Nie. Trotzky już nie słucha muzyki, teraz gra w gry.hcpig pisze:Są jakeś recenzje Trockiego tego albumu na tych waszych fejsbukach?
MORBID ANGEL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
Re: MORBID ANGEL
-
Zlikwidowal bloga?
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- hcpig
Jeżeli to prawda to pora zamykać internety.Bloodcult pisze: Nie. Trotzky już nie słucha muzyki, teraz gra w gry.
Yare Yare Daze
- Lukass
- zahartowany metalizator
Tak po pierwszym przesłuchaniu to kompletnie nic nie zostało mi w głowie. No jadą panowie, źle nie jest, ale jakichś fantastycznych pomysłów na razie nie wyłapałem. Gdzież to choćby do G porównywać? Ale dam szanse, w liczbie mnogiej. Perkusja tłucze niemiłosiernie, to też może być pewien problem.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Anthropophagus
- w mackach Zła
- Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym
Jak to nic Ci nie zostało po przesłuchaniu w głowie??? Jak widać pamiętasz, że zasada "bij mistrza" cały czas obowiązuje... Jak można tak legendę szmacić? Masz Ty rozum i godność człowieka??? Pewnie masz góra 17 lat, jesteś żydo-komuchem, mieszkasz z mamą i nie słyszałeś nawet Dark Tranquillity! I jak można LEGENDĘ Morbid Angel porównywać do zespoliku jakiegoś Blood Immolation czy coś, to sezonowe gówienko i pojutrze nikt o tym nawet nie będzie pamiętać a Morbid Angel na plakatach to już 20 lat temu laski z cyckami na wierzchu lizały im języki z mistycznych trampków na mrocznym pagórku a wy gówno kurwa wiecie lamusy...Zamówiłem wooden-box'a z proporczykiem, plakatem, flagą, patch'em, pin'em, pad'emi i mydłem z żydów więc czekam. Death Metal wrócił lamusy!!!!!!!!
"Dla mnie to jest naród zesrany a nie naród wybrany".
- Piotr Rybak
- Piotr Rybak
- TheDude
^ A naklejki są w zestawie ? :)
- ozob
Jezeli tak twierdzisz mimo tej plastikowej perkusji, rozwleczonych motywow i zlewajacego się z muzyką wokalu, to cóż? Pogratulowac, bo nie pierwszy i nie ostatni raz duże nazwy mają taryfę ulgowa na tym wyrobionym forum. (:Bark tutaj melodii, wszystko wydaje się takie bardziej chropowate, pierwotne, nieokrzesane, nieoszlifowane.
Sama płyta jest lepsza niz dwie poprzednie choc jest wydana dla pieniazkow. Zawartosc muzyczna sprawia, ze mimo powyzszej zalety dryfuje ona bardzo daleko od tego do czego Morbid Angel przyzwyczaił słuchaczy. Czy zaciekawia? W istocie jest kilka ciekawych patentów jednakże giną one w tym nużącym mieleniu. Farbowanie włosów na czarno po 50-tce nigdy nie jest cool.
Jak to zawsze bywa wszystko zrewiduje czas.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- WaszJudasz
Odfoliuj głośniki. Taka propozycja.ozob pisze:zlewajacego się z muzyką wokalu
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
-
Zapomniałeś dodać, że z żydów ze wspomnianego wyżej zespołu. Nie zdają sobie jednak sprawy, że jako Sumerowie są mocno umoczeni!Anthropophagus pisze:Jak to nic Ci nie zostało po przesłuchaniu w głowie??? Jak widać pamiętasz, że zasada "bij mistrza" cały czas obowiązuje... Jak można tak legendę szmacić? Masz Ty rozum i godność człowieka??? Pewnie masz góra 17 lat, jesteś żydo-komuchem, mieszkasz z mamą i nie słyszałeś nawet Dark Tranquillity! I jak można LEGENDĘ Morbid Angel porównywać do zespoliku jakiegoś Blood Immolation czy coś, to sezonowe gówienko i pojutrze nikt o tym nawet nie będzie pamiętać a Morbid Angel na plakatach to już 20 lat temu laski z cyckami na wierzchu lizały im języki z mistycznych trampków na mrocznym pagórku a wy gówno kurwa wiecie lamusy...Zamówiłem wooden-box'a z proporczykiem, plakatem, flagą, patch'em, pin'em, pad'emi i mydłem z żydów więc czekam. Death Metal wrócił lamusy!!!!!!!!
https://lukaszkulak92.wordpress.com/201 ... -sumerami/" onclick="window.open(this.href);return false;
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Nie tylko współczesny, od momentu powstania tego gatunku każdego roku wypływały godne uwagi petardy tym bardziej śmieszą mnie biadolenia typu "wszystko zostało już nagrane, nuda i powielanie pomysłów, wtórność". Zresztą, czy wtórność oznacza, że płyta jest z miejsca wypierdalana do kosza, przecież metal bazuje na kilku patentach a mimo tego jeszcze nie wymarł.EatMyFuck pisze:też jestem gotów postawić tezę, że bieżąco-współczesny DM jest najzwyczajniej pasjonujący:wolff pisze:Starspawn depcze całe te napuszone Heretiki i inne nudy pokroju Illud Divinum Insanus.
Blood Incantation nagrał płytę doskonałą którą się wyśmienicie słucha. Ja oceniam bowiem jakość płyt danej kapeli, cóż więc z tego, że "Bogi z Tampy" mają w swej dyskografii wyśmienite materiały skoro i gniotów nie brakuje.
Nie mam więc zamiaru na siłę wielbić wyblakłe gwiazdeczki tylko dlatego, że w chuj lat temu byli wielcy a na tej wielkości bujają się po dzień dzisiejszy. Szacun to ja oddaję Immolation którzy dawno temu prześcignęli Morbidów o kilka długości.
Mam za sobą dwa odsłuchy Kingdoms disdained, zważywszy jak negatywne mam od lat nastawienie do tej kapeli zaskoczonym wielce gdyż kilka motywów bardzo mi przypadło do gustu.
Jeśli zaś o nowości w gatunku, przez ostatnie lata wypłynęło sporo zajebistego materiału trzeba więc uzbroić się w cierpliwość, szukać i słuchać. Stare ,uznane marki sypią się niemiłosiernie.
a dla poparcia tezy bym tak na szybciutko wytargał:
death-doom np. najnowsza Anatomia, czy jakieś dzikie fińczyki, które 2 dobre płyty wysrały na przestrzeni 3 lat
gulateralno-post-autopsowy DM np. Undergang
o BI w kategorii jak klasykę można odkurzyć nie wspominam. ale wspomnę greckie DC.
w takich atheisto-pastelincowatym kierunku to np. Nucleus
a w np. pokazaniu jak zagrać można DM/BM to bym strzelił z Teitanblood
a jak na nowo przemycić grajnd do DM to przychodzi mi do głowy Pissgrave
i muszę oczywiście napisać o moim preferowanym i ulubiony cavernousDM, czy jak kto woli atmospheric DM. bez takiej Grave Miasmy to ja sobie nie wyobrażam, że mógłbym słuchać DM. czy Irkallian Oracle, Temple Nightside i … i mógłbym wymieniać … i wymieniać
itd. itp. tylko kilka lat wstecz sięgając.
Death metal ma się zajebiście (zawsze tak było). Pewnym problemem jest mnogość kapel które czasem trzeba przecedzić by wyłapać godne uwagi okazy ale przecież od tego są takie miejsca jak to forum.
W chuju mam to czy kapela jest kultowa i zasłużona czy tez to marni debiutanci z wioski pod Skoczowem, liczy się jakość płyty a nie pierdolenie o zasługach.
"Kingdoms Disdained" to na pewno kamień milowy w stosunku do "heretic" i "IDI" ale wciąż za mało by zapamiętać na dłużej.
Jebać żuli.
- Gall
- weteran forumowych bitew
ozob pisze:Sama płyta jest lepsza niz dwie poprzednie choc jest wydana dla pieniazkow.
To jak w końcu jest?ozob pisze:Zawartosc muzyczna sprawia, ze[...]dryfuje ona bardzo daleko od tego do czego Morbid Angel przyzwyczaił słuchaczy.
Jakby nagrali K dla kasy, to album brzmiałby jak Domination p. II.
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
- hcpig
- ozob
O poziom tu chodzi, ale widze nie wylapales. (:Gall pisze:ozob pisze:Sama płyta jest lepsza niz dwie poprzednie choc jest wydana dla pieniazkow.To jak w końcu jest?ozob pisze:Zawartosc muzyczna sprawia, ze[...]dryfuje ona bardzo daleko od tego do czego Morbid Angel przyzwyczaił słuchaczy.
Jakby nagrali K dla kasy, to album brzmiałby jak Domination p. II.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kurwa tak ciezko wbic na fb i sprawdzic?hcpig pisze:Ktoś coś wie?[V] pisze:Zlikwidowal bloga?
Ostatnio zmieniony 07-12-2017, 22:01 przez Triceratops, łącznie zmieniany 1 raz.
woodpecker from space
- Lucek
te oto słowa Mariusza radze se wydrukować, powiesić gdzieś nad łóżkiem i czytać 2 razy dziennie rano i wieczorem, może któregoś dnia dotrzeMariusz Wędliniarz pisze:W ogóle wszechobecne spuszczanie się nad tym całym dzisiejszym podziemiem (nie mówię teraz o tobie Tomasz, ale ogólnie) death, czy black-metalowym to dla mnie jakiś żart. Praktycznie wszystkie te kapele są potwornie wtórne. Ma się ich za jakiś nowych bogów, a to jest po prostu średnie albo słabe.. jeszcze do tego z chujowym brzmieniem. To wszystko co grają już było. Jak im nie szkoda czasu na powielanie czyichś schematów ?? jak im nie szkoda życia na to ??
Kompletnie się nie zgadzam co do brzmienia. To zwykle ci wielcy, mają z tym spore problemy. O właśnie, dlaczego bębny na nowej płycie Morbid Angel nie mogą brzmieć tak jak na niskobudżetowym Starspawn? Polecam wyjąć uszy z dupy, wyrwać się czasem na jakiś koncert i posłuchać co w trawie piszczy.
- ultravox
Jak dla mnie to na obu tych płytach brzmienie bębnów jest spieprzone, choć na każdej w zupełnie inny sposób ;)
Co do sedna sprawy, to według mnie wiele młodych kapel bez problemu kasuje te słabsze (czytaj nowsze) płyty Morbid Angel. Problem w tym, że nie są w stanie przebić tych najlepszych ich dokonań i nagrać czegoś na miarę "Altars of Madness" czy innych klasyków. I chyba dlatego wielu trzyma się kurczowo tych starzejących się mistrzów, doszukując się w ich nowych dziełach przebłysków geniuszu.
Co do sedna sprawy, to według mnie wiele młodych kapel bez problemu kasuje te słabsze (czytaj nowsze) płyty Morbid Angel. Problem w tym, że nie są w stanie przebić tych najlepszych ich dokonań i nagrać czegoś na miarę "Altars of Madness" czy innych klasyków. I chyba dlatego wielu trzyma się kurczowo tych starzejących się mistrzów, doszukując się w ich nowych dziełach przebłysków geniuszu.
- Lucek
@535
chodzi o "stare" brzmienia z lat 90 np kiedy gitara brzmiała jak gitara a perkusja brzmiała jak perkusja, heavy metal, kumasz ? żelazo, ciężar, nie styropian metal nie ryżowe wafelki.Koncerty to jak zapewne wiesz inna para kaloszy, ale kogo to obchodzi ? na codzień słuchasz muzyki z płyt ? czy chodzisz na koncerty ?
chodzi o "stare" brzmienia z lat 90 np kiedy gitara brzmiała jak gitara a perkusja brzmiała jak perkusja, heavy metal, kumasz ? żelazo, ciężar, nie styropian metal nie ryżowe wafelki.Koncerty to jak zapewne wiesz inna para kaloszy, ale kogo to obchodzi ? na codzień słuchasz muzyki z płyt ? czy chodzisz na koncerty ?
Nie opowiadaj. Na pierwszy rzut ucha słychać różnicę. Blood Incantation z pewnością nie irytuje. Co do przebijania klasyków. Nie ma szans i właściwie nie wiem skąd te oczekiwania. Tym bardziej, że na każdej nowej płycie podświadomie doszukujemy się wpływów tych właśnie klasyków. To naturalny proces, jedni biorą od drugich i pchają ten burdel naprzód. Z lepszym, bądź gorszym skutkiem, ale zawsze znajdzie się jakaś wartościowa płyta, której z przyjemnością można posłuchać, a jeżeli zespół dodatkowo potrafi zmiażdżyć na żywo, vide Blood Incantation/Spectral Voice, Diskord, czy choćby Dead Congregation, to czego więcej chcieć? Te nazwy padły nieprzypadkowo, bo właśnie koncerty wymienionych kapel spowodowały, że poczułem się tak jak w chwili, gdy pierwszy raz zobaczyłem Morbid Angel. To jest ta sama energia, a to, że sprowokowana przez młodziaków? Nawet lepiej.ultravox pisze:Jak dla mnie to na obu tych płytach brzmienie bębnów jest spieprzone, choć na każdej w zupełnie inny sposób ;)
Co do płyt i koncertów. Tak Lucjanie. Widzę różnicę, ale wyżej wymienionym kapelom ciężko zarzucić wafelkowe, plastikowe brzmienie na płytach.
- Lucek
jedynka Dead Congregation to własnie podręcznikowy przykład spierdolonego wątłego, groteskowego wręcz brzmienia, to jest zaprzeczenie DM, metalu w ogóle