SATYRICON

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

Re: SATYRICON

17-11-2008, 18:52

Pierwszy muzyk blackmetalowy o image'u Roba Coffinshakera, yeah!!!!!!!!!
Obrazek
Jak mówiłem, że BM=Rock'n'Roll to nikt nie wierzył :)
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

17-11-2008, 18:58

Gdy zaczynałem słuchać „The Age of Nero” od razu uznałem, ze jest miękki jak chuj papieża, i tak samo jak Maria wziąłem go za lajtowy syf dla radja, teraz po ok. 20 przesłuchaniach, muszę powiedzieć, ze chyba ta płyta mnie od siebie uzależniła ; )
Jak dla mnie to najlepszy Satyricon od lat, o mniejszym potencjale komercyjnym niż poprzednie, gdyż nie jest taki chwytliwy, wchodzi ciężko i jest szorstki ale jak już wejdzie to przyjemność jest większa. Jak na razie 8/10
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

17-11-2008, 18:58

Maria Konopnicka pisze:Obrazek

ciekawe czy w jednym sklepie gogle kupowali ?
gogle hehehehe
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

17-11-2008, 19:02

Nif pisze:wchodzi ciężko i jest szorstki ale jak już wejdzie to przyjemność jest większa. Jak na razie 8/10
i wszystko się zgadza - jaka muzyka tacy fani :D
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

17-11-2008, 19:03

co ty tam wiesz ;)
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

17-11-2008, 19:06

Nif pisze:co ty tam wiesz ;)
a fallouta 3 już kupiłeś że se na satyricony jakieś pozwalasz?
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

17-11-2008, 19:27

Skończyłem go 2 tygodnie temu, polecam.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

17-11-2008, 19:34

no mi akurat polecać nie musisz :)
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

17-11-2008, 19:38

Maria Konopnicka pisze:Obrazek
Satyr, jak Satyr, ale czemu Kirk Hammett wyprostował sobie loki?
Awatar użytkownika
brb
postuje jak opętany!

17-11-2008, 21:06

jak to powiedzial taki jeden "big glasses..." ale satyrowi cos nie wyszlo
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

17-11-2008, 21:16

ogarnijcie sie, kogo to obchodzi jak on wyglada. 90% bandow metalowych ma zenujacy image.
btw f3 to gowno, nie polecam.
vulture

Re:

17-11-2008, 21:52

longinus696 pisze:
@ vulture
Jeśli coś jest "tanim szitem", to właśnie aktualny rockowy image. Nie będę z niego kpił, bo lubię takie rzeczy i są one na porządku dziennym w tej muzyce, ale skoro weszliśmy na kwestię estetyczną to trzeba powiedzieć jasno: jest tani, bo jest powszechnie akceptowalny i kilkakrotnie zjedzony i wypluty. Oczywiście nikt nie powie, że to wiocha, bo wszyscy są przyzwyczajeni (tylko dlatego - wiocha jest normą). Ma to drugą stronę medalu - jest nijaki.
Nie zgadzam się. Dla mnie nijaki i powszechnie akceptowany jest styl typowego metalowego dziada w katanie z naszywkami,przypinkami,białymi adidasami i z jakąś koszulką,ale koniecznie z lat 80.Paradoksalnie,ma to wciąż jakiś urok ale bedąc realistą widać aż nadto iż zostało to juz kilkakrotnie zjedzone i wyplute.Nowe wizualne oblicze Satyricon jest znacznie ciekawsze anizeli quazi groźne i ultra mizantropijne fotosy z ery RE i wcześniej gdzie jeden banał goni drugi. Widzimy dwóch dojrzałych facetów którzy śmiało poczynają sobie w ramach rockowo/metalowej konwencji a ich wizerunek zmienia sie wraz z tym jak zmienia sie ich muzyka.Jest odpowiednio mroczny,oszczędny, chłodny i oczywiście bez grama homoseksualizmu co niektórzy zdają się tutaj sugerować ( ROTFL).Uważam ostatnie zdjęcia za bardzo udane i jak najbardziej korespondujace z muzyką.
vulture

17-11-2008, 21:57

Nif pisze:Gdy zaczynałem słuchać „The Age of Nero” od razu uznałem, ze jest miękki jak chuj papieża, i tak samo jak Maria wziąłem go za lajtowy syf dla radja, teraz po ok. 20 przesłuchaniach, muszę powiedzieć, ze chyba ta płyta mnie od siebie uzależniła ; )
Jak dla mnie to najlepszy Satyricon od lat, o mniejszym potencjale komercyjnym niż poprzednie, gdyż nie jest taki chwytliwy, wchodzi ciężko i jest szorstki ale jak już wejdzie to przyjemność jest większa. Jak na razie 8/10
Typowy syndrom The Age Of Nero .niedalej jak za miesiac 80% bedzie pisała to samo.Amen.
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

17-11-2008, 22:53

(nie)stety, taki band. czesc lyknie od razu bo to satyricon, czesc powie ze gowno ale bedzie sluchac x razy dopoki 'nie wejdzie' a reszta pod wplywem kilku postow na masterfullu stwierdzi ze to jednak 8/10 ; ).
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

17-11-2008, 23:49

Niektórym szorstko ale przyjemnie wchodzi, inni łykają...czy to forum o muzyce?

Ja nie słucham Satyricon od ciotowatego Rebel Extravaganza i żadne nawet najczarniejsze gogle mnie nie przekonają do tej kaszany.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
Awatar użytkownika
Bloodcult

18-11-2008, 00:14

skoro nie słuchasz to po chuj się wypowiadasz ?

...po za tym Satyricon ma fajny merch :mrgreen:
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Gothmog
zaczyna szaleć
Kontakt:

18-11-2008, 00:38

Nif pisze:Gdy zaczynałem słuchać „The Age of Nero” od razu uznałem, ze jest miękki jak chuj papieża, i tak samo jak Maria wziąłem go za lajtowy syf dla radja, teraz po ok. 20 przesłuchaniach, muszę powiedzieć, ze chyba ta płyta mnie od siebie uzależniła ; )
Kuźwa tez to mam... ale moze dlatego, że tak sobie go właśnie słucham jak to opisywałem. Ot gdzies muzyczka sobie w tle leci... i się wkręca pod czachę. Nie jest to może to czego bym oczekiwał, ale...w sumie fajna płyta. Bardzo rockowa, motoryczna, momentami wręcz transująca. Tyle, że po Satyricon można oczekiwać więcej.

A co do image to mnie to w sumie wali. Może jest ciut ostentacyjny, ale jednak jest zbyt zbliżony do tradycji rockowej (np. Sisters of Mercy), żeby go mozna tyraktowac jako "chłyt marketingoly" i zeby mi jakoś specjalnie przeszkadzał. Nawet mając na względzie jego niespójność, o której wspominałem wczesniej.
Tekst to tylko pretekst do podtekstu...

http://www.lastfm.pl/user/rybieudka - Last.fm
http://rybieudka.blogspot.com/ - RYBIEUDKA blog
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

18-11-2008, 07:29

zekke pisze:(nie)stety, taki band. czesc lyknie od razu bo to satyricon, czesc powie ze gowno ale bedzie sluchac x razy dopoki 'nie wejdzie' a reszta pod wplywem kilku postow na masterfullu stwierdzi ze to jednak 8/10 ; ).
a dla części jest to najzwyklejsza w świecie słabizna
jebać frajerów
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

18-11-2008, 09:28

Drone pisze:
rob pisze: a dla części jest to najzwyklejsza w świecie słabizna
Rob, a jakie płyty BM, które wyszły w tym roku są najlepsze?
Leviathan i Nahvalr
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

18-11-2008, 09:47

Gothmog pisze:Kuźwa tez to mam... ale moze dlatego, że tak sobie go właśnie słucham jak to opisywałem. Ot gdzies muzyczka sobie w tle leci... i się wkręca pod czachę. Nie jest to może to czego bym oczekiwał, ale...w sumie fajna płyta. Bardzo rockowa, motoryczna, momentami wręcz transująca. Tyle, że po Satyricon można oczekiwać więcej.
dokladnie tak i nie inaczej. a jak ktos chce dawac tej plycie 9/10 to polecam jeszcze raz przesluchac Now, Diabolical, gdzie pierwszy lepszy riff kladzie na lopatki caly material z TAON : D
this is a land of wolves now
ODPOWIEDZ