ROSICRUCIAN

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

ROSICRUCIAN

18-03-2010, 09:34

O wlasnie mi sie przypomnialo na fali spustow Drona o tym szwecjanskim zespole. Wydali 2 plytki po czym sie rozlecieli tworzac Slapdash, na wokalach byl pan z Mezzrow a w thrashemallu mieli zdjecie w wodzie po pas na tle fjordow czy innych gor. O ile pierwsza plytka to byl taki fajny traszyk to druga to juz bylo nieco rozbudowane i ambitniejsze traszowe gr(z)anko, jakies kontrabasy nawet chyba w tle sie przewijaly o ile dobrze kojarze, troche to przypominalo wczesny Meshuggah. Teraz schodzi za jakies powalone ceny ne egajach a na naszym allegro morbid-marcin wypychal po 20 zybla i nie bylo chetnych. Znata?
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Grindead
postuje jak opętany!

Re: ROSICRUCIAN

18-03-2010, 11:43

Znata, kiedys sluchalem, a pozniej o nich zapomnialem. A z Traszemola mialem ich plakat, z wymalowanymi na czarno ryjami. (to chyba oni byli, chyba ze cos juz pojebalem). Trzeba by odkopac bo z tego co pamietam to to dobre bylo.
some additional disfigurement... some additional disfigurement... some additional disfigurement...
Awatar użytkownika
aginsiak
w mackach Zła

18-03-2010, 19:42

No Cause For Celebration to oczywiście świetna płyta.
est
mistrz forumowej ceremonii

18-03-2010, 19:50

Gdyby nie zostało przypomniane, to chyba niedługo bym zapomniał, że kiedyś był taki zespół. O ile kojarzę dobrze gitarzysta tego zespołu w Carnal Forge teraz pogrywa, ale mogę się mylić.
Aż muszę sobie przypomnieć.
Awatar użytkownika
Triceratops

19-03-2010, 08:35

Grindead pisze:Znata, kiedys sluchalem, a pozniej o nich zapomnialem. A z Traszemola mialem ich plakat, z wymalowanymi na czarno ryjami. (to chyba oni byli, chyba ze cos juz pojebalem). Trzeba by odkopac bo z tego co pamietam to to dobre bylo.
Podobny mialy szwaby z Atrocity, tylko byli wysmarowani jakims gownem albo blotem.
Maria Konopnicka pisze:Mam obie ich płytki i bardzo je lubię - kupiłem na allegro 7 lipca 2008 roku w cenie po 67 zł za sztukę. Oprócz mnie licytowała jeszcze tylko jedna osoba, więc rzeczywiście specjalnym zainteresowaniem się ta kapela nie cieszy. W ogóle mimo, że Szwecja potęgą thrashu nigdy nie była to właściwie lubię wszystkie (większość) ich kapel, które parały się taką stylistyką. Wspomniany Slapdash zupełnie mi nie podszedł - kiedyś miałem jakąś ich płytę, ale chyba nawet ją na coś wymieniłem.
Wczesniej to mozna bylo kupic za gora 20 zybli, na poczatku to skupywalem bo mi szkoda bylo , ze takie fajne plyty schodza bez zainteresowania :lol: , tak samo bylo z Lemming Project, doszlo do tego ze mialem gdzies tak po 5 sztuk kazdej :lol:
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

13-06-2013, 13:27

Odswiezam temate dla mariana, children of bodom ma 4 strony a ten fajny zespolik tylko 1. Oczywiscie odsluchiwalem przed wietrzeniem polek ale o dziwo ciagle mi sie podoba i nie sprzedaje. Zreszta kto by kupil, jak nikt tego nie zna :(

Fajie graly
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

09-12-2014, 11:39

Cieszy sie ten zespol jeszcze jakims zainteresowaniem?
woodpecker from space
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

09-12-2014, 19:44

Cieszy się. Płyty stoją na półce, a że dawno nie słuchałem, niedługo sobie włączę. Dobry, siłowy nieco thrash metal, oryginalny jak na europejską scenę. Panowie potem przemianowali się na Slapdash i zaczęli grać bardziej core'owo: kaseta gdzieś mi leży.
Awatar użytkownika
Triceratops

10-12-2014, 08:33

Slapdash juz popchlem, teras czas na Rosicruciana, posluchalem sobie i tak se mysle, co jezd kurwa, ze juz mnie nie cieszy takie granko
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

03-08-2024, 08:17

Okazuje sie, ze Mezzrow zyje i wydaje . Nie majo tematu (chyba ze jednostrzalowcy) to wrzuce tutej
woodpecker from space
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

03-08-2024, 21:37

Ta szwedzka scena okołothrashowa (i to z wyłączeniem nurtów death/thrash) jest niepozorna ale mocna - The Krixhjälters, Roiscrucian, Hexenhaus, Kazjurol, Flegma, Mezzrow... Bardzo niedoceniane rzeczy.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Triceratops

04-08-2024, 17:41

Zapomniales o Rigor Mortis, cztery z plusem moge najwyzej postawic
woodpecker from space
ODPOWIEDZ