METALLICA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

Re: Nowa METALLICA

29-12-2010, 12:54

przestancie, nie kopie sie lezacego ;)
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
beastov23
weteran forumowych bitew

29-12-2010, 13:12

http://www.youtube.com/watch?v=t8-7bhjWCiE

Ileż zawiści, niech sami zagrają.

"lars is going to puke after this."
"Lars sped up 50% is still slower than most metal bands. -.-"
"ROFL! poor Lars!"
"lars turns his snare off to get that sound"
"if that could really happen, Lars would be comatosed from playin that fast"
"omg this would give Lars a heart attack if he tried to play this fast...then his limbs would fall off."
maximum walrus yields maximum walrus

:3
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

29-12-2010, 13:38

Poszukajcie sobie na You tube przeróbek wpisując frazę: "St. Anger Fixed + Remixed". Koleś wziął się za utwory z tej płyty "neutralizując" nieco zabójcze ;) brzmienie bębnów i wycinając z piosenek największe mielizny. Jego wersja "Frantic" podoba mi się bardziej niż oryginał:
"Sweet Amber" pomieszał z "St. Anger" i też wyszło ciekawie.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

29-12-2010, 14:10

Gore_Obsessed pisze:"sounds like megadeth" :lol:
Maniuś bo się pogniewamy ;)
support music, not rumors
Awatar użytkownika
olo1972
postuje jak opętany!

29-12-2010, 18:56

Powiem tak.Zaczynałem karierę od Master Of Puppets oczywiście poszły po tym zaraz jedynka i dwójka,a skończyłem na AJFA i uważam tą płytkę za ostatnie duże osiągnięcie tej kapelki.A co do starszych czasów to bywałem na jakiś paru gigach w latach 87-89 i widziałem mnóstwo ludzi z''telewizorami''na plecach z okładkami Ride T.L i nie tylko. Jakoś nie stanowiło to ujmy dla posiadacza, i nie przypominam sobie,żeby ktoś był za to''opluwany''.Ale może mało widziałem......:)
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

29-12-2010, 19:42

Generalnie uważam, że i tak "St. Anger" jest o piekło lepsza od ostatniej.
Coś tam było! Człowiek!
[V]

29-12-2010, 19:44

beastov23 pisze:http://www.youtube.com/watch?v=t8-7bhjWCiE

Ileż zawiści, niech sami zagrają.

"lars is going to puke after this."
"Lars sped up 50% is still slower than most metal bands. -.-"
"ROFL! poor Lars!"
"lars turns his snare off to get that sound"
"if that could really happen, Lars would be comatosed from playin that fast"
"omg this would give Lars a heart attack if he tried to play this fast...then his limbs would fall off."
Ulrich to osobowsc i bardzo charyzmatyczny muzyk,nawet jesli nie plasuje sie w czolowych zestawieniach i nie jest jakims bebniarzem z oszalamiajacymi umiejetnosciami to i tak mam dla niego olbrzymi szacunek. bez jego determinacji,uporu i serca do gry ten zespól nie bylby taki sam.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
[V]

Re:

29-12-2010, 19:46

Skaut pisze:Generalnie uważam, że i tak "St. Anger" jest o piekło lepsza od ostatniej.
jest jakies trzy tysiace razy gorsza. i nie chodzi tu tylko o skandaliczne brzmienie bebnów,ale tez o same kompozycje ,wokal,ogólny chaos,rozgarbiasz,i generalnie wielka zajebista NIEMOC zrobienia czegokolwiek.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
est

29-12-2010, 19:47

olo1972 pisze:Powiem tak.Zaczynałem karierę od Master Of Puppets oczywiście poszły po tym zaraz jedynka i dwójka,a skończyłem na AJFA i uważam tą płytkę za ostatnie duże osiągnięcie tej kapelki.A co do starszych czasów to bywałem na jakiś paru gigach w latach 87-89 i widziałem mnóstwo ludzi z''telewizorami''na plecach z okładkami Ride T.L i nie tylko. Jakoś nie stanowiło to ujmy dla posiadacza, i nie przypominam sobie,żeby ktoś był za to''opluwany''.Ale może mało widziałem......:)
Ale przecież moda na opluwanie Metalliki to całkiem świeży trend, a ty tutaj o przedpotopowych czasach :wink:
[V]

29-12-2010, 19:49

est pisze:
olo1972 pisze:Powiem tak.Zaczynałem karierę od Master Of Puppets oczywiście poszły po tym zaraz jedynka i dwójka,a skończyłem na AJFA i uważam tą płytkę za ostatnie duże osiągnięcie tej kapelki.A co do starszych czasów to bywałem na jakiś paru gigach w latach 87-89 i widziałem mnóstwo ludzi z''telewizorami''na plecach z okładkami Ride T.L i nie tylko. Jakoś nie stanowiło to ujmy dla posiadacza, i nie przypominam sobie,żeby ktoś był za to''opluwany''.Ale może mało widziałem......:)
Ale przecież moda na opluwanie Metalliki to całkiem świeży trend, a ty tutaj o przedpotopowych czasach :wink:
ja wiem czy swiezy?zaczelo sie juz w 1991 gdy kazda nastolatka zasypiajac z rózowym misiem nucila pod nosem Nothing Else Matters :wink:
Awatar użytkownika
beastov23
weteran forumowych bitew

29-12-2010, 19:53

[V] pisze:
beastov23 pisze:komentarze na youtube
Ulrich to osobowsc i bardzo charyzmatyczny muzyk,nawet jesli nie plasuje sie w czolowych zestawieniach i nie jest jakims bebniarzem z oszalamiajacymi umiejetnosciami to i tak mam dla niego olbrzymi szacunek. bez jego determinacji,uporu i serca do gry ten zespól nie bylby taki sam.
Tego mu nie odmówię. Nawiązałem raczej do pewnej dyskusji, jaka miała kiedyś miejsce, mianowicie Maria Konopnicka vs. fakty. :wink:
maximum walrus yields maximum walrus

:3
est

29-12-2010, 20:04

[V] pisze:
est pisze:
ja wiem czy swiezy?zaczelo sie juz w 1991 gdy kazda nastolatka zasypiajac z rózowym misiem nucila pod nosem Nothing Else Matters :wink:
:lol:
Ale wtedy nie było jeszcze internetu :P
A z tym Nothing...to naprawdę koszmar był. Jakieś remizowe remiksy się pojawiły, pirackie kasety Metallica - Ballads, itp. A na klasowych ogniskach wszyscy chcieli pokazać, że umieją "grać" Metallike :mrgreen:
Awatar użytkownika
Skaut

29-12-2010, 20:08

[V] pisze:
Skaut pisze:Generalnie uważam, że i tak "St. Anger" jest o piekło lepsza od ostatniej.
jest jakies trzy tysiace razy gorsza. i nie chodzi tu tylko o skandaliczne brzmienie bebnów,ale tez o same kompozycje ,wokal,ogólny chaos,rozgarbiasz,i generalnie wielka zajebista NIEMOC zrobienia czegokolwiek.
Wręcz przeciwnie, ogólny chaos masz właśnie na ostatniej. Niby nawiązanie do klasyków, niby powrót solówek, niby fajne riffy, niby unforgiven III. Właśnie, wszystko na "Death Magnetic" jest na NIBY. Zero jakiegoś konkretu, poskładane do kupy riffy bez żadnego ładu i składu. "St. Anger" jest chociaż pod tym kątem równiejsza, spójna, a do garów idzie się przyzwyczaić. To oczywiście nie jest żadna rewelacja, ale w kategorii "które gówno mniej śmierdzi" wybieram na swój sposób nowatorską "St. Anger". Btw, "Frantic" to zajebisty numer.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

Re: Re:

29-12-2010, 20:12

[V] pisze:
pierdolisz ;)
St Anger jest ZNACZNIE lepsza od ostatniej.
Awatar użytkownika
Bloodcult

29-12-2010, 20:18

ja nie słyszałem ani "St. Anger" ani "Death Magnetic", warto to w ogóle przesłuchać ?
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

29-12-2010, 20:22

No pewnie, że warto, DM to absolutne top10 2008, Maria nie może się mylić :D
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Skaut

29-12-2010, 20:24

Morph pisze:No pewnie, że warto, DM to absolutne top10 2008, Maria nie może się mylić :D
on to w pierwszej 10, w podsumowaniu dekady zamieścił, więc tym bardziej :D
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

Re:

29-12-2010, 20:25

Skaut pisze:"Frantic" to zajebisty numer.
Skoro tak, to proszę: :D
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

29-12-2010, 21:23

Gore_Obsessed pisze:Poszukajcie sobie na You tube przeróbek wpisując frazę: "St. Anger Fixed + Remixed". Koleś wziął się za utwory z tej płyty "neutralizując" nieco zabójcze ;) brzmienie bębnów i wycinając z piosenek największe mielizny. Jego wersja "Frantic" podoba mi się bardziej niż oryginał:
Maniek myślę, że ktoś mógłby podszepnąć ten pomysł Larsowi i kto wie może na taki krok by się zdecydował, nowy miks dzięki któremu można by zarobić mnóstwo pesos myślę, że przemówiłby do wyobraźni Urlicha, od strony marketingowej byłoby to świetne posunięcie, wiesz alternatywna wersja już nagranego albumu, zrobiłoby to mnóstwo szumu ;)
jebać frajerów
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

29-12-2010, 21:29

W przypadku tego zespołu każde wydawnictwo to są zarobki wysokości siedmiocyfrowych kwot, więc dziwne, że sami jeszcze na to nie wpadli. ;)
ODPOWIEDZ