Najlepsze płyty 2023 roku
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Najlepsze płyty 2023 roku
Cumbucket na to co nadejdzie.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Najlepsze płyty 2023 roku
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Bonecrusher
- rasowy masterfulowicz
Jestem po odsłuchu z flaka i dupy nie urwało, jest spoko i tyle. Raczej nie kupię bo przy obecnych cenach wyniosło by mnie to około 60 pln, ale za 40 bym sprawę przemyślał. Drogie coś się te płyty zrobiły
Stay clean!
Straight Edge Society
AS <3
Forever outlaw. Never junkie again !
Straight Edge Society
AS <3
-
- weteran forumowych bitew
A co jest dzisiaj tanie?Bonecrusher pisze: ↑08-01-2023, 20:27Jestem po odsłuchu z flaka i dupy nie urwało, jest spoko i tyle. Raczej nie kupię bo przy obecnych cenach wyniosło by mnie to około 60 pln, ale za 40 bym sprawę przemyślał. Drogie coś się te płyty zrobiły
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Używane książki i płyty Enyi. Chociaż wiem, że wielu obecnych wybrałoby śmierć.
O czym mam z tym .ludziom rozmiazać? Przeciec i tak jestem barbarzyńcom?
ekkoszolomom
ekkoszolomom
- Bonecrusher
- rasowy masterfulowicz
Tanie winoWódka i Piwo pisze: ↑08-01-2023, 20:37A co jest dzisiaj tanie?Bonecrusher pisze: ↑08-01-2023, 20:27Jestem po odsłuchu z flaka i dupy nie urwało, jest spoko i tyle. Raczej nie kupię bo przy obecnych cenach wyniosło by mnie to około 60 pln, ale za 40 bym sprawę przemyślał. Drogie coś się te płyty zrobiły
Stay clean!
Straight Edge Society
AS <3
Straight Edge Society
AS <3
- Żułek
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- ozob
- zahartowany metalizator
To oczywiste.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Harlequin
Kilkukrotnie tu i ówdzie ktoś pisał "Kiedy wy tych płyt słuchacie?", "scrollowanie i tyle", "Ile z tego znacie" itp. Zrobiłem mały eksperyment i podliczyłem jaki przerób nowosciowy miałem w styczniu. Jako, że pracuje przy kompie to relatywnie sporo czasu mogę poświęcić na słuchanie. Tak więc w styczniu 2023 przesłuchałem:
- od deski do deski przynajmniej 1 raz przesłuchłem 25 nowości (no, 24, bo "earscratcher" jest opublikowany bez jednej kompzycji)
- przescrollowałem 8 płyt
- z tych 25 płyt przesłuchanych w całosci więcej niż 1 raz prześłuchałem 8, z czego 5 dostałem do recenzji (Nothingness, Sonic Poison, Conjureth, Dequisitor, Astriferous) wiec wypadało poświęcić im czas. Pozostałe 3 to Obituary, Alcorn/Holmes/Sawyer oraz Art Ensemble Of Chicago.
- na półce z tego zestawu stoi tylko Art Ensemble Of Chicago
- w zasadzie przesłuchałem wszystko co chciałem,
- sporo czasu pochłonęło słuchanie nowegoAEOC, ostatniego The Attic, ostatniej Antigamy oraz Johnnyego Dyaniego
Tak więc:
Early contender na AOTY: Art Ensemble Of Chicago
BDB: Alcorn/Holmes/Sawyer, Astriferous, Deiquisitor, Rempis/Harnik/Longberg-Holm/Daisy
Rozczarowania: Luis Vicente 4tet
- od deski do deski przynajmniej 1 raz przesłuchłem 25 nowości (no, 24, bo "earscratcher" jest opublikowany bez jednej kompzycji)
- z tych 25 płyt przesłuchanych w całosci więcej niż 1 raz prześłuchałem 8, z czego 5 dostałem do recenzji (Nothingness, Sonic Poison, Conjureth, Dequisitor, Astriferous) wiec wypadało poświęcić im czas. Pozostałe 3 to Obituary, Alcorn/Holmes/Sawyer oraz Art Ensemble Of Chicago.
- sporo czasu pochłonęło słuchanie nowegoAEOC, ostatniego The Attic, ostatniej Antigamy oraz Johnnyego Dyaniego
Tak więc:
BDB: Alcorn/Holmes/Sawyer, Astriferous, Deiquisitor, Rempis/Harnik/Longberg-Holm/Daisy
- vicek
Sodalicja
- Bonecrusher
- rasowy masterfulowicz
Conjureth,Deiquisitor, Nothingness. A na horyzoncie nowy Ceremonial Bloodbath
Stay clean!
Straight Edge Society
AS <3
Straight Edge Society
AS <3
-
Serio z tym Nothingness? Trochę takie wyjałowione mi się to wydało.
- Harlequin
Nothingness akurat bardzo mocno średnie.
- Kilgore
- weteran forumowych bitew
Słyszałeś Stańke Wooden music, wiem niby stare nagrania ale wydawniczo nowość, genialna płytaHarlequin pisze: ↑01-02-2023, 09:03Kilkukrotnie tu i ówdzie ktoś pisał "Kiedy wy tych płyt słuchacie?", "scrollowanie i tyle", "Ile z tego znacie" itp. Zrobiłem mały eksperyment i podliczyłem jaki przerób nowosciowy miałem w styczniu. Jako, że pracuje przy kompie to relatywnie sporo czasu mogę poświęcić na słuchanie. Tak więc w styczniu 2023 przesłuchałem:
Tak więc:
Wyobraź sobie że zawsze masz czas
- Harlequin
Nie słyszałem jeszcze, cały czas sie zbieram, żeby po to sięgnąć.
- dzik
-
1. PUTRED „Repulsie Post-Mortem”
2. DEIQUISITOR „Apotheosis”
3. OBITUARY „Dying of Everything”
4. SONIC POISON „Eruption”
5. ASTRIFEROUS „Pulsations from the Black Orb”
6. LEPER COLONY „Leper Colony”
7. FESTERDECAY „Reality Rotten to the Core”
8. VOMI NOIR „L'Innommable Remugle et la Mélopée Cavernuleuse des Râles Agoniques”
9. SARKASM „As Empires Decay”
10. KOHNERAH „Ominous Ubiquitous”
2. DEIQUISITOR „Apotheosis”
3. OBITUARY „Dying of Everything”
4. SONIC POISON „Eruption”
5. ASTRIFEROUS „Pulsations from the Black Orb”
6. LEPER COLONY „Leper Colony”
7. FESTERDECAY „Reality Rotten to the Core”
8. VOMI NOIR „L'Innommable Remugle et la Mélopée Cavernuleuse des Râles Agoniques”
9. SARKASM „As Empires Decay”
10. KOHNERAH „Ominous Ubiquitous”
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- ozob
Deiquisitor to według mnie zdecydowanie najlepsza płyta w tym roku. Wspaniały, wielowarstwowy album o dopierdolonym brzmieniu. Brzmienie, które jest daleko od tego co proponuja dziesiatki innych kapel. 9/10
Wyróżniłbym jeszcze Elderseer za klimat minionej epoki, która już nie wróci. 8/10
Na podium zalapie się póki co Horda za młodzieńcza werwe oraz Terrestrial Hospice za całkiem zgrabne naśladownictwo, które wpada w ucho. Obie 7/10
Wyróżniłbym jeszcze Elderseer za klimat minionej epoki, która już nie wróci. 8/10
Na podium zalapie się póki co Horda za młodzieńcza werwe oraz Terrestrial Hospice za całkiem zgrabne naśladownictwo, które wpada w ucho. Obie 7/10
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Bonecrusher
- rasowy masterfulowicz
Pięknie zażartował nowe Terrestial Hospice, więc dorzucę taką cegiełkę od siebie, ale Astriferou też ładnie gniecie, mam wrażenie, że ten rok będzie obfity w dobre albumy
Stay clean!
Straight Edge Society
AS <3
Straight Edge Society
AS <3
-
- świeżak
Wcześniej co innego pisałeś o tej płycie. Widzę, że gust Ci się zmienia w zależności od tego co ,,koledzy,, w internecie piszą o tej płycie.Bonecrusher pisze: ↑23-03-2023, 11:36Pięknie zażartował nowe Terrestial Hospice, więc dorzucę taką cegiełkę od siebie, ale Astriferou też ładnie gniecie, mam wrażenie, że ten rok będzie obfity w dobre albumy