MANDATORY (ger) - prawdziwy szwedzki deathmetal z niemiec
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
MANDATORY (ger) - prawdziwy szwedzki deathmetal z niemiec
Pierwszy stuff jaki poznałem było demo/mcd "Where they bleed", które nie dość że rozjebało mnie od pierwszego przesłuchania, to jeszcze nie pozwalało sobie wyjść z odtwarzacza. W Pagan coś pojebali i przesłali mi starszą wersję bez coveru Razor, no ale shit happens. Jakiś czas potem dorwałem split "Altar of the Old Skulls" (TBT) MANDATORY/DEATHEVOKATION/MANDATORY, po demku każdej kapeli. Niemcy tym razem przypierdolili trochę bardziej amerykańskim defem, ale poziom w dalszym ciągu nieprzeciętny, szczególnie w zalewie chujowych brutal-dm kapel.
http://www.myspace.com/mandatory1989
http://www.mandatory-death.de/
http://www.myspace.com/mandatory1989
http://www.mandatory-death.de/
- antigod
- w mackach Zła
- Kontakt:
- antigod
- w mackach Zła
- Kontakt:
Re: MANDATORY (ger) - prawdziwy szwedzki deathmetal z niemiec
Fajny ten Mandatory. Kupiłem sobie kompilacyjny 'Exiled In Pain' ze wszystkimi jak dotąd wydanymi materiałami i świetnie się tego słucha. Co prawda ponad 70 minut takiego grania to trochę dużo, ale jest naprawdę dobrze. Ich pełnoczasowy debiut może być niszczący.
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
W zeszłym roku wyszedł debiut "Adrift Beyond", a tu cisza. Wstydźcie się, łapserdaki, wszak Waszej uwadze uszła całkiem słuszna pozycja, która spokojnie mieści się w TOP50 2010.
Niemiaszki nie zmienili ani na jotę obiektu westchnień, inspiracji i autorytetów. Wszechobecna Szwecja, z naciskiem na Edge of Sanity i Entombed.
Ancient nightmarish death metal still alive! Ugh!
Niemiaszki nie zmienili ani na jotę obiektu westchnień, inspiracji i autorytetów. Wszechobecna Szwecja, z naciskiem na Edge of Sanity i Entombed.
Ancient nightmarish death metal still alive! Ugh!
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Mam ten album od kilku miesięcy, ale nie poświęciłem mu zbyt wiele czasu i szybko poszedł na półkę. Niedługo zamierzam do niego wrócić, ale z tego co pamiętam jakoś mnie nie powalił, choć oczekiwań wygórowanych nie miałem.
-
- rozkręca się
Cisza, bo ta nowa plyta niespecjalnie im sie udala...
Czyli nie tylko ja odniosłem takie wrażenieforfiter pisze:Cisza, bo ta nowa plyta niespecjalnie im sie udala...

- Lykantrop
Ciężko być powalonym przez kapelę, która w swoim statucie ma wpisaną wtórność. Chyba, że się nazywa Interment, ale wyjątek tylko potwierdza regułę 
Dla mnie solidna pozycja, maksymalna nota klaruje się na 7, w skali 1-10. A kilku dziadów zapatrzonych w stronę Goeteborgu i okolic dawało jej z marszu 9/10, więc... na szuwary na pewno nie wpłynęli.

Dla mnie solidna pozycja, maksymalna nota klaruje się na 7, w skali 1-10. A kilku dziadów zapatrzonych w stronę Goeteborgu i okolic dawało jej z marszu 9/10, więc... na szuwary na pewno nie wpłynęli.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
z tekiego łomotania to duzo lepsze jest czeskie Brutally Deceased, http://www.myspace.com/brutallydeceasedband
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Osobiście przestałem się interesować tą kapelą (MANDATORY), jak się przyznali że są chrześcijanami.
- Lykantrop
Faktycznie nieciekawa sprawa. Zmieniam zdanie, jebał ich pies. 

Nie ma sensu wrzucać Interment do wora z tymi wszystkimi kapelami retro. W końcu to są goście, którzy szwedzki death metal łupią od 20 lat i są na tej scenie prawie od początku.Lykantrop pisze:Ciężko być powalonym przez kapelę, która w swoim statucie ma wpisaną wtórność. Chyba, że się nazywa Interment, ale wyjątek tylko potwierdza regułę
Zbyt rozrzutny jesteś. Właśnie słucham i ta płyta to najwyżej 5,5/10Lykantrop pisze: Dla mnie solidna pozycja, maksymalna nota klaruje się na 7, w skali 1-10.

Czesław, to na pewno nie są jaja?
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Cytat z wywiadu w DOOM#2: "We are not in preching about God. We are Christians of course but you will never read some Mortification-like lyrcis in Mandatory". Pamiętam jak jeszcze pisał do mnie w tej sprawie Nickiel z Moder, plując na tych skurwieli, bo miał ich za porządną kapelę.
- maciek z klanu
Re: MANDATORY (ger) - prawdziwy szwedzki deathmetal z niemie
brzmienie na nowej plycie jest zajebiste, wokale mocno pod van drunena :)) fajnie buja ta plyta. BRZMIENIE ZABIJA !!
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo