SATYRICON

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

27-10-2008, 22:19

black_lava pisze:
Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:
black_lava pisze:łojezu niedlugo premiera,nie moge się doczekać nowego Satyrajkona
Aż dziwne, że nie ma go jeszcze na Mediaportal ;)
nie wiem, nie sprawdzałem.Zamierzam kupić łoryginał- dam zarobić pozerom, niech kupią dobre farbki.
to już nie farbki, tylko lepszy żel do włosów i ewentualnie większy zestaw perkusyjny ;)
Coś tam było! Człowiek!
Some serious shit?
postuje jak opętany!

Re: SATYRICON

27-10-2008, 23:25

Maria Konopnicka pisze:
Some serious shit? pisze:wybacz, ale dla mnie to skrajny debilizm kupowanie płyty kapelki, którą mam w dupie :) no ale tak WYPADA, musi być na półce, prawda? ;]
w dupie to ja mam Prodigy. Satyricon uwielbiam - nagrali pierwsze 4 świetne płyty, piątką niestety porażkę i szóstą - bardzo przyjemną rytmiczną zaśpiewajkę do słuchania w samochodzie między remiksami Mortiis drugą płytą Kovenant :) Chętnie zapoznam się z kolejnym albumem. A wypada? Przed kim? Wybacz, ale ja nikomu posiadaniem tej płyty nie zaimponuję, bo wszyscy ludzie, których znam całą moją kolekcję płyty mają w dupie, a tych z którymi o muzyce gadam nie znam :) Co znaczy więc "wypada"?
więc wytłumacz po co Ci album, o którym z góry (jak i poprzedniku) masz chujowa opinie? :)
arise
zaczyna szaleć

27-10-2008, 23:29

Jak będzie luka w dyskografii to nie zaśnie :lol:
vulture

28-10-2008, 00:12

raczej nie kupie tej płyty.myślę, ze nie będzie aż tak dobrze jak na poprzedniku..chciałbym sie mylić ale..
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

31-10-2008, 06:54

no jest już w sieci chiba...
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

31-10-2008, 09:20

Miłego słuchania cipki:)
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

31-10-2008, 09:34

Jestem po pierwszym przesłuchaniu i niestety nie powaliło mnie. Najbardziej podobały mi sie kawałki które już znałem (wiadomo o co chodzi hehe) no i jeszcze Die By My Hand. Są momenty ale ogólnie jakieś takie to nijakie i mało nowych pomysłów. Nowsze płyty SATYRICON zazwyczaj nie wchodzą mi dobrze za pierwszym razem więc nie ma co pisać więcej ino trza słuchać dalej i zobaczymy czy coś sie zmieni.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

31-10-2008, 09:36

Block69 pisze:Jestem po pierwszym przesłuchaniu i niestety nie powaliło mnie.
mówiąc wprost - ta płytą zadreptali w miejscu, nawet przysłowiowy krok w bok - to raczej przesunięcie pionowe w wyniku silnego podmuchu, bez udziału czynników wewnętrznych...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

31-10-2008, 09:37

Block69 pisze:Jestem po pierwszym przesłuchaniu i niestety nie powaliło mnie. Najbardziej podobały mi sie kawałki które już znałem (wiadomo o co chodzi hehe) no i jeszcze Die By My Hand. Są momenty ale ogólnie jakieś takie to nijakie i mało nowych pomysłów. Nowsze płyty SATYRICON zazwyczaj nie wchodzą mi dobrze za pierwszym razem więc nie ma co pisać więcej ino trza słuchać dalej i zobaczymy czy coś sie zmieni.
Zgadzam sie, ja jestem po szybkim przesluchaniu i teraz musze ja bardziej detalicznie wysluchac. Z Satyrycon zawsze tak jest, ze trzeba plyt sluchac i sluchac az sie okaze w koncu, ze to plyta roku:)
vulture

31-10-2008, 10:14

BARDZO DOBRA płyta. oczywiste rozwinięcie stylistyki Now,Diabolical, jednak jak dla mnie -jest LEPIEJ.W kwestii kompozycji,soundu a nawet partii wokalnych.Przyznaje uczciwie,spodziewałem sie obnizenia lotów i czegoś znacznie gorszego a tutaj takie zaskoczenie.bezapelacyjnie czołowka tego roku w moim prywatnym rankingu i w tej chwili;

8,5/10
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

31-10-2008, 10:15

po drugim przesłuchaniu - ocena idzie juz na 7,5/10 - ale świeżych patentów i smaczków nadal za mało sie doszukałem...
ale coraz lepiej i lepiej sie slucha...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

31-10-2008, 10:17

vulture pisze:BARDZO DOBRA płyta. oczywiste rozwinięcie stylistyki Now,Diabolical, jednak jak dla mnie -jest LEPIEJ.W kwestii kompozycji,soundu a nawet partii wokalnych.Przyznaje uczciwie,spodziewałem sie obnizenia lotów i czegoś znacznie gorszego a tutaj takie zaskoczenie.bezapelacyjnie czołowka tego roku w moim prywatnym rankingu i w tej chwili;

8,5/10

a mi się znacznie mniej widzi niż Now, Diabolical... zarówno w kwestii brzmienia, jak i kompozycji.
vulture

31-10-2008, 10:19

a jakieś szczególy,bardziej konkretnie I mean?
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

31-10-2008, 10:24

vulture pisze:a jakieś szczególy,bardziej konkretnie I mean?
perkusja, która na poprzedniej mnie rozpierdalała tu brzmi strasznie sztucznie, stopki są chujowo wyjebane do przodu i ztriggerowane w chuj. jakies takie melodyjki sie pojawiaja, ktorych nie bylo na ostatnich 3 plytach, jakies zaspiewy nawet w Die By My Hand (a tak liczyłem na cover Coronera :lol: )
vulture

31-10-2008, 10:31

a mi sie sound perkusji bardzo podoba.te miarowe rytmy,praca na talerzach no i stopa właśnie.melodie?uważam ze te które pojawiają się chociażby w wolfpack,die by my hand czy The sign of the trident ROZPIERDALAJĄ.Fakt,nie są to utwory tak rozpoznawalne jak King czy Now,Diabolical ale jad sie sączy aż miło..

przypuszczam że w miare kolejnych przesłuchań u większosci z was (czesc Maria) płyta będzie szła mocno do góry...
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

31-10-2008, 10:37

vulture pisze:a mi sie sound perkusji bardzo podoba.te miarowe rytmy,praca na talerzach no i stopa właśnie.melodie?uważam ze te które pojawiają się chociażby w wolfpack,die by my hand czy The sign of the trident ROZPIERDALAJĄ.Fakt,nie są to utwory tak rozpoznawalne jak King czy Now,Diabolical ale jad sie sączy aż miło..

przypuszczam że w miare kolejnych przesłuchań u większosci z was (czesc Maria) płyta będzie szła mocno do góry...
no ja się domyślam, że płyta w miarę osłuchiwania nieco podskoczy w górę, bo obecnie to jestem nią zdegustowany :lol:
przypuszczam, że ogólnie, za kilka dni, ocenię ją jako NIEZŁĄ.

własnie leci The Sign Of The Trident - stopy wkurwiają na maksa, a melodyjka jeszcze bardziej.

smutne jest to, że najlepszy na płycie jest odrzut z poprzedniej :lol:
Awatar użytkownika
Skaut

31-10-2008, 10:58

black_lava pisze:no jest już w sieci chiba...
leci drugi raz i stwierdzam, ze to jest strasznie "suche". Zaczyna mnie irytowac ta ich muzyczna "asceza". Niby regres, ale to juz bylo przerabiane na poprzedniej. Tak jak Block69 napisal, najlepiej niestety wchodza odrzuty, ktore juz znalismy. Taki Commando swietnie sie zaczyna, az tu nagle wchodzi wokal i wszystko zaczyna sie jebac. W "The wolfpack" te piardniecia gitary ok 2:20 sa tak kiczowate ze szkoda gadac (jedynie bas wtedy bardzo ladnie chodzi). Nie chce mi sie opisywac kazdego kawalka, ale liczylem na cos wiecej. Jak na razie, po przezajebistym "Now,Diabolical", lekko mnie zawiedli. Czuje sie tak jak w sytuacji z Metallica, ktora wypuscila bardzo dobre "Load" a pozniej dograla kiepawe odrzuty na "Reload". No, ale dam temu jeszcze szanse dojrzec.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

31-10-2008, 11:18

przesluchalem 3 utwory i mi sie znudzilo. wieczorem podejscie numer 2, ale to chyba niezbyt dobry znak. wczesniej tez potrzebowalem czasu zeby w pelni docenic ich plyty, ale az tak zle nie bylo :P

nie mniej Mother North z sekcja deta podoba mi sie :mrgreen:

edit: The Pentagram Burns (Radio edit) troche budzi niesmak. ja rozumiem ze rock n roll, ze prowokacja, ze transgresja itp., ale to? ;P przy okazji odrazu slychac, ze na poprzedniej plycie mieli WYJEBISTE pomysly, no przeciez te riffy wierca dziure w czaszce. cos pieknego.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

31-10-2008, 12:12

powiem tak... no nie mogę tego słuchać, strasznie słaba jest ta płyta. koniec. kropka.
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

31-10-2008, 12:15

Cóś dziwnego się stało, nagle przestajecie lubić jedną z faworyzowanych tutaj kapel...czyżby ktoś wreszcie zauwazył że to gówno?
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
ODPOWIEDZ