Behemoth v.2

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

Re: Behemoth v.2

16-02-2019, 21:24

Nerwowy pisze: Przecież produkcja Demigod i Apostasy (bo wnioskuję, że o tych płytach mowa w kontekście zrzynki z Nile i Morbid Angel) to jest jakieś nieporozumienie ;D. Trudno sobie chyba wyobrazić gorszy plastik i przeprodukowanie czego dobitnym przykładem są asłuchalne, ponakładane wokale na tym pierwszym. .
Oczywiście, taki 'Demigod' to sevresowy antywzorzec produkcji płyty. BTW straszenie mnie rozwalało jak w okresie skompresowanego death metalu Nergal śmiał się z prawdzików zarzucajacych to i owo brzmieniu że biedaki, cebulaki, idźćie posłuchać reha Beherit a potem (jak ujawnił duchowy przyjaciel zespołu na T.), N. spotkał KOGOŚ (chodziło bodajże o T.G. Warriora), kto mu wytłumaczył że 'dźwięk musi wybrzmieć', kompresja stała się passe i nagle było wielkie ura-bura 10 lat temu przy premierze E. bo 'dźwięk wybrzemiewa'.

Najważniejsza jest mądrość etapu jakby to napisał Michalkiewicz.
Yare Yare Daze
Pelson
rasowy masterfulowicz

16-02-2019, 22:42

Kurwa, ponad 200 stron (licząc lekko ze starym wątkiem co był umarł i pogrzebion) fizoloficznego dyskursu o jednym zespole, gdzie większość "dyskusji" sprowadza się do plotkowania, pierdolenia kocopołów i powtarzania wkoło tych samych argumentów. Płyta wydana już czas temu, poziom co najwyżej przeciętny, a na M-fulu wrze jak w odlewni surówki.
No jak nie porównując na plotku po kolejnym artykule o Małgoni Rodzynek.
A główny bohater tego cyrku siedzi na różowej chmurce i liczy talary z makiawelicznym uśmiechem.
Rejwan pisze:
29-05-2025, 22:19
polecam poczytać Rothbarda
535

16-02-2019, 22:55

Pelson pisze:Kurwa, ponad 200 stron (licząc lekko ze starym wątkiem co był umarł i pogrzebion) fizoloficznego dyskursu o jednym zespole, gdzie większość "dyskusji" sprowadza się do plotkowania, pierdolenia kocopołów i powtarzania wkoło tych samych argumentów. Płyta wydana już czas temu, poziom co najwyżej przeciętny, a na M-fulu wrze jak w odlewni surówki.
A główny bohater tego cyrku siedzi na różowej chmurce i liczy talary z makiawelicznym uśmiechem.
Niby tak, ale to chyba jedyne miejsce w sieci gdzie nie ma reakcji w stylu

Canal da MonaRock
Canal da MonaRock
7 miesięcy temu
Why isn't this the new official Poland national anthem?? Nergal is a genius!

STRANGER
STRANGER
3 lata temu
omg 4:14 is sooo amazing!!!!!!!!!!!!

Adrian Villanueva
Adrian Villanueva
3 lata temu
Hoy Crap
This song rocks It Doesn't Matter if they're satanist, or atheist they're fucking amazing...
This is song is great thanks Behemoth 

Davis Couch
Davis Couch
3 lata temu
Best Black Metal band of all time.

Aliss Taakeslottet
Aliss Taakeslottet
4 lata temu
the Best Metal Song! 2014 <3 BEHEMOTH!
They are perfect, thanks for everything.

pinis pinis
pinis pinis
3 tygodnie temu
I pomyśleć ze tak wielki czlowiek jak Nergal mieszkal z moim tata w bloku na Żabiance

Sascha Krause
Sascha Krause
3 miesiące temu
No black metal without behemoth
Pelson
rasowy masterfulowicz

16-02-2019, 23:02

535 pisze:
Pelson pisze:Kurwa, ponad 200 stron (licząc lekko ze starym wątkiem co był umarł i pogrzebion) fizoloficznego dyskursu o jednym zespole, gdzie większość "dyskusji" sprowadza się do plotkowania, pierdolenia kocopołów i powtarzania wkoło tych samych argumentów. Płyta wydana już czas temu, poziom co najwyżej przeciętny, a na M-fulu wrze jak w odlewni surówki.
Niby tak, ale to chyba jedyne miejsce w sieci gdzie nie ma reakcji w stylu

Canal da MonaRock
Canal da MonaRock
7 miesięcy temu
Why isn't this the new official Poland national anthem?? Nergal is a genius!

STRANGER
STRANGER
3 lata temu
omg 4:14 is sooo amazing!!!!!!!!!!!!

Adrian Villanueva
Adrian Villanueva
3 lata temu
Hoy Crap
This song rocks It Doesn't Matter if they're satanist, or atheist they're fucking amazing...
This is song is great thanks Behemoth 

Davis Couch
Davis Couch
3 lata temu
Best Black Metal band of all time.

Aliss Taakeslottet
Aliss Taakeslottet
4 lata temu
the Best Metal Song! 2014 <3 BEHEMOTH!
They are perfect, thanks for everything.

pinis pinis
pinis pinis
3 tygodnie temu
I pomyśleć ze tak wielki czlowiek jak Nergal mieszkal z moim tata w bloku na Żabiance

Sascha Krause
Sascha Krause
3 miesiące temu
No black metal without behemoth
No niby racja, ale to chyba ciągle daleko od ciszy, jaka powinna się unosić nad tą trumną? O takim Dimmu Borgir, do którego się zacne adamowe komando zestawia, jakoś cicho. Nie lepiej zwyczajnie dać se siana?
Rejwan pisze:
535

16-02-2019, 23:16

Pisaliśmy o tej syffonii także, ale prawda jest taka, że marketingowo nie mają startu do księciunia. Tu mały wtręt. Pisałem kiedyś na tym forum, że goszcząc na turnee w Norwegii, lata temu, cieszyłem się, że w każdym z odwiedzanych sklepów muzycznych pierwszą płytą, czasem wręcz w drzwiach była płyta Behemoth. To z jednej strony było dziwne akurat w tym kraju, ale z drugiej miłe. Myślałem sobie. Kapela gra, zdobywa uznanie, swą ciężką pracą, ale przede wszystkim muzyką. Niestety, coś się zmieniło. I na pewno nie moje podejście i szacunek do ciężkiej pracy oraz dobrej muzyki.
Pelson
rasowy masterfulowicz

16-02-2019, 23:48

535 pisze:Pisaliśmy o tej syffonii także, ale prawda jest taka, że marketingowo nie mają startu do księciunia. Tu mały wtręt. Pisałem kiedyś na tym forum, że goszcząc na turnee w Norwegii, lata temu, cieszyłem się, że w każdym z odwiedzanych sklepów muzycznych pierwszą płytą, czasem wręcz w drzwiach była płyta Behemoth. To z jednej strony było dziwne akurat w tym kraju, ale z drugiej miłe. Myślałem sobie. Kapela gra, zdobywa uznanie, swą ciężką pracą, ale przede wszystkim muzyką. Niestety, coś się zmieniło. I na pewno nie moje podejście i szacunek do ciężkiej pracy oraz dobrej muzyki.
Nie, nie ma człona, popełniłem w tym temacie już o trzy posty za dużo. Nie dam się wciągnąć w dyskusję ani o tej trupie, ani już zwłaszcza o pobocznych wątkach związanych z Behe. Tak już mam i taka jest moja linia obrony wysoki sądzie ;)
Rejwan pisze:
535

16-02-2019, 23:58

Połowa z wypowiedzi w tym temacie brzmi właśnie tak, albo podobnie. Oczywiście liderem jest imć Heretyk, zaraz za nim maestro Wolff.
535

17-02-2019, 04:54

Świetne.
[youtube][/youtube]

Ciekawe, że nie był taki rozmowny pewnego dnia we Fabryce chyba na Triptykon, gdy powiedziałem do niego proste "cześć Adam" , a pan gwiazdor spierdolił mi pod pachą w tej głupiej czapce z szerokim daszkiem i kapturku. Ciekawe dlaczego? Bardzo ciekawe. Wielka morda , szczupła dupa? Bohater w necie , pizda w świecie?
Awatar użytkownika
hcpig

17-02-2019, 08:27

Pelson pisze: No jak nie porównując na plotku po kolejnym artykule o Małgoni Rodzynek.
Pozostaje pytanie czy osławiona mentalna supremacja metalowców nad słuchaczami disco to nie jest czasami urban legend.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

17-02-2019, 08:52

Widzę, że są ludzie którzy nie mają życia lub jest wybitnie ubogie i smutne więc muszą poplotkować niczym stare baby przewieszone przez parapet komentujące żywot dzielnicy.
Komentowanie każdego zdjęcia, ruchu, działania Darskiego musi być domeną jednostki zakompleksionej, zazdrosnej która nie może tego wybaczyć i z tym żyć stara się wylewać swoje "mądrości" jakby to było istotne.
Powtórzę się po raz kolejny, najlepsze lekarstwo na ból dupy i frustracje; Nie wchodzić do tego tematu, zająć się każdą inną muzyką byle nie Behemoth, znaleźć sobie cel w życiu i przestać pojękiwać jak typowy lamus spod monopola któremu nie wyszło więc musi wylewać swoje śmieszne złości i żale.
Jebać żuli.
535

17-02-2019, 09:34

wolff pisze:Widzę, że są ludzie którzy nie mają życia lub jest wybitnie ubogie i smutne więc muszą poplotkować niczym stare baby przewieszone przez parapet komentujące żywot dzielnicy.
Komentowanie każdego zdjęcia, ruchu, działania Darskiego musi być domeną jednostki zakompleksionej, zazdrosnej która nie może tego wybaczyć i z tym żyć stara się wylewać swoje "mądrości" jakby to było istotne.
Powtórzę się po raz kolejny, najlepsze lekarstwo na ból dupy i frustracje; Nie wchodzić do tego tematu, zająć się każdą inną muzyką byle nie Behemoth, znaleźć sobie cel w życiu i przestać pojękiwać jak typowy lamus spod monopola któremu nie wyszło więc musi wylewać swoje śmieszne złości i żale.
No właśnie o tym pisałem w pozostałej półsetce wejść .Hailsa funflu, hailsa Adam, i różki w niebo cherlawą rączką w komplecie. I patrz .pan pieniądz zarabia na łajnie chłopaczyna. Ot, spryciarz.
Awatar użytkownika
Anzhelmoo
weteran forumowych bitew

17-02-2019, 11:28

Widzę, że dywagacji o Nergalu ciąg dalszy. Byłbym ostrożny z krytyką podejścia na Demigod - logiczne, że każdy muzyk stara się zrobić jak najlepszy materiał korzystając z wiedzy, którą posiada aktualnie, nikt nie jest alfą i omegą, by wiedzieć co będzie grane za 10-15 lat. A, że materiał się brzydko zestarzał? 3/4 płyt nad którymi spuszczamy się dziś za 20 lat może być podobnie traktowanych. Demigod raczej nie jest jakąś bardzo złą płytą (w przeciwieństwie do przekombinowanego Apostasy, którego nigdy nie lubiłem).

Odnoszę w ogóle wrażenie, że te legendarne ego Nergala jest większe w oczach nternautów, aniżeli w rzeczywistości. Tak się mówi jakoby stylizował się na mesjasza nurtu, a z drugiej strony pamiętam wywiad przy okazji ostatniej płyty, gdzie powiedział, że nie ma ambicji, by nim być, że w natłoku sztuki wystarczy mu tylko, by ktoś powiedział, że jego płyta jest "wystarczająco dobra".
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
535

17-02-2019, 11:37

Wpisz se w słownik zmaczenie słowa KOKIETERIA. Ufam, że dasz radę.
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

17-02-2019, 12:06

cześć Adam
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

17-02-2019, 12:28

wolff pisze:Widzę, że są ludzie którzy nie mają życia lub jest wybitnie ubogie i smutne więc muszą poplotkować niczym stare baby przewieszone przez parapet komentujące żywot dzielnicy.
Racja. I nie dotyczy to tylko Darskiego i Behemoth, wejdź do dowolnego tematu o tych największych i najpopularniejszych. Albo na te wszystkie stronki na fejsie typu "beka z tego i tamtego". Też tak kiedyś miałem i czasem się jeszcze na tym łapię, że trochę nadal mam. Jak ktoś sam w sobie tego nie dostrzeże to choćby mu tysiąc razy tłumaczyli i tak nie zrozumie gdzie tkwi jego problem.
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

17-02-2019, 15:33

cześć Adam
cześć Adam
cześć Adam
cześć Adam
cześć Adam

Obrazek
535

17-02-2019, 15:40

ultravox pisze:
Racja. I nie dotyczy to tylko Darskiego i Behemoth, wejdź do dowolnego tematu o tych największych i najpopularniejszych. Albo na te wszystkie stronki na fejsie typu "beka z tego i tamtego". Też tak kiedyś miałem i czasem się jeszcze na tym łapię, że trochę nadal mam. Jak ktoś sam w sobie tego nie dostrzeże to choćby mu tysiąc razy tłumaczyli i tak nie zrozumie gdzie tkwi jego problem.
To prawda. Nie mam życia, masa kompleksów oraz pryszcze na mordzie i dupie. Ciekawostką jest fakt że piszą to osoby, które mają bekę, albo wyjebane, ale jednak w temacie są na bieżąco. Pewnie jakieś kompleksy, albo wylewanie żalu w stylu "znowu w życiu mi nie wyszło". Jak będę miał wolną chwilę to zrobię katalog waszych postów w tym temacie. Podejrzewam, że jak na osoby kompletnie niezainteresowane, liczby będą imponujące.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

17-02-2019, 17:18

[youtube][/youtube]
woodpecker from space
Awatar użytkownika
hcpig

17-02-2019, 18:38

Anzhelmoo pisze:A, że materiał się brzydko zestarzał? 3/4 płyt nad którymi spuszczamy się dziś za 20 lat może być podobnie traktowanych. Demigod raczej nie jest jakąś bardzo złą płytą.
Przecież to już wtedy wydawało się plastikowe i przeprodukowane.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

17-02-2019, 22:55

Przecież Demigod rozpierdala dwie ostatnie ich płyty w drobny mak .
ODPOWIEDZ