"Salvation" >>>>>>"Wormwood">>"Maranatha"Scaarph pisze:dobra, dobra, już nie podpuszczajSkaut pisze: ja myślę, że można go wpierdolić przed "Maranatha" nawet
DEATHSPELL OMEGA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: DEATHSPELL OMEGA
Rozrasta się ta lista...... z elity zrobi się zaraz tłum.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Re:
Nie ściągajSkaut pisze:"Salvation" >>>>>>"Wormwood">>"Maranatha"Scaarph pisze:dobra, dobra, już nie podpuszczajSkaut pisze: ja myślę, że można go wpierdolić przed "Maranatha" nawet

Give birth to something dead
Give birth to something old
- Morph
- Kontakt:
Dobrze że zostają takie ostatnie zdrowe bastiony w morzu zarazy 

Give birth to something dead
- Bloodcult
nie, tak jest:Drone pisze:2) WATAIN: SttD > RDC > CL (nowej nie wliczam na razie, bo musi dojrzeć)
RDC >>>>>>>>>>>>>>>>>>SttD >>>>>CL
- Riven
- Kontakt:
ja pierdole. cos tu sie powaznie nie zgadza. ja rozumiem, ze mozna miec zupelnie inne gusta itp., ale jarac sie DSO i takim black metalem i jednoczesnie pierdolic takie kocopoly - to oznaka gluchoty. chociaz za bardzo nie rozumiem co znaczy "jest zaawansowany" jako predykat dorobku, wiec moze chodzilo o cos madrego.trup pisze:nie mówię o gustach, a o rozmachu i wyprzedzaniu reszty zespołów. Ja wiem, ze "Maranatha" to jest niesamowita płyta. Ale jednak całkowity dorobek Watain jest znacznie bardziej zaawansowany niż Funeral Mist.Scaarph pisze:no, takie funeral mist to może watain co najwyżej świeczki do boxów wkładać.trup pisze:Sądzę, że w tej chwili Deathspell Omega i Watain są daleko przed resztą peletonu.
Co do Kthrss zgodzę się że jedzie razem z Deathspell Omega i Watain. Mój błąd.
this is a land of wolves now
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Szczerze to nie rozumiem co ma takiego ten debiut, że jest przez niektórych darzony taką czciąSkaut pisze:wolę nawet fanatyzm "Casus..." od rozmiękczonej "Sworn...", ale obie nawet przy debiucie nie stały.Nerwowy pisze:RDC to może i fajna płyta - dużo piekła i szatana, ale nie ma w tym ani tego fanatyzmu Casus Luciferi ani rozmachu Sworn to the Dark.

P.S.
Salvation = Maranatha >> Wormwood
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- trup
Re:
Nie będę się wypowiadał. Eksperci nie dyskutują z kompetytoramiSkaut pisze:spoko, jak przesłuchasz kilka płyt więcej, to też się wypowiesztrup pisze:Rozrasta się ta lista...... z elity zrobi się zaraz tłum.

Przypominam również że to temat od Deathspell Omega. Watain ma swój

- trup
Sam sobie odpowiedziałeśRiven pisze:
ja pierdole. cos tu sie powaznie nie zgadza. ja rozumiem, ze mozna miec zupelnie inne gusta itp., ale jarac sie DSO i takim black metalem i jednoczesnie pierdolic takie kocopoly - to oznaka gluchoty. chociaz za bardzo nie rozumiem co znaczy "jest zaawansowany" jako predykat dorobku, wiec moze chodzilo o cos madrego.

- Riven
- Kontakt:
Diagnoza jest prosta: sluchales jej za malo. Nie, szczerze mowie. Sam przez pierwsze pare(nascie?) odsluchow, choc bylem cholernie zadowolony, nie czulem w tym Diabla takiego jak na FAS. Az ktoregos razu, wracajac noca do domu, ZROZUMIALEM. tak mna trzepnelo, ze do dzis pamietam ten moment.Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:
Tego svestowego kawałka nawet nie słyszałem...Katechon w sumie nie zrobił na mnie wielkiego wrażenia. Odebrałem go raptem jako uzupełnienie Fas i tyle. Nie wiem, może spodziewałem się niewiadomo czego. Liczę, że na nowym albumie znów zaserwują jakieś okrutne przegięcie w każdą stronę (jak na Fas), gdzie każdy kolejny patent po prostu porażał.
Na chwile obecna uwazam ten album za ich najwspanialsze dokonanie.Nie chce nic odbierac takim plytom jak FAS czy material ze splitu Crushing..., ale CTK to po prostu jebana perla w koronie. Perfekcyjna plyta, dopracowana na tylu roznych poziomach, ze nie da sie tego nawet liznac przez pierwsze -nascie przesluchan. Dlatego dobrze Ci radze - sluchaj, az zaskoczy. Gdybym musial zabrac na bezludna wyspe jakas jedna plyte dso, to bylby wlasnie Katechon
trup > nie, to byla ironia, na temat tego ze po raz kolejny walisz merytoryczne babole i do tego nie umiesz pisac po polsku. mam robic przypisy?
- trup
A co Cię tak drażnią moje posty? Skoro są takie idiotyczne dlaczego próbujesz je tak zbić? Jakiś taki upierdliwy jesteś. Tłumaczysz że coś co powiedziałeś że to ironia.. może przestań analizować 4 riff w 3 utworze w drugiej minucie a zacznij czuć muzykę i jej ducha.
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Tia, to było tak mądre, że nikt nie wie o co chodzitrup pisze:Sam sobie odpowiedziałeśRiven pisze:
ja pierdole. cos tu sie powaznie nie zgadza. ja rozumiem, ze mozna miec zupelnie inne gusta itp., ale jarac sie DSO i takim black metalem i jednoczesnie pierdolic takie kocopoly - to oznaka gluchoty. chociaz za bardzo nie rozumiem co znaczy "jest zaawansowany" jako predykat dorobku, wiec moze chodzilo o cos madrego.

A CTK to owszem, genialny utwór, w dodatku rewelacyjnie podany (mam tutaj na myśli cały koncept graficzny tego wydawnictwa), ale mimo wszystko uważam, że FAS jako album pełnej długości ma minimalną przewagę. Co innego napisać perfekcyjny kawałek, a co innego perfekcyjny album gdzie te kilka utworów, które w pierwszym odczuciu brzmi mocno chaotycznie w jakiś chyba tylko autorom znany sposób idealnie się zazębia.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Riven
- Kontakt:
no dobra, nie ma sie co spierac, oba to genialne albumy. jesli na nowym przebija FAS czy CTK albo chociaz nagraja cos odmiennego, ale na podobnym poziomie , to bedzie plyta stulecia.
- Riven
- Kontakt:
Re:
nie ma tego gdzies w jakiejs duzej rozdzielczosci? zajebiscie byloby sobie cos takiego wydrukowac na porzadnym plotnie i powiescic na scianie. pewnie nie, ale nie zaszkodzi spytac. ciekawe, czy jakby zeskanowac okladke wlasnorecznie, to rozdzielczosc bylaby wystarczajaca do takiego celu, zeby zrobic jakis plakat o boku , powiedzmy, 90 cm. nie mniej np, ta firma http://artgeist.pl/ robi wysokiej jakosci wydruki na plotnach, jakby ktos chcial sobie mieszkanie dekorowac to polecam.Skaut pisze:pięknakoreaniec pisze: nawet nowego materiału MA nie jestem tak pewny jak "Paracletus"
<-- discuss
- zekke
- weteran forumowych bitew
wystarczy, wrzucasz wysokie dpi na skanerze, lekka obrobka i mozesz drukowac gdzie ci sie podoba
- hcpig
Doskonale czyta się posty trotzkiego sprzed kilku lat na innym forum, gdzie totalnie miesza z gównem AUTOPSY, INCANTATION, CARCASS, NAPALM DEATH itd. a jako przeciwstawny wzór promuje... BEHEMOTHtwoja_stara_trotzky pisze:albo weź takie Autopsy, na którym zresztą sam się w swoim czasie zupełnie nie poznałem.

Yare Yare Daze
- Riven
- Kontakt:
no to jak tylko bedzie skan w sieci/zeskanuje ze swojego oryginalu, zamawiam w artgeist. nie wiem ile to dokladnie kosztuje, pewnie paredziesiat zl. nie wiem tylko czy to bedzie jeszcze w tym roku, bo mam teraz od huja wydatkow + conajmniej 3 koncerty. ale jakby ktos byl zainteresowany to mozna zrobic wspolne zamowienie (no tylko ze musi byc z warszawy albo z lodzi, bo to jednak duza paczka od kuriera, nie ma sensu wysylac osobno). te plotna wygladaja naprawde zajebiscie, moj ojciec kupil sobie takie do pracy wiec widzialem , ze jest git.zekke pisze:wystarczy, wrzucasz wysokie dpi na skanerze, lekka obrobka i mozesz drukowac gdzie ci sie podoba
-
- rasowy masterfulowicz
Nazwiska, cytaty, adresyhcpig pisze:Doskonale czyta się posty trotzkiego sprzed kilku lat na innym forum, gdzie totalnie miesza z gównem AUTOPSY, INCANTATION, CARCASS, NAPALM DEATH itd. a jako przeciwstawny wzór promuje... BEHEMOTHtwoja_stara_trotzky pisze:albo weź takie Autopsy, na którym zresztą sam się w swoim czasie zupełnie nie poznałem.