Sorry. Mój błąd.Loathe pisze:W sumie to mi przykro, że mnie nie zrozumiałeś.Castor pisze:Chyba Cię suty pieką, ta płyta brzmi jak przeboje lata z radiem. Pod tym względem ostatnia jest już dużo lepsza.Loathe pisze:Masz na nośniku? Mi z oryginała wybrzmiewa przepotężnie.
NILE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Castor
- weteran forumowych bitew
Re: NILE

- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Czuję się jak zajebisty prorok, bo coraz więcej biadolenia na temat tego zespołu widzę, a jak pisałem z 7-8 lat temu, że czeka ich tylko postępująca degrengolada, a łaska fanów rozmyje się jak sen jaki (polski) złoty to nikt nie wierzył. Jak mieli trzy pierwsze płyty na koncie, była tu gorąca dyskusja na ich temat i pojedynek z Kanibalami, którzy mieli już wówczas na koncie trzy razy tyle albumów. Pisałem: "zobaczymy jak NILE sobie będzie radził i jak będzie odbierany przy siódmej, ósmej, dziewiątej płycie...". Pisałem. Są stenogramy. A przecież jest też SADISTIK EXEKUTION. Oni wyruchają każdego faraona po całości, aż mu chusta ze łba spadnie, a kapłani będą potępieńczo zawodzić, że ich suweren pohańbionym srodze został. Oczko mu się odlepiło, temu misiu. Sadystyczna egzekucja w piramidzie dopełnia się...
Only SŁUCHANIE płyt is real!
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
A taki dajmy na to SFU nie męczy non stop tego samego? Patrząc trzeźwo, każda kapela która ma jasno określony własny styl którego nie zmienia z płyty na płytę, męczy w koło macieju to samo. Bardziej lub mniej.
-
Wcale nie mówię że jest czymś złym trzymanie się kurczowo własnego stylu - dopóki płyta nie nudzi, to spokojnie obejdę się bez muzycznej rewolucji, i naprawdę nieistotne czy będzie to nowa płyta Nile, SFU czy CC.
- Castor
- weteran forumowych bitew
Ale ja nie mówię, że ty mówisz. ;)Nasum pisze:Wcale nie mówię że jest czymś złym trzymanie się kurczowo własnego stylu
Dokładnie tak!Nasum pisze:dopóki płyta nie nudzi, to spokojnie obejdę się bez muzycznej rewolucji, i naprawdę nieistotne czy będzie to nowa płyta Nile, SFU czy CC.

- Adrian696
ale mi wypracowanie swojego własnego stylu i granie w tym klimacie na 20 płytach zupełnie nie przeszkadza - powiem wiecej, ja niczego innego nie oczekuje od Motorhead ;)Block69 pisze:Co mieli nagrać to nagrali. Obecnie z Kanibalami łączy ich męczenie non stop tego samego i brak nowych pomysłów.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- longinus696
No i co z tego? Dla mnie te 3 pierwsze płyty NILE wciąż są warte więcej niż cała dyskografia Kanibali. I upadek ekipy Sandersa tego faktu nie zmieni.Gore_Obsessed pisze:Jak mieli trzy pierwsze płyty na koncie, była tu gorąca dyskusja na ich temat i pojedynek z Kanibalami, którzy mieli już wówczas na koncie trzy razy tyle albumów. Pisałem: "zobaczymy jak NILE sobie będzie radził i jak będzie odbierany przy siódmej, ósmej, dziewiątej płycie...".
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- longinus696
A co, nagrali coś nowego? Bo jak odgrzewane kotlety, to ja dziękuję, ale mam setki innych ciekawych płyt do przesłuchania.
- vicek
chyba nie , ja to do takiego poziomu jak oni na ostatniej płycie nigdy nie dojdę bo w moim mieście nikt nie chce nakurwiac tylko grają regge wiec nagrywam wszystko sam na mikrofon za 10 zł z biedronki i jestem z siebie dumny ze to brzmi true , no ale o dziwkach mogę zapomnieć
- empir
Those Whom the Gods Detest w 2009. Kotletów nie stwierdzono, zwłaszcza odgrzewanych.longinus696 pisze:A co, nagrali coś nowego? Bo jak odgrzewane kotlety, to ja dziękuję, ale mam setki innych ciekawych płyt do przesłuchania.empir pisze:Jaki upadek? Czy ty słyszałeś ostatnią płytę?
Słyszałeś czy tak pierdolisz?
-
- rasowy masterfulowicz
Dla mnie 3 ostatnie płyty CANNIBAL CORPSE są warte więcej niż cała dyskografia NILE. Na palcach jednej ręki policzę te dni, od września ubiegłego roku w które nie słuchałem żadnego albumu CC. Właśnie teraz leci ostatnia płyta moich bohaterów, a konkretnie numer "Rabid", te riffy mnie rozpierdalają, kocham to!longinus696 pisze:No i co z tego? Dla mnie te 3 pierwsze płyty NILE wciąż są warte więcej niż cała dyskografia Kanibali. I upadek ekipy Sandersa tego faktu nie zmieni.
I AM MORBID
-
Tak mi sie nasunęła wypowiedź Karla z jednego z wywiadów udzielonego po wydaniu "Black seeds...":
" (...) Zapewniam Cię jednak że nie poprzewracało nam się w głowach. Nadal mamy swoich idoli,bo trudno ich nie mieć, kiedy słucha się na przykład boskiego CANNIBAL CORPSE. Przecież praca gitar na ich ostatnich trzech płytach to jest coś....nierealnego."
Dla mnie osobiście dyskografia CC jak i Nile jest tak samo istotna, słucham z przyjemnością obydwu.
" (...) Zapewniam Cię jednak że nie poprzewracało nam się w głowach. Nadal mamy swoich idoli,bo trudno ich nie mieć, kiedy słucha się na przykład boskiego CANNIBAL CORPSE. Przecież praca gitar na ich ostatnich trzech płytach to jest coś....nierealnego."
Dla mnie osobiście dyskografia CC jak i Nile jest tak samo istotna, słucham z przyjemnością obydwu.
- longinus696
A patrz, skoro ten jest ostatni, to jednak słyszałem. Myślałem, że powstało coś jeszcze. Kotlet w chuj odgrzewany, nile-metal w znanych do tej pory smakach, bez pomysłu na nowe danie, które mogłoby przyciągnąć głodnych spacerowiczów. Powinni zmienić szefa kuchni, ale najwyraźniej trzyma cały interes w garści, więc nic z tego.empir pisze: Those Whom the Gods Detest w 2009. Kotletów nie stwierdzono, zwłaszcza odgrzewanych.
Słyszałeś czy tak pierdolisz?
Spoko, każdy ma prawo do własnych zboczeń :)Nasum pisze:Tak mi sie nasunęła wypowiedź Karla z jednego z wywiadów udzielonego po wydaniu "Black seeds...":