DOWN

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Anzhelmoo
weteran forumowych bitew

Re: DOWN

13-02-2026, 18:19

Sgt. Barnes pisze:
15-01-2024, 14:04
Na dwójce więcej się dzieje, trzeba jej poświęcić trochę czasu, nie jest tak bezpośrednia jak NOLA. Wyjebałbym te kilka dziwnych przerywników, niepotrzebnie wydłużają i tak długą płytę. Anselmo fajnie kombinuje ze śpiewem, nie drze ryja jak pojebany, ale wprowadza świetny klimacik jak w zamykaczu. No i je2st tu New Orleans Is a Dying Whore - chyba mój ulubiony ich wałek. Co za riff!
Dwójka to ich zdecydowany peak, bije na głowę NOLĘ, która przecież sama w sobie jest fenomenalna. Wspaniałe kompozycje, kombinowane wokale (być może jego najlepsze), niepowtarzalny klimat. No i masa dobrych riffów, trudno mi nawet wskazać ulubiony utwór. Jest trudniejsza w odbiorze i dużo dłuższa, myślę, że dlatego niektórzy mniej ją cenią. Jest bardziej płynąca, niczym podróż wzdłuż Missisipi łóką z widokiem na te wszystkie bagna. Jeszcze jakaś wędka, bourbon.

A nowy singiel ok, ale to tylko zabawa. Szkoda, że to nie zapowiedź nowej płyty jeszcze. Jestm ciekawy jak ich forma kompozycyjna. Kirk i Pepper są zawsze w wysokiej, ale być może najlepszymi pomysłami obdzielili macierzyste zespoły.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
ODPOWIEDZ