Kłopoty ze zdrowiem
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
Karkasonne
Re: Kłopoty ze zdrowiem
Poczytałem o zespole odstawiennym w tym konkretnym przypadku i w zasadzie wszystko się zgadza, po odstawieniu stan zapalny rozlazł się na całe ciało. Teraz będzie powolutku stepował (już się to dzieje). Czas trudny, ale chyba dam rade, najgorsze za mna.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
To moze zamiast probowac ugasic ten stan zapalny zainteresuj sie przyczynami jego powstawana. Zastosuj po prostu zwykla logike i rozum. Jezeli chcesz powiedziec, ze przyczyna twojego stanu zapalnego jest niedobor sterydow i zwiazany z ich odstawieniem zespol odstawienny to obawiam sie jednak, ze zajmie ci to nieco dluzej niz normalnemu czlowiekowi.
woodpecker from space
-
Karkasonne
No tak wynika ze wszystkich źródeł które czytałem, jak uważasz inaczej to powiedz to po prostu i co powinienem robic. Jem same ryby różne dodam, w sensie zamiast mięsa.
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Taka sytuacja - bliska mi osoba jest od tygodnia w szpitalu. Od tygodnia badania itp. Lekarze, po tygodniu, nie wiedzą co jej jest.
Kolacje - 4 kromki suchego chleba plus kostka masła 2x2x2 plus plasterki "szynki" ciętej z bloku MOMowego.
W jakiej parszywej kurwie my kurwa żyjemy pytam się??? I dlaczego wąsaty nie rozkurwił tej parszywej kurwy, okradającej i ruchającej obywatela na każdym kroku, na drzazgi 80 lat temu jak należałoby to zrobić??
Kolacje - 4 kromki suchego chleba plus kostka masła 2x2x2 plus plasterki "szynki" ciętej z bloku MOMowego.
W jakiej parszywej kurwie my kurwa żyjemy pytam się??? I dlaczego wąsaty nie rozkurwił tej parszywej kurwy, okradającej i ruchającej obywatela na każdym kroku, na drzazgi 80 lat temu jak należałoby to zrobić??
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
-
535
Czuję się wywołany do tablicy. Myślę, że w schorzeniach, które są tutaj tak mocno opisywane mam jakieś tam doświadczenie. Podejrzewam duży udział "głowy". Psychika naszego pacjenta wydaje się leżeć i kwiczeć, a kolejne wpisy, tylko to potwierdzają. Na początek proponuję wziąć się w garść, bo jak czytam, to zastanawiam się, czy nie dzwonić na 112 i nie zgłosić zagrożenia życia. Żeby nie wyszło, że się napierdalam i szydzę. Łuszczyca i rozjebane stawy oraz związane z tym bóle znam na wylot. Dobra rada. Przestać się tak bardzo przejmować i koncentrować tylko na sobie. Nie jesteś sam na świecie. Im lepsza kondycja psychiczna, tym lepsza kondycja skóry, a ból można oswoić. Oczywiście zaraz przeczytam, że gówno na ten temat wiem i po chuj się w ogóle odzywam. W porządku. Chciałem tylko, jeżeli nie pomóc, to chociaż pocieszyć.Triceratops pisze:No mam nadzieje, ze ci sie uda i nikt sie tu nie smieje, tylko, ze jak tak obserwuje, to strasznie powoli ci to idzie i cyklicznie wraca. szkoda zycia na pierdolenie sie z banalnymi chorobami. Masz sporo zrodel do czytania, to zamiast truc sobie dupe klasyka i innymi bzdetami wez poczytaj cos na temat. Mozesz nawet zaczac od oficjalnego naukowego scierwa pisanego przez naukowych lekarzy i doktorow, na allegro pelno tego. Jak nie pomoze, (a nie pomoze na pewno oprocz sugerowanego zestawu lekow) mozesz zaczac szperac po smiesznych i kompletnie niewiarygodnych stronach pisanych przez pasjonatow, hotelarzy, nurkow, betoniarzy i wiejskch znachorow, tam znajdziesz pomoc i odpowiedzi. Mozesz na poczatek zaczac od ziolowego forum Rozanskiego na przyklad.
- Triceratops
Alesz skond, po prostu szykalem dobrego rymu do legendarnych "hotelarzy", a "pszczelarzy" i "malarzy" brzmialo zbyt bezdzwiecznie i akcent przypadal nie na te sylabe.535 pisze:Czuję się wywołany do tablicy.
:D Cos w tym jest. "Glowa" w ogole rzadzi calym cialem co pisalem w temacie pt Swiadomosc.535 pisze: Myślę, że w schorzeniach, które są tutaj tak mocno opisywane mam jakieś tam doświadczenie. Podejrzewam duży udział "głowy". Psychika naszego pacjenta wydaje się leżeć i kwiczeć
Z luszczycy tez mozna wyjsc, przetestowane na bliskiej osobie.
O co ci chodzi, przeciez to oficjalnie naukowe jedzenie, i tak dziwne, ze dostaje maslo a nie prozdrowotna margaryne.Plastek pisze:Taka sytuacja - bliska mi osoba jest od tygodnia w szpitalu. Od tygodnia badania itp. Lekarze, po tygodniu, nie wiedzą co jej jest.
Mogla przeciez dostac to

woodpecker from space
- Plastek
- Kontakt:
To słuchaj pan tego - gdy ją przyjmowali do szpitala to pojawił się dziadek na wózku, który jest non stop dializowany (dziadek, nie wózek). Mówi na rejestracji, że dostał jakiejś strasznej wysypki na całym ciele i źle się czuje. Pani na recepcji powiedziała, że ma spierdalać do swojego lekarza, bo leczy się w innym szpitalu, tutaj go nie przyjmą, a tak w ogóle to jest chujem, bo zwlekał z dojazdem tak późno - było późne popołudnie, dziadek miał gdzieś koło 70 lat, wózkiem powoziła jego żona w tym samym wieku. I zwlekali z dojazdem gnoje jedne.
Ponownie zapytuję - w jakiej kurwie my żyjemy? I jaką kurwą jest obecnie medycyna?
Ponownie zapytuję - w jakiej kurwie my żyjemy? I jaką kurwą jest obecnie medycyna?
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- Triceratops
Pato. Dlatego uwazam, ze w ogole nazwa "sluzba zdrowia" to jakis kurwa ewenement i kuriozum. Ci ludzie nie w ogole zainteresowani pomoca ludziom tylko....no wlasnie czym kurwa, bo pieniadz tez sredni. Dlatego ja powtarzam zawsze "chcesz byc zdrowy to unikaj lekarza jak ognia". Warto dbac o siebie w paru aspektach zeby potem jakas tepa kurwa nie ponizala w szpitalu czy przychodni.
woodpecker from space
- Plastek
- Kontakt:
Tak właśnie jest. Zresztą - jak mówiłem od tygodnia nie wiadomo na co jest chora. Trzech lekarzy się nad przypadkiem pochylało, w tym jedna stara kurwa gdzieś z 65 lat. Jeden lekarz mówi, że to wirus, drugi, że bakterie, trzeci w sumie nie wie... Mam gdzieś starego "Chińczyka"; wezmę dziś na odwiedziny kostkę do gry i dam skurwielom niech sobie rzucą i tak postawią diagnozę.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- Plastek
- Kontakt:
O, trochę mi ulżyło:
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/lekarze ... ni/g1vrmhf
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/lekarze ... ni/g1vrmhf
Cieszę się bardzo. Być może specjaliści z Armenii lub Mołdawii, a wkrótce także z Nepalu, uzdrowią polską służbę zdrowia."Do Ukraińców, Białorusinów, Rosjan, Armeńczyków, Gruzinów i Mołdawian dołączą więc specjaliści z całego świata."
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- Triceratops
Ci z Nepalu z pewnoscia znaja jakas starozytna medycyne, ktorej skutecznosc jest z pewnoscia wieksza niz nasza medycyna normatywna w wielu aspektach.
woodpecker from space
- Plastek
- Kontakt:
Niewykluczone. Po tym zresztą co teraz obserwuję, czy po tym, o czym opowiadają mi znajomi - a większość dzieciata więc często i gęsto z polską "służbą zdrowia" mają do czynienia - myślę, że większą skuteczność może mieć nawet kioskarz wyposażony w wyżej wspomniane kostki do gry.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- Triceratops
Nie obrazaj naukowych kolegow na forum, zaraz sie zleca jak muchy do gowna wysmiac gadki wiejskich prymitywow i ciemnogrodzian. Maja liczne badania statystyczne na poparcie swoich tez.
woodpecker from space
- Plastek
- Kontakt:
Statystyki i szczepionki. Oto przepis na bycie zdrowym.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- Triceratops
Pytasz w niewlasciwym miejscu. Poza tym nie wiem czy nie nadeszla juz naukowa odsiecz. Z tego co pamietam mamy tu kolege, ktorego artykuly naukowe czytalem w zagraniczych czasopismach bodajze dermatologicznych, a to chyba akurat jak znalazl. Kolega czesto wbija w ten temat posmiac i ponabijac sie z ciemniakow, jest oredownikiem nauki i szczepionek oraz naukowcem.
woodpecker from space
- Triceratops
Wspolczesna oczywistosc, czego przyklad dalo tutaj wielu osob, lacznie z kolega, ktory przekonywal, ze medycyna jest oparta na statystyce.Plastek pisze:Statystyki i szczepionki. Oto przepis na bycie zdrowym.
Czesto sie ostatnio zastanawiam czy to juz jest nowa forma wiary i religii, i czy mozna sie z takich uposledow nabijac rownorzednie jak z katoludow. Bo Hipokrates twierdzil, ze lekarz ma tylko jedno zadanie: wyleczyc chorego a jakim to zrobi sposobem, naukowym czy nie to jest rzecza obojetna. Jezeli bedzie to przyslowiowa pajeczyna zalepiona z chlebem, i zadziala, to nie powinien miec oporow.
woodpecker from space
- Triceratops
Panowie, ostry alarm! Wiadomosci nie sa dobre, moze to najwyzszy czas zeby sie przejsc do lekarza? Wiadomo - zdrowie najcenniejsze, a nie chcecie chyba byc w tym niezdiagnozowanym milionie....
[quote]Polska przegrywa walkę z największą chorobą cywilizacyjną
3 mln Polaków choruje na cukrzycę, choć jedna trzecia jeszcze o tym nie wie.
Stabilni pacjenci mogą liczyć na przyjęcie najwcześniej za 100 dni. Jednym z powodów jest brak specjalistów. [/quote]
http://forsal.pl/gospodarka/aktualnosci ... cyjna.html" onclick="window.open(this.href);return false;
[quote]Polska przegrywa walkę z największą chorobą cywilizacyjną
3 mln Polaków choruje na cukrzycę, choć jedna trzecia jeszcze o tym nie wie.
Stabilni pacjenci mogą liczyć na przyjęcie najwcześniej za 100 dni. Jednym z powodów jest brak specjalistów. [/quote]
http://forsal.pl/gospodarka/aktualnosci ... cyjna.html" onclick="window.open(this.href);return false;
woodpecker from space
- Triceratops
Ciekawe czy cos sie zmieni teraz we wszelkich paradygmatach medycznych. Rok czy dwa temu "odkryto" nowy, aktywny organ w ciele czlowieka - krezke.
Teraz odkryto kolejny.
Teraz odkryto kolejny.
https://www.newscientist.com/article/21 ... r-spreads/" onclick="window.open(this.href);return false;A newly discovered network of fluid-filled channels in the human body may be a previously-unknown organ, and it seems to help transport cancer cells around the body.
woodpecker from space
- nicram
A co Cię to w ogóle obchodzi? Jesteś przecież dogmatykiem, który odrzuca wszelką naukę i jej metody. Odpowiadając jednak na Twoje pytanie, to jeżeli będzie konsensus większości naukowców to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby jakiś paradygmat się zmienił. Wszak paradygmaty mają taką cechę - nie są dane raz na zawsze.
all the monsters will break your heart