POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
535

Re: POlitykowanie

08-04-2020, 18:46

Wacław pisze:takie pytanie.

jak listonogi podrapią się pod okiem jak lichocka, na myśl o roznoszeniu kart wyborczych, to co? wojsko będzie roznosić?
Wojsko, straż pożarna, służba celna, leśnicy i księża.
Awatar użytkownika
SODOMOUSE
mistrz forumowej ceremonii

08-04-2020, 20:04

Medard pisze:
Wacław pisze:
Medard pisze:Wacku drogi wszystkim się należy.
a tak konkretnie? temu twojemu januszowi, który teraz płaci, za marnotrawienie jego pieniędzy na hehe; "pracą zadalną" też? i jemu podobnym?
Nie muszę cały czas coś robić, co może być dziwne dla ciebie, zresztą akurat dzisiaj nie pracuję zdalnie, na budynku jestem.
Obrazek
Scorn
postuje jak opętany!

08-04-2020, 22:53

SODOMOUSE pisze:
Medard pisze:
Nie muszę cały czas coś robić, co może być dziwne dla ciebie, zresztą akurat dzisiaj nie pracuję zdalnie, na budynku jestem.
Obrazek
Jeszcze jako nastolatek dorabiałem w wakacje "na dachach". Dachówka, blachodachówka i te sprawy. Ciężka robota, słońce praży niemiłosiernie i nie ma się gdzie schować. Po całym dniu takiego grzania nie wiedziałem jak się nazywam. A jak jeszcze na fajrant Specjala się strzeliło w cieniu to już w ogóle mózg rozgotowany.

Także nie dziwcie się Medardowi, że czasem napisze coś od rzeczy.
heykvísl og ofn
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

08-04-2020, 23:14

O tak, opierdoliło sie tych czarnych specjali za młodego po budowach.Takie budowy źle robią z ludźmi, codzinnie po 8 z marianami i człowiek z pomocnika robi sie budowlańcem nie potrafiącym odmówić codziennej najebki.Budowa to zło
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

08-04-2020, 23:26

Tarcza 2.0.
No i może te głupie chuje coś tam przemyśleli i doraźnie sprytnym mykiem wspomogą firmy po koronawirusie. Pytanie czy ten eksperyment nie pociągnie nas na dno za rok-dwa... Kreatywna księgowość może się tak skończyć...

ale...Ustawa COVID-19 zawiera wątpliwy przepis, art. 15zzs ust. 10 pkt 1, który stanowi, że przepisów o bezczynności organów w okresie stanu epidemii nie stosuje się. Trudno powiedzieć co miałoby to oznaczać, przepis brzmi tak, że gdyby cała administracja publiczna przestała działać w jego świetle, byłoby to legalne.
znaczy, że będzie tajemnica.... czyli że nawet się nie dowiemy jak coś pierdolnie..
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

08-04-2020, 23:33

trup pisze:Tarcza 2.0.
No i może te głupie chuje coś tam przemyśleli i doraźnie sprytnym mykiem wspomogą firmy po koronawirusie. Pytanie czy ten eksperyment nie pociągnie nas na dno za rok-dwa... Kreatywna księgowość może się tak skończyć...

ale...Ustawa COVID-19 zawiera wątpliwy przepis, art. 15zzs ust. 10 pkt 1, który stanowi, że przepisów o bezczynności organów w okresie stanu epidemii nie stosuje się. Trudno powiedzieć co miałoby to oznaczać, przepis brzmi tak, że gdyby cała administracja publiczna przestała działać w jego świetle, byłoby to legalne.
znaczy, że będzie tajemnica.... czyli że nawet się nie dowiemy jak coś pierdolnie..
na 3 lata subwencja. zwrot przez januszexa 75-70%. no kurwa luxus ;-) a i kto pierwszy ten lepszy. trzeba będzie po nocy słać prośby. błagalne. prośby.
535

08-04-2020, 23:59

Medard pisze:
Wacław pisze:
Medard pisze:Skoro jancio mnie czyma to mu siem to opłaci, chociaż pelson i wacław wiedzą, że jestem gupek.

I zaraz zmywam się do domu domu, przed korkami.
czyli brak odpowiedzi. może i się mu opłacało, a czy będzie się dalej opłacać? bez dorzucenia z tych dodrukowanych. przemyśl. może jak będziesz na bezrobociu i będziesz miał wiecej czasu to wpadniesz na jakąś odpowiedź.
Nadal się będzie opłacać, nie ma opcji, by się firma zawinęła w ciągu roku czy dwóch.

BTW Zadziwia mnie siedzenie w samochodzie w maseczce, pieruñsko gorąco musi być.
Nabij se Medard klimatyzację. U mnie w poldku jak dam na LO, to nie tylko maseczka, ale czapka uszanka oraz gogle są wskazane.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

09-04-2020, 13:02

nie ma co się specjalnie podniecać, bo wiadomo jak z tymi obietnicami u nich jest i bywało, ale to sączonko pomocy dla biedaków-przedsiębiorców zaczyna mieć jakikolwiek sens. na papierze. na tą chwilę.

https://spotdata.pl/blog/2020/04/09/pfr ... w-zlotych/" onclick="window.open(this.href);return false;

jest jedno ale. wczoraj był, że subwencja na 70-75%. dzisiaj lata po internetach nius, że zwrot ma być na poziomie 60%. pewnie skończy się, że połowę trzeba będzie oddać. dobre i to, bo ssali tyle lat, że w końcu ktoś, coś może dostanie. zobaczymy.
Ostatnio zmieniony 09-04-2020, 13:05 przez Wacław, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

09-04-2020, 13:05

Wacław pisze:nie ma co się specjalnie podniecać, bo wiadomo jak z tymi obietnicami u nich jest i bywało, ale to sączonko pomocy dla biedaków-przedsiębiorców zaczyna mieć sens. na papierze. na tą chwilę.

https://spotdata.pl/blog/2020/04/09/pfr ... w-zlotych/" onclick="window.open(this.href);return false;
PFR i NBP przeleją firmom 100 miliardów złotych

Przeczytałem "przejmą". I w sumie jest to jak najbardziej prawdopodobne w dłuższym okresie.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

09-04-2020, 13:06

Nerwowy pisze:
Wacław pisze:nie ma co się specjalnie podniecać, bo wiadomo jak z tymi obietnicami u nich jest i bywało, ale to sączonko pomocy dla biedaków-przedsiębiorców zaczyna mieć sens. na papierze. na tą chwilę.

Przeczytałem "przejmą". I w sumie jest to jak najbardziej prawdopodobne w dłuższym okresie.
jest też taka teoria. wykrwawionko i nacjonalizowanko.
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

09-04-2020, 13:07

Inflację nakręcą wpiździec tym drukowaniem "DEJnarów ".
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

09-04-2020, 13:11

SODOMOUSE pisze:Inflację nakręcą wpiździec tym drukowaniem "DEJnarów ".

a glapa mówi, że deflacja nas czeka. i komu wierzyć.

ja na tą chwilę obstawiałbym jednak, że inflacja nie wyfrunie w kosmos. nie spodziewam się jakieś specjalnej konsumpcji. banki też niechętnie będą pompować kase do konsumentów.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

09-04-2020, 13:23

dobra, dawać mi tą konfe.

niech w końcu powiedzą, kiedy forum zacznie działać. no w sensie, kiedy gimbza pójdzie do szkoły, bo się normalnie czołga to forume niemiłosiernie.

ps. na wykopie piszą, że szumiego nie mogą dobudzić a vateusz:

Obrazek
Pelson
rasowy masterfulowicz

09-04-2020, 13:26

Wacław pisze:
Nerwowy pisze:

jest też taka teoria. wykrwawionko i nacjonalizowanko.

Teoria "pomiędzy" tymi waszymi jest taka, by może nie przejąć i znacjonalizować, ale powciskać swojaków do rad nadzorczych w zamian za pomoc.
Na podstawie poniższego zapisu.
Finansowanie inwestycyjne w postaci obejmowanych instrumentów kapitałowych (udziałów lub akcji) na zasadach rynkowych lub w ramach pomocy publicznej o wartości do 1 mld zł na podmiot.
Ale w zarysie plan wygląda nawet OK. Ciekawe co tkwi w szczegółach.
Rejwan pisze:
29-05-2025, 22:19
polecam poczytać Rothbarda
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

09-04-2020, 13:36

kurwa. b.niedobrze. matury nie będzie i szkółki pewnie też. forume do czerwca zajebane. b.niedobrze.b.
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

09-04-2020, 13:36

Tera takie czasy, że nikt nie wie co będzie. A giełda w Stanach, po lekkim spadku. Paniki
nie ma. Jest odbicie. A generalnie, patrząc na giełdę USA, to w historycznym ujęciu wykresów
ten spadek to był 2 tygodniowy epizod. Przy kryzysie 2008 to było jebniecie , teraz lekka
korekta.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

09-04-2020, 13:38

SODOMOUSE pisze:Tera takie czasy, że nikt nie wie co będzie. A giełda w Stanach, po lekkim spadku. Paniki
nie ma. Jest odbicie. A generalnie, patrząc na giełdę USA, to w historycznym ujęciu wykresów
ten spadek to był 2 tygodniowy epizod. Przy kryzysie 2008 to było jebniecie , teraz lekka
korekta.

ja się nie pokuszę o wyrokowanie co będzie. na pewno nie jestem optymistą. oczekuję kilku chudych lat.

oczywiście wszystko w sferze przeczuć.
Pacjent

09-04-2020, 13:42

Obstawiam więcej zgonów z powodów ekonomicznych (samobójstwa, zawały) niż z powodu samego tylko koronawirusa. Nikomu nie życzę, ale taki może być epilog.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
trup

09-04-2020, 13:43

Wacław pisze: jest też taka teoria. wykrwawionko i nacjonalizowanko.
to nie teoria. to plan.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

09-04-2020, 13:43

heh, jeden bawi się w księdza a drugi opowiada jaki to jest wierzący .... jprdl ... a kogo to interesuje? konkrety. działania. pomysły na wyjście, a nie kto i w co wierzy.
Ostatnio zmieniony 09-04-2020, 13:56 przez Wacław, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ