VOIVOD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
Maria Konopnicka
Re: VOIVOD
ja natomiast dla równowagi mam zdjęcie z chłopakami z Voivod, a nie grałem na żadnej ich płycie :))
-
Maria Konopnicka
Rozpierdala ten nowy VOIVOD! Płyta doskonała - w niczym nie ustępuje ich największym dokonaniom, chyba że przez kogoś przemawiają jakieś względy sentymentalne. Śmieszy mnie jak czytam opinię, że ten album jest prosty czy oczywisty - przesłuchałem już go kilkadziesiąt razy i wciąż go odkrywam, wciąż mnie zaskakuje i ekscytuje. Gdyby "Target Earth" ukazał się w 2012 roku to byłby dla mnie zdecydowane płytą tego roku. R E W E L A C J A !
-
535
Też tak to słyszę. Już to gdzieś napisałem, że ta płyta niebezpiecznie skróciła dystans do ich największych dokonań. Uważam, że nie ma w tym ani grama przesady. Samo wejście gitary basowej w Target Earth wystarczy, by przyjąć resztę z pozycji kolan. W przerwach między kolejnymi okazaniami, wałkuję starsze płyty i nikt mi nie wmówi, że jest inaczej. Wiem,wiem. Piggy nie żyje.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- Riven
- Kontakt:
-
Maria Konopnicka
Jesteś w błędzie - rozrywkowy wymiar tej płyty jest tylko pozorny, ten album jest pełen zadumy, psychodelicznych odjazdów i kosmicznego natchnienia. Lubię zarówno "Katorz" i "Infinity", ale "Target Earth" jest dojrzalsza, pełniejsza i bogatsza. Mam wrażenie, że źle nastawiłeś się do tej płyty przy pierwszej konfrontacji, zacząłeś te puzzle do góry nogami i mimo, że poszczególne elementy przypasowałeś i udało Ci się połączyć to nadal nie widzisz obrazka. Spróbuj odwrócić tak, żeby się nie rozpadło, albo wrzuć do pudełka, potrząśnij, wysyp na dywan i spróbuj ułożyć jeszcze raz :)Drone pisze:O ile s/t faktycznie można uznać za płytę przeciętną (jak na standardy VOIVOD), to absolutnie nie można tego powiedzieć o "Katorz" i "Infini", które są płytami nie ustępującymi największym dokonaniom VOIVOD. Nowa płyta jest dla mnie bardzo fajna, ale niestety zabarwiona za bardzo rozrywką i laickim ujęciem tematu. Brakuje mi tej technologicznej modlitwy - tak przebijającej dotąd z płyt z Piggym. O! I tu wreszcie doszedłem, co mi tak naprawdę nie pasuje w "Target Earth". Nie te plakatowe solówki, lecz ogólna laickość tej płyty.
- nicram
Drone jako urodzony opozycjonista droczy się ze wszystkimi. Nie widzę innego wytłumaczenia dla faktu, że ktoś lubiący Infini i Katorz nie potrafi docenić ideału Target Earth.
all the monsters will break your heart
-
Maria Konopnicka
Początek (jak zaczyna się wokal) "Warchaic" kojarzy mi się z klimatem wszechobecnym na płycie "The Ritual" . Zauważyliście, czy tylko to moje wrażenie?
- Riven
- Kontakt:
this is a land of wolves now
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
- nicram
Riven - wielki szacun, bardzo, ale to bardzo dobry wywiad!Riven pisze:zapraszam do lektury wywiadu na masterfulu:
http://masterful-magazine.com/wywiad.php?wyw=723
all the monsters will break your heart
- Lykantrop
Przyłączam się do gratulacji.
A to jest bdb news!!!:-)Naszym celem jest wydanie boksa z Rrröööaaarrr, Killing Technology I Dimension Hatross, który będzie też zawierał demówki, demówki Iron Gang; drugim celem jest wydanie kolejnego boksa, zawierającego Nothingface, Angel Rat i Outer Limits. Tak więc to jest coś nad czym pracujemy w tej chwili - ale ciężko jest być priorytetem dla Universal.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
Tak właśnie!nicram pisze:Riven - wielki szacun, bardzo, ale to bardzo dobry wywiad!
Kerosene keeps me warm.
-
Maria Konopnicka
Gratuluję! Świetny wywiad - z całym szacunkiem - ale aż szkoda, że poszedł tylko w sieci.... Życzyłbym sobie takich wywiadów w drukowanych periodykach...
- Riven
- Kontakt:
Dzięki - to była zajebista sprawa, Away jest super gościem :)
this is a land of wolves now
-
535
Doskonały wywiad. Takich Ludzi nam trzeba. Stop frustracji i wiecznemu narzekaniu na wszystko. Gratuluję Kolego Riven. Bukiet goździków i okolicznościowy pakiet, doręczy pocztowy jastrząb.
ps
Kurwa mać, ja czułem, że Defiance to musi być krok w kierunku nowej płyty. Przecież nikt rozsądny nie rozkręcałby takiego numeru, tylko po to, by go za chwilę wyciszyć. Świetnie to Away przyrównał do At War With Satan. Zakończenie tego numeru też mnie zawsze wkurwiało. Początkowo, gdy miałem to jeszcze tylko na kasecie opatrzonej znaną i lubianą wkładką "Deck" myślałem, że to zostało celowo wyciszone przez "wydawcę" z powodu krótkiej taśmy, no nic...Bardzo się cieszę, że planowany jest dalszy ciąg. Mam nadzieję, że chłopaki nie zrażą się niską frekwencją na koncertach w Polsce i zawitają ponownie do naszego kraju. Jeżeli nie, to są przecież Czechy, Słowacja, czy Węgry.
ps
Kurwa mać, ja czułem, że Defiance to musi być krok w kierunku nowej płyty. Przecież nikt rozsądny nie rozkręcałby takiego numeru, tylko po to, by go za chwilę wyciszyć. Świetnie to Away przyrównał do At War With Satan. Zakończenie tego numeru też mnie zawsze wkurwiało. Początkowo, gdy miałem to jeszcze tylko na kasecie opatrzonej znaną i lubianą wkładką "Deck" myślałem, że to zostało celowo wyciszone przez "wydawcę" z powodu krótkiej taśmy, no nic...Bardzo się cieszę, że planowany jest dalszy ciąg. Mam nadzieję, że chłopaki nie zrażą się niską frekwencją na koncertach w Polsce i zawitają ponownie do naszego kraju. Jeżeli nie, to są przecież Czechy, Słowacja, czy Węgry.
- maciek z klanu
hujowy wywiad - nie czytalem :))
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Riven
- Kontakt:
- Nerwowy
Zajebisty wywiad, nie mam pytań.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.