Jak mówiłem, że BM=Rock'n'Roll to nikt nie wierzył
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

gogle heheheheMaria Konopnicka pisze:
ciekawe czy w jednym sklepie gogle kupowali ?
i wszystko się zgadza - jaka muzyka tacy faniNif pisze:wchodzi ciężko i jest szorstki ale jak już wejdzie to przyjemność jest większa. Jak na razie 8/10
a fallouta 3 już kupiłeś że se na satyricony jakieś pozwalasz?Nif pisze:co ty tam wiesz
Satyr, jak Satyr, ale czemu Kirk Hammett wyprostował sobie loki?Maria Konopnicka pisze:![]()
Nie zgadzam się. Dla mnie nijaki i powszechnie akceptowany jest styl typowego metalowego dziada w katanie z naszywkami,przypinkami,białymi adidasami i z jakąś koszulką,ale koniecznie z lat 80.Paradoksalnie,ma to wciąż jakiś urok ale bedąc realistą widać aż nadto iż zostało to juz kilkakrotnie zjedzone i wyplute.Nowe wizualne oblicze Satyricon jest znacznie ciekawsze anizeli quazi groźne i ultra mizantropijne fotosy z ery RE i wcześniej gdzie jeden banał goni drugi. Widzimy dwóch dojrzałych facetów którzy śmiało poczynają sobie w ramach rockowo/metalowej konwencji a ich wizerunek zmienia sie wraz z tym jak zmienia sie ich muzyka.Jest odpowiednio mroczny,oszczędny, chłodny i oczywiście bez grama homoseksualizmu co niektórzy zdają się tutaj sugerować ( ROTFL).Uważam ostatnie zdjęcia za bardzo udane i jak najbardziej korespondujace z muzyką.longinus696 pisze:
@ vulture
Jeśli coś jest "tanim szitem", to właśnie aktualny rockowy image. Nie będę z niego kpił, bo lubię takie rzeczy i są one na porządku dziennym w tej muzyce, ale skoro weszliśmy na kwestię estetyczną to trzeba powiedzieć jasno: jest tani, bo jest powszechnie akceptowalny i kilkakrotnie zjedzony i wypluty. Oczywiście nikt nie powie, że to wiocha, bo wszyscy są przyzwyczajeni (tylko dlatego - wiocha jest normą). Ma to drugą stronę medalu - jest nijaki.
Typowy syndrom The Age Of Nero .niedalej jak za miesiac 80% bedzie pisała to samo.Amen.Nif pisze:Gdy zaczynałem słuchać „The Age of Nero” od razu uznałem, ze jest miękki jak chuj papieża, i tak samo jak Maria wziąłem go za lajtowy syf dla radja, teraz po ok. 20 przesłuchaniach, muszę powiedzieć, ze chyba ta płyta mnie od siebie uzależniła ; )
Jak dla mnie to najlepszy Satyricon od lat, o mniejszym potencjale komercyjnym niż poprzednie, gdyż nie jest taki chwytliwy, wchodzi ciężko i jest szorstki ale jak już wejdzie to przyjemność jest większa. Jak na razie 8/10
Kuźwa tez to mam... ale moze dlatego, że tak sobie go właśnie słucham jak to opisywałem. Ot gdzies muzyczka sobie w tle leci... i się wkręca pod czachę. Nie jest to może to czego bym oczekiwał, ale...w sumie fajna płyta. Bardzo rockowa, motoryczna, momentami wręcz transująca. Tyle, że po Satyricon można oczekiwać więcej.Nif pisze:Gdy zaczynałem słuchać „The Age of Nero” od razu uznałem, ze jest miękki jak chuj papieża, i tak samo jak Maria wziąłem go za lajtowy syf dla radja, teraz po ok. 20 przesłuchaniach, muszę powiedzieć, ze chyba ta płyta mnie od siebie uzależniła ; )
a dla części jest to najzwyklejsza w świecie słabiznazekke pisze:(nie)stety, taki band. czesc lyknie od razu bo to satyricon, czesc powie ze gowno ale bedzie sluchac x razy dopoki 'nie wejdzie' a reszta pod wplywem kilku postow na masterfullu stwierdzi ze to jednak 8/10 ; ).
Leviathan i NahvalrDrone pisze:Rob, a jakie płyty BM, które wyszły w tym roku są najlepsze?rob pisze: a dla części jest to najzwyklejsza w świecie słabizna
dokladnie tak i nie inaczej. a jak ktos chce dawac tej plycie 9/10 to polecam jeszcze raz przesluchac Now, Diabolical, gdzie pierwszy lepszy riff kladzie na lopatki caly material z TAON : DGothmog pisze:Kuźwa tez to mam... ale moze dlatego, że tak sobie go właśnie słucham jak to opisywałem. Ot gdzies muzyczka sobie w tle leci... i się wkręca pod czachę. Nie jest to może to czego bym oczekiwał, ale...w sumie fajna płyta. Bardzo rockowa, motoryczna, momentami wręcz transująca. Tyle, że po Satyricon można oczekiwać więcej.