BURZUM

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

Re: BURZUM

28-04-2011, 00:01

IRONMIL pisze:na Daudi udowodnił, że jest geniuszem, że przywiązany do kaloryfera - pukając pilnikiem trzymanym w ustach, jest w stanie nagrać płytę piękniejszą i bardziej poruszającą, niż inni z wykorzystaniem orkiestry i chóru wykastrowanych chłopców
Pięknie napisane.
Ja lubię Daudi, bardzo dobra płyta. Ma zajebisty klimat.
Hilfescostam jest słabsze.
Maria Konopnicka

28-04-2011, 00:04

Nie no kurwa, chłopaki - włączyłem sobie właśnie ten ostatni BURZUM - przecież ta płyta jest totalna, płynie, poraża, unosi, aż kipi od emocji! Zaprawdę powiadam Wam - nie znał nigdy prawdy ten kto nie został nią objawiony! Może i mruczy, może i jest melodyjnie, ale jaka beznadzieja z tego bije, jaka wściekłość, jak rozpacz i nienawiść - jak dobitna i nie pozostawiająca złudzeń jest ta płyta. Są okna, ale zamknięte, jest słońce, ale żaden jego promień nie przedostał się do wewnątrz. W środku tylko ciemność i zgnilizna, nieprzenikniona czerń, depresja, wściekłość i opętanie... Daliście zwieść się śmierci, bo śmierć przywdziała szaty niewinnej kobiety :)
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

28-04-2011, 00:08

IRONMIL pisze:
twoja_stara_trotzky pisze:
masz wpierdol ;)
a kto Ci aż tak ręce rozbuja? Chyba aż tylu Was w tych pomorskich wioskach nie ma :))) Rusz lepiej dupę na jakiś przyzwoity koncert to będziesz miał okazję :)))
zapraszam na Swans do Gdańska 17 maja ;)
czy jeszcze Swans nie odkryłeś? ;)
Maria Konopnicka

28-04-2011, 00:14

Odkryłem i chętnie bym się wybrał, ale niestety najprawdopodobniej nie będzie mnie wtedy w kraju. :) Lepiej wybierz się na Judas Priest do Katowic, albo na Silesian Massacre Festival vol. 3 to pobalujemy przez dwa dni. :)
535

28-04-2011, 00:15

"W środku ciemność i zgnilizna" - to raczej nie są cechy norweskich instytucji penitencjarnych - patrz wspaniały obiekt w Halden
http://bryla.gazetadom.pl/bryla/51,8529 ... 1.html?i=4
Czy nie dajecie się Panowie za bardzo wodzić za nosy?

edek: No i nie mówcie że widzicie tam gdzieś KALORYFER:))
Ostatnio zmieniony 28-04-2011, 00:20 przez 535, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

28-04-2011, 00:15

IRONMIL pisze:
zapraszam na Swans do Gdańska 17 maja ;)
czy jeszcze Swans nie odkryłeś? ;)
odkryłem i chętnie bym się wybrał, ale niestety najprawdopodobniej nie będzie mnie wtedy w kraju :) Lepiej wybierz się na Judas Priest do Katowic, albo na Silesian Massacre Festival vol. 3 to pobalujemy przez dwa dni :)
mówiłeś o FAJNYCH koncertach, nie?
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

28-04-2011, 00:20

Ale Trotz... na Gamma Ray wpadniesz, co?
Maria Konopnicka

28-04-2011, 00:22

A czy w czwartym kawałku w momencie 3:42 nie czujecie jak białko ścina się we krwi? nie czujecie jak krzepnie pod powiekami, jak serce pęka na tysiące kawałeczków, jak wzlatuje w świetle księżyca, który ułudą jest tylko, odbiciem słońca, wspomnieniem dnia wczorajszego. Nie czujecie, że zostaliście sami w tej rzeczywistości, która dla innych jest wspomnieniem tylko, lub próbą wyobrażenia sobie świata, który dla Was stał się codziennością. Nie czujecie tego wulgarnego wyrazu buntu, który rodzi się poniżej serca, gdzieś głęboko w żołądku gotów eksplodować i obrzygać, wszystko to co od lat nazywano świętością.
Nie czujecie tej afirmacji pustki i bezkresnej nienawiści w kolejnym utworze, gdzie słońce nigdy nie wschodzi, a nadzieja nie szepcze obietnicy snów przynoszących ukojenie i pragnienie lepszego jutra ? :)
Ostatnio zmieniony 28-04-2011, 01:08 przez Maria Konopnicka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

28-04-2011, 00:22

na razie mam w planach incantation, swans, z'ev i primus w najblizszym czasie ;)
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

28-04-2011, 00:24

twoja_stara_trotzky pisze:na razie mam w planach incantation, swans, z'ev i primus w najblizszym czasie ;)
z'ev ten drummer? Kiedy i gdzie?
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

28-04-2011, 00:24

Maria Konopnicka

28-04-2011, 00:25

mówiłeś o FAJNYCH koncertach, nie?
myślałem, że Judas Priest cenisz, a Entombed wielbisz :) Po prostu przyjedź, napijemy się, przekonam Cię do "Painkiller" :) Warto!
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

28-04-2011, 00:27

wybieram jednak Swans ;)
Maria Konopnicka

28-04-2011, 00:28

Maleficio pisze:Ale Trotz... na Gamma Ray wpadniesz co?
A Ty nie fikaj, bo na dwóch koncertach już się spotkaliśmy :) I podpowiem, że na żadnym z nich nie grał Gamma Ray :))
twoja_stara_trotzky pisze:wybieram jednak Swans ;)
Nie bądź miętki :) Jeden koncert w roku to za mało. Pakuj skarpety na zmianę i rusz dupę do Katowic :) Na pewno warto zobaczyć część tych kapel. Kiedy ostatni raz widziałeś na żywo Entombed ?
twoja_stara_trotzky pisze:primus w najblizszym czasie ;)
a gdzie i kiedy gra Primus? Chętnie bym zobaczył....
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

28-04-2011, 00:32

Katowice? to nie w Austrii?
IRONMIL pisze:a gdzie i kiedy gra Primus? Chętnie bym zobaczył...
<świst opadających rąk>
Maria Konopnicka

28-04-2011, 00:36

No co? Telewizji nie oglądam, gazet nie czytam, skąd mam wiedzieć? Emil Zola o tym nie pisał. :)
Napisz kiedy i gdzie, bo nie widziałem ich nigdy na żywo, a bardzo bym chciał ... "Pork Soda" to jedna z absolutnie najważniejszych płyt w mojej muzycznej edukacji. :)
twoja_stara_trotzky pisze:Katowice? to nie w Austrii?
Nie pierdol tylko przyjeżdżaj. :)
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

28-04-2011, 00:38

niech do mnie przyjadą, trzeba się cenić ;)

Primus na Openerze.
535

28-04-2011, 00:40

IRONMIL pisze:A czy w czwartym kawałku w momencie 3:42 nie czujecie jak białko ścina się we krwi? nie czujecie jak krzepnie pod powiekami, jak serce pęka na tysiące kawałeczków, jak wzlatuje w świetle księżyca, który ułudą jest tylko, odbiciem słońca, wspomnieniem dnia wczorajszego. Nie czujecie, że zostaliście sami w tej rzeczywistości, która dla innych jest wspomnieniem tylko, lub próbą wyobrażenia sobie świata, który dla Was stał się codziennością. Nie czujecie tego wulgarnego wyrazu buntu, który rodzi się poniżej serca, gdzieś głęboko w żołądku gotów eksplodować i obrzygać, wszystko to co od lat nazywano świętością.
Nie czujecie tej afirmacji pustki i bezkresnej nienawiści w kolejnym utworze, gdzie słońce nigdy nie wschodzi, a nadzieja nie szepcze obietnicy snów przynoszących ukojenie i obietnicę lepszego jutra ? :)
Wszystko o czym piszesz jest słyszalne. Słychać też coś jeszcze. Coś co przewija się, przez całą płytę, rodzaj zalotów, czułych godowych szeptów, odczytuję to jako próbę zwabienia i nakłonienia do stosunku , dorodnej klempy Obrazek Dobranoc Drogi Christianie może następnym razem.
Maria Konopnicka

28-04-2011, 00:46

twoja_stara_trotzky pisze:Primus na Openerze.
To fatalnie! Opowiedzą mi w takim razie o tym koncercie ludzie ode mnie z redakcji - zawsze jeżdżą na Opener, bo to ważne wydarzenie i wypada tam być. :) Ja kładę laskę na tę komercyjną, tandetną imprezę, która jest duża i ważna, bo z założenia jest duża i ważna. :) Już raz w tym roku się skurwiłem kupując bilet na Iron Maiden (ze względu na Kiliing Joke). Wystarczy. :) Primus obejrzę sobie na video z koncertu na Woodstock, który nagrałem sobie kiedyś. :)

Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

28-04-2011, 00:49

IRONMIL pisze:ze względu na Kiliing Joke
Marian, czy ty Boga się nie boisz? Wyrzutów sumienia nie masz?
ODPOWIEDZ