zainspirowanych niemieckim thrash metalem a'la Kreator? :)longinus696 pisze:Za to kapel zainspirowanych szwedzkim death-metalem a'la Entombed masz tysiące.
Szczerze to nie bardzo łapię do czego zmierzasz i o czym teraz dyskutujemy?
Jak Ty poznawałeś rap, klasyków jazzu, awangardę, muzykę psychodeliczną, muzykę elektroniczną, neo folk, słuchałeś płyt Korn i później Metallica to ja właśnie w tym czasie słuchałem thrash i death metalu. :)) Nie bardzo rozumiem po co piszesz mi tu o rzeczach oczywistych. :)
- H-K44
- weteran forumowych bitew
Domyśl się.535 pisze:Nie? A o czym rozmawiacie?H-K44 pisze:O Autopsy (na szczęście) nie rozmawiamy.535 pisze:Ja pierniczę zgubiłem się. Odpowiednikiem, czego jest (interesujące mnie) AUTOPSY?
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- Mistrz
- postuje jak opętany!
LOL. Oczywiście ENTOMBED ma na koncie dwa bardzo dobre albumy, ale powiedzmy sobie jasno: w porównaniu do KREATORa jest niczym.longinus696 pisze:Przecież Entombed nigdy nie grał tak kwadratowej muzyki jak Kreator, więc gdzie Rzym a gdzie Krym?
Za to kapel zainspirowanych szwedzkim death-metalem a'la Entombed masz tysiące.
Wiem, chciałem być przekorny. :)535 pisze:@ Maria
Myślałem raczej o tym
- longinus696
Ale co to za zestawienie? Gdyby Entombed grał kanciasty death metal i był w swoim gatunku zespołem tej samej klasy co Kreator, to bym się zgodził, ale, ponieważ realia są zupełnie inne, to raczej nie dojdziemy do porozumienia. Po prostu nie da się postawić znaku równości między Kreatorem a Entombed, jako zespołami zajmującymi to samo miejsce w swoich gatunkach.Maria Konopnicka pisze:LOL A gdzie ja napisałem, że Entombed jest podobny do Kreator? Po prostu zestawiałem - mówiąc umownie "Wielką trójkę niemieckiego thrash metalu" z "Wielka trójką szwedzkiego death metalu".longinus696 pisze:Przecież Entombed nigdy nie grał tak kwadratowej muzyki jak Kreator, więc gdzie Rzym a gdzie Krym?
A że oba zespoły należą do jakiejś tam "trójki", to trochę kiepskie wytłumaczenie. Zwłaszcza, że Entombed zawsze odstawał od Grave i Unleashed, w pozytywnym sensie, bo ich muzyka zmieniała się z czasem i wychodziła ponad tę niszę.
Myślę, że są gdzieś tam, trochę ukryte, skrobiące sobie coś na uboczu, marniutkie, niedożywione... Po prostu ta muzyka to pieśń przeszłości, bez szans na ożywcze mutacje. Nie uważasz?Maria Konopnicka pisze:No coś Ty? :))) Myślisz, że nie ma kapel zainspirowanych niemieckim thrash metalem a'la Kreator? :)longinus696 pisze:Za to kapel zainspirowanych szwedzkim death-metalem a'la Entombed masz tysiące.
Nie znam klasyków jazzu.... w ogóle nie interesują mnie Twoje projekcje na mój temat. :))Maria Konopnicka pisze:Jak Ty poznawałeś rap, klasyków jazzu, awangardę, muzykę psychodeliczną, muzykę elektroniczną, neo folk, słuchałeś płyt Korn i później Metallica to ja właśnie w tym czasie słuchałem thrash i death metalu. :)) Nie bardzo rozumiem po co piszesz mi tu o rzeczach oczywistych. :)
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Mistrzu, to nie jest Twój najlepszy dzień... :-DMistrz pisze:LOL. Oczywiście ENTOMBED ma na koncie dwa bardzo dobre albumy, ale powiedzmy sobie jasno: w porównaniu do KREATORa jest niczym.
all the monsters will break your heart
- Riven
- Kontakt:
-
- rasowy masterfulowicz
Kreator byl wazna inpiracja dla takich zespolow jak: Morbid Angel, Sadus, Cannibal Corpse i Vader. A gdzie sa te kapele zainspirowane Entombed?longinus696 pisze:Myślę, że są gdzieś tam, trochę ukryte, skrobiące sobie coś na uboczu, marniutkie, niedożywione... Po prostu ta muzyka to pieśń przeszłości, bez szans na ożywcze mutacje. Nie uważasz?Maria Konopnicka pisze:No coś Ty? :))) Myślisz, że nie ma kapel zainspirowanych niemieckim thrash metalem a'la Kreator? :)longinus696 pisze:Za to kapel zainspirowanych szwedzkim death-metalem a'la Entombed masz tysiące.
I AM MORBID
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
- longinus696
Entombed ma przynajmniej 3 ZAJEBISTE albumy na koncie, reszta to bardzo dobre i jeden dobry. Kreator ma tak naprawdę jeden lub dwa bardzo dobre. Reszty mi się nie chce słuchać.Mistrz pisze:LOL. Oczywiście ENTOMBED ma na koncie dwa bardzo dobre albumy, ale powiedzmy sobie jasno: w porównaniu do KREATORa jest niczym.longinus696 pisze:Przecież Entombed nigdy nie grał tak kwadratowej muzyki jak Kreator, więc gdzie Rzym a gdzie Krym? Za to kapel zainspirowanych szwedzkim death-metalem a'la Entombed masz tysiące.
Nie mówię już o tym jak wyglądają te dwa zespoły wobec siebie aktualnie. Kreator nie istnieje, a Entombed dalej wycina energetyczną muzę na poziomie.
- Riven
- Kontakt:
+1, nie ma co popadac w skrajnosci Longinus :)Mort pisze:Kreator byl wazna inpiracja dla takich zespolow jak: Morbid Angel, Sadus, Cannibal Corpse i Vaderlonginus696 pisze:Myślę, że są gdzieś tam, trochę ukryte, skrobiące sobie coś na uboczu, marniutkie, niedożywione... Po prostu ta muzyka to pieśń przeszłości, bez szans na ożywcze mutacje. Nie uważasz?Maria Konopnicka pisze:No coś Ty? :))) Myślisz, że nie ma kapel zainspirowanych niemieckim thrash metalem a'la Kreator? :)
this is a land of wolves now
-
- rasowy masterfulowicz
Ale, trzeba to im oddac, jak to nam jester przypomnial, Ulrich w okolicach St. Anger byl swiadomy co tam Entombed lupie ;)
I AM MORBID
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Btw. który Entombed jeszcze warto poznać oprócz pierwszych dwóch? Ale tak naprawdę, nie na zasadzie "całkiem spoko płyta, mozna posłuchać".
Ostatnio zmieniony 18-12-2011, 21:53 przez Alsvartr, łącznie zmieniany 1 raz.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
-
- rasowy masterfulowicz
Widzę, że ogólnie ciśnienie poleciało - wiadomo halny. Ktoś tu musi wykonać rekolekcje w temacie sześciu kwadratowych płyt z przedziału 1985-1992. Proponuję rozpocząć niezwłocznie, potem wrócić i przeprosić. Będzie wybaczone.
-
- mistrz forumowej ceremonii
W/g mnie każdy.Alsvartr pisze:Btw. który Entombed jeszcze warto poznać oprócz pierwszych dwóch? Ale tak naprawdę, nie na zasadzie "całkiem spoko płyta, mozna posłuchać".