jak cały zespółDrone pisze:Słucham sobie dziś znowu tej płyty i jednak jest trochę mamoniowata.
HATE ETERNAL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
Re:
a jakbym napisał, że ten ostatni Krisiun jest fajny to zmienił byś zdanie? ;)Skaut pisze:jak cały zespółDrone pisze:Słucham sobie dziś znowu tej płyty i jednak jest trochę mamoniowata.
support music, not rumors
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: HATE ETERNAL
No przecież F&F przebić się nie da, rozumisz? :DHarlequin pisze:Pierwsze moje przemyślenia po jednym odsłuchu nowej płyty mam takie, ze jest to chyba najbardziej "ludzka" płyta HE. Taka... klasyczna, ale z zachowaniem stylu. Bardzo czytelna, brzmienie jest bardzo psoko. mam wrazenie, ze wiecej tu przestrzeni i miejsca na oddech. Nie jest to analpokalipsa na miarę F&F, ale tez nie jest to blastomania rodem z poprzedniej (której nota bede nie lubie). W sumie chyba wyszedł im najbardziej przystępny album w dorobku. Generalnie mi się podoba, ale F&F nie przebili.
Nie słyszałem jeszcze nowej ale podskórnie wiem, że będzie to idealna płyta na barbecue w oczekiwaniu na finał Superbowl.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Czytam te Wasze opinie o mamoniowatości Hate Eternal i zastanawiam się czy jednak to forum masterfula nie jest mamoniowate, żeby nie użyć bardziej dosadnych słów. Forum, na którym Hate Eternal jest takie a nie inne, Death jest właściwie chujowy, Cannibal Corpse też chyba nie najlepsze, Immolation nagrywa sraczkę. Forum, które na piedestał wynosi przeciętne Mgły, KSMy, żenujące Plagi i Axiomy. Chyba coś z Wami jest nie ok. :-) To tak na uszko Wam powiem.Skaut pisze:jak cały zespółDrone pisze:Słucham sobie dziś znowu tej płyty i jednak jest trochę mamoniowata.
all the monsters will break your heart
- maciek z klanu
nicram pisze:Czytam te Wasze opinie o mamoniowatości Hate Eternal i zastanawiam się czy jednak to forum masterfula nie jest mamoniowate, żeby nie użyć bardziej dosadnych słów. Forum, na którym Hate Eternal jest takie a nie inne, Death jest właściwie chujowy, Cannibal Corpse też chyba nie najlepsze, Immolation nagrywa sraczkę. Forum, które na piedestał wynosi przeciętne Mgły, KSMy, żenujące Plagi i Axiomy. Chyba coś z Wami jest nie ok. :-) To tak na uszko Wam powiem.Skaut pisze:jak cały zespółDrone pisze:Słucham sobie dziś znowu tej płyty i jednak jest trochę mamoniowata.
cos w tym jest, jeden imbecyl z drugim napisza, ze cos jest mamoniowate i potem wielka fala jebania z klasycznych zespolow. :) Z drugiej strony jeden z drugim wyrocznie napisza o jakims malo znanym zespole i wielki hype. Troche dziwne, szczegolnie, ze duzo WIELKICH zespolow nagrywa bardzo dobre plyty ciagle, widomo ze w wiekszosci przypadkow do klasycznych dzieł nie maja staru ale jednak dalej sa bdb! Choc oczywiscie nie zawsze to dziala tak jak napisalem wyzej patrz: NILE.. tu jakis socjolog by sie przydal, zeby zbadac sprawe.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Skaut
No ale przecież to nie jest jakaś wielka obelga dla Hate Eternal, po prostu grają zbrutalizowany death metal, chcieli być kiedyś drugim Morbid Angel i tyle. Jeśli komuś to wystarczy to git. Prochu nie wymyślą, jest gęsto, masywnie do tego pięknie wycięte od rzemieślniczego, nudnego, koniunkturalnego do bólu szablonu (chyba na "I Monarch" to się najbardziej rzuca w uszy) , do posłuchania raz w roku. Jest Suffo, jest Immolation, Incantation, jest nawet stare Vital Remains, do tego wspomniane Morbid Angel. Leaders not followers.Rattlehead pisze:a jakbym napisał, że ten ostatni Krisiun jest fajny to zmienił byś zdanie? ;)Skaut pisze:jak cały zespółDrone pisze:Słucham sobie dziś znowu tej płyty i jednak jest trochę mamoniowata.
Coś tam było! Człowiek!
- Skaut
prośba, trochę powagi. Hate Eternal i klasyczny zespół?maciek z klanu pisze:nicram pisze:Czytam te Wasze opinie o mamoniowatości Hate Eternal i zastanawiam się czy jednak to forum masterfula nie jest mamoniowate, żeby nie użyć bardziej dosadnych słów. Forum, na którym Hate Eternal jest takie a nie inne, Death jest właściwie chujowy, Cannibal Corpse też chyba nie najlepsze, Immolation nagrywa sraczkę. Forum, które na piedestał wynosi przeciętne Mgły, KSMy, żenujące Plagi i Axiomy. Chyba coś z Wami jest nie ok. :-) To tak na uszko Wam powiem.Skaut pisze: jak cały zespół
cos w tym jest, jeden imbecyl z drugim napisza, ze cos jest mamoniowate i potem wielka fala jebania z klasycznych zespolow. :)
Coś tam było! Człowiek!
- nicram
Może wcale nie jest potrzebny socjolog. Moja diagnoza jest taka, że chłopcy chcą się jakoś odróżniać, a najlepiej odróżnić się jakąś alternatywną (choćby z dupy) opinią. To taka hipsteriada tylko na mniejszą, niszowo-masterfulową skalę. Jeżeli ktoś w ten sposób poprawia sobie samopoczucie to jest to smutne. :-)maciek z klanu pisze:
cos w tym jest, jeden imbecyl z drugim napisza, ze cos jest mamoniowate i potem wielka fala jebania z klasycznych zespolow. :) Z drugiej strony jeden z drugim wyrocznie napisza o jakims malo znanym zespole i wielki hype. Troche dziwne, szczegolnie, ze duzo WIELKICH zespolow nagrywa bardzo dobre plyty ciagle, widomo ze w wiekszosci przypadkow do klasycznych dzieł nie maja staru ale jednak dalej sa bdb! Choc oczywiscie nie zawsze to dziala tak jak napisalem wyzej patrz: NILE.. tu jakis socjolog by sie przydal, zeby zbadac sprawe.
- Rattlehead
Moim zdaniem Hate Eternal w niczym nie ustępuje kapelom wymienionym przez Ciebie. Powiem więcej, bije niektóre na głowę porównując dokonania z ostatnich lat.Skaut pisze:No ale przecież to nie jest jakaś wielka obelga dla Hate Eternal, po prostu grają zbrutalizowany death metal, chcieli być kiedyś drugim Morbid Angel i tyle. Jeśli komuś to wystarczy to git. Prochu nie wymyślą, jest gęsto, masywnie do tego pięknie wycięte od rzemieślniczego, nudnego, koniunkturalnego do bólu szablonu (chyba na "I Monarch" to się najbardziej rzuca w uszy) , do posłuchania raz w roku. Jest Suffo, jest Immolation, Incantation, jest nawet stare Vital Remains, do tego wspomniane Morbid Angel. Leaders not followers.
- nicram
+1 Może nie bije Immolation i Incantation, ale Suffo i Vital Remains rozgniata jak słoń mrówkę.Rattlehead pisze:Moim zdaniem Hate Eternal w niczym nie ustępuje kapelom wymienionym przez Ciebie. Powiem więcej, bije niektóre na głowę porównując dokonania z ostatnich lat.Skaut pisze:No ale przecież to nie jest jakaś wielka obelga dla Hate Eternal, po prostu grają zbrutalizowany death metal, chcieli być kiedyś drugim Morbid Angel i tyle. Jeśli komuś to wystarczy to git. Prochu nie wymyślą, jest gęsto, masywnie do tego pięknie wycięte od rzemieślniczego, nudnego, koniunkturalnego do bólu szablonu (chyba na "I Monarch" to się najbardziej rzuca w uszy) , do posłuchania raz w roku. Jest Suffo, jest Immolation, Incantation, jest nawet stare Vital Remains, do tego wspomniane Morbid Angel. Leaders not followers.
- Rattlehead
Mimo wszystko Immolation bym dołożył, a Suffocation wyrównał.
- Skaut
Ostatnie co słyszałem to "Fury & Flames" więc ciężko mi dyskutować, ale tylko debiut naprawdę był w dużym stopniu wypadkową najlepszych rozwiązań z MA. Miał swoją motorykę i morbidowski klimat. Wspomniana "Fury & Flames" to już zwykła zbrutalizowana kanonada popisów perkusyjnych, bez żadnego pomyślunku. No fajnie że potrafią szybko grać, niestety niewiele z tego rzemiosła wynika. Nie wiem które bije na głowę. Może ostatnie słabe Incantation tylko ;]Rattlehead pisze:Moim zdaniem Hate Eternal w niczym nie ustępuje kapelom wymienionym przez Ciebie. Powiem więcej, bije niektóre na głowę porównując dokonania z ostatnich lat.
Coś tam było! Człowiek!
- Rattlehead
Re:
Zupełnie inaczej odbieram ten album.Skaut pisze:Wspomniana "Fury & Flames" to już zwykła zbrutalizowana kanonada popisów perkusyjnych, bez żadnego pomyślunku.Rattlehead pisze:Moim zdaniem Hate Eternal w niczym nie ustępuje kapelom wymienionym przez Ciebie. Powiem więcej, bije niektóre na głowę porównując dokonania z ostatnich lat.
- Mol
Re:
debiut byl zajebisty bo gral na nim Cerrito ;)Skaut pisze:Ostatnie co słyszałem to "Fury & Flames" więc ciężko mi dyskutować, ale tylko debiut naprawdę był w dużym stopniu wypadkową najlepszych rozwiązań z MA. Miał swoją motorykę i morbidowski klimat.
-
Jako wolny, dostojny doom metal z hinotyzującym rytmem perkusji? :DRattlehead pisze:Zupełnie inaczej odbieram ten album.Skaut pisze:Wspomniana "Fury & Flames" to już zwykła zbrutalizowana kanonada popisów perkusyjnych, bez żadnego pomyślunku.Rattlehead pisze:Moim zdaniem Hate Eternal w niczym nie ustępuje kapelom wymienionym przez Ciebie. Powiem więcej, bije niektóre na głowę porównując dokonania z ostatnich lat.
- Harlequin
Marcinie, przeciez Suffo z tej całej plejady gwiazd nagrywa najlepsze płyty teraz. Żaden album Hate Eternal nie ma startu do Souls To Deny czy Blood Oath.nicram pisze:Może nie bije Immolation i Incantation, ale Suffo i Vital Remains rozgniata jak słoń mrówkę.
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Jeżeli ktoś coś takiego tu popełnił (lub choćby zasugerował), jest zdyskwalifikowany jako rozmówca. A fakt faktem, że zadziwiające opinie można tu przeczytać...nicram pisze:Forum, na którym (...) Death jest właściwie chujowy (...), Immolation nagrywa sraczkę.
Ale mówimy o ostatnich płytach czy o całkształcie twórczości? Notabene, ostatnie płyty Suffocation niszczą.nicram pisze:Może nie bije Immolation i Incantation, ale Suffo i Vital Remains rozgniata jak słoń mrówkę.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- Gumiak
- weteran forumowych bitew
Co?! Który zjeb tak twierdzi?nicram pisze:Forum, na którym Hate Eternal jest takie a nie inne, Death jest właściwie chujowy
- manieczki
Chcialem cos napisac, wlasciewie to juz troche napisalem i skasowalem.Drone pisze:Tak jak przypuszczałem. HATE ETERNAL nagrało kolejną równą, dobrą płytę, przepełnioną ich flagowym, ultraszybkim mieleniem po brzegi. Nic złego o niej powiedzieć nie mogę, no może tyle, że nowy KRISIUN jest jednak lepszy. Ten temperowany i wyważony gniew na plycie KRISIUN jest trudniejszy do przełknięcia niż wielkoseryjna agresja HATE ETERNAL, stąd to chwilowe zaburzenie proporcji w ocenie obu płyt przez rozemocjonowane głowy :)
Utrzymujac poziom dyskusji:
bjklgrjklgrbjkl
powyzszy zestaw znakow zostal napisany poprzez uderzenie glowa w klawiature. dzieki.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Żułek
eeeee czyli jaka ?Drone pisze:Słucham sobie dziś znowu tej płyty i jednak jest trochę mamoniowata.
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist