MEGADETH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: MEGADETH
Każdy musi mieć jakieś wady, w przeciwnym razie mylilibyście się ze mną :)
- REINHARD IRRUMATOR
- postuje jak opętany!
a z czego tu się leczyć :)Drone pisze:W ogóle mnie ten zespół nie interesował i nie interesuje. Mam jakieś głębokie uprzedzenie, z którego nie zamierzam się leczyć :)
Norma to głupota, degeneracja to geniusz
-
- mistrz forumowej ceremonii
Najsmutniejszą rzeczą związaną z Megadeth jest to, że podświadomie odczuwam, że zbyt wiele pozamuzycznych rzeczy blokuje Dave'a przed pisaniem muzyki najwyższej próby. No i ten Django Reinhardt.
- empir
- zahartowany metalizator
Re: Re:
Na nową nie czekam ale z ciekawości posłucham. Cudów się nie spodziewam, raczej kilku ciekawych kawałków.
+/- coś koło tegoHeretyk pisze:z 4 w miarę ciekawe kawałki tam były, jeśli mnie pamięć nie myli. trochę małoSkaut pisze: Generalnie powiem, że "Endgame" mi się nawet podobała.
ostatnia płyta dobra od początku do końca[V] pisze:Cryptic Writtings to ostatnia płyta tego zespołu której wciąż słucham z dużą przyjemnością.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
"Trust" to jeden z moich ulubionych ich wałków, podobnie jak "She Wolf". Cukierkowy metal, ale kogo to?
- longinus696
No właśnie. To trochę taka niezobowiązująca płyta - kawałki w sam raz do radia. Może sobie lecieć podczas wykonywania innych czynności, ale takich, na których nie trzeba się skupiać i można jednocześnie podśpiewywać refreny. Można też zapodać w samochodzie, żeby umilić drogę. To wszystko.ramonoth pisze:"Trust" to jeden z moich ulubionych ich wałków, podobnie jak "She Wolf". Cukierkowy metal, ale kogo to?
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Skaut
Większość stonerów ma podobną przypadłość, co oczywiście wcale nie jest jakąś wadą. Nowy Clutch doskonale się w tę konwencję także wpisuje.longinus696 pisze:No właśnie. To trochę taka niezobowiązująca płyta - kawałki w sam raz do radia. Może sobie lecieć podczas wykonywania innych czynności, ale takich, na których nie trzeba się skupiać i można jednocześnie podśpiewywać refreny. Można też zapodać w samochodzie, żeby umilić drogę. To wszystko.ramonoth pisze:"Trust" to jeden z moich ulubionych ich wałków, podobnie jak "She Wolf". Cukierkowy metal, ale kogo to?
Coś tam było! Człowiek!
-
-
:D
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Modelowy przykład tego, jak komunikat niewerbalny może nie zgadzać się z werbalnym :D
- Rattlehead
Okej pagadaliście sobie o nowej okładce, a teraz cover właściwy

i kawałek "Don't Turn Your Back"
http://megadethgame.com/
jest ciekawie.

i kawałek "Don't Turn Your Back"
http://megadethgame.com/
jest ciekawie.
support music, not rumors
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Normalnie jest i mi to wystarcza w przypadku Mega.
Płyta zdecydowanie do zakupienia, ale pół roku po premierze za połowę ceny. Ich płyty szybko tanieją.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Jeżeli chodzi o okładkę, to te kolory...no cóż...
Riff otwierający kawałek mocarny, ale wokal trochę za bardzo z przodu. Zobaczymy jak to będzie brzmiało z CD.
Riff otwierający kawałek mocarny, ale wokal trochę za bardzo z przodu. Zobaczymy jak to będzie brzmiało z CD.
all the monsters will break your heart
- witchfinder
- weteran forumowych bitew
- Nerwowy
Tak :D.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Okładka pod tytułem "Jesteśmy w czarnej dupie?" ;)
- Zenek
Od wielu już albumów ;) system, który zawiódł był całkiem niezły, ale w sumie od Crypticramonoth pisze:Okładka pod tytułem "Jesteśmy w czarnej dupie?" ;)
Writings to tragedia się dzieje z tym zespołem, spokojnie mogli się skończyć na Youthanasia.

-
Ostro jedziesz tu jest sporo fanuf +1.Lepiej na "Rust in Peace"Zenek pisze:Od wielu już albumów ;) system, który zawiódł był całkiem niezły, ale w sumie od Crypticramonoth pisze:Okładka pod tytułem "Jesteśmy w czarnej dupie?" ;)
Writings to tragedia się dzieje z tym zespołem, spokojnie mogli się skończyć na Youthanasia.